Tema 90-tal

Eftersom att jag postade Fatboy Slimlåten igår,  så tänkte jag att det kunde bli inledningen till en nittiotalsvecka på denna blogg. Jag skall varje dag lägga upp en låt med tillhörande musikvideo, som jag minns väl från nittiotalet. Det är just musiken i symbios med filmerna som ger mig extra nostalgi, så att det är de officiella musikvideorna spelar en stor roll.

Just musikvideofenomenet är ganska intressant. Beatles var pionjärer på området, när det närmade sig 70-talet, och därefter rullade allt på. MTV grundades 1981, och påverkade såväl musikvärlden som ungdomskulturen enormt.

Först ut på nittiotalstemat är i alla fall Cranberries (gay bandnamn, någon?!) med låten Zombie, vars text handlar om Irlands motstridigheter etc. Jag vet inte riktigt hur jag skall förhålla mig till denna låt; är den bra eller ej? Den har något som jag dras till, men sångtekniken är dock väldigt utmärkande.

Gillade i alla fall låten när jag var liten knoddas, och videon känns ganska nittiotal: Den känns seriös och är snyggt gjord, med lite olika effekter.

Kul är även att låten i sig inte är stereotyp nittiotal (typ töntig gladpop), utan lite mer melankolisk, ~rockig~





Någon som minns låteNNNN?

Kommentarer
Postat av: molly

fett bra låt

2010-06-07 @ 19:56:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0