Du känner varken regn eller sol ner i din mörka grav

Hade glömt bort hur bra Cornelis Vreeswijk är, även om min brorsas kommentar i det ämnet är: "vafan, vissångare är ju bara jävla avdankade alkisar!". Förvisso sant, men så där är det ju ibland.  Saskia är så vacker.

Jag fick min kopp kaffe tillslut, hurra! Och fan vad jävla pissur jag blev när det dök fram en jävla kollekt under spelningen (min mor uppträdde med en man + andra, som sjunger kristna lovsånger. Hon är dock inte religiös själv men har en stor passion för musik!).

Det jag menar med detta är följande tankegång:

"Åh, nu kommer det fram en kollekt, nu ska vi lägga lite pengar i den och sponsra  kyrkan och känna glädjen av dagens bästa handling sprida sig. Det är ju så  bra att jag engagerar mig i världsliga bekymmer, för jag löser nämligen många problem med att skänka dessa ynka kronor till kyrkan för att sedan fortsätta konsumera och leva mitt äckliga kapitalistiska liv."





Om jag såg in i framtiden och såg mig be/döpa mina barn/delta själsligt i andakter osv så skulle jag fan börja gapskratta - så osannolikt är det, att jag inte ens skulle tro på det.

Ni som har fått valsedlar till kyrkovalet på söndag, något som jag inte fått eftersom jag ej är medlem i svenska kyrkan, hur som helst: ni ska inte tänka att "Åh nu måste jag rösta, jag är egentligen inte troende men man måste ju göra sin röst hörd"

Detta är riktigt dumt. Jag älskar att Sverige är demokratiskt, och att inte ta del av vår fantastiska möjlighet till påverkan via folkröstningar anser jag oftast vara helt idiotiskt, bortsett från detta fall. Är man inte på något vis religiöst lagd, så skall man INTE ta ställning och på så vis gynna en sådan verksamhet som svenska kyrkan.

Är man dock kristen så är ju saken en annan.

Det är lustigt hur man kan vara så fantastiskt intresserad av något som man hatar så mycket. Fascinerande, egentligen. Fast jag lär ju inte bli professor i teologi direkt men haha...

Nu ska jag läsa om Monaco inför imorgon, Adíos!


Kommentarer
Postat av: Elin E

Den är väldigt sevärd.



Min favorit-regissör, David Lynch, ligger bakom Elefantmannen och då måste den bara ses! Det är något skrämmande och smått obehagligt i hans sätt att göra film (något man vänjer sig vid ju fler filmer man ser). Samtidigt är hans verk estetiska och han använder sig av symboliska inslag för att t ex. beskriva känslor eller när han helt enkelt inte vill göra handlingen allt för tydligt, det är tråkigt med allt "svart på vitt".



Jag tycker att Elefantmannen är en av hans mer normala filmer. Fast har man inte tidigare sett hans filmer kan denna ses som sjukt udda, men du kommer absolut gilla den!

Annars vill jag rekommendera "Eraserhead" som handlar om David Lynch som blev förälder väldigt tidigt, han beskriver mest känslor i den filmen.

2009-09-18 @ 13:48:32
URL: http://ingobingo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0