tillägnat rapsy <345

Matnörden i mig har vaknat åter, taggar när jag flyttat och fått min lön, då ska jag handla supermycket asnice mat, 1000 kryddor, och en löjligt bra dyrkniv. Det finns inget mer frustrerande än att laga mat med slöa knivar, man kunde bli irriterad för mindre. Skaftet skall vara tillräckligt stort för ett bra grepp, och med perfekt tyngd (en bra kniv skall vara tung!), och bladet skall vara tillräckligt brett. Med en sylvass egg. Visste ni att man skär sig betydligt mer och lättare när man hanterar slöa skitknivar? Man skall även använda träskärbrädor till sina bästa knivar, ty plast sliter på eggen.
 
Hur som; har länge hört massa snack om hur undervärderad vår vackra svenska rapsolja är. Vill någon ha en finare olja så väljer alla alltid blint olivoljan, utan att tänka (således också jag). Jag har bara tidigare smakat varmpressad rapsolja, vilken har en neutral smak som jag finner en aning tråkig, men som väl kan fylla sitt syfte i rätt sorts matlagning.

Idag bar jag hem en flaska kallpressad rapsolja istället, då jag hört att denna skall vara både nyttigare och godare. Mycket lämplig till sallader och att ringla över mat, men fungerar självfallet också till stekning etc. Och!!!! Vilken fantastisk produkt!!!!!! Köpte förvisso ett dyrare märke (jag är matfascist) men alltså ojojoj, så jäääävla god den var. Godare än alla olivoljor jag provat. Smaken var härligt nötig och fyllig men inte på ett för övertagande sätt.
 
Dessutom innehåller kallpressad rapsolja 15 gånger mer omega-3-fettsyror än vad olivolja gör. Det innehåller också både enkelmättat- och fleromättat fett. Samt vitamin E. Det är väsentligt nyttigare än olivolja (obs olivolja är ju inte onyttigt någonstans, men lika bra att välja det som är nyttigast tänker jag), samt att man kan välja olja av raps som producerats och odlats i Sverige = det blir mer klimatsmart också.
 
Detta är veckans bästa upptäckt!
 
 
 
 
 
Hallelujah, nu skall jag förtära soygurt och bege mig mot proletariatets högborg dvs jobbet

Kommentarer
Postat av: molly

gumman tack!! ska ju börja mitt nya matliv och ska snart till maxi och handla, ska lätt införskaffa det om det finns där?

Svar: Gumman, lycka till <3 Ät gröt till frulle, och ät mycket frukt! Plus knäckebröd med diverse sädeskorn. Och mycket grönsaker!!! Försök att avvänja dig vid sötsug. Kanske hoppa på emmas smoothietåg?
Men jag tror det viktigaste av allt är att ha regelbundna mattider och att inte hoppa över vissa måltider. Kallpressad olivolja finns garren!

Tycker att detta projje är jättespännande och kul!!!!
Filippa

2012-07-24 @ 12:45:39
URL: http://blondinmolly.blogspot.com/
Postat av: MonkannnN

Du kan få laga mat hos mig, jag har värsta mördarknivarna i lådan, supervassa! :)

Svar: King, I'll be there!!! L-skar ju att laga mat åt andra och sånt därnt.
Filippa

2012-07-29 @ 00:55:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0