Kulturnedbrytningsåtgärderna börjar vidtas?

Som ni kanske läst i dagens VK så vill SD-politiker i Sundsvall dra in kommunalt stöd till invandrarföreningar med anledningen: "De får existera, men skattemedel ska vi lägga på svensk kultur och uppmuntra invandrare att att anpassa sig till svensk kultur", Johnny Skalin, gruppledare och talesman för SD i Sundsvall.

Han menar att kulturföreningar som gynnar och stärker den svenska kulturen skall få fortsatt bidrag. Just kravet på gynnandet, bevarandet och förstärkandet av svensk kultur, är alltså det största och viktigaste kravet för att kunna ha chans att erhålla bidrag (som i vissa föreningar är nödvändigt för att verksamheten överhuvudtaget skall ha möjlighet till fortsatt existens).

Detta är absurt! Som om kulturens värde ligger i om den är svensk eller ej! Alla normalt funtade människor vet att mångkultur och uppmuntran till yttran av mångkultur är positivt för alla parter i det långa loppet. Vi får större förståelse för varandra och för andra kulturer, om vi låter den expandera.

Man kan inte ignorera det faktum att det bor ofantligt många olika människor, med rötter i olika kulturer, i detta avlånga land - och att strypa snaran runt all kultur som avviker från den svenska traditionella, är helt sinnesjukt i ett land som skall stå för yttrandefrihet, jämlikhet och demokrati. Paradoxen är oändlig.

Debatten fortsätter : "...Dit räknas inte Sundsvalls teaterhus och kammarorkestern som inte får några kommunala pengar om Sverigedemokraterna får bestämma. 'Är man intresserad av orkestermusik eller teater, då får man betala det med egna pengar.'"

Så inte nog med att all annan kultur än traditionell av svensk börd skall förkastas, utan även musik och teater? För att orkestermusiken i sig inte gynnar svensk kultur? All kultur är viktig, och kommunen skall självklart lägga så mycket pengar som budgeten tillåter, för att stödja så mycket som det finns möjliga resurser för. Allt annat vore vansinne.

Debatten avslutas med ett sista genialiskt förslag, nämligen att alla möjligheter till att vara ledig på icke-kristna högtider skall slopas (!). Man undrar hur mycket sår och hat dessa människor bär inom sig. Varför skulle de annars vilja motarbeta så fruktansvärt mycket? All fokus ligger alltid i slutändan på att stänga ute folk av annan etnicitet än den svenska.

Lyckligtvis så kan jag tillägga att ingen av de här frågorna någonsin skulle kunna gå igenom; de får helt enkelt inte tillräckligt med medhåll från andra partier, glädjande nog.

En positiv tanke som sticker ut i en ocean hat som SD propagerar för.

Kommentarer
Postat av: Emma The Queen

bra gumman, håller med till 100%!



alltså sd, dom är ju störda som alla vet. såg när han pratade på en dokumentär, alla argument var cpstörda, ofta han tror att någon ska lyssna? tragiskt nog gör vissa det, och det är just det som skrämmer mig. det finns alltså människor i vårt samhälle, kanske vår granne, som hyser agg mot andra människor enbart för deras etnicitet. inte bra!!!



fuck mänskligheten!!!!!

2010-06-18 @ 01:18:28
URL: http://emmzangurl.blogg.se/
Postat av: Monica

Hmm, detta var sannerligen ett av de dummaste förslag jag någonsin har hört. Det tragiska är ju att icke-kulturella politiker och andra högt uppsatta människor ens får komma med förslag som handlar om just kultur. De har inte förstått att kulturen är enormt bred och har inga tydliga linjer. Så att säga att någon kultur är "typisk svensk" är ju i stort sett omöjligt idag.



Dessutom åker ju inte invandrare/flyktingar till Sverige för att bli svenskar, de åker ju hit för att kunna fortsätta vara det de är innefattandes såväl kultur som språk och alla andra aspekter!

2010-06-21 @ 19:49:58
URL: http://monicaborlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0