Torsdag 28/2-08

Qui vivra verra

Imorrn äre skottdagen. Jag lovar att alla mina barn kommer att födas på den här dagen, bara för att det är drygt att endast ha en riktigt födelsedag vart fjärde år. Så underskatta inte privilegiet att faktiskt kunna fira sin födelsedag på sin riktiga födelsedag! Idag har vi arbetat med ettornas projekt mellan 09.00-16.00, det var hoppet... inte. fett drygt. Och på slutet hade jag asont i huvudet plus att jag var sjuuukt trött, så det var lite okul så att säga. Men när jag kom hem och fick läsa i min relativt nya Rockytidning och lite i Nemi album # 3 och fick beskåda ett avsnitt av Simpsons så kändes det genast bättre.

Känns otroligt bra att lovet står vid dörren och jag har en del planer: träffa linnéa.m, jenny, jessica, the gang <3 , hillevi, vilhelm, amandus och fler, gå på stan, shoppa, vara ute mycket, lyssna på mina nya skivor som kom till posten idag, STÄDA mitt rum, SOVAAA, arbeta med min akvarellbild till skolan, spela bas och piano, se Sweeney Todd på bio (Go Burton+Depp!), se andra filmer, spela tvspel, klippa+färga mitt hår, fara på amandus spelnig på Hamnis 8 mars (som förövrigt var min namnsdag en gång i tiden innan dom ändrade kalendern, thought you wanna know.). och eventuellt några spontana grejer. Lov äger kanske din mamma. Gäsp, idag ska jag lägga mig tidigt. Jag kanske skulle ta och lägga mig nu?! Ja, det ska jag lätt göra, fan vad värt! Men först ska jag klistra in en tjuvlyssning från www.tjuvlyssnat.se


ICA-butik, Mariestad

Tre skejtarkillar ~14, sitter och äter godis utanför butiken. En tant ~75 går förbi dem.
Kille 1: Hej!
Alla killarna fnissar.
Tanten: Passa dig du så jag inte slår dig! Jag har en förbannat hård käpp!
Killarna tystnar direkt, och tanten vänder sig om.
Tanten: HAHA, där blev du bra rädd!


 

Det där är min förebild, jag ska lätt bli sån när jag blir gammal! Vi får väl se...


Måndag 25/2-08

Godagens!  Eller godkvällens kanske man bör säga... Jag är så lycklig över att det är underbarast väder på dagarna nuförtiden, ljustljustljust!!! Och plusgrader. Det är så skönt att det inte är kolsvart när man slutar skolan längre, jag taggar våren. Igår var mina bröder här för ovanlighetens skull. Vi åt middag och såg sedan på Lejonkungen <33 och det var 1000 år sen jag hade sett den senast, jag hade glömt bort hur bra den är! (Bortsett från simbas gayröst som vuxen). Den är perfekt tecknad, har perfekt historia, perfekt musik, ingen i hela världshistorien skulle någonsin kunna göra den bättre än vad den redan är!!!  Disneyklassiker äger. En sak sög dock för jag hade taggat mina salta mandlar hela dagen (gå tillbaka några inlägg så ser du recptet) och tänkte tajma in dom med filmen, men dom blev brända! Alltså brända mandlar som inte var brända på rätt sätt, det var DEPP :(

Imorrn har jag spanskaprov vilket inte känns alltför lustigt för jag vet att det kommer gå jävligt obra... men om jag ska vara ärlig så har jag slutat bry mig om det dära. Det ska iaf inte förstöra något för mig. Idag hade vi bild och det gick verkligen dåligt för mig idag för det var så svååårt att få över min originalskiss på det nya akvarellpappret (och nej jag gillar inte kalkering), jag blev frustrerad!!! Men bilden funkar väl... dock så är det helt sjukt att det där var sista avsatta lektionstiden för att arbeta med bilderna (som dessutom är bidrag till tävlingen k-ung i centrum), vilket suger eftersom jag typ började med den idag... får ta hem den. Måste påpeka att Nirvana är högt uppe på listan nu. Kurt Cobain är grym, synd att han dog så ung. Jag kan dessutom glänsa med att jag gillade och lyssnade på Nirvana redan som fyraåring. Exakt i denna sekund är det Heart Shaped Box. Träffade Hillevi (my siz) idag efter skolan, och hennes lägenhet blev assnygg efter tapetseringen, you should see it! Tänk så mycket lite tapeter kan göra.

Idag har jag varit sjukt sugen på diverse mat; grillad kyckling (som jag varit småsugen på i flera månader nu, när studiebidraget kommer ska jag gå till ica och köpa en hel grillad och bara ÄTA), potatissallad, västerbottensost, bavaria blu (asgod blåmögelost), nudlar med kycklingssmak,  teriakykött, salta cashewnötter, vindruvor,  räkor, granatäpple, mammas morotssoppa, stekta auberginskivor, smörgåstårta, laxlasagne, rullpizza från rådhusgrillen!!!!! Och en chokladbiskvi plus en kopp svart kaffe på det. GOTT! Mat äger så jävla hårt. Jag ska lätt bli kock så jag får äta rågod mat hela dagarna.

Hahah min dröm inatt var random, jag drömde att vi (jag, Emma Lova) repade med vårat band på Midgård (?) och att dom hade gått till replokalen för att vänta på mig. Men jag gick aldrig dit för jag dissade dom som fan, förstår dock inte varför jag dissade för jag ville ju vara med o repa. Det konstiga var att det typ var en mardröm dessutom. Sen drömde jag att jag låste in mina nycklar i skåpet på skolan, och att det var fredagseftermiddag då Informationen stängt så mina kläder skulle vara instängda i skåpet hela helgen, och jag inte kunde ta mig hem pga det. Trodde ett tag imorse att jag på riktigt låst in mina nycklar och drog genast en parallell till min dröm, men så var dock inte fallet. På ett halvår fick jag knipsa mitt lås 2-3 ggr på Midgård, men på Haga knipsade jag det 0 ggr... ÅH, underbart, pappa kom hem med Bullens Pilsnerkorv och korvbröd, JAAA! Bara så ni vet så är Bullens korv den enda som går att äta, och jag äter i vanliga fall inte korv.
 Detta är min egentliga åsikt om korv:

  • Det smakar äcklig
  • Innehållet är äckligt
  • Det luktar äckligt
  • Det är inte speciellt nyttigt
  • Namnet är äckligt, KORV, hur gott låter det på en skala???!!!
Men Bullens e alltså ett undantag. Så nu ska jag äta den, och fortsätta dissa spanskan ett tag till, för den kan TA SIG.


BYE

Onsdag 20/2-08

Would you like some sugar in your Earl Grey?

Vilken underbar dag! Iofs så är 99,9% av alla dagar så, men denna har varit extra fin. Började med sovmorron. Hann äta, duscha, spela bas, samt lyssna på musik, allt detta innan Emma kom hit vid halv tio. Vi gick den otroligt korta biten (tog 5 minuter) till Nydalasjön/Umelagun för att påbörja vår friluftsdag som innebar promenad runt Nydalasjön. Det var perfekt gåväder, så det var nice. Tyckte dock synd om Emma som inte hunnit ta med sig så mycket lunchmat :( Det var trevligt, kändes bra i benen efteråt. Vi vågade tillomed gå på isen, vilket jag faktiskt aldrig gjort tidigare (brukar inte hänga vid Nydalasjön eller Hamnen/Teg så mycket så det kan bero på det) . Sen drog jag hem, chillade ett tag för att därefter dra mig mot stan. Där mötte jag Jenny, och skillade som vi var så åkte vi på samma buss utan att veta om det:
Jenny ringer mig: Heeej, var är du?
Filippa: Hej! Jag sitter på bussen, är på Vasaplan om en sekund.
J: Jag med, vilken linje?
F: 2:an
J: Titta frammåt....!
F: (tittar åt höger eftersom jag är cp samt inte hörde vad hon sa pga bussbuller och mp3musik i ena örat)
Och här stannade bussen vid sin Vasaplanhållplats och då upptäckte jag tjejen :)

Vi drog iaf till Café Station och intog vår traditionella himmelsdryck: Cappuccino. Båda älskar svart kaffe, men Café Stations Cappuccino är inte att leka med, den är så sjuuukt god! You should try it someday. Efter jävligt mycket skratt (Otroligt nice att få träffa henne, sker allt för sällan) och good talking så vare dags för oss att bege oss till Synoptik, för jag hade synundersökning+rutinögonkontroll (går dit 2 ggr per år när man beställer nya månadslinser) och vi hann bli påsprungna av Lova på vägen (Lova, astaggat pekande 10 meter bakom sig: Där är Stina!!!!!!! (Lova blev så glad att se oss att hon sprang ifrån henne)). Men eftersom vi hade hurrycurry så hann vi ses i ca... 7 sek sen stack vi. Men bättre att ses i 7 sek än inte alls! Och jag blir så glad på Synoptik för man får kaffe/te gratis vid dom bekväma sofforna i väntrummet plus att min optiker är så otroligt snäll! Hon är verkligen sjukt trevlig. Det första hon sa när jag kom in var att hon gav mig en vänlig kommentar om mina röda byxor: "Vad fin du var. Jättefin röd färg på dina byxor, det matchar till din halssduk!" osv. Sen pratade vi om fika (haha fika äger) och allting. Japp en trevlig optiker är trevligt att ha. Trevliga personer äger. Jag hatar folk som jobbar med att träffa/möta människor som är otrevliga *hostbusschaufförer*.

Sen stack jag o Berget (jag e klippan hon e berget) till H&M och chillade i omklädningsrummet. Provade kläder och jag råkade ta en knallrödjacka som jag skulle prova och upptäckte att jag hade röda byxor på mig, det var inte fint... men Jenny ville inte hämta en svart av samma sort till mig :( Men jag var glad ändå. Sen när vi skulle hem så mötte vi Vilhelm (my brotha) och han gav mig resten av sin Cola Napps påse (Napps? En napp, flera nappar. En Cola Nappars påse? MEN VAD FAN), det var fett värt!!! Kul att träffa honom om än bara en liten stund. Imorrn har jag referatprov (precis som alla andra ettor på Midgård) och det taggar jag inte. Dom sa att man kan ta med sig fika, och det bådar inte gott, för när dom ber en ta med sig fika så vet man att det är ett seriöst/viktigt/svårt /långt prov... Jag taggar iaf det som händer efter skolan, nämligen repa med vårt kära band!! WOHO! Nej, nu ska jag kika på resterande delen av TopModel 9 innan det är försent. HEJRA'

Onsdag 12/2-08

Nya strängar och allt.

Hejjjj. Har spenderat hela eftermiddagen/kvällen hos mina 2 bröder på Ålidhem. Borde hälsa på dom oftare. Amandus hjälpte mig byta strängar på basen, vi åt sjuuuukt god mat (det visade sig att deras inneboende gurra var typ kock, så han gjorde laxtoast med gräddfil och purjolök till förrätt samt marinerad oxfilé, rågod sås, rågod sallad och ugnsbakade rotfrukter av potatis, sötpotatis, morötter och lök till varmrätt. Det var alltså en synnerligen positiv gastronomisk upplevelse!) och så fick jag massa family guy avsnitt, typ 2 säsonger vilket är jääävligt värt! Jo det var trevligt hörredu. Har också fått en ahaupplevelse då jag upptäckte hur otroligt nära Lova har det från ettans busshållplats till sitt hem; det e nice! Imorrn är det alla hjärtans dag, är du taggad? Vad vill usa med alla köphysteri högtider? Vet du vad jag tycker? Jag tycker att dom kan gå och lägga sig. Idag har det varit fint väder, bortsett från att man blåste iväg några gånger pga dom starka vindarna. Pallar inte blåst så jag hoppas den är historia imorrn. Nej nu ska jag duscha och spela bas. Du får gå om du vill, det är okej.

Tisdag 12/2-08

Happiness is a warm gun

AJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ. Men fuck that jag kan ju inte ens sitta på min fot, änmindre gå normalt. Jävla helvetes trappsteg som ska jävlas med mig! Ramlade idag i en av våra 1000 trappor som vi måste bestiga varje dag och då gick det som det gick. Mina vänstra yttersta utstickande kroppsdelar (dvs foten och handen) tog skada. Öh, det suger. Men happiness är fortfarande en warm gun och berlinmuren föll 1989. Emma säger just nu på msn att vi ska vara funktionärer på Peace & Love, det låter lockande att slippa betala 5 000 000 000 för att få deltaga vid den förmodligen mycket roliga händelsen! Imorrn har jag sovmorron och om jag hade varit åtminstone en miljondels troende så hade jag tackat Gud för det, för det är så underbart att äntligen få SOVA! Fett värt. Jag och Emma är skillade, vi skulle kopiera mitt manus till EOS och hormaskinen funkade inte, jävligt irriterande!!!! Så vi tryckte på alla knappar 1000 ggr, sen stack jag till bibliotikarien och bad om hjälp. Det visade sig att det fattades pappar i hormaskinen, och när hon kirrat det så kom det 1000 papper utskrivna, det var fan pinsamt!! Och jag som ska föreställa miljömedveten, känns kul att man bidrar....

Det helt sinnesjukaste är att det var rågod mat i Vildmannen både igår och idag, jag är fett jävla glad över det! FAN VAD SUR JAG BLIR JÄVLA DATOR JÄVEL ÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH VAD VILL DU MIG HEJ DÅ VI SES ALDRIG!!!!!!!!!!!!

Söndag 10/2-08

I had a mother, and her name was Carolina Carolina is a state in the states

Hej du! Du är en du. Jag sitter här trots att jag i själva verket borde sitta och knåpa på en fett dryg samhällskunskapsekonomiläxa om skatter. Som jag dessutom inte fattar ett skit av. Det är tur att jag har en smart fader i alla fall som kan hjälpa mig. Det ska mina barn också säga: "Det är tur att min morsa är så jävla smart, fatta hur mycket hon kan!!! Hon är så jävla grym, jag ska bli en lika bra förälder när jag blir stor!!!". Annars har allt flytit på bra nu (as usual, du vill ha mitt liv. jag vill också ha mitt liv och jag är glad att jag redan har det.)  och idag har jag mest chillat och promenerat. Fett dimmigt ute. I fredags var jag på Hamnmagasinet i hela 7 ½ timme i sträck!!!! Anledningen till detta var att jag, Emma och Lova var där halv fyra - fyra för att repa med vårt band. Vi slutade 18.00. Och 19.30 började det konserter där som vi skulle kolla på, och man hinner ju inte fara hem och tillbaks på 1 ½ timme (bussar suger) så då fick vi vackert stanna. Det var i alla fall bra musik så det var värt. Sen när vi skulle hem så hittade dom inte Jessicas jacka i garderoben och det tog 35 minuter (!!!!!) innan dom slutligen fann den inklämd mellan 1000 andra felhängda jackor. Det var hoppet. Men vi överlevde! Fett drygt om dom inte hittat den, vad fan gör man då? Om det är mitt i vinter, mitt i natten, jävligt jävla kallt? Det hoppas jag att jag slipper vara med om.

Jag är faktiskt riktigt taggad på Umeå Open nu, känns bra! Det blir premiären för mig dessutom! Jag skulle ha farit förra året men eftersom jag väntade med att köpa biljetterna tills typ 5 h innan det var, så var det slutsålt (men jag var faktiskt inte en idiot för det sålde slut bara någon timme tidigare, hade oflyt). Så jag fick sitta hemma i min ensamhet och deppade medans alla hade kul. Men jag är glad för det, för jag lever ju! Nej, nu ska jag ta och göra saker som är viktiga. Det borde du också göra det, läsa bloggar, vad är det liksom? Man lever bara en gång så gör nåt vettigt av tiden! Datorer och TV = inte vettigt. Jag är inte heller så vettig, så hej då

Torsdag 7/2-08

Well hello there mate!

Tja och hej och grattis till att du lever! Att leva äger. Ta vara på det. Nu räcker det med goda råd, för jag är ingen rådgivare. Kom nyss hem från Hamnmagasinet med Lova o Emma, vi har spelat musik! Första repet med vårat nystartade band. Grymt roligt, musik är verkligen det bästa i hela världen. Hade nice i skolan också men jag blev lite sur ett tag för jag trodde att jag kommit till skolan i onödan (för föreläsningarna vi skulle på var inställda) men sen hade vi form iaf. Och för en gångs skull så var min lärare trevlig så då blev lektionen trevlig och vi såg en "pedagogisk" drejfilm som mest var en komedi. Sen gjorde jag en skiss på min blivande skål, kanske att den blir okej om jag klarar av att hantera leran.

Efter lektionen drog jag till mitt gamla älskade Hagaskolan (L) för att möta Lova. Hon hade köpt en symaskin (Husqvarna från -60talet) för 1 600 riksdaler, fett värt! Vi gick in på skolan för att prata om några uppgifter som Lova skulle lämna till Ellinor (vår föredetta svenskalärare och min föredetta spanskalärare och vår föredetta mentor dessutom) och det var så kul att träffa henne! Jag berättade om min dryga spanskalärare som jag har nu och hon tyckte det var jättesynd och blev typ upprörd. Jag önskar jag kunde ha henne i spanska igen, då skulle jag iaf lära mig något... Efter vi pratat med henne så åt vi mat i matsalen på Haga (där dom förresten ändrat rätt mycket) och jag NJÖT verkligen av varenda jävla tugga för jag vet ju vad som väntar imorrn på Vildmannen. Fräsch sallad som vanligt var det också. ÅHHH Hagas mat är ju underbarast och alla som går på Haga och klagar på den borde få box på en gååååååång!!!! Imorrn är det skidor och det taggar vi... Nu ska jag spela bas och expandera mina blåsor på höger pek o långfinger ännu mer, hejra

Onsdag 6/2-08

Onsdagar är slappa

Och det är nice! Dock så glömde jag att det var sovmorron... så jag vaknade för tidigt. Men istället så drog jag mig i sängen länge vilket var jävligt skönt! Åt långfrukost också, nös åtta gånger på rad (det var dagens mest random), hann till och med läsa VK som jag aldrig hinner läsa på morronen annars. Kom till skolan och fick kaffe och djungelvrål från mina kära klasskamrater :) Det var trevligt. Och jag måste bara tala om hur otroligt jävla less jag är på bilddagboken nu alltså, det laggar ju sönder som ett cp!!!! När man väl är inloggad kan man typ inte göra nåt för bilddagboken suger.... vad är deras problem liksom?!! Kom och tänka på hur sällan det är man handskas med 1000 lappar, jag tror inte jag hållit i en många gånger. När man har sådana summor har man oftast 500 lappar. 50 öringen borde tas bort för den är grymt ovärd. Lova förresten är en svikare för hon har dissat sin bdb! :( Jag riktigt känner hur ovärt det här inlägget är så därför säger jag HEJ DÅ


Tisdag 5/2-08

Fettisdag, det är nice

Trots att det är en kristen högtid från början (eller det är det fortfarande men det är inte så många som firar det pga av dom skälen nuförtiden). Religion suger, men det kan vi ta en annan gång. Igår fyllde min äldsta bror 26 år, och det firade vi som vanligt med hela min familj (dvs jag + 4 äldre bröder & 1 äldre syster + våra föräldrar) och det är så nice att vi äntligen kommer kunna vara allihopen mycket oftare framöver då min syster flyttade hem i förrgår. Drygtaste var dock att jag hade fett mycket skolskit att göra, och eftersom jag inte vill vara osocial när vi firar så fick jag göra ett hemmatteprov 11 på kvällen (hela provet alltså) samt skriva klart en svenskaskit om den bäste av dom bästa (his name is Kellerman, Martin Kellerman) klockan sent. dessutom duschade jag 01.00 också. Och fortsatte med svenskan. Höll på att somna på matten o spanskan idag för jag har sovit lite flera dagar i rad ( egentligen sover jag alltid för lite för jag är dryg) och det är lite onice.

Till middag åt jag bl a potatis vilket fick mig att inse hur mycket jag saknat potatis (vi har inte ätit det på ett tag nämligen, har blivit annat hela tiden) för vildmannens potatis är fan inte potatis! jävla äckelpotatis, den förstör mina tankar om potatis på ett orättvist sätt. Att det bara är ofräsch sallad är inte heller en höjdare.... platttv kan skolan köpa till midgårds alla vrår. SKAFFA EN EGEN MATSAL!!!!

Igår sa min svenskalärare att Rocky (seriefigur) behöver psykisk vård. Idag sa min spanskalärare att han önskade att han var en dementor så han kunde suga ut våran livsglädje så att vi skulle börja arbeta istället för att prata. Kul att man är uppskattad i alla fall :) Det känns jättebra att det just i detta nu står en semla och bara väntar på mig i kylen. Mmmmmm! Den som spar han har, så ägda blev ni som redan åt er semla för jättelängesen! Nej men anledningen till att jag ännu inte intagit dagens viktigaste intagande i form av föda är för att jag varit hos min syster hela eftermiddagen. Duvet, man bara glider förbi i farten eftersom hon bor där hon bor (vasaplan). Kom precis på att det var ett år sedan två av mina bröder tvingade i mig min första hela kopp kaffe! Det ska jag fira med en kopp kaffe. Och en semla förstås.

Btw så är mina bröder jävligt sköna; "TV4 fucked up" (istället för tv4 fakta) plus 1000 grejer till dom sa i söndags som jag inte minns exakt just i denna sekunden som jag skriver detta.

P.S idag har jag gjort stenar av papier maché till ettornas projekt. det  var drygt för hönsnätet cuttade mig som satan. D.S

Hej då alla älskar dig.

Lördag 2/2-08

Fikafikafikafikafikafikafikafikafikafikafikafikafikafika

Igår fikade jag emma, jessica, molly och hanna på Starz. Det var nice och gott också! Fikabuffé = ät, drick så mkt du vill för 70 spänn. Det var ganska värt. Men jag är lite smått otaggad på fika ett tag nu. Sen på kvällen for jag och Jessica på Amandus spelning med Wolfman Jack, dom var nice! Fett trumsolo och nice med gitarrist som spelar bakom huvudet och med tänderna osv! Nej det var nice! Fler bilder finns på www.bilddagboken.se (filippen)

image1

My brother is the one in the middle you know.

Just nu sitter jag här och gör ingenting i princip. Jessica sov över och skulle upp tidigt imorse för att dra till stan, så jag har vart vaken ett tag. Men fortfarande har jag inte fått nånting gjort! Så nu måste jag äta, duscha och städa och förbereda mat för det the gang kommer och det gillar vi! Kul att få se Lova efter 2 veckors vistelse utanför Umeå (och Sverige, Norden, Europa för den delen med) dessutom!!!! Jag taggar jag taggar. Men nu ska jag dra för det här suger. hejhejhejhejhejdådådådådå

RSS 2.0