IV

Äkta sommar; cyklar hem i kvällsljummet regn, ackompanjerat av Twin Peaks Soundtrack. Och det är totalt magiskt. Hur kan man inte älska Norrland? Eller finns det ens folk som inte gör det?
 
Mycket givande dag, kväll, afton, natt. Avrundades med välbehövliga genusdiskussioner med mitt finaste genusgäng (dock minus några som tyvärr ej medverkade denna gång, men kanske nästa!). Min mest befogade fråga var: "Varför är grillning manligt?????". Som Johanna konstaterade åter; allt som kräver "expertis" av något slag, blir genast manligt kodat.
 
Fan vad nice livet är, har inte känt mig så här ledig och fri på typ 5 år. Har inga obligations, inga måsten. Det enda som hade varit bättre hade väl varit att ha betald semester (ett fenomen som jag för övrigt inte tror existerar, känns så overkligt?!?! Det är nog en myt) - men det innebär förvisso ett tråkigt heltidsarbete man slavar på resten av året. Så: tackar nog nej till det.
 
Skall förbli en evig student.
 
Men alltså: fatta bara en sak: har äntligen tagit tag i läsandet, som dog ut under gymnasiet pga diverse skolstress och tidsbrist. Denna vecka+nästa har jag som mål att läsa:
 
"Håpas du trifs bra i fengelset" (obs titeln heter så, jag har tyvärr inte dyslexi) av Alakoski, "Egalias Döttrar" av Brantenberg (ett obligatorium att läsa som feminist), "Rosa - Den farliga färgen" av Ambjörnsson (äntligen!) samt "Fittstim", antologi, helt enkelt för att man måste ha läst den. Fast jag kanske har läst sistnämnda i högstadiet, jag vet inte
 
Hoppas det regnar imorgon också. Så jag kan plöja!
 
Ps Upptäcker även att Frida Hyvönens deltagande i projektet Drottninglandet
(http://www.dn.se/dnbok/dnbok-hem/vem-ar-normal-i-drottninglandet) har lagts till på Spotify. Mycket glädjande. Ds
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0