música de cine?!

Klassisk musik kan aldrig bli vad det har varit, och modern klassisk musik är inget jag föredrar. Själv gillar jag klassiskt från romantiken bäst, men även den tidigare wienklassicismen. Det som närmast faller mig i smak av dagens kompositörer, är i sådana fall filmmusikskompositörer (vilkas kompositioner visserligen även starkt kan jämföras med klassisk musik).

Två favoriter är Danny Elfman och John Williams. Båda två är riktiga genier på att verkligen fånga känslan i ögonblicket, och således så har dessa två förbättrat så många filmupplevelser otroligt mycket. Elfman samarbetar ofta med Tim Burton (som är en av mina favoritregissörer) - ta bara det magiska soundtracket till Edward Scissorhands; ett ypperligt exempel på vilka krafter han besitter. Jag får gåshud av introt till den filmen. Bilden och ljudet kombinerat är helt enkelt en fantastisk upplevelse.

John Williams, tillika gitarrist, har samarbetat med Steven Spielberg flertalet gånger, och han har soundtrack till storfilmer såsom Star Wars, Harry Potter, Indiana Jones och Jurassic Park i bagaget.

Här har ni en helt ok lista med filmmusik (de flesta låtar är instrumentala vilket passar perfekt om man lyssnar när man pluggar, delvis därför jag gjorderen)

Om det är något jag avskyr så är det filmer med skitdåligt soundtrack. Underbar filmmusik förhöjer verkligen en bra film till skyarna.

Blaha blaha herrå!


Och PS Vad fan vore Star Wars och Jurassic Park utan sina mainthemes?! Så sjukt mäktiga! DS

Kommentarer
Postat av: Monka

John Williams är mannen, myten! GUUUUD vad jag blev sugen på att se Jurassic Park nu bara för att höra musiken och bli nostalgisk! Jag har den på VHS :)



Det var min favvofilm när jag var liten. Elska tender å klor osv ^^

2010-09-01 @ 21:52:46
URL: http://monicaborlin.blogg.se/
Postat av: fillizzz

jurassic är fan kung! vi får ta och seren när du köm hem tyck' ja! :)

2010-09-01 @ 22:16:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0