02:18

Dricker English Breakfast en svensk natt - how crazy of me! Lyssnar på hårdrock och hiphop omlott - så mångfacetterat utav mig.


Har sett grisen Holmlund hålla ett av flera invigningstal till Botniabanans invigningsceremoni. Det bortgår mitt förstånd hur man kan vara en sådan otroligt skamligt dålig retoriker när man har sådan lång karriär som politiker bakom sig. En gång skrattade till och med publiken för att han stakade sig så mycket. Innehållet var platt och meningslöst.

Maud Olofssons och självklart kungens tal var desto bättre. Kungen hade haft sitt yrke säkrat som komiker om han inte hade fötts till just kung. Han tappade hammaren på scenen, tänkte skaka hand vid fel tillfälle, drog skämt och var allmänt kung. Kunde inte sluta säga det trots meningens förvirring: "Kungen är fan kung!!!"

Symfoniorkestern spelandes Star Wars var fan en win-win situation, så jävla bra. Lisa Miskovsky var mycket nice hon med.

När jag bor i London ska jag lätt besöka Royal Albert Hall och gå på konsert med Londons Symfoniorkester. Så jävla nice. Ska även besöka London Live (för övrigt genom det som jag upptäckte White Lies). Sedan ska jag gayklubba i SoHo och öla på pubar och känna friden i Westminster Abbey, smeka muren utanför Abbey Road Studios, vandra runt på alla 19 broar och en massa andra trevligheter.

London har allt.

Umeå inget.

Men nu bor jag här och majoriteten av mina vänner (ni som inte gör: är ledsen över det oki!!!) och alla björkar och universitetet börjar på måndag och oki man får göra det bästa av situationen så jag gör det nu herråååå

Kommentarer
Postat av: Monica

Fan vad du pratar illa om Umeå! Umeå är världens BÄSTA stad!!!!! Men det fattar man inte förrän man inte bor där längre...

All kärlek till vackra umeå <3

2010-08-29 @ 03:23:37
URL: http://monicaborlin.blogg.se/
Postat av: /innehavaren av denna blogg

du tycker det?! själv känner jag en stark hatkärlek till fenomenet.



björkarna är vackra. men that's it. ingen fantastiskt arkitektur, bara massa ombyggnationer, ännu fler fula hus, ingen bra scen för större artister, världens sämsta uteliv och tusen bilar i centrum.



det positiva: studenterna, mängden lokala band, kafé station, att promenera tegsbroarna på natten när stadens ljus reflekteras i älven, strandpromenaden väst på stan under sommaren, scharren, cyklarna.



men inte ens 1 000 000 cyklar kan omvända det faktum att alla behöver miljöombyte.



kommer säkerligen återvända hit senare, även om jag halvt hatar det! it's in ma blood eller nåt

2010-08-29 @ 03:36:34
Postat av: /innehavaren av denna blogg

ps glömde RULLPIZZAN!!!! världens bästa snabbmat á la Umeå!!!! ds

2010-08-29 @ 03:37:23
Postat av: Monica

Hahaha du har inte bott i borlänge. Här kan man prata om dåligt uteliv. Umeå har ju mängder av ställen och det är helt fantastiskt på sommaren med alla uteserveringar! Folk sitter ute från fyra på dagarna till sena natta. Det är alltid folk <3 Här börjar folk krypa ut ur sina hålor vid tio/elva. Innan dess är det inte en människa på stan.



Och vad kommer till arkitekturen kan jag visserligen hålla med dig till viss del. Historiska byggnader är det inget som det vimlar av i Umeå, men man får ha i åtanke att umeå är en snabbt växande stad just på grund av att det är en studentstad. Så det går väl lite gott mot ont där. Inte mycket att göra åt.



Men Umeås kulturliv är heeelt fantastiskt. Det är nästan musikevenemang varje helg och Umeå ger lokala, ickekända band en så bra chans! Och så fantastiskt bra många av de banden är också.



Det bästa med Umeå är att det är precis lagom stort! Visst det är ingen superstor stad med stora artister som kommer på turnebesök, men den är stor nog för att ibland överraska med sådana som Europe, Skid Row eller Salem al Fakir ^^

2010-08-29 @ 13:32:35
URL: http://monicaborlin.blogg.se/
Postat av: /innehavaren av denna blogg

Om man jämför med Borlänge är det garanterat bättre uteliv, det är jag införstådd med. Men jag jämför med större städer eftersom att jag är renodlad storstadsmänniska du vet!



Uteserveringarna är mysiga, agreed! Men resterande delen av året så finns det bara ett nice uteställe: Scharinska. TC är också nice men det faktum att man bör vara 21 fyllda är en negativ aspekt för oss 91:or som är novemberbarn.



Jag önskar ett bredare, alternativt uteliv. Mer elektro/indie/pop/hårdrock/gay-kultur behövs. Men det finns dessvärre ingen marknad för renodlade klubbar av sådana karaktärer, dessvärre.



Som jag sade så tycker jag mycket om de lokala banden, det är det ingen brist på. Ett stort övervägande plus!



Men jag är bara sådan; jag älskar pulsen i en storstad, överflödet av olika sorters kultur, historisk arkitektur, människorna, allt det.



Umeå duger absolut, det är inte så jag menar. Men jag är bara less, inget konstigt i det :) Du var själv dödligt less på Umeå innan du flyttade, rememeber? Det är typ en del av utvecklingen till att bli vuxen; man SKA vilja bort från sin hembygd, söka nya saker, vidga sina vyer.



Sen om man kommer tillbaka i slutändan, så är det ju ändå värt att ha sett något annat. Då är man en erfarenhet rikare åtminstone.



Summa summarum: All hatkärlek till björkarnas stad!

2010-08-29 @ 16:16:51
Postat av: Emma The Queen

härlig diskussion, brudar ;-)



FLYTTA BARA OM UMEÅ SUGER, MEN SNÄLLT MOT MIG DÅ

2010-09-06 @ 21:52:10
URL: http://emmzangurl.blogg.se/
Postat av: /innehavaren av denna blogg

flytta merå isf! en enkel lösning på problemet!

2010-09-06 @ 22:51:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0