enge kött här'ente

Hej igen. Det är jag och mina förkylningsbakterier här. Nu ska vi berätta om den goda omelett som vi förtärde till middag denna afton:


1. Stek lök, massa svamp samt paprika (röd eftersom det är min favvofärg)(den är även godast)(juste)

2. Knäck 2 ägg, vispa ihop med några skvättar grädde, salt, peppar, diverse örtkryddor (gärna färska!), pressad vitlök och en tsk honung.

3. Sprid ut allt det stekta så jämnt fördelat som möjligt i stekpannan. Använd helst en stekpanna med relativt stor diameter - annars tar det cplång tid att steka omeletten.

4. Häll över äggblandningen jämnt över stekpannan. Sänk värmen till 1 eller 2 (beroende på om du 6-gradig eller 12-gradig platta). MYCKET viktigt att det är låg värme obs!!!!!!!!!!!

5. Dutta ut några oliver om du vill. Klicka även ut några klickar naturell crème fraiche. Salta och peppra.

6. Stek tills det har ~~koagulerat~~. Känn med stekspaden längs kanterna, och gör gärna hack i mitten när det börjat stelna lite, så rinner flytande smet i hålen. Det går fortare då inbillar jag mig.

And then you wait. And then you eat.


Smaklig spis!


Crème fraiche är väl ungefär guds (som inte finns) gåva till mankind och sådär.

Kommentarer
Postat av: Monica

Haha kul att vi båda åt omelett idag! Det är världens bästa mat om man i stort sett inte har någon mat. Bara att blanda i det man har!

Men min bestod av fräst gul lök, vitlök, kidneybönor och potatis. I äggen hade jag salt, peppar och spiskummin. DET BLEV ASGOTT! :D

Hur lätt som helst också ;)

2010-09-15 @ 22:31:24
URL: http://monicaborlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0