19 oktttober

Här sitter jag och ser bra ut. Eller, det hade kunnat varit det som jag skulle ha sagt om jag hade varit narcissist osv, men så är ju inte fallet. Nej, jag ser BRA. Efter ett år i dimma så är jag tillbaka till linsträsket som inte är ett träsk utan ett heavenly heaven and it feels great. Funderar på att sätta mig asmånga meter från tv'n och se på något skitprogram bara för att jag kan. Fast vid närmare eftertanke.... näe. Jag ska nog dra och laga wok istället, Mmmmm! Och vi har finally röd currypasta hemma igen; älskekryddan <333 (fast inte min favvo för det är färska örter & vitlök i kombo, Mmmmm)

Idag när jag och far min handlade förnödenheter på Coop Forum (fast Obs!) så upptäckte jag till min förfaran att de säljer Halalkött där. Jag trodde faktiskt inte att detta brutala och oetiskt handskande av djur var något som svenska, seriösa livsmedelskedjor uppmuntrade. Skandalöst. Älskepappa blev också irriterad så till den grad att han klagade argt hos kundtjänsten (som för övrigt behandlade vårt klagomål med svalt intresse, bitch)

För mig är all hantering av djur som skall bli en produkt via köttindustrier omoraliska och oetiska; men jag tycker att butiker inte borde främja detta djurplågeri, det räcker väl med allt annat kött som redan säljs?

utdrag från wikipedia:


"Halalslakt (arabiska dhabiha) är den slaktmetod som måste användas för att köttet från djur (förutom fiskar) ska vara halal. Slaktmetoden som används är skäktning, vilket innebär att djuret utan bedövning avlivas genom att halspulsådern skärs av. För att slakten ska vara halal krävs också ett religiöst innehåll, nämligen att slaktaren innan han avlivar djuret yttrar basmalan "I Guds, den barmhärtige Förbarmarens namn!" (بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ, bismillāh, i-rahman, i-rahīm) eller en alternativ religiös fras."



"Metoden innebär att man skär av slaktdjurets hals med en mycket lång och vass kniv utan andra åtgärder som till exempel att slå djuret i huvudet med klubba eller yxa eller att driva in en stålbult i hjärnan med en penetrerande bultpistol. Detta har till följd att slakten genomförs utan att djuret bedövas."

Kommentarer
Postat av: Monka

Jamen det är ju iom invandringen som halalkött säljs i Sverige. Liksom att vi bygger moskéer, slutar ha skolavslutningar i kyrkan och böjer på andra svenska lagar för att muslimer och folk från andra religioner kräver sin rätt för att de hade så i sitt land de bodde i innan. Sverige har ingen stake. Vi viker oss så lätt för alla. Hmm, man undrar ju om det är rätt. Vi skulle ju aldrig få våra seder och traditioner i verket om vi flyttade till ett muslimsk land.

Nåväl, halalkött är fel, omoraliskt och hemskt. Skämmes, Sverige! SKÄMMES!

2009-10-19 @ 20:57:50
URL: http://monicaborlin.blogg.se/
Postat av: /innehavaren av denna blogg

Jo, absolut!



Och jag förespråkar verkligen religionsfrihet och demokrati: vilket innebär att även minoriteter skall få synas och ta del av vårt samhälle. Ett mångkulturellt samhälle är ett bra samhälle.



Men man kan ju ifrågasätta om huruvida oetiska och omoraliska handlingar, oavsett om det är pga religiös grund eller en del av en kultur, skall få förbises bara för att vi är ett land med jämlikhetstankar?



Nej. Man måste sätta gränser när något skadar människor eller djur, man måste stävja vissa traditioner i ett modernt samhälle.

2009-10-19 @ 22:23:54
Postat av: Monka

Precis. Demokrati och religionsfrihet i all ära, men någonstans måste man dra gränsen när det vållar till skada av någon eller då Sveriges egna traditioner/seder förbises? Det måste ju finnas en acceptans och tolerans för varandra ett land där stark religionsfrihet förekommer. Har man olika levnadssyn och moral så måste man kompromissa. Sverige borde ändock stå på sig i vissa lägen och stå för sina seder och framför allt: Stå för att vi tycker att halalkött är moralisk inkorrekt, brutalt och inhumant!

2009-10-20 @ 23:22:13
URL: http://monicaborlin.blogg.se/
Postat av: hanna

har bara en sak att säga:

HATA ALLA ÄCKLIGA RELIGIONER OCH DERAS ÄCKLIGA ÄCKELRITUALER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



hoppas de e nice i sweden!

2009-10-22 @ 19:09:08
URL: http://pokerhanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0