dessa arma facebooktider



Nu har jag raderat massa vänner på facebook. Alltså inte riktiga vänner, utan äckliga, självupphöjande människor som tror att det är status att ha 2182 vänner, varav de pratat med en tiondel av dessa. Förstår mig inte riktigt på internetkulturen ibland. Varför ska folk som jag inte ens sagt hej till, kunna se privata bilder (eller inget är ju privat på världens största community såklart, men personliga då), se mina statusuppdateringar, se alla mina kontaktuppgifter?

Visserligen kan man sektretessbelägga nästan allt, och även dölja sina statusuppdateringar för folk. Men jag ser inte riktigt meningen i att ha 1000 vänner bara för att ändå dölja saker för dem.

En sak som jag också stör mig på är den här nya tidens politiska aktivism, som till synes endast existerar på facebook. "Smycka din profilbild", något man kan göra i ALLT man tagit ställning till. Rösta rödgrönt, stöd Rosa Bandet, visa att du gillar alla människor med "Alla olika" och tusen andra grejer.

Visserligen hade jag själv rödgrön-applikationen på min profilbild när det begav sig. Men jag ser likväl inte meningen i att ta ställning på internet och sedan skita i allt i det vardagliga livet. Vilket jag även förutsätter att en stor majoritet av dessa gör. Folk tycker så mycket för att låta pk, men i praktiken är det ändå inte en jävel som gör något.

Förstår bara inte syftet med att ge sken av att bry sig när man i slutändan bara är en av alla andra egocentriska kugghjul i denna förbannande västvärld.

Bara en tanke. Eller två.

Kommentarer
Postat av: Emma

eller tre :-P

2010-10-14 @ 23:15:02
URL: http://emmzangurl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0