taggpacktaggpacktaggpack

FU bloggen nu slipper jag äntligen dig ett tag och jag slipper även arbetslöshetsångestens bekymmersrynka i min panna för några dagar.

Säger som Peter Griffin: "AHhhhh SWEET!"


Exakt så här skall det vara - eller inget alls

Hare fint i björkstan hörrenini

*kjamizzzarrr*

angående framtidens bläck

Today was the day, today it happened!!! Jag har ÄNTLIGEN kommit på mer preciserat vad min första tatuering skall bli, det kom bara som en plötslig ingivelse och det känns så jävla RÄTT. Önskar så mycket att jag hade jobb, skulle  börja spara till den redan nu om sådant varit fallet.

Men tanken är ungefär så här:

Som jag redan tänkt innan så skall det vara av temat Beatles. Jag älskar Beatles mer än ord kan beskriva och att ha dem på permanent på min hud vore fantastiskt underbart. Det skall vara en slags potpurri av saker och symboler som är typiskt Beatlesartade, och allt skall gå ihop på ett snyggt sätt. Diverse sådana saker kan vara; peacemärke, blommor, siluetterna av Beatlarna som hoppar, noter, någon liten fågel och något annat inspirerat från diverse albumomslag.

Kanhända en text som kommer in på något vis.

Detta låter än mer diffust än vad det är mitt huvud, det är lite svårt att förklara. Men det skall sitta på min högra överarm, på utsidan. Den skall vara rätt stor, i alla fall en deci hög eller mer. I psykedelisk stil, typ lite typiskt 60-talstecknad stil/flower power. I svart bläck, med någon färgdetalj.

(Vore egentligen ascoolt att göra helt i färg, men jag vill inte ha en tatuering i helfärg. Har aldrig velat ha.)

Skall även göra min vänstra underarm: notränder med noter från en Beatleslåt, som går runt hela eller halva armen. Strax under armbågsfästet.

VILL KÄNNA SMÄRTAN I LÄDERHUD'NNNN NUUUUUUUUUUUU

Om ett år har jag förhoppningsvis gjort verklighet av något av detta.

the queen is dead

Lyssnar på The Smiths och jag älskar fan Morrissey. Så många band man vill se. Så många gånger det aldrig kommer ske.

2 bad 4 me, helt enkeeeeeltltlttllt

Men jag skall i alla fall få se Ane Brun på fredag, så länge som jag väntat på det. Åh vad vackert det kommer att bli <3345


Vet ni vad! Solen skiner även idag! Ska till stan nu (ser ni hur tidigt jag e uppe. eller jag gick faktiskt upp 10.00 - vaknade avmig själv dessutom!) och äta lurre med Hillevi på någon uteservering. Sedan ska vi kanske bada någonstans, jag undrar var hon hade tänkt sig? He bli no bra he

Skrev en "To Do List" igårkväll för denna dag, och jag blev fan stressad när jag överskådade den efteråt. Har inte ens börjat packa ännu, och jag skall städa, inhandla diverse nödvändigheter och fan och hans jävla moster.

Men jag hinn ska ni se!
Hejz

omotiverad nostalgi osv

Kikar på vackra namn. Inser att det finns ganska många, vackra. Embla, Charlie, Teodor, Nomina, Abra, Seved, Euphrosyne, Vidar, Saskia, Katalin, Vendela, Tekla, Cyril.

Pojknamn är mycket svårare att finna av någon anledning. Undrar varför


Ett namn jag ej tilltalas av nämnvärt är Bjarne. Tänker bara på Lunarstorms tjocka maskot som absolut inte fyllde någon funktion alls mer än att vara ful, alltså den här:


 

Visste ni förresten att Lunarstorm lägger ned den 8/8 2010? Kan ni förstå att denna förut så omåttligt populära community som ALLA hade, kommer att försvinna? En epok går sannerligen i graven. Fast för de flesta umeåbor så gjorde den det redan 2004 då man övergick till det betydligt mycket coolare Apberget (som även det gick i graven ca 2008 - everything must come to an end).

 

Men det var ändå en start för fenomenet internetcommunitys. Kommer för evigt minnas min första internetanvändare med nicknamet filippa91 , oh those were the days, weren't they?

 

Snälla, kan ni inte skriva era gamla nicknames till Lunarstorm som förmodligen är 1000 ggr roligare än mitt ? Har glömt bort vad alla hette, fast jag tror att Molly hette Kjamizmollan? Skriv, skriv, skriv!


27/6 2010

Helgen i bilder:
Bortsett från upplevelsen och nya ingivelser även ett stycke helgdagshatt (farfars gamla), en kung kofta (farfars), asnice gammal koffert (farmors), en gammal bok om språkhistoria (1918), 50 år gamla VKtidningar, fina gamla fotografier på pappa, farmor och farfar samt en gammal sovjetisk (!!! står USSR på etiketten) vodkaflaska rikare.

Myggen borttaget så var det hela en mycket angenäm visit! Även kul att Norbergssläkten även den är musikentusiaster, och inte bara släkten på min mors sida.

Det gläder mig

sunday bloody sunday

Ok internet är ett minst sagt crazy fenomen. Hittade nyss en person på fb som vi delvis hängde med på Trästock i somras, som bor i Piteå. Hur stora är oddsen att hitta just den personen typ 11 månader senare?!?!?! (Mindes inga namn efteråt osv, utan råkade bara klicka mig fram via vänner som är taggade på foton osv)

Lyssnar på peacemusik, laddar inför ONSONSONS vet ni

Jag räknade mygbett som jag erhållit under helgen. Efter någonstans vid 30 lade jag ner räkningen pga energibrist (innan jag hunnit äta frulle typ 09.00 imorse). Det var mitt enda minne från Älvsbyn som  jag haft sedan 1995 då jag var där sist: EN JÄVLA MASSA MYGG.

Det var fan helt jävla insane!!!! Jag, Amandus, Linda och Ville tog en ölpromenad en kväll och vi blev fan attackerade och uppätna på riktigt av de där satans blodsugarna. Det var typ som svarta moln av äckliga flygfän. Kul att jag dessutom typ fått nå jävla blodseksem pga betten, säkert aids eller nåt

PS Kände fan igen skogarna där Jägarna är filmat (hela filmen är filmad i Älvsbyn nämligsch), det var rätt lol DS

25/6-2010

Hej hej hallå dagboken

Lyssnar på Queen. Blir alltid så lycklig av att höra Freddies karaktäristiska röst. Queen är utan tvekan ett av tidernas största band, de har säkerligen påverkat och varit inspiration till många och åter många band efter dem.

Storbritannien har bjudit på fantastisk musik under historien. The Beatles, Pink Floyd, Queen, Iron Maiden, Black Sabbath, Rolling Stones, The Smiths etc etc etc i all oändlighet.

Vad vore jag utan Englands existens. En gata utan namn, en potta full av sand

Nu skall jag laga mat och packa. Snart kommer el hermanos hit, fekke!!!!!!!!!!!!!!11

Gubben.


Ha en fin helg mina elelelsklingar!

joråsåatteh...

Kan än en gång titulera mig som parentesbloggarinnan (vilket jag utan tvekan är stolt över)!


Feels good, indeed
I söndags såg jag hela 5 Bambisar. Det ägde

"Du får kalla mig Blomma, om du vill"

filosofi uti natten

Oki varför låter det och förmodligen lever det något i mitt rum? (eller lever och lever, är väl snarare något dött = någon randomande) Vilken tur att det enda jag är rädd för är höjder och mainstreammusik :---)

Hahaha denna fråga av ytterst filosofiska karaktär hittade jag slarvigt nedkluddad på en lapp som skrevs halvsovandes in the middle of tha najt för ett tag sedan; "Ligger navelns utseende förutbestämt i generna; eller avgör avklippningen hur den kom att se ut?"


SVARA ERA B-TJCHESS VET ATT NI VET DEN DOLDA SANNINGENBild tagen exakt för 365 dygn sedan, så när som på 45 minuter. (I en stad som heter Bor och slutar på....LÄNGE)

midsommar

Trevlig dag idag, innehållandes allt ifrån lurre på TC (älska ruccola+balsamvinäger för evigt <3), chill i rådhus i underbar sol, skivlånande, rabarberpajsätande, beskådande av randomkatts råttfångst, kännandes på babymage, stockholmsbesök, kaffekaffekaffe och en del annat.

Imorgon beger jag, mina bröder, Linda, padre och Eva till Paltlandet. På lördag vankas tydligen värsta släktträffen utanför Stockfors då fan massa Norbergare kommer dit. Har inte träffat någon annan än min farbror (resten är pappas och hans kusiner, tremänningar till oss osv) så det kan ju bli kul.

Undrar om alla är lika mörkhåriga och blåögda som jag tror att de är.

Undrar även om det inte bara kommer vara 80- och 00-talister, utan även någon fler 90-talist bortsett från jag? (att resten är 40-, 50-, 60- och 70-talister är ju rätt givet). Det var tydligen tvekis.

Ser fram emot att spela på farmors gamla piano (hon var pianolärarinna) samt att kika på massa foton av mina farföräldrar och min far när han var yngre.

Kollade på en massa högstadiebilder nyss (som jag nallade av Linniz). Den enorma fulheten på majoriteten av folk är obeskrivlig. Likväl är det väldigt roligt att kika på. Bilden ovan är något så ovanligt som en vacker bild från den tiden. Den får symbolisera denna somriga midsommardag som annalkas!

Ha en trevlig hednahögtid gott folk

PS Tröjan jag har på mig (grön hoodie) på bilden minns jag väl. Men jag minns även sjukt väl att den försvann spårlöst, jag hann typ inte använda den så mycket heller. Undrar vad som hände med den? DS

klad hest

Hello lamp-post,
What cha knowin'?
I've come to watch your flowers growin'.
Ain't cha got no rhymes for me?
Doot-in' doo-doo,
Feelin' groovy.
Se på min lille älskling, visst är han alldeles underbar (den fete gingern som ligger överst)? Längtar så att det nästan gör ont till den vackra dagen då han äntrar sitt nya hem - här. Finaste Winstonboy!

Och så var det bara 6 dagar och 5 h kvar tills vi beger oss med bussen ned mot en veckas fred & kärlek. Det kunde inte bli bättreeeee

de e så de e

Statement: Jag har INGA kläder

Cause:
Jag är ickekonsumerande och pengalös

Solution:
Att de ringer upp igen från jobbet och har läst mitt killing CV+Personliga Brev och jag får komma på intervju

7 DAR KVAR - SHALALA LALALA

Vad är det för fel på mig när jag försökt lyssna på tusen artister hela dagen men inte njutit av något och sedan slutligen stannar vid Broder Daniel? Blir typ rädd för mig själv...
Har ni tänkt på att ordet gengäld ser så sjukt fult ut i skrift. Vad då g-g?!?! Sedan ett Ä på det också

Det svenska språket äro ett mysterium emellanåt. Men ack så underbart likväl

Igår chillade jag, ETQ, Lova (hädanefter benämd som "DissarN" enligt ETQ ;) ) och Eve. Vi spontanklippte Lovas frill så nu har hon lite sådär stekar-cool-aktigt (oki nu lät det som att jag antydde att stekare är coola men detta påstående vill jag starkt dementera eftersom stekighet förmodligen är det ocoolaste som finns. Syftade så klart på att frillzen var cool).

Vi rakade även min side-cut. Det växer ju fan som ogräs så vad annat kan man göra?

Nu ska jag äta och bege mig till min fantastiska SYSTER


Herråp


teenage wasteland

The exodus is here
The happy ones are near
Let's get together
Before we get much older.


Ah, avnjöt nyss sommarens första vattenmelonbit. GOTT

Idag har vi fikat och firat Leonpeons 19-årsdag (gammgubben) - det var gottgott och hans nya cámara var ju kung. Känns för övrigt fantastiskt underbart att det är 8 DAGAR KVAR TILL BORLÄNGE!!!

Har ingen lust att blogga eller att läsa bloggar. Hatar internet men ger det tid endast för att stilla beroendet, eller något. Ska bli skönt att vara utan i helgen och nästa vecka. K-ung i centrum, som  de säger! (eller var det kanske jag)Jag och Lova hängde i Bredvik i helgen. Det regnade mest hela tiden och det ägde (obs ingen sarkasm) - därav utstyrseln

Herrå nu ska jag svepa kaffet och dra till andra sidan (dvs Teg)

ciao bella

Hade glömt att Genesis klassiker från 1973 (Selling England by the Pounds) var så klockrent bra. Bara ett litet tips så här i höstmörkret (som egentligen är den ljusa sommarnatten).

*Försöker blogga och internetta så mycket som möjligt nu för att kompensera min kommande helg utan moderniteter*

Nu ska jag läsa mer i "Under det rosa täcket" av Nina Björk. Mycket välskriven och intressant debatterande bok om patriarkatet och kvinnors ställning etc; alla människor med bra värderingar bör läsa. Alla med dåliga värderingar bör också läsa för att förändra sina värderingar.

Angående sparvar:

Vill typ ha en
Vill typ va en

(BORDE bli poet!!!11)
Good Bye Lenin

Kulturnedbrytningsåtgärderna börjar vidtas?

Som ni kanske läst i dagens VK så vill SD-politiker i Sundsvall dra in kommunalt stöd till invandrarföreningar med anledningen: "De får existera, men skattemedel ska vi lägga på svensk kultur och uppmuntra invandrare att att anpassa sig till svensk kultur", Johnny Skalin, gruppledare och talesman för SD i Sundsvall.

Han menar att kulturföreningar som gynnar och stärker den svenska kulturen skall få fortsatt bidrag. Just kravet på gynnandet, bevarandet och förstärkandet av svensk kultur, är alltså det största och viktigaste kravet för att kunna ha chans att erhålla bidrag (som i vissa föreningar är nödvändigt för att verksamheten överhuvudtaget skall ha möjlighet till fortsatt existens).

Detta är absurt! Som om kulturens värde ligger i om den är svensk eller ej! Alla normalt funtade människor vet att mångkultur och uppmuntran till yttran av mångkultur är positivt för alla parter i det långa loppet. Vi får större förståelse för varandra och för andra kulturer, om vi låter den expandera.

Man kan inte ignorera det faktum att det bor ofantligt många olika människor, med rötter i olika kulturer, i detta avlånga land - och att strypa snaran runt all kultur som avviker från den svenska traditionella, är helt sinnesjukt i ett land som skall stå för yttrandefrihet, jämlikhet och demokrati. Paradoxen är oändlig.

Debatten fortsätter : "...Dit räknas inte Sundsvalls teaterhus och kammarorkestern som inte får några kommunala pengar om Sverigedemokraterna får bestämma. 'Är man intresserad av orkestermusik eller teater, då får man betala det med egna pengar.'"

Så inte nog med att all annan kultur än traditionell av svensk börd skall förkastas, utan även musik och teater? För att orkestermusiken i sig inte gynnar svensk kultur? All kultur är viktig, och kommunen skall självklart lägga så mycket pengar som budgeten tillåter, för att stödja så mycket som det finns möjliga resurser för. Allt annat vore vansinne.

Debatten avslutas med ett sista genialiskt förslag, nämligen att alla möjligheter till att vara ledig på icke-kristna högtider skall slopas (!). Man undrar hur mycket sår och hat dessa människor bär inom sig. Varför skulle de annars vilja motarbeta så fruktansvärt mycket? All fokus ligger alltid i slutändan på att stänga ute folk av annan etnicitet än den svenska.

Lyckligtvis så kan jag tillägga att ingen av de här frågorna någonsin skulle kunna gå igenom; de får helt enkelt inte tillräckligt med medhåll från andra partier, glädjande nog.

En positiv tanke som sticker ut i en ocean hat som SD propagerar för.

Mama, I'm coming home

Syskon och kamrater kära kamrater får allt att kännas bättre, lika sant som att jag nyss skrev det. Det löste sig med referenspersonen så nu har jag sökt ännu ett jobb, jag SKA få det där jobbet, så är det bara. Enveten som satan är jag.

Har även sökt lite strökurser på Universitetet också (man kan göra sen ansökan, det står på kurserna om de är fullsatta eller ej). Det blev Genuskunskap & Makt, Idéhistoria, Lingvistik och Vin & Mat (tre första = A-kurser såklart).

Hoppas verkligen jag kommer in på något, vore sjukt kul att läsa något litet på hösten. Då har man i alla fall någon säkrad sysselsättning ifall att jobben inte svämmar över.Imorgon drar vi till schtugan. Lovas i Bredvik alltså. Ska bli skönt att slippa stan, det skall gudarna som inte existerar veta.

Hare!

14 dagar kvar

Har lite för mycket aggressioner boendes, frodandes, inom mig (trots den obotliga optimist jag är). Så jag ger er denna lista i väntan på avtagande av ovanstående:

cha cha bloggen
inkompetenta ohjälpsamma auktoritära idioter

men orka...Tur att det blir grillning hos bro' sen i alla fall

dörrarnAaAa

Well, show me the way
To the next whiskey bar
Oh, don't ask why
Oh, don't ask why

Konstigt hur man kan må bättre av att skriva ett fysiskt brev. Fysiska brev äger. Internet kan fan ta sig.

ball of chain

"I dont understand how come youre gone, man. I dont understand why half the world is still crying, man, when the other half of the world is still crying too, man, I cant get it together.
If you got a cat for one day, man I mean, if you, say, say, if you want a cat for 365 days, right you aint got him for 365 days, you got him for one day, man. well I tell you that one day
better be your life, man. Because, you know, you can say, oh man, you can cry about the other 364, man, but youre gonna lose that one day, man, and thats all youve got. You gotta call that love, man. Thats what it is, man. If you got it today you dont want it tomorrow, man, cause you dont need it, cause as a matter of fact, as we discovered in the train, tomorrow never happens, man. It’s all the same fucking day, man.
"


Janis Joplin


Always Something Better

Vill bara klippa mig hela hela hela hela hela tiden och hela tiden. När jag får min första lön (när jag fått mitt första jobb som inte är ett sommarjobb) ska jag fan klippa mig samma dag. HE SKA BORT

Blir bara mer taggad när folk säger att jag inte bör göra det

Undrar om man skall färga det på samma gång

Kan ju bli nice

15 dagar kvar

FEMTON DAGAR

Då lever vi livet i Borlänge

Länge

K-Ung i Centrum!!!!!!!

1838

Känner en viss lycklig tillfredsställelse varje gång jag klistrar ihop kuvertet eller trycker på "Send" för att skicka iväg ett CV. Som att hoppet aldrig sviker; "Den här gången - då jävlar!". Hoppet är det bästa man har. Får se hur lyckan ter sig på jobbsökarfronten denna gång!

Drömde att jag skulle på en arbetsintroduktion idag, det ägde. Sedan vaknade jag och kände ångesten krypa: jag är verkligen lugn inför att få jobb, och känner endast optimism inför det hela - men likväl så insåg jag imorse att jag FAN inte vill vara hemma hela jävla lovet (eller jag ska ju till Borlänge, Piteå och Stockholm men bortsett från det) sysslolös.

Så jag tänker kämpa vidarééé. Önskar alla i min egen situation lycka till!

Så här kommer mitt blivande leverne se ut om jag aldrig lyckas få jobb:
(Chillandes i rådhusparken 5 h per dag med andra arbetslösa kamrater, jordgubbar, lärre och cigg)Arbetslös men lycklig chey

xx

Varför laggar ansiktsboken i mer än en halvtimme för? Allt är bara ensligt vitt. Snällt att göra folk addicted, för att sedan vara otillgänglig. Får väl underhålla med mig med att läsa böcker, såsom jag förmodar att folk gjorde innan internets existens. Läsa om Lennon och feminism.

Emma: Det är Nelson Mandela du menar


Cheerio

dekadens

Drömde inatt att jag och Amandus skulle åka till Stockholm och se Bob Dylan uppträda. Eller det var jag och Amandus först, men sen visade det sig att det tydligen var jag och Vilhelm. Vi var astaggade och allt; hade biljetterna hos oss. Kvällen innan (på fredagen) var vi stört jävla taggade. Vi visste dock att vi inte hade resan ner planerad - inga biljetter bokade eller något. Vi tänkte inte så noga på det.

När konsertens dag väl var hos oss, så hade vi fortfarande inte köpt några flygbiljetter och ej heller planerat  något annat sätt att färdas på. Vi beklagade oss för några vi hängde med (två sydafrikanska vänner, troligen en hopkoppling hjärnan gjorde till VM), men vi gjorde inget mer konkret än att klaga. Vännerna sörjde med oss.

Vi kikade på klockan, kännandes tiden ticka och vetandes om att vi HADE biljetterna till konserten. Men ändå utan att göra något åt det.


Vilken jävla idiot jag är i mina drömmar.
 


Tema 90-tal söndag

Förlåt skojade bara; såklart jag skall avsluta 90-talstemat med en sista låt så att veckan blev komplett.
Här kommer 4 Non Blondes största hit, med motiveringen: En nice, nostalgisk låt - och hur skulle man någonsin kunna glömma kvinnan med randomhatten?!


All is full of love

Oki egentligen en dag kvar av min 90-talsvecka, men jag pallar verkligen inte leta reda på någon till jävla låt. Ni levde för fan ändå på 90-talet så tänk tillbaka själv vettja

Emma har varit här och chillat. Vi har ätit, lyssnat på musik och promenixat.  Med andra ord precis som en söndag skall spenderas. Det ägdééé

Nu ska jag iväg till Linn-slickepinn och prata och kika på min älsklingsgubbe nr ett: Winstonboy. Ett smakprov på hans fantastiska söthet:Skulle ladda upp fler bilder men dattan laggar (ni vet, lämnade ju aldrig tillbaka skoldattan och den är ju inte utav högsta kaliber om man säger så...) och jag har bråttom, so maybe another time, yeees!

The Smiths och starkt kaffe är en ytterst angenäm kombo, vågar jag påstå

Sturren!

Okej, måste ju faktiskt nämna något om studenten. Den var precis lika jävla rolig och underbar som jag väntat mig - varenda jävla vakna sekund av dygnet ÄGDE!!! Dagen blev så perfekt som den hade kunnat bli, bortsett från den tråkiga och onödiga olyckan på TC som inte bara skadade stackars studentglada ungdomar, utan som även lät alla besökare få ett försämrat, abrupt slut på denna enda studentkväll i livet.

Just den här euforiska avslut+framtidskänsla är en fantastisk känsla. Som jag sade: "Jag är som gjord för att ta studenten", för att poängtera att mitt taggande (skrek som fan och attention-whorade mig rejält - befogat!) var berättigat.

UNDERBARASTE DAG. UNDERBARASTE MÄNNISKOR. Kommer alltid att minnas denna dag med stor glädje!

Och apropå det som komma skall (dvs hela ens framtid) så känner jag bara tagg. Man vet inte mycket om vad som skall ske, men jag vill gärna uppleva det vad det än blir.

GRATTIS än en gång till alla studenter - FY FAN VAD VI ÄR BRA!!!!Finns betydligt fler bilder på facebook om ni vill se hur min studentdag tedde sig.

BL3 och Midgård - två underbara ting som jag gläds så enormt mycket över att få ha upplevt. Tack!

Tema 90-tal lördagGillade Cardigans mycket när jag var mindre, och den här låten är nog den jag minns med mest nostalgiska känslor. Videon är enkel, men som liten 7-åring tyckte jag att den var sjukt cool, och Nina grym. Konstigt, jag mindes verkligen att bilen var röd - för att upptäcka nu att den var svart. Hmmm. Kung låt i alla fall!

Idag har jag sagt adjö både till Hanna och Elin. Hanna 04.00 ungefär, här hemma, och Elin 11.00 på flygplatsen. Har inte insett att någon av dem faktiskt inte bor här längre framöver. Det är för overkligt för att förstå. Längtar inte precis efter dagen då insikten kommer...

But that's just a part of life, I guess. Spännande, nya saker de kommer att uppleva i alla fall!

Ikväll beskådar Monka KISS på Stockholm Stadion (där Sveriges hittills enda OS hölls 1912, för övrigt). Det är verkligen en stämningsfylld plats att uppleva en konsert på säger jag, som varit där med Vilhelm sommaren 2008 för att beskåda Iron Maiden. Hoppas din kväll blir KUNG, Monka!!!!


Taggar 30/6 då vi drar till Borläääänge!!!

Tema 90-tal fredag

Hejzan! Dagens film kunde ej bäddas in = jag kan inte publicera den på bloggen; på alla olika uppladdade filmer på tuben så var inbäddningen inaktiverad. Drygge

Så därför är musikvideon länkad här

Det är alltså låten Hey boy Hey girl, av Chemical Brothers. Började bli lite småintresserad av elektronisk musik redan när jag var mindre (jag och Hanna pratade idag om våra första The Knifeminnen, varav mitt var musikvideon till Heartbeats, någon gång under 2001.), detta är dock inte riktigt den sortens elektronisk musik som jag gillar. Jag är mer into elektropopsstuket.

Videon är i alla fall crazy och konstig, men samtidigt medryckande. Kika på, kika på


Berättar mer om världens bästa dygn (=sturren) i ett annat nästkommande inlägg :)

Tema 90-tal torsdag

Postar dagens film nu, med tanke på att jag förmodligen inte kommer spendera ens 5 minuter vid dattan imorgon, vilket ENDAST är positivt!

Har aldrig varit något Madonnafan, och kommer ej att bli, men när jag var liten så gillade jag några låtar rätt mycket. Denna låt minns jag väldigt väl, videon vet jag inte varför just den har etsat sig fast. Kanske det blåa ljuset? Det ~~poetiska och emotionella schackspelandet~~? Havets skvalpande mot bergsväggen i introt? Agerandet mellan de tu?

Ingen som vet.

Men här är likväl dagens låt á la nighties:Tänkte försöka sova nu (skall upp klockan 04.30.). Frågar mig själv om det är värt det. Svaret kan endast framtiden utvisa.

Charå bloggen, nästa gång vi ses är jag arbetslös och lycklig :---PPp

Tema 90-tal onsdagHär är dagens låt i alla fall, fortsättandes på detta nittiotalstema. Gissar att noll läsare blir förvånad över valet; men det är likväl så motiverat och tvunget. Jag har älskat Nirvana ända sedan jag var 3-4 år och mina bröder samt min syster lyssnade sönder dem. Jag fick det per automatik i uppväxten, om man så vill!

Videon i sin färgrannhet men absurda, symboliska scenografi känns ganska nyskapande för tiden. Jag minns att jag fascinerades otroligt av den, eftersom att den var så konstig och oförståelig.

Att Nirvana styrde upp en hel subkultur och genre gör valet ännu mer motiverat. Kung musik helt. Kurt Cobian är vacker

PS Att Robert Pattinson skall spela Kurt Cobain i en film äcklar mig riktigt ordentligt. Det är fan hånfullt mot hela Kurt's person.... DS

lyssnar på def leppard och taggar och sånt

AHHHH, man vet ju inte var man skall ta vägen med alla känslor som krigar inom mig! Jag kan verkligen inte förstå att dagen är imorgon, att STUDENTEN sker nu. På riktigt. Jag är så sinnessjukt jävla taggad, nervös, euforisk, nyfiken, OCH ALLMÄNT LYCKLIG

Tror att morgondagen kommer bli awesome.

Hanna flyttade precis sitt pick och pack nu. Det är så stört att hon bott här sedan februari, hur fan kunde tiden gå så fort? Nu är hennes rum tomt, lika tomt som mitt inre... Haha förlåt, men det känns faktiskt väldigt tråkigt. Man vande sig sjukt fort vid att alltid ha en nära vän i ens omgivning.

Imorgon skall jag få en sista fantastisk dag med ett gäng underbara vänner - sista gången som klass, men absolut inte sista gången i livet. Det är jag övertygad om.

AHHHH, nu ska jag förbereda musiken till flaket lite till, måla naglarna och fixa massa shit... ojojojoj.


Har klippt side-cuten idag förresten, ägde ;););)

BLAHABLAHA VET INTE ENS VAD JAG SKRIVER LÄNGRE HERRÅÅÅÅÅ


Tema 90-tal tisdag

Den här dagen började rätt confusing och hetsig och bla bla. Är övertrött = när man sovit för länge. Förkylningen är snaaart över, skönt. Tydligen är det en spontan klasslunch NU på Taj Mahal och här sitter jag i sovtisha, ofixad och utan pengar = KUL...

Jag som älskar indisk mat så fruktansvärt mycket... jag älskar även min klass! Så nu fick jag titta på kakan, utan att smaka på den :)))) Ändå värt!

Jaja, skit i mina mikroskopiska bekymmer som inte ens benämns som bekymmer i min värld: Nu kommer det ni har väntat på *trumvirvel* .... nämliiiigen Dagens Nittiotalsmusikvideo!

Ironic av Alanis Morissette. Känns visserligen ganska klyschig att välja eftersom den är sönderspelad för så många. Men jag kan inte sticka under stol med att låten är bra, likväl som att Alanis är en mycket talanted sångare, och videon är en av de jag minns  bäst från detta årtionde.

Vet inte riktigt varför; men jag tyckte typ att det var crazy att det är Alanis själv som spelar alla: mamma/systrar - och sen äre ju kung när alla blir taggade i refrängen. Det är så fint när morsan som skall behålla vuxenrollen så länge; slutligen även hon rycks med; kastar av mössan och börjar sjunga hon med! Great memory, indeed!

Fast det skulle lika gärna kunna vara hon själv i olika perioder i livet, som hon saknar. Alternativt hon och hennes systrar som hon inte träffar lika ofta längre. Upp till betraktaren, hmmm

Även ett intressant sätt att göra en musikvideo på; att istället för att skildra textens innebörd ordagrant, så sitter folk i en bil istället och sjunger låten. KUNG

Herrå

7/6-2010

Favoritcafé: Station är det givna svaret, men Kafé Göteborg och Kafé Viktoria kommer på god andraplats

Favorittidning: VK (läser inte så mycket nöjestidningar för tillfället). Gamla KP äger dock!!
Favoritplagg i garderoben just nu: Min gamla Nirvanatisha jag fått ärva av Hanniz, samt flanellskjortan jag fick av Jessica som ärvde den av Emma, som fick den av Lasse, som mamma sydde in åt mig

Mitt rum kan beskrivas som: Bohemiskt chill, med ett glädjefyllande piano och Londontavlor
Mig själv med tre ord: Beatlesfantast, estetisk, optimist
Jag tränar: Inte för tränandets egen skull; men cyklar och promenerar ofta
Jag ville bli när jag var liten: Typ veterinär eller nåt annat töntigt
Nu vill jag bli: Samhällsdebattör, frilansande skribent, delägare av kafé
Humör just nu: Sjuk = less, samt lite filosoferandes över existentiella frågor
Är det nåt du absolut inte äter? Kött, vad som helst från McDonald's, Vildmannens Vidriga Falafel
Morgon- eller nattmänniska? Nattmänniska
Sparare eller slösare? Inget. Konsumerar inte mer än jag behöver, men sparar inte eftersom jag inte har något egentligen att spara
Hur många barn vill du ha när du blir stor? Om jag får barn: gärna många. Det är underbart att växa upp med många syskon på alla de sätt
Bio eller promenad: Bio om det är en värd film, men rent generellt väljer jag hellre att vara ute och promenixa
Är du kittlig? Inte mer än någon annan skulle jag tro
Chips, morötter eller godis? Lakrits och BRIEOST
Stökigt eller välstädat? Välordnat
Kaffe eller te? Båda ;););););)

 

Denna sida är ju så stört smart och underbart klockren: GarfieldminusGarfield

 

Hatade Gustaf när jag var liten eftersom seriestripparna var så trååååkiga. Men detta ovan är ju bara genialiskt!

 

Update: Jag roflmaoade så jävla mycket åt denna sida så att Hanna hörde det från mitt rum till sitt ~rökträd~. SÅ JÄVLA ROLIGT!!!!


Tema 90-tal

Eftersom att jag postade Fatboy Slimlåten igår,  så tänkte jag att det kunde bli inledningen till en nittiotalsvecka på denna blogg. Jag skall varje dag lägga upp en låt med tillhörande musikvideo, som jag minns väl från nittiotalet. Det är just musiken i symbios med filmerna som ger mig extra nostalgi, så att det är de officiella musikvideorna spelar en stor roll.

Just musikvideofenomenet är ganska intressant. Beatles var pionjärer på området, när det närmade sig 70-talet, och därefter rullade allt på. MTV grundades 1981, och påverkade såväl musikvärlden som ungdomskulturen enormt.

Först ut på nittiotalstemat är i alla fall Cranberries (gay bandnamn, någon?!) med låten Zombie, vars text handlar om Irlands motstridigheter etc. Jag vet inte riktigt hur jag skall förhålla mig till denna låt; är den bra eller ej? Den har något som jag dras till, men sångtekniken är dock väldigt utmärkande.

Gillade i alla fall låten när jag var liten knoddas, och videon känns ganska nittiotal: Den känns seriös och är snyggt gjord, med lite olika effekter.

Kul är även att låten i sig inte är stereotyp nittiotal (typ töntig gladpop), utan lite mer melankolisk, ~rockig~

Någon som minns låteNNNN?

jamen juste

1949 som sagt. The year to be born. Och vad fan ska man inmundiga på sturrequelln - den eviga frågan vars svar aldrig verka närma sig. Hoping to find the answer soon

 well until then - good night on yall

6/6-2010

Vet ej vad som är drygast med att vara sjukis. Det som toppar är ett av nedanstående i alla fall, antingen:

1. Att man inte kan sjunga, när man är van vid att göra det ca 1,5 h sammantaget varje dag till all lovely musik som alltjämt florerar i min närhet

alternativt:

2.  Att man inte kan njuta av underbar mat :((((Bjurrar på lite 90-talsnostalgi i form av fetpojke smal. Minns att jag fascinerades sjukt mycket av denna video när jag var liten; blev som klistrad framför MTV/ZTV varje gång de visade den. Tider! Fatboy är fan kung ändå, 90-talsmusik är omotiverat underskattad.

Nu ska jag dricka mitt kaffe som jag ej kommer kunna njuta av, jävla ickefungerande smaklökar...

chopin tha man

måste säga att Préludes n.10, Opus 28 (1838) har något väldigt speciellt över sig. Någon slags ledsam urskogsmystik eller dylikt.

OKI ska sluta blogga nu lovaaaar herrå

VARSÅGOD

Stackars er läsare, nu har jag varit i en roman-skrivar-period-á-la-filippa under typ hela maj = ASLÅNGA inlägg all the time. Hur står ni ut?

Så för att kompensera min dryghet gör jag härmed ett askort inlägg totalt utan mening, bra va?Minns ni när jag och Lova var stans största fjortizar för några år sedan? Good I miss those times... it's like a hole in ma heart that never can be filled once again.

"zooombie-ie-ie"

Blev asless på mina hästskor som jag har i läppen (en metall, en svart), och försökte få på mig läkepiercingen. Men den horan tänker jag fan aldrig mer ta i; det GÅR ej att vare sig få på kulan eller få av den!!!

Så jag rådde bot på mitt problem av önskan-till-förnyelse-i-min-läpp; och beställde en slinger-slonger som jag så länge velat ha, på coalcreek.se (oki det heter twister egentligen men hur gay låter inte det, slinger-slonger är mer talande)

Roligt är att frakten kostar mer än själva piercingen (22 > 16). Köper man piercingar på studios eller stånd på stan så kostar de fan minst 60 spänn.

Hoppas den kommer innan sturren iaf!

Har spenderat dagen med självömkan men även med en förhoppning om välmående i fortsättningen, men det var nog svårt att sova inatt (när man knappt kan andas, och när man känner bara alla bakterier i svalget och ögonen och fan överallt)

Känner mig som i en permanent dimma, och den har ingen gemensam nämnare med den positiva temporära dimman - tråkigt nog

Såg i alla fall V for Vendetta idag. Natalie Portman är så SJUKT DUKTIG i den filmen. Fängelse/regnscenen slutar aldrig hänföra mig. Så otroligt vackert.

Tänkte på detta: Tänk om det fanns en film där Portman spelade mot Depp? Varför har det aldrig skett för?!?!?!?!??!?!??!?!?!??!?!?

Nu ska jag storstäda, trots mitt tillstånd - 'cause it's needed

lipsillen

Kan ej sluta tänka på denna låt, men det är inget problem alls. Snarare ett glatt nöje.

Förkylningen eskalerar
De onda bakterierna i min kropp regerar
Kanhända immunförsvaret till slut segrar
Hoppas, kan man ju

(obs ej en seriös dikt om ni mot förmodan tänker annorlunda)

Som tur var har mina fina vänner körkort, många av dem (ni som inte har det är fina även ni) = jag kunde få skjuts till filmuppstyrningen --> slapp anstränga min stackars sjuka kropp. Danke!

Vi såg Cry-Baby, som jag velat se riktigt länge. Fårskallig som jag är, så trodde jag t.o.m att det var den jag köpte när jag köpte Boys' Don't Cry här i julas på Myrorna. Den är dock bra den med så ingen  skada skedd.

Hur som: Cry-Baby var inte som jag trodde. Jag tänkte emotionell-tonårs-kärleks-drama á la Notebook. Istället var det en random-musikal-komedi á la Grease.

Knasigt värre. Men den var faktiskt ändå skön på sitt sätt, eller som man brukar säga; "Den hade sin charm". Att Deppan är bland det snyggaste som existerar gör ju inte direkt något heller, detta är väl förmodligen en av hans snyggare karaktärer, dessutom.

gubbenDeep Purple är visst riktigt kung. Har mest hört "Smoke on the water" som bara är hypead och uttjatad, men jag har denna afton lyssnat igenom "Shades of Deep Purple" (deras första album, -68) och fann det till min glädje väldigt tillfredsställande.

Jag menar; ett band som kan göra en Beatles-cover som JAG gillar på riktigt, kan inte annat än vara bra (låten Help).

Nu ska jag knarka te och sömn, ska bli kurerad innan sturren, så äreee baraaaa.

Ciaó

4/6-2010

Varför har jag slutat läsa bloggar för? Ju längre jag väntar desto fler olästa inlägg på bloglovin. Ju fler olästa inlägg, desto mer otaggad blir jag på att ta tag i det. Hmmm..

Håller på att bli förkyld, och ska även vakta utställningen imorgon 13.00-15.00 = asjävla kul. NOT

Dagen har likväl varit kung. Kräl-Magnus var fan klockren! Ångrar typ att jag inte valde film. Eller neeej för då hade jag inte träffat mina underbara klassisar iofssss!

Halloumi är asgott, kan jag efter ikväll äntligen konstatera. Igår åt jag så stark mat att ögonen nästan tårades, näsan rann och läpparna typ gick sönder. Amandus, Ville och Linda bara skrattade. 90-tals musik är ändå something special

Nu ska jag döda min förkylning med teeee och honung

snartsnartsnartsnart AHHHHH

Idag har jag klappat och pussat och gosat med Winston 1,5 (1,5 veckor gammal, 1,5 ögon öppna). SÖTAST I UNIVERSUM - ingen överdrift.

Det var inte enkelt att lämna honom när man skulle hem, kan jag minst sagt konstatera.

Imorgon är det bal, och jag skulle egentligen fota, men nu vet jag inte vems kamera jag skall låna längre och allt är bara confusing och jag har inte ens en jävla kompaktkamera längre heller, ÅHHH!!!! Det första jag tänker köpa när jag får min första lön från mitt första riktiga jobb (som jag ej har ännu, bör tilläggas) är en systemkamera. Typ Canon EOS 1000D

Helvete då. Blir extra sur på att det typ är hypeat att ha systemkamera; på alla bortskämda fjortisar som verkligen inte kan fota och som inte bryr sig om konsten, men som likväl får en av sina äckliga övergenerösa föräldrar. Sen ligger den och dammar ett halvår senare... it aint fair when it aint fair


Blir fan mörkrädd när jag ser hur snaaaabbt side-cuten växer. Därför måste Hillevi trimma till det innan studenten. Typ ingen vits att klippa det en vecka innan, för då är det väl lika långt igen lol


Har köpt skor till studenten idag. Kassörskan (säkert 88:a) blev typ astaggad när jag berättade ändamålet, och att jag ej ville ha klackskor (pga av utspringet). Hon, överlycklig: "JAA, men smart, jag hade SÅ ONT i mina fötter efter den kvällen!!!"

Hahaha älskar randoms som är övertaggade.

Och ca NU så är det EN VECKA KVAAAAR!!!!


"Nåja, vad är väl en bal på slottet..? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles underbar!"

Godnatt, Winstonboy


ljuva befrielse

NU är min sista skoluppgift avklarad! Utställningen är redan uppsatt, jag hann med att göra en film på en vecka (kommer nog aldrig riktigt förstå hur jag lyckades med det där, med tanke på hur mycket saker som talade emot för det), PA100 för evigt över, och efter imorgon behöver jag dessutom aldrig någonsin mer ofrivilligt redovisa dryga saker. Idag har jag lämnat in både NkA och SamB. Det är skön..T

Tänk er: aldrig mer behöver man öppna upp fronter i panik 2 h innan deadline och hämta ner dryga uppgiftsbeskrivningar! Aldrig mer kommer jag behöva prioritera bort livet framför totalt meningslösa arbeten, som i förlängningen egentligen inte gör någon skillnad alls på det framtida livet.

SÅ UNDERBART ATT JAG EJ FÖRSTÅR DET.

Nu ska jag njuta på riktigt av vareviga sekund av denna vecka som är kvar till studenten. Njuta av närvaron av alla fantastiska människor i världens bästa BL3, den stund som är kvar.Detta borde man nästan fira med fika. Synd att det är mitt i natten, annars hade jag  befunnit mig på the one ane only - Station just nu. (hade inga bilder på ätbara ting, därav bara dryckeRRR)

Blir en fullständigt avslappnad sömn med all förut så existerande skolstress numer totalt obefintlig och bortflugen, denna natt

NIGHTY

"I've got blisters on my fingers"


 

Brukar rent generellt säga att jag avgudar Beatles musik från 65-70 mer än popdängorna ifrån början av deras karriär (tidigt 60-tal dvs. typ som "she loves you", "love me do" och det där köret), eftersom att den är mer nyskapande, och även grunden till psykedelia. Väldigt experimentiellt dessutom.

Men ovanstående låt, samt nedanstående, är två ypperliga exempel på att Beatles karriär var vinnande ända ifrån början till slutet: de kom aldrig med något dåligt material. "Ill get you" är inspelad ca 1963 (dvs en av de mer "komersiella" låtarna som gjordes där i början), och "I me mine" är inspelad ca 1970. Även om musiken förändrades otroligt mycket under de ca 10 åren som bandet bestod, så var ALLT ändå bra. Inget album floppade, vilket är ganska unikt i sig. Fantastiskt.

Det finns så otroligt många band och musiker i alla dess olika genres som jag avgudar och inte skulle kunna leva utan, men Beatles slår allt med hästlängder, hur man än mäter. Om jag fick välja ETT enda band att lyssna på i resten av mitt liv, skulle jag utan tvekan välja Beatles, och det i sig skulle ändå inte vara en tragedi - eftersom att de täcker upp så jävla mycket.

 

 

Längtar fruktansvärt mycket tills min tatuering blir gjord, fan vad nice det kommer att bli.

 

Bör skriva ett inlägg om en av de mest fantastiska personer som någonsin levat, nu när vi ändå är inne på ämnet. Men det gör jag en annan gång.

 

 

 


RSS 2.0