bbbbdddd

 

Alltså åhhh, dokun. Sista livescenen när han sjunger  "No time for oss" och alla bara gråter av hela sitt hjärta, så himla vackert. Att det ser ut som att det är inspelat på peace & love gör inte saken sämre. Vill också seeeeee


dryg lista än en gång

Min bästa vän har flera underbara, går ej att säga endast en
När jag borstar tänderna
så gör jag det med min pridetandborste <3
När jag lagar mat
är jag glädjen själv / mvh kökshoran
Jag är rädd för
höjder och traktorer
Den värsta känslan är
uppgivenhet
Den bästa känslan är
eufori
Jag är bäst på att
prata i parenteser och dricka kaffe
Jag är sämst på att
komma i tid (sorry for that folks....)
Jag kommer alltid vara
feminist
Jag lyssnar på
BRA MUSIK OKI
Jag pratar
mitt egna lilla säregna språk
Jag tycker om
London, queer, beatles
Kärlek är
vackert
I somras
levde jag livet på P&L och pride
Sist jag grät
minns uppriktigt sagt ej, det var nog en månad sedan
När jag vill tänka
långpromenixar jag
När jag bakar så bakar jag
något gotttt
Innan jag går och lägger mig
äter jag jävla mycket alltzå
Just nu tänker jag på
att jag vill gå till ica köpa fett se "broder daniel forever". fast jag borde plugga...
Bebisar är
otroligt söta, de enda oskyldiga av homo sapiens
Idag har jag
chillat på det nya UG'et i tusen timmar. kallas visst kafé lindell?
Ikväll ska jag
SE "BRODER DANIEL FOREVER", lyssna på the knife
Imorgon kommer jag
kanske hitta på nåt asskoj, vem veeet. har massa planer för torsdag, fråga om det istället iddi
Jag vill verkligen
åka tillbaka till London, festa i soho, gå på festival
Om jag var ett djur skulle jag vara
en kissemiss fattaru väl
Min mobiltelefon är hahahaha ett jävla skämt! ~hate technic~
När jag vaknar på morgonen
är jag inte alltid så utvilad, men oftast glad!

fresh/notfreshJag måste erkänna en sak. Jag glömde deon idag. Hann endast promenera i 5-10 min med uni. som mål innan tanken flög upp i skallen: "Vänta, vänta. Jag rörde vid båda deodoranterna imorse...but did I use some?!?!?!!!". Kom fram till nekande svar.

Och sådant är ju verkligen en häxtanke som följer en hack i häl resten av dagen. Nyduschad men ändå ofräsch, eller vad...


Alltså summa summarum: Hur skall man någonsin kunna bli en del av urskogsnaturens utopi om man inte ens kan känna sig hel utan något jävla onaturligt, alkoholfyllt, parfymerat preparat? Pathetic.

Så jag försökte tänka att om jag hade varit en hippie på 70-talet som jag så gärna alltid önskar, så hade jag inte brytt mig ett skit. Det hjälpte

recycling trivialitiesFörsöker komma på en enda grej som är tråkigare än bankbesök. Kommer inte på något. FYRTIOFEM JÄVLA MINUTER. Och alla som sitter där ser så jävla livslessa och uttråkade ut (jag såg förmodligen likadan ut jag med). Fy fan för att jobba i en sådan ostimulerande miljö, jag skulle ej klara en dag.


~Filosoferade~ när jag väl var där med all sysslolös tid det ger. Tänkte att tänk om det inte fanns pengar, då skulle banken inte finnas. Och då skulle de som jobbar där inte ha något jobb. Men sedan kom jag på att om pengar inte fanns så skulle folk inte behöva jobba, så det hade därmed inte gjort något. Bra va?!?!?!?!!!???!!

Tycker att vi inför byteshandel igen istället.
Så slapp man alla jävla bankväntartider

att prata om en revolution låter som en viskning


Drack O'boy nyss, för första gången på typ 4 år. Så jävla mellanstadienostalgi - he liknar ju nästan inget. Saknas bara onyttiga rostbröd med bregott, nudlarna med en pojke på paketet samt Simpsons + Beverly Hills 90210 + Sabrina tonårshäxan så är man där va


Romantankar, kan det bli verklighet. Behöver en musa eller nåt

just another movie

Tycker att vi ska se denna: http://www.sf.se/filmer/film/16002742/Fyra-aar-till

Är inget fan av svenska filmer som tidigare nämnt, men denna hade fått en bra recension av den bästa filmrecensenten på VK, Bladfält har fan inte fel. Hon sade att trailern inte gav henne så mycket förväntningar på filmen men att den var mycket bättre än så. Så om ni får för er att se trailern ska ni med andra ord ej utgå utifrån den!

Och när jag skriver "Vi" så syftar jag till alla som är intresserade. Let's go seee ittttt

2010-11-28

Jag brukar egentligen tituleras som Grinchen, befogat nog, men denna dag uppskattade jag faktiskt adventsfika med la familia hos Hillevi. Mådde dock jävligt illa efteråt eftersom jag hetsåt av alla dessa snabba kolydratiga ting som får själen att må bra. Men det blev bättre efter prommisen. Nu är jag bara dank (fast det är jag iofs alltid?).

Kom på att jag tenderar att hamna i en akustisk-gitarr-lyssnar-svacka just i detta nu. Därför tog jag tag i saken och styrde upp en liten lista på spotten, med lite blandad gitarrmusik. Såväl instrumental, tvåstämmig, latinoamerikansk, klassisk, folk, lite covers, singer/songwriter, blues och lite allt möjligt.

Hade förträngt hur bra José Gonzalez är. Tänk att vi sett honom live, gubben. Plus att vi träffade honom efteråt (man är väl kändizjagarN). Var är bilden på oss med honom?!?!?! Jag är förvisso skitful på den bilden men vore ju ändå skoj att ha.

Promise and the monster är också en sådan där guldartist. Lite samma singer/songwriterstuk precis som José, men med sin drömska och helt fantastiska röst därtill. (Varför släpper hon inte nytt? Eviga fråga)

Och Ane Brungumman är även hon ett kapitel för sig. Hennes konsert på peace -10 var UNDERBAR.

Ja, nu ska jag inte förtälja mer, ni kan ju lyssna själva om ni har intresse: hejgitarr

Gitarrspelande hermano

aha

ViZdoMsorD:


Det är få besvikelser som kan mäta sig med äckligt kaffe. All förväntan förkrossadhahahaha gumman så jävla ful (fast trots det jävligt nöjd med koppN i hand)

leave the body leave the mind
cutcut

~cats day~

"Grattis på första advent"


Idag är det icke endast bara första advent. Det är även ~~kattens dag~~ (på riktigt, vet ej hur länge det existerat men det var väl nån nörd som hitta på't). Så vad passar väl bättre då än att publicera sommarbilder - för att öka hatet mot Norrlandshoran ytterligare ett snäpp - men även för att visa bilder på när gubben var beeebis: 

Och ser här ser mitt lilla pucko ut ungefär nuförtiN:

 

PS1 Oki han dreglade precis ned halva min vänstra hand, happy cats day på dig med mongokisse...DS

 

PS2 Är medveten om att jag bär en Iron Maiden-tisha på bilden ovan. Vet ej vad som flög i mig; but I'll promise it won't happen again. DS


var den förändring du vill se händahej joan baez du e bra

Still awake, awake still

Vad annars kan man göra när man kommer hem 03.30 till världens jävla partaj rakt ovanför mitt rum. Lite roligt att varje låt (med en decibel på ca 10 000) verkade vara fekkegästernas favoritlåt, så de skrålade de jävlarna. Man blir så bitter på fekkefenomenet när man inte är med och fekkar själv :):):)

Funderar på att vara en bitch och skriva världshistoriens argaste lapp i trapphuset imorgon. Kanske man hamnar på argalappen.se, alltid något achievment om inte annat.

Kandelaberns ljus är tända (hatar glödlampor rätt ofta), teet omslingrar min själ, och världens varmaste tröja värmer hela existensen. Tröjan har en historia, därtill. Jag älskar kläder med historia. Det är en tröja stickad med lammull av ett gammalt (och död därtill, tragiken...) ex till min far (innan han träffade mor, va) på sjuttiotalet, stickat efter ett isländskt mönster. Skriver en gång till: ÄLSKAR KLÄDER MED HISTORIA. Dig ska jag bevara livet ut.

Som min favoritflatflannel som jag fick av Jessica som hon fick av Emma som Emma fick av Lasse och som min mamma var snäll att sy om så att den skulle passa min kropp (jag är för smal men samtidigt för odudlig att hantera symaskiner på ett tillfredsställande sätt). Vem ska jag tacka då; Jessica, Emma, Lasse eller mor? Eller den stackars människa som sydde plagget från början på åttiotalet.


Trevlig afton i alla fall med genuskursare + Lova @ Sofias place. Älskar Harvey Milk. Och saffransskorpor. Och spontanklippningar. Och LP. Men det visste ni ju redan.


FESTEN E ÖVER!!!!!! Hurraaaa, bedtime!!

& nico

Hade totalt förträngt lookbooks existens. Inte för att det någonsin varit någon ~viktig del~ av mitt liv; meneee kan ju vara kul att kika på när man har ABSOLUT INGET ANNAT för sig. Snygga männschkor, snygga clothes, snygga fotografier. Eller ja, oftast då.

Så, som en påminnelse till mig själv (eftersom att jag självfallet läser min egen blogg, I'm not stupid eyyy) :

http://lookbook.nuPS Fast jag måste ju tillägga att allt inte är guld och gröna skogar med sidan, liiite 2 much fashioniztaz hägrar nämligen där, som förståeligt. Men det man kan ju blunda eller bläddra förbi?!?!!!???!!?!?!!!!11233??? DS

shitbloggy

Varför är jag så sentimentalnostalgisk
gamal nale

Oki mitt svarta nagellack (skriver alltid "naggellack" först varje gång jag skriver ordet, whyyyy dysse) sjunger sannerligen på sista refrängen. När knappt några droppar remover i ens hjälper, stupid shit

lets grow old togheter - and die at the same time

 

London. Den dagen förändrade nog så mycket mer än jag någonsin kan förstå. Hur kan en stad ge så mycket? Tänk den underbara dagen då jag spatserar dessa fantastiska storstadsbakgator än en gång. Vad hel man blir.

 

 

 

Ibland kan jag inte ens förstå att det där är jag. Eller var jag. Det som varit är även en del av det som är, men ändå. Svårbegripligt


Den falska materiella lyckan.

"Gör lördagen till en shoppingfri dag"

Så lyder en rubrik på en artikel i gårdagens VK. Dagen före skyltsöndagen, som ju är avstampen för denna kommande julhandels rekordslagande i form av extrem överkonsumtion, ännu ett år. Dagen som sammanfaller en lönehelg (dvs en konsumtionshelg).

Hoppsan, nu rycker det visst i våra västerländska slit-och-släng-nerver! Hur skall vi kunna klara oss EN dag utan att konsumera? Omöjligt.
Skämt åsido, men det tycks som att såväl arrangörerna som VK tycker att detta är värt att påpekas, som om det vore något kontroversiellt att vara avhållsam en konsumistisk livsstil, om så bara en dag. Idén har inga som helst nackdelar egentligen, och är verkligen något som jag rätt logiskt skulle vilja uppmuntra till - ty alla som reflekterar över vårat överdrivna lyxleverne åtminstone en gång vinner min sympati. Alla som tänker till fler än en gång, och skrider till handling, erhåller än mer av min sympati.

Men det handlar inte om att inneha min sympati eller ej. Det handlar om vilket samhälle vi vill leva i. Vill vi att folk ska läsa en sådan artikel som denna jag referar till, och tänka: "Okej, det låter klokt och rimligt. Jag shoppar inte den dagen då."; visserligen följa den handlingen - men för att sedan köpa det nyaste av det nyutkomna från elektronikmarknaden, en ny vinterkollektion kläder tillverkade av barn med svältlön under odrägliga förhållanden, samt massa andra av alla de möjliga olika sorters totalt onödiga materiella ting nästa dag. Eller dagen efter den.

För det är trots allt så gemene mans vardag ser ut. Vi köper, shoppar, konsumerar så fort vi har lust och råd. Utan en riktig baktanke på om man verkligen behöver det där sjätte paret av converse eller inte. Hela denna argumentation jag försöker driva är; Vad gör en dag?. Vad spelar det för roll att du slår ett slag för saken, oavsett hur fin den är - om det endast är EN gång per år? Äta vegetariskt en dag per år. Släcka lampan en timme en gång per år. Åka kollektivt, en dag varje år.

Självfallet förstår jag innebörden av dessa dagar som ett startskott till agerande, eftertänksamhet och förändring. Men jag ifrågasätter tanken om att man tror att man gör något gott, bara för att man ändrar sin livsstil en dag. Det krävs mer än så för att förändra.

Förändring sker inte på en dag. Det tar tid, och det kräver att alla hjälps åt, hela tiden.


Så typiskt västerlänningar att allt ska vara så jävla enkelt. Skita i att konsumera en dag, sen är allt bra. Enfaldigt.

bettan bra


Förespråkar aldrig materialism (se kommande inlägg som jag förmodligen skriver inom 3 timmar), men jag måste bara än en gång hylla min älskade kniv Bettan till skyarna. Lagar omelett nu, och som sig bör har jag massa godheter i (diverse djurs likdelar osv, SKOJA, men greenthings). Mycket saker = mycket hackande, och Bettan kommer väl till pass. Vill på riktigt gråta av glädje när jag känner den tillfredsställande skärpan hon har. Så skarp - går igenom allt! Vassare än den vassaste vasstand*. Perfekt tyngd, perfekt grepp, perfekt koordination. Och det bästa av allt - det metalliska svischandet när man tar upp den smidigt, som precis sprunget ur vilken b-skräckfilm som helst - fast med mer etiska ändamål.


Älskarej Bettan. Nu är det omelettime, herråp!

PS Kan Norrlandshoran chilla lite åtminstone?! Kommer förmodligen bli fast hela helgen i läggan om det skall fortsätta på detta viset. Hmm. DS

* Refering till världens bästa Landet För Länge Sedan

2010-11-24
those lovely things

Låtom mig illustrera hur jag hade kunnat se ut om jag varit moder:


 

Denna oskyldiga, rara, underbara varelse är dock telning till ingen mindre en FinizMickiz. Tack för idag vännen, kommer gärna snart igen!


PS Gillar även det zuperzkarpa vecket på min skjortärm. Kommer förmodligen av att skjortan varit vikt i 30 år (på riktigt) i kombination med att jag är för obrydd för att bemöda mig till att stryka. Kan man ens stryka sådant grov tyg, är för övrigt en annan femma. DS

schnusé

varför är jag sugen på snus HELA tiden, så jävla onödigt kan tyckas. och det tycker jag.

gumman, minns dina föredetta gälgångar. those happy times? PS SVARA SKARU MED TILL ÖVIK ELLER EJ I NEED 2 KNOW!!! DS

fr33

The Game

ersmark och såntAhhh, hittade en gammal ~bandbild~, sjukt roligt ju (minus ETQ). Ofta det ens finns bilder från detta synnerligen korta händelseförlopp i den till synes oändliga historien? Och ofta Lova var butchgurrrl 4-ever (beskåden: skjorta, väst, slirre + farfarshattN), vad hände med det?! Nu är det bara jag :( Skoja är inte butch är androgyn BIG DIFFERENCE!!!


Idag har såväl mina apostlahästar som alla mina övriga kroppsdelar beträtt Ersmarks marker för första gången under mitt 16-åriga Umeåförhållande. Med andra ord åkte jag linje 5 för första gången, mycket spännande må jag säga. Träffade Mikaela som jag inte sett sedan juli, och jag fick även träffa hennes lille sötnos!

En tre veckor gammal (ung?) snutteplutt, och hon var väl ungefär det sötaste jag sett i mina dagar. Hon sov i min famn och hade sig :´))) Gud så vackert, livets mirakel eller vad det heter.

Jaja, från glädje till sorg så ska jag läsa ca 300 sidor om våldtäkt nu. Roligare kan man faktiskt ha det. Men en hård verklighet bör inte glorofieras utan anledning, man måste vara medveten om samhällets baksidor också.

Ty annars kan förändring aldrig ske.


Piiiz

~gingahbreadcookiezyo~

Nyss hemkommen från pepparkaksbak med zyzter. Hon gjorde om änglaformskakorna till fladdermöss (de gamla hårdrockstendenserna går aldrig ur, till min glädje) och jag gjorde lesbiska gummor. Som det skall vaaaraa.

Fast den kalla degen är ju lätt godast.


Imorgon skall jag få träffa min gamla goda vän Mickiz (numera called Mamma Mikaela) och hennes tre veckor gamla lilla guldklimp. Gud, jag tror inte att jag någonsin träffat ett så litet barn på så nära håll? Än mindre hållit i ett. Jag har haft ofantligt lite barnkontakt i mina dagar, jag har ju alltid varit den som varit yngst i min familj och i andra sammanhang.

Ska bli sjukt kul, varje gång man träffar små enheter av forna BL3 så fylls hela själen med lycka. Så synd att det händer så sällan bara. Men that's life


Älskar Janisgumman.

hello there, king

Lyssnar på denna:


 

Och blir jätteglad för att den får mig att tänka på Tjenare Kungen. Det är låten som Millan visar för Abra på sin ~~kassettbandsfreestyle~~ first time they meet, efter att de flytt tillsammans i Happy Gigolos turnébuss efter den misslyckade spelningen. Sedan bär det av mot Göteborg och "En singel till jul".

 

Den filmen alltså. Jag brukar vanligen ha väldigt svårt för svenska filmer (platta manus, halvkassa skådespelare, föga verklighetstrogen dialog), men den och Fucking Åmål är fan två av väldigt få som jag obönhörligen älskar. Tjenare Kungen är en sådan klockren skildring av 80-talet ur ett ungdomsperspektiv. Varje gång jag ser den så känner jag en enorm längtan efter att vara young in the 80'ies, vara punkare och ha ett COOLT BAND.

 

(Har ju sagt förr att jag punk är min egentliga subkultur, men något gick snett så jag blev en avdankad konstig drygjävel istället. Synd.)

 

PLUS att jag faktiskt SÅG Cissi Wallin i Boränge när vi var på peace!!!! Znygg och c00l! Det är hon som spelar Millan, hon bloggar och är aktiv i P3 osv.

Alla ba: "Titta dit Filippa, där är din idol ;)" och jag kan säga, att hade jag inte redan stått i +32 grader och köat i tusen år för att kunna erhålla kontanter (som ju är ett nödvändigt ont på dessa festivaler) så hade jag inte tvekat en sekund på att springa ikapp och hojta som endast ett drygt fan kan göra.

 

Hatar dryga fanz. Men älskar att träffa ~kändizar~ också, så vad gör man.

 

Vad gör man. Jag måste se filmen, jävligt snart.

 


2010-11-23

Min tinnitus är det bästa jag har.


Gumman zee ya on friday! Då ska kökshoran och hela följet styra gomiddag till dig. Det är du välförtjänt! Och du läser inte min blogg så du kommer ej att se detta men du mindreadar detta och blir glad. Fint!Boye is tha man. Fast woman:

Du tog min förtvivlan och min kraft,
du tog allt eget liv jag haft,
och därför att du krävde allt
gav du tillbaka tusenfalt


Det tycker alltid i poesiskrivarnerverna när man läser hennes underbara skapelser. Så är det med deeet

tråkigt drygt ointressant

cappuccinopepparkakor = L I V E T

Imorse var jag hos tandiz, var tvungen att gå upp 06.15 för att hinna dit (min sista gång gratis, btw). Sådant som ej uppskattas. Sedan fick träffa tandhygienisten; hon skulle ta bort tandsten. Har gjort det en gång i ettan typ, och det är fan inte pleasant. Det känns som att alla tänder skall gå aaaaaaaaaav. Plus att när man fick skölja munnen efteråt så var allt vatten BLOD, Zupahfresh, ehhhh.....


Men nu är mina tänder JÄVLIGT rena. Kan vara ett plus.


Jag somnade när jag kom hem, sedan var min kropp så dank att den sov till två. Dankday. Jag som måste plugga, orkar inteeee


Har ju inget med det här att göra men hon får alltid vara med för att hon är bezt.


Ovärd dag. Varför måste livet blandas med bra och dåliga dagar, kan inte alla dagar bara vara zuperbra?!!!?!!!?!!! Fast jag ska i alla fall träffa min fina, bästa systerrrrr. Alltid något. Något bra!


Herråp du försummade sida, du kanske får uppleva publicering av bättre ting i framtiden. Det beror på om min krage rycks upp eller eeeeeej

~queer~

Förstår på riktigt inte hur jag hann skriva uppgiften som skall in idag, bara under denna morgon. På riktigt, hur fan gick det till?!?!?! Skulle ha gjort den igår men det råkade jag skita i, jag läste till 02.30 typ, och då pallade jag verkligen inte att börja skriva. MEN JAG HANN, älska att börja sent, älskar morgnar, älska livet <33345 (fast egentligen hatar jag morgnar, natten äger de totalt men jaja)

För övrigt mycket intressant att analysera queerteorin som jag hitintills alltid bara höjt till skyarna. Men nu när jag har ~~kritiskt granskat~~ så inser jag att även den, såsom de flesta teorier när de yttrar sig rent praktiskt, har sina brister.


Men jag kommer alltid älska queer för att grundtanken är så himla fin. Just have to love it, folks!


(Hur många av er tänkte på "Queer as folks" när jag skrev det? Förmodligen därför jag avrundade med folks omedvetet, creepy brain)

Hemsk, autentisk bild från början av förra sekelskiftet, där två homosexuella män som slavar, tvingas göra det förlöjligade i klänningar. Hemska tider, hemska tider. Sådant där som gör ont att se.
Nu är jag hungrii_chey91 så nu blire lurre innan uni., tjing tjing!

blä

trööööttttttttttttttttttttttttsaknar min stockholmsbrorvad är queer
jag är queer


herråp (vet att bloggen ej är kvalitativ för tillfället but I didn't force you 2 visit it ey)

sundaaaaY

Läser drygiztexten om att "kön sitter i hjärnan" som jag hört smutskastas av genuskamrater (med all rätt) tidigare dagar.


Läste "Skönheten sitter i olikheterna" i ingressen. Redan då spydde mitt inre.Förbereder mig på en ilsken stund framöver :))) :::) :---)


Medans jag argar på kan ni ta och lyssna på denna skönhet som förföljt mig denna helg (tack till sofia som fick mig att komma underfund med vilken låt det är! världens bästa lista gumman <3) :

http://open.spotify.com/track/6tdShCDYftLXK73muhJl4LTjing tjing

oglädjande ting

Fick flashbacks och åmindes det tillfället då jag och Hannizgurl redovisade om Westboro  Baptist Church på rellen för ett år sedan eller dylikt. Då läste vi också på om Åke Green efter tips från Hans-Erik; och då halkade jag för första gången in på denna kontroversiella händelse som skedde en söndag för några år sedan, då denne pastor med förkastlig människosyn och yttersta bibeltrogenhet höll en predikan vilken borde ha gett honom straff av något slag. Han bör ha blivit dömd för hets mot folkgrupp, dessvärre har jag ingen koll hur det blev, och hinner inte kolla upp skiten nu.


Hur som helst, har aldrig läst predikan i sin helhet, bara detta kända citat att: "homosexualitet är en cancersvulst på samhällskroppen", vilket avslöjar en del om vilken sorts åsikt som denne hemske människa propagerar för.


Här predikan i alla fall:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/pingstpastor-ake-greens-predikan-i-sin-helhet-1.347576


Har inte läst den själv ännu, skall göra det sen när jag kommer hem från ~*~~Zävar~~*~


Vi ska dit nu nämligish, genusarna skall minsann lära Grinchen (dvs jag) att veta hut. Julbak och glögg och saffran och töntig julmusik!


Blir myz, ha en fin dag hörreni, och dö inte av starka känslor av denna predikan (jag misstänker nämligen att den kan vara upphov till enorm ilska)PS Hade tänkt bifoga en bild på Åke Green himself, men han är inte värd att få publiceras med sitt anlete på min blogg. Hans utseende får en dessutom att vilja hoppa i sjön så jag besparar de krafterna från er genom att skita i det. Ni får ånjuta en bild av ~fina~ Westboro Baptist Church istället. USCH. DS


PPS Tror inte på gud så han får mycket gärna hata mig, inte mig emot :----P DS

melankolisk filosofi som inte var så djävla filosofiskAlla dessa orättvisor som får mig att vilja spy. Ingen nyhet förvisso, och att gnälla gör bara allt till ett pessimistiskt inferno vilket inte hjälper någon vart. Men det är väl det västerlänningar är bäst på; att gnälla över den sjuka värld de själva skapat och upprätthåller
Vill ånjuta ett gott, rött, ekologiskt vin. Synd att jag är fattig som en kyrkråtta (obs ogillar kristendom men råttor e fina (gotiska kyrkor likaså)) och är -365 dagar kvar eller så där.
Eller vad händer ens efter det


Life is what happens while you are busy making other plans.

den vackraste människan of all time.


2010-11-18

Lyssnar på Docent Död, generaliserar när jag säger att dagens lärdom är att färdtjänstgubbar ofta är av den surare karaktären, bror kommer hit på middag och jag måste STRESSPLUGGISH innan jag börjar igen 18.30.


Filmen igår var för övrigt mycket över förväntan! Det som gjorde mig mest glad, var att den trots sina 2,5 h aldrig kändes seg. Inte en enda scen var överflödig. Det var sjukt bra filmatiserat utifrån boken. En annan sak som gjorde mig alldeles lycklig uti själaroten var det faktum att skådespelarinsatserna (och jag talar om i princip samtliga) var så mycket bättre än någon annan film i serien. Alla gubbar och gummor har helt enkelt vuxit in i sina roller på ett mycket tillfredsställande sätt. Det kändes äkta. Musiken var till skillnad från flera filmer i serien (anser jag) mycket bra och väl genomtänkt. T.ex så var det någon slags irländsk folkmusik på Bill och Fleurs bröllop, vilket kändes väldigt autentiskt och passande.

ÄLSKA Ralph Fiennes som Voldemort förresten. Så jävla kung/cool/scary. Filmen hade delade doser av humor, allvar, sorgsna scener samt spänning. It had everything!


Överdriver inte när jag säger att detta var den bästa filmatisering so far i serien. Vet inte om jag tycker att sjuan är den bästa boken, men det var absolut den bästa filmatiseringen.


Hade jag inte varit fattig student hade jag sett den en gång till på bio på en gång, that's a fact!


Jajajajjajaa inget mer pluggförhalande (mitt starkaste karaktärsdrag tragiskt nog...men jag är smart ändå!!!) så HERRRRRÅÅÅÅÅÅP

HåPe lr?!


Kul när ett LP-spår har ett hack och en 2-sekundersfrekvens spelas om och om igen i oändligheten.


Nu ska vi dra och se första delen av HP 7, kan bli kul, kan bli trist. Man vet helt enkelt inte med tanke på tidigare filmers varierande kvalitet. Men tummarna kan man likväl hålla.

Hörz sen, kommer med recension på fredag typ för imorgon går jag under jorden med delat jobbpass (08.00-12.00 18.30-21.00) och intensivplugg alla timmar däremellan, KUL säger jag :----)


Hejdå mina älzklingarrr

När?

 

 


ibland behövs det.


2010-11-16


Läs detta om ni vill känna illamående, ledsna och frustrerande känslor:

http://www.qx.se/samhalle/15924/fortsatt-hot-om-censurlag-i-litauen

"Parlamentsledamoten Petras Grazulis förklarade för nyhetsbyrån AFP att 'vilken ondska som helst kan man inte tillåta propaganda för. Gayparader innebär stor skada för barn.'"


Propaganda? Ondska? Skada för barn?

Det är rent ut sagt obehagligt att folk fortfarande är så inskränkta och har ett så förlegat tankesätt. Det ger mig mardrömmar....


hallåååååå
Vill att den här filureN skall ringa. Helst nu. (Det är en sådan där typ som man delar sina föräldrar med, ni vet.)


Haha sjukt osmickrande bild för övrigt. Fan vad elak jag är. (Man är väl en dryg, jävla lillasysterrr)

åtta dagar i veckan?

Känner mig så sjukt estetisk idag. Hängslen, farfarshattN, och något mellanting av flanell och arbetarskjorta samt att jag spelade piano barfota med kaffekoppen ståendes på pianot och hatten på, det var nog det som gjordet.


Men man är väl en liten veganestetjävelspacifistagnostikervänsterflata så why not?!?!?!?! (fast vänta jag är inte vegan, varför skriver jag det per automatik? it's a siiiign. SIGN)Gudrun var iaf sjukt grym idag, tack för det! Älskar människor som faktiskt förstått detta med retorik. Hon var sjukt rolig, otippat nog, skrattade flera gånger. Ibland var det mer riktat som skämt, men hon var typ smygrolig bara av att vara som hon är som person typ.


Fan vad jag älskar att vara student. Funderar på att vara det 4-ever. Kan man det?Borde plussa på dagens estetiska leverne och skriva en dikt därtill. Ska nog görat.


Tjing tjing!

mortis

Vill till Tate. Eller London rent generellt. Och Liverpool. Varför inte Berlin.


Har väl tur om man ens tar sig ned till kungastaden innan årsskiftet


Vill se gamla ting. Umeå är så jävla nytt hela jävla tiden. Stupid old fire

Drottning

 

 

 

Att lyssna på denna låt på LP med tinnitusvolym, det är helt obegripligt svårslaget. Tydligen så var Freddy Mercury medveten om att han var HIV-positiv när han sjöng/gjorde denna låt. Det var innan han hade berättat det för allmänheten. Det faktumet gör bara låten än mer vacker/sorglig/fantastiskt fin/fruktansvärt hemsk.

 

Nor för att det är otroligt fint att se hans agerande på scen, rekommenderar jag ändå att se kika på videon lite; men viktigast av allt att lyssna på låten utan att kolla på videon. Eller lyssna här btw, bättre kvalla: Queen – Who Wants To Live Forever Den behöver fullständig uppmärksamhet. Den är värd det.

 

Kommer aldrig sluta älska Queen. Så grymt jävla bra. Mercurys röst är inte från denna jord.


jorrduditten och datten och jag hatar facebook och chatten

Det enda jag känt om fb alla sekunder jag varit inloggad idag (lär ju vara några...) är depressing thoughts. Majoriteten av alla statusuppdateringar gör mig deprimerad. No offence ifall någon av er som läser detta skrivit något (förutsatt att ni är vän med mig på fb då), men likväl: allt är bara....så jävla ointressant och tråkigt.

Säger jag att alla människor är ointressanta och tråkiga? Nej, så är det ju inte. Men sociala medier är uttröttande i längden. Borde ta en internetpaus. Så jävla skönt det vore.


Nu skall jag förtära Cream Cheese (världens jävla bästa <3), samt läsa HP 7 och lite sexualpolitikshistoria. Could be fun ey


IMORGON BÖRJAR VAD SOM FÖRMODAS BLIR DET INTRESSANTASTE MOMENTET I KURSEN, jaaaa <33345 Fuck you, "Arbetet". Ses aldrig igen (inte förrän jag får komplettering på tentish såklart. Men den dagen den sorgen va)Saknar dig min finaste älskling


thethethe knife?

Älskar min nya, shiny, handgripliga, estetiskt tilltalande, greppvänliga, tillfredställande vassa zuperkockkniv. Hon het' Bettan.

Det är nog min nya bästa vän (ur kategorin "icke-levande-bekanskaper"). Gud vad vi skall ha det bra tillsammans, du och jag.


Säger som Sweeney, med viss förändring:

"This is my friend. See how it glisten. See this one shine. How she smiles in the light - My frieeeend. My faithful frieeeend."


En bra kniv är utan tvekan det absolut bästa redskapet för stimulerande och fulländad matlagning. Jag är hel.


Köksskarpa hälsningar/ Er kökshora
Den oetiska minkfarmningen

Igår följdes jag och Emma till Olofsfors. Där ligger Norrlands största minkfarm, avskilt från allmänheten. Tusentals djur lever sina korta och ovärdiga liv här. De föds upp, och får sedan stressat röra sig runt i en bur stor som en fjärdedels kvadratmeter, tillsammans med flertalet andra individer.

Det enda de ser är sina burkamrater. Det enda de gör är att äta och sova, idka stereotypier samt slåss, pga sinnesförvirringen som det ger att vara konstant instängd och understimulerad. Ett helt liv, i fångenskap, för att sedan gasas ihjäl under ren tortyr. För att slutligen bli en del av en kappa, en kapuschong, en detalj på ett par handskar eller varför inte en mössa. Till EN pälskappa behövs ca 40-70 st liv. Liv som erövras, för att vi människor tar oss rätten till det. Tar oss friheten, att kunna bestämma över andra varelser "leva eller inte leva".

Det finns ett argument att fuskpäls är betydligt mer miljöovänligt än naturlig päls; att det på så vis berättigar bärandet av djurpäls ur miljöetisk synvinkel. Detta är ett felaktigt argument, ty en riktig päls är 15 ggr så miljöovänlig i sin produktion än vad den syntetiska pälsen är.

Igår följdes jag och min vän tillsammans med flera andra för att gemensamt demonstrera mot denna sadistiska verksamhet. Det gick lugnt och fint till, tillsammans med polisiära och mediala grupperingar. Det var ett ifrågasättande mot en oetisk, förlegad och barbarisk verksamhet, ett ifrågasättande gentemot slöa politiker och myndigheter som fullständigt ignorerar denna fråga. Ett ifrågasättande mot det faktum att hela djurskyddslagen fullständigt bryts på alldeles för många punkter, för att någonsin kunna legitimera fortgången av denna produktion.

Demonstrationen avrundades med en rundvandring längs stängslet som omgav farmen. Stora hundar som sprang på innergården skällde och varnade för oss inkräktande besökare. Vi kom slutligen fram till en del av stängslet där man kunde se in i farmen. Oändliga rader av burar skymtades.

Små burar, där minkar sågs kila fram och tillbaka, ställande sig på två ben och kika på oss. Jag kände den fruktansvärda stanken av avföringen som låg under burarna. Jag hörde de ledsamma skriken och pipen från alla dessa stackars varelser. Jag såg det stereotypa rörelsemönstret med egna ögon. Jag kände en enorm smärta i hela min själ, hela mitt hjärta. Allt ärrades än mer.

Konstant illamående i en timme. Illamående som höll i sig ca 20 minuter även efter att jag beskådat detta fruktansvärda. Det hemskaste av allt var efteråt; att bara sätta sig i en varm buss, åka hem för att äta sig mätt, träffa vänner, sova gott. Med vetskapen i bakhuvudet att dessa underbara varelser fortfarande är fast, och kommer hela livet att vara, i sin odrägliga tillvaro. Som en demonstrant sade: "Detta är nog det mest spännande som händer i hela deras liv - att de ser oss gå här."

När jag kom hem låg älskade Winston på sängen i gästrummet. Jag lade mig där bredvid, somnade med ytterkläderna på, trött av utmattning och av sorgsenhet. När jag vaknade upp blev jag så lycklig över att han har det så bra, att han får leva ett förnöjsamt kattliv, med mycket kärlek, tillgivenhet, lek och stimulans.

Men jag kunde inte släppa tanken; varför är det en självklarhet att han skall få ha det fint, när inte alla varelser får det? Man kan aldrig värdera varelser utifrån placeringen som husdjur-vilt eller människa. Alla varelser har samma värde, alla behövs. Alla existerar av en anledning.

Ingen har någonsin rätt att bestämma över någon annans liv. Det är nog det dummaste påhittet som den förtryckande människan någonsin kommit på.


Att människan är en idiotisk varelse är knappast en nyhet. Insikten gör likväl lika ont varje gång man når den.

Hur mycket jag än försöker, kommer jag aldrig att förstå.

Folk måste lära sig att sluta blunda. Endast då kan vi nå förändring.
gammalt

Har man 1144 (detta är med andra ord det 1145:e) blogginlägg i arkivet så finns det saker att läsa för en evighet framöver. Klickade runt på någon randommånad något randomår, och fann till min sorgsenhet så himla deppiga inlägg från hard times. Det är ju fan en offentlig dagbok. Grejen är bara den att jag skriver alltid så subtilt när jag skriver om privata saker av den karaktären. Men likväl är det ju jag som är jag, så jag fattar ju ändå vad skiten handlar som, självfallet.

Vill helt enkelt bara säga å mina gamla blogginläggs vägnar att det är fint att då inte är nu. Vad bra att nu ÄR nu!Jag och Emmzangurl på världens bästa kafé station, där jag säkerligen spenderat 1000 h av mitt liv, minst. 1000 välspenderade timmar. Mer värt än 1145 skrivna inlägg i ~cyberrymden~


Nu måste jag nighty nighta 4 real, ska ju fan stötta minkgummorna och minkgubbarna imorgon, viktigt.

G'nattnatt på eder!

en angenäm halloumifredag

Reflekterade nu över faktumet att "Twist And Shout" -spåret laggar på precis ALLA Beatles-LP som jag har det på (samlingsskivor etc). Äsch, man har väl hört den så att det räcker 3 liv framöver så no hard feelings.

Myzig fredagskväll med mina myzvänner (minus Mollsan och Leon som inte kunde, ej att förglömma. ni fattades oss!). Jag fick världens finaste grattis-i-efterskott-present av Lova därtill; ett album med feministserien Zelda. Sjukt kung! Serienörden inom mig väcks genast till liv återigen, efter en obefogad dvala. Så jävla skoj!

Klockan är inte ens 12 (glömde att jag bloggade och fastnade vid dattan "ovanligt" så nu är den visst tjugo i ett istället) och jag stupar över tangentbordet NU (med andra ord ljög jag, jag stupade inte. men snart). Tentalivet är uttröttande.Måste lägga mig, man ska väl upp i ottan imorgon och gå på minkdemonstration vid Norrlands största minkfarm imorgon *politisk korrekt*. Ska bli spännande, eftersom jag aldrig varit på den typen av demonstration tidigare. Det jag är rädd för, är att man skall gå nära djuren, och få se deras lidande. Jag vet inte riktigt hur jag kommer kunna hantera det.

Människor är sjuka i huvudet. Den som inte insett det ännu gör bäst i att göra det snart. Blåögdhet leder inte till förändring.

Avrundar inte med dessa negativa ord utan istället två stripar och en ensidesruta med Zelda:


Här är även Lina Neidestams blogg (geniet bakom serien, daaah), för er som är intresserade: http://linakanritafint.blogspot.com/

Den var rätt underhållande.

mexico!

Höll på att glömma, men efter förfrågan från en av mina ~~trogna läzare~~ så skall jag självfallet recensera nyöppnade Nacho Bar på Järnvägstorget åt er kära Umeåbor eller blivande Umeåbor.

Jag hade förväntat mig ett riktigt snabbhaksstuk, med halvskabbig, onyttig mat. Men mina förutfattade meningar stämde ej! Men vi tar det från början då:

Lokalen, placerad mellan Mias Grill och f.d Friis var liten men gemytlig. Smakfullt inredd med relativt neutrala färger, tavlor med mexikanska motiv, en fin mörkbetsad bar med tonvis av tequilaflaskor uppradade estetiskt bakom. Vill man dricka tequila ska man lätt bege sig hit, för detta är väl det närmaste tequila-heaven man kan komma i Umeå.

Mexikanska rytmer dansar i öronen hela kvällen, men det känns inte klyschigt eller töntigt, utan det förhöjer tvärtom känslan; kul med ett ställe som har en renodlad stil liksom.

Alla rätter går att få vegetariska, vilket passade mig och en annan i sällskap som också är veg. bra. Vi beställde maten, som för övrigt inte var over-priced alls (rätter från 50-90 kr), och maten kom på typ 2 min! Trevlig service, trevlig inredning med fina och bekväma möbler.

Maten var fräsch och god. Dock så hade jag, med tanke på att det skall vara ett mexikanskt ställe, gärna önskat starkare mat. Men jag vet inte, kanhända att man kan beställa till starkare såser etc. Men sedan är jag ju en sucker för överdrivet stark mat, så ni vanliga dödliga klarar er nog på maten som den är.

Efter maten bestämde vi oss för att pröva en av alla dessa spritsorter. Vi beställde en drink som innehöll redbull och en tequilasort gjord på kokablad (?!?!?!? vi var tvungna att prova bara för att det lät så jävla suspekt!). Kung shot, som gjorde sitt, trots att det bara var en. Den var god. Och grön.

Summa summarum; ett nice ställe för after-work då de har både god, lättsam mat men även flertalet ölsorter (både lätt och stöl). Ett perfekt ställe att förfekka med goda spritsorter om man nu känner sig extra rik någon gång i början av månaden.

Och du - t.o.m toaletten var superfräsch! Jag och Sofia kunde inte sluta glädjas åt jenkatvålen. Ville typ bo på den toaletten, så himla snygg.

Detta ställe får 4/5 av mig, ett litet minus för att det är litet (kan vara problem om man är stort sällskap), att maten inte var tillräckligt stark, och att det blåste in kalla nordanvindar varje gång dörren öppnades.

Tycker dock att det är ett ställe värt att prova på!MVH/ ~~MatrecensenteN~~

jaaaaaaaa<33345

TENTISH INLÄMNAD NU KAN LIVET BÖRJA ÅTERIGEN


och vilken tur att det är helg därtill!!!


Nu ska jag sova, byeeeUNDERBART.

Konserten var sjukt jävla fantastiskt bra. Helt jävla amazing! Det började med första spåret på Current Affair Medium Rare, med de speciella trummorna, och sen äntrar hon scenen och hon äger den totalt den 1 h 15 min långa spelningen. ÄGER. Hon var så sjukt vacker; i assnygg perfekt oversize vit skjorta, ingen bh (c00l, alternativ), snygga svarta stuprör, coola kängliknande skor och sin ostylade beatlesliknande frill' som blev sjukt snygg av sig självt när hon dansade och hade sig. Underbart scenspråk, underbar röst, genuint och varken krystat eller pretentiöst mellansnack. Bara sådär fint som det skall vara. Ljussättningen var helt perfekt vilket verkligen förgyllde hela konserten. Ljudet var bra, allt var bra.

OCH DET BÄSTA AV ALLT: Efter konserten så gick vi ut och hämtade jackorna. Jag hjälpte till att skramla pengar till Linnea så att hon kunde köpa en skiva; "Kommer hon ut senare, så man kan få den signerad?" "Ja, jag vet inte men om ni orkar vänta en stund kanske ni har tur." Alla drog. Vi väntade. SEDAN KOM HON!!!!!!!!!!!! Och vi pratade, eftersom att jag är ascool och oblyg så pratade jag massa och gav henne positiv feedback eftersom konserten ÄGDE. Sedan sade jag; "Kan jag få en kram?" , varav två kvarvarande tanter började fnissa glatt. Och så fick jag det, av finisen!!!! Så himla BRA.


En bra konsert ger en euforisk energikick som varar i flera dagar. Denna kommer garanterat att göra det.

Min nya idol, fan.

PS. Det finaste på ett mellansnack: "Den här låten handlar om att träffa någon men inte veta om man är kär eller inte. Då tycker jag att man ska ta reda på det fort som möjligt för det sämsta man kan göra är att slösa någons tid i onödan. Det var en tjej jag träffade som var så, och det är lite dumt." DS


Nu ska jag skriva klart tenty hihihihi kommer gå skit fast ändå bra hej då!!!!

Britta P snart zez viii

Tar en tentapaus nu på några h. Har skrivit koncentrerat sedan 11.00 imorse, så lite seg i huvudet blir man allt. It's a crazy feeling wrapping ma' brain.

Nu lyssnar jag på Britta P och taggar kvällens konsert FRUKTANSVÄRT JÄVLA ÄCKLIGT MYCKET!!!!!!


Konserter är verkligen livet, jag fattar verkligen inte varför man ges tillfällen så sjukt sällan. Hade jag kunnat hade jag gått på konserter varje vecka. Så jävla underbart.

Ska även bli kul att recensera lokalen Sagateatern ur konsertsynpunkt. Jag har endast varit där i teatersammanhang, så det ska bli kul att se hur det funkar ikväll.


Lyssnar vidare och gör mig ~~konsertfin~~ (man måste ju vara schnügg när man träffar celebriteter??????).

PS Vi skall även inviga den nya nachobaren vid järnvägstorget, innan konserten. Återkommer med recension om det senare! DS

Britta Persson i världens kanske bästa artistbild

tenty

Skriver, skriver, skriver. Tänker. Skriver lite till. Tänker lite mer. Producerar. Reflekterar. Te, mandlar, nappar, lakrits. Mandariner som egentligen inte är mandariner utan satsumas, clementiner eller något annat jag inte minns. Snölandskapet dansar där ute.

Har världens bästa playlist i födelsedagspresent i mina öron därtill.

Produktiviteten fortskrider, fram till Britta Perssonpausen ikväll.


När man väl kommit igång så är tentavecka mysigt? (Kommer att ångra detta uttalande ytterst nästa gång jag får en tenta och frustrerat väntar på att förvirringens tillstånd över uppgiften skall lägga sig. Men det lägger sig ju alltid till slut. Den här gången tog det bara 4 dagar.)cha cha bloggishDet snöade massa idag. Lunch på Taj Mahal med NorgebesökarN (Linnslickepinn), Norriz och Tiniehoe. Mycket fint, gott och mättande. Go BL3 osv. Lav U guyz!

När ETQ råkade ta fel buss och var tvungen att åka till Mariehem med mig så var vi med om ännu ett snesteg, bortsett från bussförvirringen. Ett snesteg i ordets bokstavliga bemärkelse, till råga på allt. Jag halkade nämligen på halsnön, då jag i min dåraktighet bar mina bootz denna nederbördesfyllda dag. Föll som sig bör på samma jävla knä som jag skadade sjukt mycket för 3 veckor sedan - gången då jag cyklade omkull på isen.

Undrar hur det här med att gå skall te sig kommande dagar, det kommer nog bli ett bekymmer. Mitt vänstra ben har två knäskålar. The paaaain.

Tänkte även visa min nya frill. Bild där ovan. Nu ska jag inte göra changes med håret på ett tag, för denna gång känns det bara zuper. Har aldrig haft så här lite hår tidigare. Nästa steg är rakad skalle!!!!Skoja, kommer aldrig görat.

Om jag nu inte får nå dille någon gång. Man kan ju aldrig veta.
Queen är bäst på LP.

sista för ikväll men samtidigt det första för imorgon

Vill hemskt gärna gå på en vacker fotoutställning. Men var äroooom då?

ibland är lesshet det enda man förnimmer

Man tappar ju faktiskt hoppet för allt på riktigt när man läser sådan här skit:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skolbal-hinder-for-lesbiskt-par_401141.svd


Citat från artikeln, sagt av kommungubbsidiot:

"Jag trodde att vi hade hittat en lösning som fungerade, säger han. Vi tog hänsyn åt båda håll. De två flickorna kände sig kränkta, men det kan ju också vara kränkande för en icke-lesbisk tjej att behöva dansa med någon som är lesbisk."


Ehhhh, okeeeeeej..... Det är som att säga att det är kränkande för en heterosexuell att fika på ett kafé bredvid ett bord där ett lesbiskt par håller handen. Kränkande att som ickehomosexuell jobba i samma arbetslag som en homosexuell på sitt jobb och "tvingas samarbeta med icke-likasinnade". Eller att det skulle vara kränkande för heterosexuella att råka gå förbi och beskåda en prideparad på stan. Var fan är resonemanget?! Vad fan ger det för moralbild för eleverna när man verkligen tydligt indikerar på att homosexuella ÄR annorlunda gentemot andra människor?
Jag är helt övertygad om att ingen lesbisk jag känner skulle finna det kränkande att dansa med en kille. Och det är faktiskt ingen jävla skillnad. Det kanske inte är det man helst vill göra, men det är fan inte kränkande? Ordet används i totalt fel sammanhang! Detta visar ju tydligt på att dansen SKA ha någon slags sexuell underton. Som om man inte skulle kunna dansa med en kompis? Det gör var och envar på krogen varje jävla helg, som om det vore någon skillnad. Men varför kan inte hela balen bara ses som en rolig avslutningskväll för utgångseleverna, en sista minnesvärd kväll med människor som kommer att skiljas åt och spridas ut i världen? Vadan denna seriositet kring det hela....Äckligt förlegade formaliteter, det är det allt detta handlar om.

Sjukaste är att de för övrigt hade en OMRÖSTNING bland alla skolelever som skulle på balen om huruvida en av tjejerna i paret skulle tvingas bära kostym eller om båda skulle kunna använda klänning(!). Vad är det här - stenåldern?


Överväger att gå och spy lite, herråp....

PS Hon till höger passade sjukt bra i sin earl/bridge. Inte många som gör det. DS

love u box


the hair

Nyklippt och niceeee. Så skönt att bli av med den dryga luggen, har stört mig på den lite för länge för att dens existens skulle kunna fortgå. Måste dock färga håret snabbt som attan för nu ser det väl inte helt ok ut, för att vara mild (utväxt 4-ever på sidorna osv). Funderar på att kirra det innan antirasismdemon. som är senare i afton.

Men nu ska jag PLUGGISH (och den här gången ska jag verkligen försöka, lovar).
Måste bara inflika hur otroligt glad man blir när man får ett trevligt kundbemötande på alla ställen man kan besöka under en dag:

Det började imorse med att tandläkarassistenten var sjukt trevlig, första kommentaren: "Gud vad tuff du är!" (jag ba, "åh gumman!!" tänkte jag alltså, sade det ej högt puckon). Sedan bara: "Du ser allt ut som en liten Filippa." och jag kunde inte hållit med mer, det finns ingen som är lika Filippig som jag. Hon var genuint trevlig.

Sedan, på Maxi, där jag var tvungen att döda tid då Strömpilen ej öppnat (klipper mig på Headline där nämligisch) så var tjejen i kassan sjukt snäll och packade mina varor i påsen åt mig!!! Hej Amerika eller vad!!!

Tjejen på Vero Moda var också mycket vänlig, och småpratade lite.

För att slutligen mötas av världens fortfarande bästa frisör C. Skall klippa mig hos henne för evigt, hon är guld! Diskuterade film, fekke, piercingar och människors olikheter. Plus att håret blev riktigt fint!

Summa summarum: Jobbar man med folk så är det en fantastisk bra och väldigt viktig egenskap att man är just trevlig och har ett ödmjukt bemötande. Vilken folk allt för ofta saknar, tyvärr *hostbusschaufförerhost*.


Med andra ord är jag glad idag, för att alla andra var glada! En så fin sak.


Rubber Soul

Skulle egentligen varit på Lykke Li i detta nu, i Stockholmet, lite trist i hjärtat känns det att det aldrig blev verklighet. Men istället har jag ett ganska fint substitut: har dammat av mina Beatles LP's, ty jag har införskaffat en nice stereo idag! LP-spelare, CD-spelare samt USB-port. Det bästa av allt är att man kan kopiera LP's till USB-minnet = jag kan konvertera alla mina fysiska LP's till mp3-filer!!!!


Framtiden ÄR här!!!!

Högtalarna sög som väntat dock, alldeles för lite bas och för mycket diskant (leder till skärande öronsmärta vid tinnitusvolym, vilket jag alltid har). Men dock bra ljudåtergivning rent generellt, så jag får köpa till kungliga högtalare vid senare tillfälle.

Brukar aldrig bli glad över att köpa saker, men nu är jag LYCKLIG för jag har inte lyssnat på LP på säkert 7 månader. Sjukt frustrerande att se skivorna stå och samla damm när det enda man vill är att lyssna på dem.


Älskar det gemytliga knastret, finns det något vackrare ljud? LYCKA


Nu blire tentish, tjarå!

för nitton år sen

 

Lyssnar på Drottning (eller ja Queen)(älskar Mercury för evigt) och tänker på sand. Sandsandsand.

 

Oj så kryptiskt! Vad betyder sand liksom. Olika för olika människor förmodar jag.

 

Jag är nu inne på mitt sista tonåriga år av mitt liv. Därefter får jag aldrig mer idka humörsvängnar, dampa obefogat på mina föräldrar för småsaker eller snylta på alla äldre syskon. Får passa på att leva ett hejdundrande år nu helt enkelt då!

 

För övrigt är det väldigt intressant när jag tänker tillbaka endast ett år, då jag fyllde 18. Det är intressant att tänka på hur annorlunda allt är nu gentemot då. Egentligen skulle man kunna säga att hela min världsbild delvis förändrats. Fascinerande, att ett år kan göra så mycket. Men glädjande, därtill. Jag har aldrig någonsin älskat att vara jag så mycket som nu, eller känt mig så trygg i mig själv. Det är väl fint, I guess.

 

 

 

Så här såg gumman ut för ett år sedan på Midyard, zöt chey va? Fast hon e zötare nu ;;;;) (jag är förmodligen exakt lika trött i verkligheten som jag ser ut att vara på bilden, jag sov aldrig något på gymnasiet nämligen)

 

Jaja, nu ska jag fortsätta denna leva ut denna 19-åriga känsla, zee ya


justinas täckmantel

Jag och Emmzangurl sms:ar om det faktumet att Justin Beiber verkligen ser ut som en butchflata. På riktigt, varje gång jag ser en bild på pojkvaskern blir jag lurad, innan jag inser; "jahaaa, det var inte det - det var en haaan".

Låtom mig illustrera:


butchig pose någon?


Här är hon och hennes flickvänner visst är de zoeta?


butchiga clothes därtill.

Total genusförvirring!!!!! Men det kan kanske vara ~~roligt och spännande~~ det med.

Är dock övertygad om att jag har kommit på hans (hennes) hemlighet, därför hade jag tänkt stalka fram Justina Biebers QXanvändare nu.


Återkommer med eventuellt resultat senare!

~~Life according to Rosa~~

Varför får jag themesongen från den svenska barn-tvserien Livet Enligt Rosa på hjärnan nu? Oförståeligt. Oförklarligt.

"I've been upset and I've been down

I've been throwing things around

since you no longer here beside me"


"I'm surviving this for sure

to win my love takes so much more

I'm surviving this for sure

to win my love takes so much more"

 

Fast det är klart. Det är ju pengabrushaaan som skrivit texten. Så det är åtminstone inte pinsamt att tycka att låten är bra. Kan fortsätta att ha den på hjärnan med gott samvete, med andra ord.

 

Jag tänkte plugga. Eftersom att det inte gick något vidare (jag sitter ju här freakz) så bestämde jag mig för att skriva poesi. Det gick inget vidare heller. Det var inte en sådan dag helt enkelt. Därför publicerar jag denna lite äldre dikt, som dessvärre stämmer fortfarande:Blanka rader

Trötthet

Inspirationens fader

Bortrest

Jag vill, vill, vill

Mitt sinne kan knappt sitta still

Likväl

Kommer ingenting

till.

 


 

Bläää, vill bara sova. S-O-V-A. Tänk att sova. Vad kul det vore. Men jag är typ för trött för det eller nå.

 

Aja nu skippar jag detta dåliga tidsfördriv, tjing tjing!

 

MVH / fortfarande artonåringen, but not so much longerrr


livet eller vaaad


2010-11-07

I saw a film today oh boy
The English Army had just won the war
A crowd of people turned away
but I just had to look
Having read the book
I'd love to turn you onDanksöndag återigen. Det är det enda dessa dagar duger till. Danka. Slå dank. Vara dank. Dankdankdank. Ordet klingar väldigt positivt i mina öron, må ni tro.


Jag är otroligt nöjd med gårkvällen, det blev tipptopp helt enkelt! Lagom mycket folk, drag men ändå inte stökigt, perfekt mängd öl, underbart fula kläder, snillrika utklädnader. Och inte minst; massa fint folk! Det enda som är synd är att när man själv är med och styr festen, så är det så mångamångamånga man vill språka med, vilket man dessvärre inte hinner med.

Men man får ta det för vad det är. Bra hemmafester slår allt.

En knazig grej var att jag smakade på typ 5 olika vitviner igår, och samtliga smakade gott! Jag har gått runt aslänge och kläckt ur mig att jag är en rödvinsmänniska, och att jag inte gillar vita viner alls. Men nu blev jag alltså proved wrong eller vad man säg'. Man lär så länge man lever, heter det väl.
Det var till och med gott när Norea råkade hälla vitvin i min mörka öl (smakade läsk?)! Crazy timezVill att min LPspelare skall börja fungera igen på ett mirakulöst vis. Skulle kunna spara till en ny. Dessvärre gillar jag inte att konsumera, så vi får se hur jag löser den punkten. Det kliar i mina LPskivsköparfingrar!!!

Imorgon fyller jag år. Trist.

Men helgen ägde! Tack alla som ~förgyllde~ den ::::) :---) :)))


xoxo Filliezgurrl

Guy Fawkes Day

Nu kan alla bli sin egen V.

 

 

Dario Marianelli – Evey Reborn


mannen, myten...?

Ser verkligen inte nöjet i den här bloggen. Finns det ens något? Dess existens kanske är helt överflödig. Fast det är väl allt om man tänker efter. Ingenting behöver ju finnas egentligen. Men det gör det ändå av outgrundliga anledningar.

Jan Stenmark fick mig att skrocka glatt och fnissa därtill, mitt in public på en bokaffär (var dock bland vänner obs så nördig är jag inte att jag schitzoskrattar ensam (fast jo vem försöker jag lura)). MÅSTE. HA. EN. SÅDAN. BOK.

det här hade ju inget med någonting att göra men hon får bo där ändå, trots sin jävla päls

det doftar uuundeeerbaaart

Ok, lyckades precis åstadkomma den mest perfekta tårtbotten jag någonsin gjort i mitt 18- snart 19-åriga liv. Det ligger underligt nog någon slags lycka över det. Det där recept är guld (vad annars kan man vänta av klassikern "7 sorters kakor", i och för sig), och kakan i sig blir minst lycka gyllengul den med. Citron som smaksättning är GOTT.


Men jag är ju ingen baknörd längre, så jag skippar det tugget fr.o.m nu.

Imorgon skall jag äta mig fet, så jävla fet. Fan vad jag längtar!!! Har aldrig lagat mat själv till HELA familjen förrut (nu blir vi väl 12 styckna) så det blir spännande att se om jag passande nog failar sönder eller om det går fint.

Älskar att få köttätare att äta vegetariskt.

Sedan skall jag äntligen angöra visit på mina avsaknade hårdrocksfester med besökande Stockholmsbrushan efter middagen. Eftersom att jag alltjämt saknar att tillhöra en subkultur så är det faktiskt king att som omväxling få hänga mitt i en sådan ~~kontext~~ någon gång ibland.


Nu skall jag skura! Inte på knäna dock, som mina stackars förmödrar gjorde. Ack alla dessa för tidigt utslitna leder de fick erhålla.

Not fair. At alllllllllllllllllllllllll

Jävla värld.

en sån där berättelse som e sann va

Ingen nyhet men likväl intressant;

http://www.rfsl.se/?p=987

give you everything I've got for little peace of mind

Hahahahaha fortfarande, måste älska English Pirate på fb:


en vänförfrågan:

"1 sorry lout thinks they're yer mate!"


Så jävla klockers, blir typ lycklig på riktigt.


Nu vet jag förresten varför regnbågen är pridesymbol! Jag vet även upphovet till pride, fast det har jag vetat ett tag. Men sedan glömde jag bort det. Så nu lärde jag mig det igen.

Det är bra att veta saker. Man förstår allt så mycket bättre då.

Ville bara säga det, oki

Herråp

PS HOPPAS ALLA TAGGAR FEKKE LÖRDAG VI HAR 1,5 KG CHIRRE OCH LIVET OCH SÅDÄR!!!! FULA KLÄDER!!!! ZEZ!!!  DS

2010-11-04

Dear Prudence, won't you come out to play
Dear Prudence, greet the brand new day
The sun is up, the sky is blue
It's beautiful and so are you
Dear Prudence won't you come out to play

Dear Prudence open up your eyes

Dear Prudence see the sunny skies
The wind is low the birds will sing
That you are part of everything
Dear Prudence won't you open up your eyes?

Look around round round

Look around round round
Oh look around

Dear Prudence let me see you smile

Dear Prudence like a little child
The clouds will be a daisy chain
So let me see you smile again
Dear Prudence won't you let me see you smile?

Dear Prudence, won't you come out to play

Dear Prudence, greet the brand new day
The sun is up, the sky is blue
It's beautiful and so are you
Dear Prudence won't you come out to play

skräp och åter skräp. rubbish helt enkelt!

Sista dagen på drygizmomentet imorgon. Bara att tacka och ta emot! Den 15:e nov börjar äntligen det tredje och det jag förmodar även det roligaste momentet på kursen. Taggtagg, osv.

Note 2 self: Att vi ska besöka Hallongrottan på söder nästa gång vi beger oss till Estocolmo.

Hahaha, ibland är min hjärna så disträ att jag blir rädd för den på riktigt. Situationer som också kan tolkas som källor till humor, om inte annat. Inget ont som inte för något gott med sig, och sådär.


Tårtbak imorgon. Har typ inte bakat sedan jag var 16 känns det som. Vad hände med det egentligen.
Saker man aldrig får svar på.


Nu: zömn


MVH / den föredetta bakarN

arr!

Att byta språk på fb till English Pirate var tveklöst ett mycket gott val. En källa till glädje, helt enkelt.

Eller vad tycks om t.ex:

 • 2 grog fests sighted from the Crow's Nest (= 2 evenemang i kalendern)
 • 19-årsFEKKE á la högstadiet Satarrday 8:30 in the evenin'
 • Att jag har 190 mateys
 • 4 shots o' rum ago (= 4 minuter sedan en statusuppdatering gjorts)

 • Att jag har Been sailin' since: Novembarrr 8, 1991

 • Return Fire! (= att puffa någon)

 • Bewitched portraits (=videoklipp)
 • be eyin' this with pleasure (= när någon har gilla något)
 • be takin' a fancy t' this 'ere. (= när någon har gillat något)
 • Arr! (= att gilla något)
 • Abandon Ship (= att logga ut)

Så jävla fantastiskt. Facebook har fått en ny dimension.
2010-11-03


Less.


Ett höstlov och lite Stockholm alternativt Göteborg hade inte suttit helt fel nuSkulle väldigt gärna vilja vara kreativ, men det går inte. Istället får jag renskriva gamla dikter. Då är man åtminstone nästan kreativ

crazycat
Har alltid funderat över när jag skulle få en handfatskatt.

förvirringens tider

Jag har seriösa studieproblem. Varje gång jag sätter mig ned och skall läsa så börjar tankarna vandra iväg till 1000 andra grejer, och att hålla koncentrationen konstant under en längre period är tämligen omöjligt. Längtar enormt tills detta moment är över, det är nog det som är problemet.

Som tur var hittade jag en bok här hemma nyss som heter: "Konsten att lyckas med dina studier" som vänder sig till nyblivna studenter. Kanske kan va nåt!

Idag har jag och emma ~~gjort stan~~. Hon köpte SkeppshultarN, hennes nyblivne, bastante blå vän. Han är fin. Jag gick på ögonkontroll, språkade med folk på Red Dragon och sedan fikade vi på allas vårt älskade Station.

Men vänta! Det kommer mer! Jag var besviken eftersom att min klipptid blev inställd (nu måste jag leva med min asdryga lugg ännu en vecka, suck). Då fann jag att älskeskjortan jag beskådat hela augusti-september-oktober på Åhléns fortfarande fanns kvar. Den är så vacker och grann, och den fick följa med mig hem. Är inte materialist egentligen men jag älskar fan min älskeskjorta (L). Love U

Sedan konsumerade (uppmuntrar egentligen inte till konsumtion här, obs) jag en till sak som jag taggat länge. Nämligen en mansparfym. Skarp butchvarning, men det doftar fan så jävla gott, och då är man ju dum om man inte använder det "för att man inte ska"! Köpte dock ingen dyrjävel, har parfymer sedan innan (älskar parfymer) så jag nöjde mig med en billigare variant. Men fortfarande, nu ska jag gå runt och dofta fel genus.

Förvirrande för allmänheten!!! Men kung!!!!!!

Ja, det var pluggandet ja....

Cíao

bikteN

har ett internet-addiction som heter duga. tragiskt men sant

i gengäld kollar jag dock aldrig på tv!!! alltid något

världens bäzta plagg

Håller på att rensa/sortera/dammtorka etc alla garderober och shuffs. Det är ganska intressant. Man kommer till insikt i en del. Som t.ex det faktum att jag har 3 hårmousseflaskor, när jag samtidigt aldrig någonsin använder hårmousse. Var kommer flaskorna ifrån? Varför står dem där och samlar damm? Är det synd om dem för att deras existens inte är berättigad? Vilken av dem är bäst för mitt hår, respektive sämst?

Så många frågor, och så lite undran över svaren därtill.

Men en grej som faktiskt är positiv på riktigt är att jag fann 4 st skjortor i en annan garderob (inte min egen garderob då). Riktigt gamla, helt ok schysta skjortor. Jag älskar att ha för en själv nya kläder. Jag älskar ännu mer att hitta/få dem gratis.

Skjortor är för övrigt världens bästa plagg. Skulle jag välja endast ett för resten av livet, skulle jag välja det (fast man kan ju önska att man slipper välja ett, för det kanske är lite drygt att bara gå runt i en skjorta och inget mer, i längden).
För det är det ultimata plagget i alla lägen; inget plagg kan både användas i väldigt seriösa, uppklädda och propra sammanhang, samtidigt som en annan sorts skjorta lika gärna kan vara det mest bohemiska världen skådat. Bäst av alla skjortor är självfallet flanellen, med sin grovhet, anpassning efter norrlandskylan, snygghet och rutighet. Bastanta saker.

Jag associerar skjortor till positiva ord såsom: estetik, student, grunge, filosoferande, gay, spontanitet, obryddhet, kaffesörplande, författarskap, pop, politik.

Nu skall jag fortsätta mitt rensande/sorterande/dammtorkande, iklädd en smårutig jävel.

**~~~~~~~~~~~~~~~~~~**

dankdank

RSS 2.0