Lördagen den 30/8 - 2008

Dance dance dance

Coffee time is the best time. Eller vad säger du? Chill med helg, och för en gångs skull stör jag mig inte alls på regnet. Idag har jag vart på stan med Emma, och det blev en del införskaffande av saker som jag varit utan allt för länge. Köpte en ny mobil (framöver kanske jag kan prata mer än 1 minut innan batteriet dör? det är min förhoppning!), en enkel Sony Ericsson T280i, pallar nämligen inte lägga ner mkt pengar på nåt så tråkigt som en mobil. Spelar ingen roll hur haxig den är (Men det finns fan QuadroPop på den, LYCKA)! Men den här uppfyllde mina behov så den blev det. Sen köpte jag mig till min otroligt stora glädje äntligen en ny mp3! Förstår verkligen inte hur jag kan ha levt utan en sen min förra gick sönder, det har varit tufft, men det gick, och nu har jag en ny fin igen :) :) :) En Creative (ett mkt bra mp3märke om du frågar mig. Fuck iPod). Och sist men inte minst fick jag tag i en parfym, köpte Escadas nya som heter Incredible Me, sjukt nice. Den packades upp för bara nån dag sen så den e sprillans nyyy. Fy vilken äcklig bortskämd unge du är din jävla idiotunge tänker alla nu, men faktum är att jag TJÄNAT och SLITIT ihop pengarna själv, plus att jag hade samma mobil i 3 år... Men men, det var bra att jag fick allt det där fixat. Hoppas bara mp3n inte laggar nu för det är seriöst min hatgrej med att köpa nya tekniksaker : DET LAGGAR ALLTID. Inte kul! Så jag ber till gudarna (för övrigt  bara ett uttryck) att det skall fungera.^Parfymen ya know ^

Well well well, how about that? Missade min brorsas spelning igår på Verket, och det känns lite taskigt :( Men jag fick besök av 4 av mina bästa kompisar och då varken kan eller vill man be dom gå, så vi var hemma hos mig o hade mycket trevligt istället :) Och så fick jag en jättefin tekanna av emma, riktigt snällt! Jag fyller ju inte ens år eller nåt :) Tack så mycket, den kommer att komma till användning!!! Ska förövrigt snart till Emma, vi ska se nån skräckfilm (passar på när Lova och Jessica är i sina stugor, dom är inte så mkt för "hemska" filmer
) :) :) :) :) :) Till min stora glädje ser det ut som att det förblir uppehåll restererande del av kvällen, det känns skönt.

Imorrn ska jag läsa ut Harry Potter 4 (blir inte mkt läsning när jag sällan är hemma), gå på promenad med musik i öronen (mp3 är seriöst världens bästa uppfinning), måla naglarna, umgås med mina bröder som kommer på middag och eventuellt göra nåt mer. Man får se vad livet bjuder en på eller nåt! Idag när jag väntade på att Emma skulle anlända på Vasaplan, så smög jag in på biblioteket för att lämna tillbaka 10 skivor jag lånat. Kollade in vilka skivor dom hade och fann Lykke Li skivan "Youth Novels" som jag såklart lånade. Vi brukar alltid lyssna på den hos Lova (har den inte själv tyvärr som ni förstår) och sen den spårlöst försvann från hennes rum så har jag inte lyssnat på den på typ 10 år. Så det var kul att jag fann den :) Har dessutom hört låtarna live, eftersom Lykke Li spelade på Umeå Open i år. Hon var en riktigt bra liveartist, verkade astrevlig osv :) :) :) Det är så jävla nice efter en riktigt bra konsert, det är en så underbar obeskrivlig lycka man får inom sig. Synd att det är så få band jag vill se live (dom jag vill se mest finns liksom inte.... Tänk dig att se Nirvana live, eller Bob Marley! eller BEATLES). Nu kom  mamma hit så nu drar jag, så jag hinner träffa henne lite innan jag beger mig vidare över Umeås gator.

You say goodbye, and I say hello!

Måndag 18/8-2008

Freedom's just another word for nothing left to loose

Well hey hey hey! Nu blev du väl förvånad?
- "Vad fan händer, är vi på väg mot vår undergång eller varför har filippa uppdaterat sin blogg?!". Jag är inte snabb men som man säger, bättre sent än aldrig och sånt. Men nu är jag här till ingens glädje! Inte ens min egen. Men vad fan ska man annars göra? Eller, jo det är klart jag är glad, men själva bloggandet plussade inte på så mycket på den fronten. HEHE..he?

Jag har äntliiiigen kommit igång ordentligt med läsandet av HPserien igen och det känns underbart. Folk (som för övrigt inte förstår vad dom snackar om) säger ofta: "Är det verkligen kul att läsa om alla böcker igen när man väl läst dom en gång?" Men det är ju egentligen en ganska knasig fråga. Jag har läst alla Rockyvolymer 100 ggr, lyssnat på beatles 100.000.000 ggr, sett Sweeney Todd flertalet ggr och ändå är man inte less! Riktigt bra saker kan och bör man uppleva flera gånger. Hur som haver, jag är på tredje boken nu, vilken jag började efter 00.00 idag, och har 150 sidor kvar. Det går inte att sluta läsa när man kommer igång! Så min säng är mitt bo ungefär, när man har såna här dagar. Ligger/sitter bara och läser och lyssnar på hårdrock. Vet ej varför men det passar jävligt bra att lyssna på hårdrock när man läser Harry P, har alltid tyckt det! Men nu får ni inte tro att jag är en enstöring som har vart hemma hela dan och läser, men grejen är att när man vart aktiv en stor del av sommarn så måste man få ut sin beskärda del av chill också.

Fniss. Taggar skola rätt mycket, taggar Midgård, taggar mina kära klasskamrater och det ska även bli skönt med rutiner igen (som Jenny så vist påpekat några ggr. Och det stämmer!). Så onsdag blir en trevlig dag! Och jag skiter i om tvåan är jobbigaste året, nån gång får man väl slita också.

 
Bara för att jag T-A-G-G-A-R

Kom hem från Gotland för ett ganska bra tag sen (typ 11 dar eller nåt, känns som en evighet för övrigt men som ni alla vet är Tid ett fucked up begrepp) och jag hade så JÄVLA ROLIGT!!! Träffade kusiner/mostrar/morbröder/ som jag inte sett på 6 år eller mer! Och så firade vi kära mormors 75årskalas också, I Roma Bygdegård. Sjukt roligt var det! Kul att få umgås med hela familjen 24/7 i en hel vecka också, eftersom jag inte bor med hela min familj så är det jävligt kul när sånt händer. Jag älskar alla, för alla är så jävla sköna och smarta! Och musikaliska! Det blev mycket skratt osv. Det gillar vi. Plus att Gotland är ett jävligt nice ställe. Blev förvånad över att jag kände igen mig så mycket! Gallerian i Visby, alla affärer, badhuset i Roma med träallén, Pressbyrån och Ica och Konsum i Roma. Och alla lukterna i husen, i varje släktings hus man gick in i så blev man översköljd av minnen när man kände lukterna! Hjärnan och dess lagring av bild, doft, hörsel, känsel osv är ett helt fantastiskt fenomen. Något liknande kan aldrig någonsin skapas, inte ens den bästa datorn kan jämföras med den. Undrar hur många Gb minnes utrymme som finns i hjärnan?Det vi gjorde på Gotland var iaf som jag sa: hälsa på släkt och bekanta, gå runt i Visby, Fira mormors 75 årsdag, lyssna på mammas gamla spelarkompisar som spelade Irländsk musik på en pub (med 20årsgräns, yeaaah!) i Visby som hette Black Sheep Arms (Var för övrigt sjuuukt stämning. Dom spelade på golvet bredvid baren och dom spelade akustiskt och det var värsta gemenskapen där inne. Helt SMOCKAT med folk), se på gamla hus vi bott i, titta i några av alla 100 kyrkor som finns där, titta i min mammas morfars barndomshem. Min mammas morfar är 96 år, och vi hälsade på honom på vårdhemmet han låg på. Det var en ganska stark upplevelse. Ena dagen såg vi han ligga där, gammal och dement, och nästa dag såg vi hans inristningar som han gjort på vinden på hans barndomshem (F.S 1922, Folke mm. Han gjrode alltså flera inristningar i stenväggen). Det var en ganska skarp kontrast där. Vi gjorde 1000 grejer till och jag orkar inte ens nämna allt. Men det var en jävligt rolig resa och jag är så glad att vi gjorde den.

Men nu ska jag gå och make myself a cup of tea och lyssna på min Janis Joplin LPskiva som jag köpte på myrorna i fredags (för övrigt det bästa i fredags, mitt sms till Emma: "Säg inget till Emma om Modern Talkingskivan jag köpte till henne! Its a surprise you know!". Bra överraskning, Filippa! Köpte Modern Talking LPskivan till Emma och sms:et var ämnat till Lova, men jag använde mitt muskelminne tyvärr istället för hjärnan och råkade skicka till Emma istället....).

Hej da!

RSS 2.0