idioter och sånt va

Ett samtal med Tinika idag fick mig att åter minnas en händelse som skedde i mitten av September som gjorde mig ANGRY_GUERLL91. Har fortfarande aggressioner inom mig kring det, därmed bör jag skriva av mig här för mitt eget bästa:

Jag var ute och cyklade i höstregnet (otippat). Detta var - märk väl - innan jag införskaffade mitt regnställ - så följaktligen var jag troligen mycket blöt, mycket stressad, och mycket less.
Jag cyklar som sagt; befinner mig nu vid övergångsstället vid Myrorna (vid Obsrondellen). Eftersom att jag ENLIGT LAG inte har företräde som cyklist, och ej pallade kliva av cykeln för att gå över vägen demonstrativt så chillade jag i tron att jag skulle vänta ut trafiken. Bilisten i filen närmas mig stannar. Jag tar ingen notis om hans förmodade välvillighet eller "artighet" (oj vad snäll du känner dig nu, din miljöfitta; "håhå en stackars fattig studentcyklist, nu ska jag vara en god människa och låta henne pina sig genom regnet några sekunder tidigare än om jag bara hade kört förbi!"), eftersom att nästa fil var fylld av trafik. Ser liksom ingen anledning att cykla över HALVA vägen för att ändå behöva stanna där. Så jag står ut med mitt faktiska ickeföreträde och står stilla kvar.

OCH VAD GÖR IDIOTEN DÅ? Jo, han TUTAR på mig! Alltså vill bara poängtera att jag GJORDE SOM EN CYKLIST SKA och därmed inget fel, och då har han mage att tillrättavisa mig, den lilla översittarfjanten! Är väldigt intresserad över vår kulturella syn på biltutande; det anses ytterst oartigt, väldigt pekfingervisande och näst intill hatiskt av många. Så även mig.

Det hela slutar med att jag blir så jävla förbannad, dels på grund av chocken (det låter rätt högt när man står precis bredvid) och dels på grund av att han betedde sig idiotiskt otrevligt - så jag hänger mig åt puckot och cyklar över, säger högt "JÄVLA IDIOT" och blääääänger som sattan på honom. Hahahhahaha jag kände bara hur otroligt mordisk min blick var - rakt in i hans ögon så att hans blick gav vika. Det kunde han gott ha! OCH NU; jag cyklar över hela övergångsstället och hinner precis över andra filen innan en lastbil kommer körandes. Så nu undrar jag bara; varför ska jag behöva riskera mitt liv och korsa jävla lastbilar för att översittarfitta ska göra massa "goda gärningar" bara för att han själv ska känna sig som en bättre människa fastän han aldrig kan bli mer än en idiot????

Seriöst, blir så jävla förbannad när folk:

1. Tillrättarvisar en när man själv bara gjort rätt
2. Tillrättavisar en som om man vore en jävla bortkommen unge
3. Är otrevliga utan anledning!!!!!! Ty jag tolkar tutningar i majoriteten av situationer som otrevligt (bortsett från om en bekant tutar och vinkar, lite olika feeling där).

Må han aldrig mer tuta på cyklister som inget ont gjort. *Fnys*

Kommentarer
Postat av: Anna

Om man inte sitter på cykelsadeln, räknas man fortfarande som cyklist då? Har alltid undrat.. Jag menar, man räknas ju som gående ifall man kliver av cykeln, gör man det om man står stilla med cykeln då också? och därmed har företräde liksom?

2011-09-28 @ 21:16:45
URL: http://typinte.blogspot.com
Postat av: /Filliezzzz

Så länge man kliver av cykeln så räknas man som fotgängare, i och med att man går. Så jag antar att om man står stilla bredvid en cykel så tolkas det som att man är PÅ VÄG att gå; i och med avstigandet. Därmed skulle jag som bilist tolka att denne stående cyklist skulle gå = därmed ha företräde. Men grejen är att jag INTE klev av cykeln, utan satt på den hela tiden, beredd att börja cykla så fort bilarna farit förbi :S:S:S:P:P:P:;S;S;;S;S:D:D::D



Men nu är jag inte arg längre! :)

2011-09-29 @ 12:35:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0