dryg skitlove u 4-ever gubben

Imorgon kommer min bror hem till björkarna igen. Det är fint för jag har saknat honom.


Har letat efter halsband/kedja med feminist/kvinnosymbol på google hela kvällen utan resultat. Ofta det inte finns på internet?! Internet är ju den enda riktiga världen parallellt med den riktiga världen och även om den är inte är lika riktig som den riktiga så blir man likväl ställd när inte ALLA livets svar och gåtlösningar finns där?!?!?!!!!


Svamlade bara för att jävlas, är inte så virrig egentligen. Bara jobbtrött

jététröt


herråp

g'natt

joooohnosssssi

Har inte spelat piano en enda gång på typ en månad, och nu när jag väl sätter mig ned och faktiskt får lite feeling så kommer det jävlar och stör. Aggressionen som störningen är upphov till gör det omöjligt att fortsätta. Kul då.

Lyssnar på JohnOssi för första gången på tre år. Varför kan man faktiskt fråga sig. Så jävla bra är de ej. Men det kanske är nostalgi.

Det är nog det.Fager chey från JohnOssi-tiden. Lilla gumman.... (märk väl att jag stoltserar med ett dött djur också!)

2010-10-31Inlägg nr 1111. He tar sig.

Gränsen kanske bör gå vid 2222 då. Eller så är den nådd för länge sedan, mer troligt.

I like rusty spoons

Hemma från jobbet en schväng. Lite småjobbigt att gå upp halv sju en söndag, men eftersom att jag har ett så underbart jobb så gör det faktiskt inte så mycket. Vi bakade en god söndagspaj (med äpplen, hallon och mandelmassa), sedan kom brukarens mor - världens sötaste tant - på fikabesök. Det var trevligt. Jag har för få gamla släktingar, helt klart.

Så nu skall jag käka tidig middag och återvända till kneget 18.00.

Det som svider är alla hundratals sidor jag kommer back när jag missar denna pluggarsöndag, men men. Får tänka på att detta gynnar min kommande tatuering - och det ligger ytterst högt i prio så det överväger ju ändå!Kom att tänka på denna fantastiska bortglömda klassiker, helt jävla awesome:


 

Bara några dagar kvar till ~~fekkeeeeN~~, taggarå

 

 

backarå

 

taggarå


skriv vad som helst

The Knife har gått om The Beatles på "mest spelade toppartister" på min Lastfm. Mycket spännande
Kung intervju:


Vem är du?


Jag är Britta Persson och är mycket yngre än man kan tro om man bara hör namnet. Gör musik och tycker det är väldigt spännande och givande.

 

Vad har du gjort sen senaste plattan?

 

Badat, ätit kräftor, fixat och trixat inför releasen, hängt i hängmatta.

 

Current Affair Medium Rare, vad menas?


Senaste nytt från mig omsorgsfullt tillagat.

 

Hajaru det då Jack och Big in Japan, kommer det fler underbara covers i framtiden?


Båda dom där var uppdrag, dvs jobb som jag tog. Jag gör inte covers för sakens skull, tycker att det är naturligare att skriva nytt.

 

Har du mött en björn?


Nej.

 

Vad händer framöver?


Vi ska spela! Så jävla kul.

 

Till sist den obligatoriska trams-frågan: 140 tecken, 140 täcken eller 140 peace-tecken?


Peace-tecken såklart!


20101030

Ogillar den här dagen ganska mycket. Ironiskt med tanke på att jag taggat den så mycket i 1-2 veckor.Men så blir det ju ibland. Vi missade hela Kiwi Maddog trots att vi var på krogen under spelningen (fråga inte hur det gick till för det vet jag inte ens själv), kanske det sjukaste failet någonsin. Jävligt ovärt. Men jag följde med Amandus på efterfekke i alla fall, och det var ju kul. Fick dock bekräftat än en gång att efterfekke alltid är ovärt. Promenerade hem i snöblandat regn 06.00 på morgonen.


Haha, vad deppigt det här blev. Älska depp


Älska Britta Persson


break the silence

Gillar min och el padres gemensamma tidsoptimism:

Pappa: "Oj, jag fick ett sms, de kommer kl. sex istället"

(Min bror och hans tjej skulle komma på middag 17.00)

Jag: "Ja men det är ju lugnt, det är ju om bara en halvtimme"

(Klockan är 17.20 = 40 min)

Pappa: "Ja men precis, det är ju bara 10 minuter bort."


Men ska tareee luuuuuuugnt.
Har haft en jättefin dag. Har skrattat mycket! Det äger. Man blir så glad då. Nu taggar jag kvällen som oförståeligt nog skall spendera på Krogen Krogen - trots min eviga pakt gentemot fenomenet. Till mitt förslag kan jag säga att det INTE är 18-årskväll med dräggiga stekare/fjortisar/äckliga högstadiemänniskor - utan det är Klubb Utkant'N = 20+ och liveband. (man har väl kårleg och kommer in på sådana ställen ;;;;) )

Spyr den den kommersiella mainstreammusiken som ALLA 18-klubbar tenderar att kasta som frätande syra på en, så det är ju alltid kul med bra musik denna afton som omväxlings skull.

Plus att det är brushaaans band, och de är king. Speciellt live.

Blir NIIICE.


ETQ och Linniz skall se Saw VII på bio, ska höra med dem sen om "skräcken fick en ny dimension".

Ha en fin fredag!

Tjing tjing

dessa ryska folksånger - de gör mig alldeles salig

Frostiga ögonfransar. Det är vad Norrlandshoran har att bjuda på. Tackar väl och tar emot, med mina avdomnade isbitar till fingrar. Hard times.


Men likväl bra. Östra Station var typ futuristisk science-fiction-style, vetskapen om att man var i UMEÅ när man stod inne i hallen var ganska oförståeligt. Rena rama moderna storstan här va! Hatar dock Umeås expanderingsambitioner så jag hoppar väl inte direkt av lycka.

Fast det kommer dock äga nästa höst när de långväga snabbtågen kommer igång på riktigt.

Fick även beskåda emmagumzans side-cut, var tvungen att smeka den några gånger, rent nostalgiskt. Kan jag sluta sakna min side-cut eller? Kan ju ändå inte skaffa någon ny förrän om 70 år, så det är ju ett ganska meningslöst önskande.

Ett meningslöst bloggande, varpå jag slutar nu.

Cíaooooo bella

toooorsdaaaaag


Är trött på att läsa. Läsa gör mig trött.

Men nu skippar jag resten och drar till östra station och fikar med emmzangurl. Känns som ett randomställe att fika på? Men jag är ju fikafillieez så jag måst' ju som ha koll på kaféerna i stan. Och man bör väl se vad den här botniabanizstationen har att erbjuda för interiör (har ju aldrig besökt skiten invändigt ännu, menar jag).
Dagens pluggkompiz (även dagens irritationsmoment men jag älskar honom ändåååå, gubben <33345)


ID-timez


Berättade för min far om det jävla gisslet med mitt leg. 70 % av gångerna jag visar upp legitimationen så får jag en tveksam blick som svar, även ofta kommentar liknande: "....det ser inte ut som du....". Jag är less på att känna mig som en 15-åring som nallat en ful systers leg!!!!!!

Så som sagt; när jag beklagade mig över detta tärande problem, så förtäljde pappa världens bästa anekdot som gensvar:

P: "Ja, men vad fan fick jag göra när jag skulle till Tjeckoslovakien? Jag visade upp leget, och de svarade att: 'Det där är inte du.'. Leget var såklart på mig, men jag var slätrakad på bilden vilket jag inte var i verkligheten. Det var en kommuniststat då, så självfallet var det hårda bud i tullen. Jag gick och rakade av mig helskägget och sedan var det löst!"

F: "Hahahahahahhaha, ofta du var tvungen att raka dig?!"

P: "Ja, vad fan skulle jag annars göra?"


Crazy times. Tur att man inte har skägg.

Men likväl är mitt leg extremt osmickrande och snarare en lögn om man jämför med dagens sanning. Måste råda bot på detta problem.

Och jag lovar er, kära läsare, att jag skall lägga upp en bild på mitt leg när jag beställt ett nytt, om intresse finns. Ett gott skratt förlänger livet menar jag, så då gör jag ju alla en tjänst med andra ord.... (det är verkligen FULT i ordets rätta bemärkelse)

true true

Oki hinner egentligen inte bloggish nu *stressad student som måste läsa sista kapitlet innan schkolish* men det här var ju bara guld:


(Rekommenderar även alla i gänget att se till slutet för det är fan värt!)
ovärt inlägg oki

Cha cha bloggen, saknat diiiiig så hiiiiiiiiimla mycket under de timmarna jag varit borta!!! Men nu är vi tillsammans igen <33345De mycket långa utfyllnadsminutrarna innan vi återfick tentorna var en mental tortyr utan dess like. Ville nästan gråta av glädje när jag såg G på alla tre uppgifterna (några plus därtill med!) - alla < 20 h var med andra ord värda besväret!


Första hemtentish avklarad. Skulle skriva vuxenpoäng här efter om det inte vore för att begreppet är så jävla fult. Så jag skippar det.


Har även fått ett par linser gratis, fått mitt kårleg (skall nyttjas 2 ggr i helgen yez), provat nya ~~Subway~~ som inte är ett subway och jag har OCKSÅ köpt biljett till Britta PerssoN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Älskar konserter oki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Så då blir man ju ganska glad.


Nu ska jag läsa om homosexualla par med barn, inför semi. imorrn, tjarå

ztrezz

Insåg nu att jag bokat in optikertid 14.00 på tisdag (rutinkoll bla bla), i stan, och klipptid 16.00 samma tisdag, på strömpilen. Det är precis lagomt emellan för att man skall hinna - men tillräckligt snävt för att jag skall bli stressad. Fan, jag som hatar att stressssssssa (även därför som jag också alltid kommer för sent :----) ).

Kommer typ inte hinna, argggghhhhhhhh


Insåg även att tentish ges tillbaka imorgon. Prestationsångest, någon?


Just nu ger jag all min lycka åt e-böcker (precis som alla andra genuskamrater gör) - man lånar böcker som filer via bibliotekets hemsida, som raderas efter 30 dagar. En stor hyllning till detta fenomen, som minimerar antalet tvång till bokköp


/ hälsningar fattig-student-filliezzzz


Jag och 2 av mina bröder, en till synes ostressad men myggtät kväll i Stockfors, utanför Älvsbyn, utanför Piteee'. R.I.P älskeconversenInför kommande albumet

Lykke Li – Get Some

Två nya singlar av gumman förgyller en tråkig pluggkväll som denna. Gillar självfallet hennes dansanta låtar mycket, men av någon anledning fastnar jag mer för hennes melankoliska låtar. Således blev Paris Blue min spontana favorit just nu.

Blir lite ledsen över att konserten på min 19-årsdag inte blev något av. Men jag ska ha en nicenice högstadiefekke med Sofiegurrl91, ha brushan på besök från estocolmo samt se Britta Persson som kompensation. Det duger nog gott och väl.


Glöm inte lila imorgon."Purple is a fruit."

potatisdagar

Tänkte skriva om den obefogade kontroversen mot vegetarianism, olagad mat, trötthet, pluggsvackor, potatis, att jag har varit bög idag, samt eine große katze. Men jag kom på att jag inte har någon blogglängtan. Så det blev inget med det.


Har i alla fall bokat klipptid, det är väl ganska kul. Längtar dock mer till Emmas resultat av kommande torsdag!

Vill ha marinblå converse. Men jag vägrar fan i mig betala 700 spänn för att några rika jävlar skall bli ännu rikare än vad de blev av tidigare pris.

Synd, de är ju ganska fina.
hej kp prat jag är tacksam för svar

Okej jag snackar ju alltid om att jag ALDRIG kollar på tv, vilket jag inte heller gör.

Men Desperate Houswives har jag följt slaviskt sedan vårterminen i sjuan då det dök upp. Och kan ju inte bara begrava vissa tisdagstraditioner hur som helst.

Jobbigt nog så är mina tv-vanor inte infunna ännu, varpå jag missar programmet hela tiden (missar reprisen också lol).


SÅ DAGENS FRÅGA: Vad hände i förra veckans avsnitt?!?! Vad hände Carlos och Gabys adoptivkris? Vad händer med Lynettes drygizkompis? Hur går det för Susan med the unpleasant money-making? Vad hände med Bree och byggarbetarN? Har Paul gjort något ännu mer skumt med sin "fru"?


Eller så slutar jag helt enkelt att kolla på skiten....det har ju hur som helst spårat sönder för typ 2 säsonger sedan....


en inte självklar självklarhet som likväl är en rättighet

Det går framåt: http://www.qx.se/samhalle/15752/moskva-pride-fick-ratt-i-europadomstol! Jag är lycklig.

electroshit

Har hängivit eftermiddagen åt electropop. Har försökt knåpa ihop en renodlad elektronisk spotifylista, så det är inte bara electropop även om det är en övervägande majoritet. Men det blev lite synth-pop/indie som ändå har elektroniska undertoner och därmed i princip  klassas som electro.

Hur som helst: mitt i listknåpandet så ~surfade~ jag parallellt med musiksökandet även efter lite fakta om olika genrers (obotlig musiknörd). Upptäckte en helt ny genre jag aldrig hört talas om! Drag heter det, som är typ en blandning av electro/shoegazing. Det är helt enkelt mörk electro, med lite hip hop-influenser.

Årets bästa låtupptäckt inom electro (nämligen seaaw av oOoOO) är tydligen drag.

Det är så jävla kung, man tror man kan mycket om många genrers, men det finns så sjukt mycket som man inte ens hört talas om. Därför skall man jobba på en stor skivbutik.

Typ Sister Ray i London. Hade ju ägt.


På Sister Ray hade de även ett album med Fever Ray i skyltfönstret *var stolt svensk*. Det var coolish. Fever Ray finns även med på listan som jag gjorde idag.


Här ääääär den

(Om ni undrar varför 50 % av listan består av The Knife så är svaret enkelt - De är bäst.)


Undrar varför electro är så jävla nice. Det är nog för att det är så oförutsägbart och surrealistiskt.

ändå classic

Lyssnar igenom lite olika samlingskivor av klassisk musik. (Fann denna som är kung).

Jätteroligt att Tchaikovskys "Ouverture" 1812 självfallet får mig att tänka på V for Vendetta. Det är samma stycke som V spelar när han spränger ned den första byggnaden, ett år innan Houses Of Parliament planeras att sprängas. Guy Fawkes Day.


Äntligen fann jag också Boccherini:Menuett, Op.13 No.5


Det är för övrigt det största musiksökarproblemet man kan ha. Att komma på en klassisk melodi utan att veta vilken kompositör det är som ligger bakom. Det är typ slumpen som avgör om man finner det man söker slutligen, om man inte har ett vandrande lexikon till bekantskap som kan allt inom klassisk musik, dvs. Men det kanske man inte har.
Kom på att jag saknar Stockholm lite. Väldigt mycket. Fan att det inte blev något Lykke Li, ville så gärna seeee henneee igeeeeen

(Hahahaha förresten kolla gumman, så jävla liten.  15 oskyldiga år.)

sådant man filosoferar över när man har 120 s. kvar att läsa

Språknörden i mig talar:


Min absoluta favorit bland skiljetecken är semikolonet. Hur jag än försöker, så kan jag verkligen inte förstå vilken anledning som ligger bakom det faktum att tecknet totalt ignoreras i alla sammanhang. Oavsett om det handlar om formella texter, bloggtexter, tidningsartiklar, universitetsavhandlingar etc., så lyser semikolonet likväl allt som oftast med en obefogad frånvaro.

Ty det är så genialiskt; vill man inte sätta punkt, kolon men ej heller endast kommatecken - så finns detta kära tecken till förfogande för en upplyftning av texten. (Lägg väl märke till att jag använde tecknet i förra meningen!). Det är den ultimata kombon av kolon och komma. Så där härligt avskiljande, samtidigt som det poängterar att "nu belyser jag något viktigt här - var uppmärksam!".

Åh, käre Aldus Manutius som uppfann detta tecken, enligt vad historien påstår åtminstone - jag är dig evigt tacksam.

 

Ej att förglömma så skulle inte den bästa av de bästa smileysarna heller kunna göras, om inte detta tecken fanns.

 

Just sayin'  ;)


"you stupid fuck, you need to come back"

 

Varför är det vinter när det kan vara sommar?

 

Peace = Livet


Så vad gör man då resten av året?

Är man död?


PS. Även om kort hår är det bästa som finns så saknar jag min side-cut lite för ofta. Ägd jag är eftersom att det kommer ta ca 3-4 år för att kunna få det som jag i så fall vill ha det. DS

och dom är monstergumman

2010-10-24
Gottfried Helnwein

2010-10-22

Försvinner plugg om man ignorerar dess existens tillräckligt länge? Skall prova ikväll. Återkommer med testresultat vid senare tillfälle.

Råder er alla att INTE kolla på Idol ikväll. Har nämligen hört rykten om Beatlestema, och varför ödsla tid på att höra fantastisk musik bli rapead. Det bortgår mitt förstånd.


Tagga Take Queer imorgon, it's gonna be AWEZOME!
HEJ DÅ CYKEL

Kan alla sluta höja macarones till skyarna? Kan alla bloggare sluta vara så jävla hippa och äta dem, baka dem, köpa dem i paris/new york/andra stora coola städer, kan alla sluta skriva recept på dem?!?!?! DE ÄR SÄKERT SKITÄCKLIGA.


Usch. Macarones får mig att tänka på en enda grej; Niotillfems äckliga jävla blogg. Det bästa jag gjort i mitt liv är att sluta följa (förstår inte ens VARFÖR jag började läsa sådan smörja från första början?).
Idag har vi besökt Midgård, några kamrater och jag. Det var sorgligt. Bara massa nya ansikten överallt, och avsaknad av alla utgångna, fina 91:or. Men kaffet var lika gott som alltid.

Sedan chillade jag på stan med min syster Hillevi, mycket trevligt. Spring i affärer, gott kaffe på Barista, och sedan kom vinterhoran.

Vinterhoran som dessutom ledde till att jag cyklade omkull utav helvete när jag skulle hem. Det blir sådär lönnhalt överallt, och Nygatan är ju som bekant alltid fylld med vatten vid cykeldelarna av vägen. Vatten, kyla, is. Med ett döljande täcke av snö därpå.

Så nu sitter jag här med två funktionsnedsatta knän (började blöda, och blev helt uppsvullen :´(  ), en stukad tumme, och en stor olust till att någonsin cykla mer i år.

Det värsta var inte att jag fick GÅ hem resten av vägen (cykeln pajade typ) med isande vindar på mina ömma knäleder (tortyr), utan att det var en gubbe som så fräckt cyklade förbi precis när jag ramlade, utan att fråga hur det gick!!!!!!! Vad är det för ett jävla sätt, jävla känslokalla, hjärtlösa monster. Tänk om jag slagit mig ordentligt?

Människor suger.

Smärtfyllda fredagshälsningar/ Fillieeezzz

brittaaaa

Älskar Britta Persson. Sådan tur att Sofia tipsade om att vi borde gå och se henne, vi genusar som gillar henne. Fan vad sällan man går på konserter nu för tiden, ändå.
Väldigt synd, med tanke på att konserter är livet. Den eufori som en riktigt bra liveupplevelse ger fås inte genom många andra sätt.

LÄNGTAR i alla fall, till konserten!


Min näsa ömmar och jag har bara mig själv att skylla. Men jag är bara glad över det! Ska försöka sova, näsan och jag.

Och sen när vi vaknar upp är det helg igen. Kalas, må ni tro.

IMORGON FÅR JAG ÄVEN TRÄFFA MIN GODA VÄN MONICA FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ TRE MÅNADER, ÅHHHH KÄRA VÄN!!!

Tjing tjingz

pieeerce

Hahaha, åhhhh nu är det gjortgjortgjort. Älskar piercing-Annika 4-ever, she's the best.

Det äger att hon alltid får ens nervösa hjärta att lugna ned sig lite innan. Så skönt att pierca sig hos någon som faktiskt har riktig kompetens. Sedan berättade hon även en snyfthistoria om hunden som hon har (alla som besökt LAVA vet ju att det alltid är en hund bakom disken); som tydligen varit ett djur från ett djurhem, tidigare hade han blivit slagen, supen full, cigarettmärkt och all jävla skit. Människor är grymma och störda. Blir äcklad.

Tur att Annika hjälpte denna lille hundgosse i alla fall! Och tur att hon är piercare så att hon kunde göra en tredje på mig.

Septum och tjurring. Jag skall inte ljuga; det gjorde faktiskt sjukt ont! Betydligt värre än jag tänkt, faktiskt. Självfallet kom tårarna när kanylen var inne (man sätter in kanylen först, låter den sitta i innan man tar fram ringen och sätter på den).

Tårarna kom både av att nerverna blir uppretade, men fan också av smärtan, hahahah: "Ajajaj...!".

Not very pleasant. Men ack så värt det.

Det ägde dessutom att det blev snett från början = kanylen fick stickas igenom 2 ggr :):):):)
(Hon stack inte snett, men det blev snett när ringen satt på. Sånt som händer)


tänk...på...refrängen...kanske?

Ok, SMK är ju knappast den bästa musiken att lyssna på så här ~innan läggdags~, men jag hade ju som glömt bort att de faktiskt är rätt nice. Och kommer man på en sådan sak måste det ju få ta sin lilla återupptäckningstid. Jag är trots allt en sucker för elektronisk musik, inget nytt under solen liksom.

Och var fan är alla mandariner?! Det ryktades om mandarintid nu - och jag har själv avnjutit dessa underbara frukter från sjunde himelen ett fåtal gånger denna säsong. Men varför byts inte äpplena i fruktskålen ut? Var gick det snett? Äpplen är gott, speciellt svenska. Men årets äppeltid är så över. Bortsett i egenskap av "krya-på-sig-frukt" som jag förtäljde för Linnéa denna afton.

It still works.


men jag har ju mitt ljumma kaffe i alla fall....

Ok är arg, har ont i huvudet, mitt kaffe kallnar ideligen och jag är så jävla less på alla äckliga texter. Moment två var inte kalas, helt enkelt. Låtom oss tagga till moment tre!

Sedan gick mitt tangentbord sönder (?!?!?!?!) vilket innebär att jag inte kan använda min stationära dator (använder uteslutande den, denna laptop som jag ~aldrig lämnade tillbaka till midgård~ kan ju döden dö i jämförelse) och det är JÄVLIGT IRRITERANDE!!!!!!!!!!!!!!!!!1


Sådan tur att Linnizpinnizznuttan kommer hit snart och sällskapar mitt arga jag. Fast hennes sällskap, te, och höstpromenixis gör mig säkert glad som en lärka, tror jag nog.


Imorgon piercar jag mig, lägger upp bilder strax därefter :) Är galet taggad, och sådär töntigt nervös. Fan vad kung ändå.


Hej då äckeldator som är en del av äckeltekniken, hate you all (tekniken alltså, inte ni som läser detta)


Teknik = djävulens (som jag inte tror på) påfund

universitetsnörderier, sorry

Efter att ha läst en intressant artikel i VK om hur disputationsceremonin* går till, så vill jag fruktansvärt gärna se hur doktorandsringen ser ut. Hela ceremonin lät riktigt nice, så synd att man måste hänge all koncentration i sitt liv i flera år åt sin avhandling, för att få uppleva denna sötma på toppen av toppen i akademikervärlden.

Tänker att någon av er som läser detta har någon förälder som är doktorand; i så fall ber jag er gärna att stilla min nyfikenhet och berätta hur ringen ser ut! Även om er förälder inte köpt den (det är frivilligt) så lär dem ändå veta hur den ser ut? Går inte att googla ::::(

Jag tänker mig att det ser ut som en landskapsring, i silver. Typ.
*Disputation = när man skall försvara sin avhandling, ett obligatoriskt moment innan man kan få godkänt på den. Familj, släkt, vänner men även allmänhet kommer till salen, där man själv får en hedersplats, och någon slags forskare/lärare skall berätta om ens avhandling framför alla; samt slutligen ställer en mot väggen och frågar massa frågor angående avhandlingen, varpå man försvarar den.

Efteråt, när man fått veta att avhandlingen blivit godkänd (om den nu blev det - sjukt surt om den INTE blev det!!!! Bara "hej tusen år bortkastade") så firar man detta med middag och grejer med allihopa. Som de sade i artikeln, så blir ringen en del i symboliken att man gifter sig med kunskapen. Kanske kan vara ett alternativ oss som inte planerat att ingå äktenskap. Lol2010-10-19

USCH, är finally klar med den asdryga norska rapporten. Det tog bara 1000 h. Eller typ 4-5, så jääävla dryg. Har lärt mig en sak av rapporten, att ordet "slik" är vanligt förekommande i norska. Useful knowledge, indeed....not.Nu byter vi till något roligare. Det finns ytterst få Beatlescovers som är RIKTIGT bra. Detta är en av dem:

Väldigt dålig bildkvalla tyvärr, men det var det klippet med bäst ljud (vilket såklart överväger). Ett sådant fantastiskt scenspråk, blir helt lyrisk inom mig varje gång jag ser detta! Fantastiskt tight band, allt sitter, och alla är riktigt skickliga musiker. Helt jävla amazing.


Joe Cocker, från Woodstock -69, om det har undgått någon.PS. Ofta det redan är den 19:e oktober? Nu blir jag rädd på riktigt.. DS

~the elevator~


Hur svårt skall det vara att få boka en jävla tid? Blir faktiskt less, detta skulle ju vara min guldskimrande stjärna denna vecka, men tydligen ej.
Drömde crazyness inatt. Jag steg in i en hiss, säkert en som rymmer en sisådär 8 personer. Precis när dörrarna stängdes, knappen till våningsplanet blivit tryckt, så tänkte jag: "Nu kommer hissen att fastna.". Ett allmänt konstaterande, liksom. Och så blev det.

Först började det med att siffrorna dansade i en sällan skådad fart, och därefter kom ett sådant där oroväckande ljud som bara teknik kan ge, indikerandes att "nu står allt inte rätt till". Därefter tycktes det som att själva vajern som hissen dras i, gav vika, och jag kände hur allt rusade i en fruktansvärd fart nedåt, för att slutligen stanna med en hård duns (som till synes inte gav mig några skador över huvudtaget, föga verkligt).

Jag ringde på hjälp-knappen, och det lät som när man ringer på dörren ungefär; riiiiing-riiiiiiiiiiiiiiiiing. Happ. Jag överlevde i alla fall dunsen, eftersom att man inte kan dö i sin egen dröm (man vaknar alltid innan).

Sedan tror jag att golvet gick upp lite, och då kunde jag krypa ut, kom nog utomhus tror jag? Det var några där som räddade mig i alla fall, puh.


Denna dröm, (som förvisso var sjukt tråkig - värd att berätta om?) kommer säkerligen av att jag hade en hemsk hiss-skräck när jag var liten. Jag vägrade att åka hiss själv, eftersom jag var säker på att risken över att den skulle fastna var alldeles för stor.

Med detta vill jag bara ha sagt; varför är man så rädd för ovärda saker när man är liten? Jag menar, jag hade kunnat skippat år av ångest över hissåkande (obs; min rädsla försvann vid 10-11 års ålder) om jag bara hade insett hur onödigt det var att vara rädd för en sådan sak.

OM hissen skulle stanna, så är det ju inte direkt som att man fastnar för all framtid och svälter ihjäl?

Tänker bara på alla troende genom historien som trott endast pga rädslan över vad som händer om man går emot gud. Så jävla meningslöst. Nog för att många trodde pga att man inte direkt fick gå emot normen, därtill. Men ni förstår tanken.
Hissrelaterade artiklar:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/foll-i-schakt-nar-hissen-inte-kom-1.1189015

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7477853.ab


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=373423

Min rädsla kanske var befogad, vid närmare eftertanke....


wäääää


Ok, hann använda google chrome i typ 7 h (egentligen inte ens det, eftersom jag knappt ~surfat på internet~ alls idag) innan jag märkte hur fruktansvärt efterblivet det var att blogga med den browsern. Åtminstone på blogg.se.


Det var ett fett jävla minus. Nu är jag arg. Fast inte på riktigt!


Måste kompensera låtsasilskan med en gozig kattungebild:


~~*~Zötnozen~*~~ när han fortfarande hade blå kattungeögon. Gosigt!aja herråp


/ filliezzzz, som hädanefter bara bloggar via eldräveN oavsett vad ETQ och alla andra jävlar må tycka om det.

"Can you dig it, man?"

Blev less på att läsa plågsamt långa norska rapporter med tråkigt innehåll. Såg färdigt dokun istället.
Man måste ju prioritera själsglädjande ting framför onödig kunskap, ibland.
Nighty night on yall.

hendrixman


Dagens albumtipz = Jimi Henkanz Electric Ladyland, från -68. That's some good shit, I've noticed.

Imorgon skall jag boka piercingtid, om Annika har öppet dvs. För sådant kan man ju aldrig vara helt hundra på, har jag märkt  under årens lopp. Hoppas jag får tid snart, vill känna kanylen penetrera min hud as soon as possible <33345when the circles come around


Kommande veckas glimrande guldstjärna att det äntligen är Take Queer-helg. Hoppas att Selander kommer ihåg att ta med The Knifeskivor denna gång. Hoppas även på att få beskåda z-nygga b-rudar också. Ölen där är god. Björkarna fina. Nej, det blir en rolig quell!

Nu ska jag dricka glögg. Trots att jag hatar julen och på intet sätt taggar den. Men jag har ju mitt kulinariska intresse att tänka på!

ssssöndag?Everyday Is Like Sunday, Sunday Bloody Sunday, Jag Hatar Söndagar, Sunday.

Finns mången låtar med söndagsbudskap. Eller inget söndagsbudskap alls, ty söndagar både är och inte är. Jag var inte bakis idag, och jag kan meddela mina tillrättavisande kamrater att jag hade en felfri fylla. Trodde inte att jag kunde gilla vitt vin så mycket, men jag är väl inte bara en vampyr-goth-estet kanhända.

För det är jag ju verkligen inte. Börjar tagga till för 19-årsfekken nu. Inte för att jag vill bli 19, för det är ju rätt trist. Men för att festen i sig säkerligen kommer att bjuda på många trevliga timmar med fint folk, varav vissa man träffar alldeles för sällan. Det känns även litegrann som en upptaggad fekke som när man precis hade börjat dricka, lite spännande så där. Vet inte riktigt varför. Har det kanske att göra med temat?


Man kanske borde göra en söndagslista på spotten. Har ju en depp-måndags-lista, så varför inte en dank-söndags-lista? Det saknas definitivt en tagg-fredags-lista, fast det kanske kan jämföras med förfekkelistor och sådana har man ju.

Blir less på alla listor som saknas men som ändå aldrig görs


Igen


these lovely things.Ska sluta att tjata om John Lennon. Det är bara det att jag råkade halka in på denna låt igår, då jag kikade igenom alla nytillagda Lennonlåtar som äntligen finns att ta till godo på Spotify.

Jag vet inte om  jag har hört denna låt förrut. Det känns som det, fast jag faktiskt tror att jag inte har det. Det känns som att jag har hört den i ett annat liv, på något mystiskt sätt.

Den är så otroligt vacker. Fulländad.

Kolla hellre upp den på spotten, så mycket bättre ljudkvalitet

Nu blir det matlagning, zedan off to hang-around with ma ~genus~friendz. Tagga Él Casa de Nationál!

Öl för 25 spänn osv. Känns heeeelt ok. Och mustascher!

how could I make U dissappear?????


Kom överraskat på mig själv med att bli så irriterad över Spotifyreklamen att jag hyschade åt den. "SCHHHHH!!!!". Det hjälpte inget, dessvärre.

2010-10-14

Is it a kind of dream,
Floating out on the tide,
Following the river of death downstream?
Oh, is it a dream?

There's a fog along the horizon,
A strange glow in the sky,
And nobody seems to know where you go,
And what does it mean?
Oh, is it a dream?

Bright eyes,
Burning like fire.
Bright eyes,
How can you close and fail
How can the light that burned so brightly
Suddenly burn so pale?
Bright eyes.

Is it a kind of shadow,
Reaching into the night,
Wandering over the hills unseen,
Or is it a dream?

There's a high wind in the trees,
A cold sound in the air,
And nobody ever knows when you go,
And where do you start,
Oh, into the dark.

Bright eyes,
burning like fire.
Bright eyes,
how can you close and fail
How can the light that burned so brightly
Suddenly burn so pale?
Bright eyes.

Bright eyes,
burning like fire.
Bright eyes,
how can you close and fail
How can the light that burned so brightly
Suddenly burn so pale?
Bright eyes.

Zapata

Vad fan skedde med pluggdisciplinen? Den dog ut innan den knappt hade börjat blomstra. Life aint eazy when it's hard, bitchezzz (förlåt, ingen av er som läser detta är bitch love u all <3)
Detta fält måste fyllas i


(Undrade just om förfest heter pre-party på engelska. Fast varför måste man ens veta?)Blir ganska frustrerad över denna period jag befinner mig i nu. Jag har en sådan obeskrivlig lust till att skriva, skriva om allt och inget. Då är det tur att man har en blogg, kan man tänka. Men det är inte lösningen på problemet. Jag vill skriva. Både bra, intressanta, genomtänkta, lättsamma, djupa, opretentiösa, fängslande, vardagsbetraktande och kolorerade texter. Av allt som dyker upp på skärmen att döma, så når jag inte ens promille av dit jag vill.

Vad gör man då? Ska man ta en skrivpaus, eller bara fortsätta tills det blir bättre senare? Det är inte direkt tillfredsställande för självförtroendet att producera exktrementer till texter, när man vill - och egentligen har kapaciteten för, det motsatta.

Ja ja, bara ett mikroskopisk dilemma bland betydligt många fler och större i denna trassliga värld.
Men nu när jag ändå skriver kan jag tipsa om dessa två artiklar till mina genusar (och även för andra intresserade, såklart) om en kvinnorättskämpe i Indien, Sampat Devi Pal. Läs:

http://www.viceland.com/int/v15n2/htdocs/flux_pink_indians.php


http://www.sodrateatern.com/sv/Program-och-biljetter/Evenemang/IndienIndien/ROSA-INDIEN--tre-indiska-hjaltinnor-Sampat-Devi-Pal-Ambai-och-Urvashi-Butalia/

Dock symptaserar jag inte med våldet, men jag älskar det faktum att hon verkligen tagit sig plats och makt att förändra.

lika-olika-lika-olika

Man kan helt enkelt tycka något om allt. Så här sa en kvinna i radio nyss, angående Aftonbladets kampanj "Vi gillar olika":

" 'Vi gillar olika'. Jaha, vilka är vi? Vadå gillar? Det är ett grammatiskt missfoster missanpassat för solidarisk handling. Det är lika dumt som att säga 'vi ogillar lika'".


Jag älskar fan radio (obs ej kommersiella kanaler - let them burn in hell osv).Älskar även Annika Norlins nya, som jag inte hunnit lyssna mig in på förrän nu. Men jag gillar det jag hör. Oavsett om det är likt eller olikt.


Jag gillar även 'Ungdom Mot Rasims' paroll under pride-tåget i år, i Sthlm: "Alla olika - Alla lika". För det är minsann inget missanpassat missfoster - det är nämligen sant.

2010-10-13


beep beep, beep beep yeah


dessa dumma apparater


Borde byta lösenord till bloggish. Skriver ju fel 3 ggr som standard innan jag kommer in på skiten *zero skillz with tha keyboard*Kom bara på höjden av hemmablindhet:

En tanke dök upp i mitt huvud denna eftermiddag. Det står en tv på mitt skrivbord. Den har stått där några år. Den givna följdfrågan; hur kan den ha stått där, totalt obrukad under så lång tid så att jag slutligen raderat dess existens från mitt synfält, utan att jag reflekterat över det förrän nu?

Alla som känner mig vet att jag har min aktiva kamp emot tv. Tv-tittande är fördummande och förslöande, och jag ser inte riktigt meningen i att slösa dyrbart liv på att slötitta på massa skit från USA. Men reklamen är nog huvudargumentet. JAG TÅL INTE DENNA HJÄRNTVÄTTNING.

Summa summarum, jag hatar tv och tv-apparater, men varför står det en på mitt rum, som jag inte använder?!?!?! Hur kunde jag förtränga det????

Den har förmodligen använts till filmtittande någon gång i tiden. Alternativt Nintendo 64-spelande. Men ingen av dessa ytterligare tekniska prylar finns längre kvar i mitt rum.

Borde he' bort hanPS. En rolig anektdot från just denna tv, är att jag minns att min bror fick den i 10-årspresent (han är 22 nu). Det roliga är att jag kröp in i kartongen och gömde mig i den, efter att han öppnat paketet. Tv'n är 14". Kartongen var förmodligen större än så - men fortfarande: crazy-times! D.S

dessa arma facebooktiderNu har jag raderat massa vänner på facebook. Alltså inte riktiga vänner, utan äckliga, självupphöjande människor som tror att det är status att ha 2182 vänner, varav de pratat med en tiondel av dessa. Förstår mig inte riktigt på internetkulturen ibland. Varför ska folk som jag inte ens sagt hej till, kunna se privata bilder (eller inget är ju privat på världens största community såklart, men personliga då), se mina statusuppdateringar, se alla mina kontaktuppgifter?

Visserligen kan man sektretessbelägga nästan allt, och även dölja sina statusuppdateringar för folk. Men jag ser inte riktigt meningen i att ha 1000 vänner bara för att ändå dölja saker för dem.

En sak som jag också stör mig på är den här nya tidens politiska aktivism, som till synes endast existerar på facebook. "Smycka din profilbild", något man kan göra i ALLT man tagit ställning till. Rösta rödgrönt, stöd Rosa Bandet, visa att du gillar alla människor med "Alla olika" och tusen andra grejer.

Visserligen hade jag själv rödgrön-applikationen på min profilbild när det begav sig. Men jag ser likväl inte meningen i att ta ställning på internet och sedan skita i allt i det vardagliga livet. Vilket jag även förutsätter att en stor majoritet av dessa gör. Folk tycker så mycket för att låta pk, men i praktiken är det ändå inte en jävel som gör något.

Förstår bara inte syftet med att ge sken av att bry sig när man i slutändan bara är en av alla andra egocentriska kugghjul i denna förbannande västvärld.

Bara en tanke. Eller två.

2010-10-12Här går nya vägar.
Låt oss vandra fromma.
Kom, låt oss söka
någon ny och vacker blomma.

Kasta det vi äger!
Allting nått och färdigt
livlöst oss tynger,
dröm och sång och dåd ej värdigt.

Liv är det som väntar,
det man ej kan veta...
Kom, låt oss glömma!
Låt oss nytt och fagert leta!


Boye återigen.

2010-10-11


Älskar svart nagellack *emo*


Dagens musiktipz = Emiliana Torrini. Ett tips som SoffanG gav mig, det är jag henne evigt tacksam för. Nu är jag back on track vad gäller mina ~*~~muzikupptäckarstråt~~*~ som sig bör.


Jag och ett mongo jag hittade på gatan  (blev inspirerad av det plötsliga skyfallet här utanför, vad skedde?!)

taggar fortfarande scharren till tuzen


En dryg sak med att vara medlem i diverse grupper på fb är när man får mail från dem. T.ex från Sticky Fingers ( = asnice klubb i Götet), de ba: "Kom hit i helgen värsta nice!" man ba: "Ah jo 100 mil = inte långt oki kommer fett nice!!!!"


Varför bor man ens i Umeå... det är långt till exakt ALLT. Ser inte riktigt värdet i det?


Min hat-kärlek till denna älskade skitstad vet verkligen inga gränser.

Bild från spårvagniz efter vårt enda Sticky-besök hittills i livet. Mollsan och jag var också med, såklart!


KAN MINA TECHNOGRANNAR SLUTA GÅ MED HÄLARNA I GOLVET *DUNSDUNSDUNS*, HUR EFTERBLIVEN ÄR MAN OM MAN INTE ENS KAN GÅ NORMALT?!??!?!?!?

När jag flyttar härifrån ska jag lämna ett brev i deras äckliga brevinkast där det skall stå:

"Hej DunsarN. Hoppas att du/ni och din/er äckliga musiksmak får ett angenämt fortsatt liv. Lyckligtvis kommer jag EJ MER behöva vara en del av det längre. God dag, tinnitus!

MVH Filliez på BV, den som kanhända föraktar dig mest av dem alla"


Techno. Vad gick snett, liksom. Den eviga frågan.....

musicerandets up's and down's, yeeezeAlltså vad fan är felet. Har som tidigare nämnt försummat mitt största intresse = musik, under denna gångna tentyweek. Således har också pianospelandet lagts åt sidan. Har spelat extremt lite senaste 2-3 veckorna, pga tidsbrist.

Men ofta allt bara försvinner för det? All muskulatur lär ju inte dö ut för det, nog för att musicerande precis som annan träning är en färskvara, men vad fan. Fick cpkramp i vänster handled och foten vid pedalen laggade. Undrar även varför jag inte kan spela med ring, klocka eller eventuella armband på mig. Händerna måste vara cleana?


Den bästa frågan av alla är varför detta på något sätt skulle vara intressant för någon. Det kan man ju faktiskt fråga sig.

Lyssnar på "Visa från Utanmyra" som alla älskar. Förståeligt. Den var vinjett till ett radioprogram när jag var liten (är uppvuxen i en p1-p2-p4-familj. Radion alltid på i köket).
Minns inte vilket.


Minns i alla fall att jag köpte 0,9 kg satsumas för 30 min sen - bara till miiiiig. Så jävla nice!!!! Ska äta tills jag blir så less att jag aldrig mer vill se en satsumas, det känns rätt värt!

fucking jävla kukåmål


"Elin har hånglat med ungefär 70 000 killar, och tycker allt är tråkigt. Hon längtar efter att något skall hända. Jessica är tillsammans med Markus som tycker att han är tuffast i hela Åmål. Johan är Markus bästa kompis, han är dessutom förälskad i Elin, som tycker att Johan är töntig eftersom han kör moped trots att han går på gymnasiet. Och så Agnes som är ensammast i hela världen och som älskar en viss person så mycket att hjärtat nästan går sönder."Alltså SNÄLLA - ge mig den bästa svenska ungdomsfilm som någonsin gjorts!

"Jag trodde det var Markuuuus"


Det roligaste är att på VHS-versionen så är det reklam för det nya, c00la fenomenet ~~sms~~, innan filmen. Lagom old-school.

Lol att filmens titel blev "Show Me Love" i USA. Jävla mesar. Det är så ironiskt att de är så sjukt pryda, när det är deras land som har sjukaste och den mest perversa kulturyttringar. Ville (min bror) fick inte ens spela utan tisha på turnén i Amerikat, trots att det var 30+ grader varmt (det var en utomhusscen, liggandes i stekarsolen)! Tror t.o.m att han hade flannelskjortiz på sig. Döden.

Typ döden i samma utsträckning som när jag vaknade upp i ett bastuvarmt tält på Peace i år, med både flanellskjorta och cheapisar på mig. Hahahaha, hade gett guld för att beskåda min damp då: "Jag svettas i ANSIKTEEEEET!!!!! Ska ni gå utan mig, jävla idioter!!!!!"

Ahhh, sweet memories.

(Jag har faktiskt sagt förlåt för mitt ytterst oacceptabla uppförande!)


PS. Apropå ingenting så börjar jag tycka att kattungar är lite hypade i onödan, längtar enormt till dagen då Winstonboy vuxit upp till ett stort, grannt lejon. Han ska bli enorm!!! DS

whyyy


Alltså. Livet!

 

Har sagt det förr och säger det igen, kommer aldrig släppa min ledsamhet över det faktum att jag inte föddes 1949, så att jag hade kunnat få det underbara nöjet i att få vara ung under 60-70-talets fantastiska glansdagar.

 

Istället får jag drömma mig bort genom en fantastisk dokumentär, och önska att då varit nu


canned heat ya knowÄntligen har jag kommit mig för att göra en ny spotifylista. Pluggandet har försummat mitt största intresse på jorden denna vecka, nämligen la muuuusica. Brukar alltid ägna mig åt att hitta nya band, nya genrer och nya fantastiska musiker. Anledningen är den att jag älskar faktumet att musiken inte har någon ände. Av mina knappa 60 st redan existerande listor göms mycket lyssnadslesshet emellan titlarna - varav jag behöver förnying med mycket jämna mellanrum.


Denna gång blev det gammjazz, chanson, elektro, indie-pop, 70-tals bluesrock, varav de tre sistnämnda är älsklingsgenrer liggandes tätt intill mitt hjärta.

Spotify = God's Gift To Mankind!!!!!!!1 (Or Womankind?)

PS. Vill påskina att jag på intet sett är religiöst lagd.....DS

drygyyyy

Kan någon svara på varför blogg.se OCH bloglovin laggar exakt hela jävla tiden?!?!?!???!?!Skall fan gå med i en internetmotståndar-sekt för snart pallar jag inte skiten mer

(en bild åt var och en av dessa två skitsidor)

10-10-10Känner mig sjukt kultiverad och fransk när jag sitter här med basker, randig tröja till sköna toner av Édith Piaf. Det enda som saknas är scarfen, baguetten och ett glas rödvin. Jag får nöja mig med kaffe lika svart som min själ och redan uppätna russin.

Funderar litegrann på att skaffa en diktblogg. Det kunde vara kul, tänker jag. Denna filippenblogg skall dock inte läggas på is, gamla bettan hära har jag ju troget bloggat på sedan aug. 2007, och en sådan nostalgisk sida skrotar man ju inte bara så där.

Mitt enda problem med denna idé om diktblogg är inte produktiviteten, för den finns så att det räcker och blir över. Det är däremot just det faktumet att jag aldrig visat dikter för någon. De enda dikterna som andra har läst är födelsedagsdikter eller mina PA100-dikter. Och sistnämnda var ju inte direkt något att hänga i julgranen....

Hur ska jag kunna publicera detta i högsta grad personliga, på internet, om jag inte ens visat det för mina närmaste i det verkliga livet? Får leta efter en lösning i den stjärnspäckade oktoberskyn. Får se vad jag finna skall.


2000-tal är det, men jag skulle vilja säga 1100....

Denna lugna, fina söndag blev en aning nedsvärtad när mina öron uppmärksammade ett radioinslag vid middagstid. Serbien har haft sin första prideparad i Belgrad idag. Underbart, och toppen - är den självklara, spontana reaktionen. Men i takt med att mer och mer information ges om hur denna dag artat sig, får jag sorg i min själ.

5000 (!) kravallpoliser var tvungna att kallas in. 200 motdemonstranter, som polisen även vill kalla för "huliganer", visade sitt enorma förakt och motstånd mot denna parad av kärlek och fred. Agget var så pass enormt att många människor kom till skada, trots den enorma insatsen av kravallpoliser.

Jag skäms så mycket över att vara människa, och jag är så besviken på att så många länder fortfarande traskar i denna absurda fientlighet mot allt normbrytande. Hur normalt är det i så fall att idka våld mot alla andra som är olik en själv? Fullaste sympati känner jag för alla som faktiskt lever under ett helt annat förtryck än vad hbt-personer i Sverige ens kan  föreställa sig. Jag önskar en dag av förändring för alla. Vi får väl se vart det leder.

Det positiva var dock att paraden genomfördes ändå, och 1000 stolta människor fick chans att stå upp för sina rättigheter. Något vackrare har jag svårt att se.
"Tillsammans kan vi", på banderollen skrivet. Alla bilder tagna från QX's hemsidaKravallpoliser som skymtas i bakgrunden.Jag är sjukt tacksam över att kunna gå i lugn och ro, utan rädsla uti mitt bröst - när prideparader äger rum i Sverige. Det är inte alla förunnat.

sparvgumman


Édith Piaf är nog en ny idol tror jag bestämt. En sådan fantastisk kvinna! Filmen om hennes liv, "La vie en rose" rekommenderas starkt.

När jag skulle sova igår ekade ord som "strukturalism, post-strukturalism, post-kolonial feminism, rollmönsterfunktion" etc i mitt huvud. Man är väl hjärntvättad! Men nu när tentish är över kan man väl börja leva igen. Känns rätt skönt.

Hatade söndagar enormt för bara något år sedan, taggade ofta att lyssna på "Jag hatar söndagar" av Ebba Grön och hyste allmänt agg mot denna händelselösa utfyllnadsdag. Men jag inser mer och mer att det existerar ett guldskimmer runt denna dag. Imorgon skall jag njuta otroligt av att INTE GÖRA ETT SKIT.

Här har ni sparven, btw:
Älskar förresten folk med feta skivsamlingar (apropå att jag beskådade en senast ikväll). Jag kan stå i en halvtimme och kika på alla titlar. Längtar till den dagen då jag själv har en enorm såväl CD som LP-samling. Det kommer vara alla tiders, förstår ni!


Ja ja, nog svamlat - nu ska jag dra en Törnrosa. Tjing tjing!

Dear Lennonboy

För 70 år sedan, föddes det en människa. En människa som kom att bli en av 1900-talets mest inflytelserika, kända och älskade - men även hatade, person. Denna människa var med och grundade vad som sedan blev världshistoriens mest säregna band. Efter 10 intensiva år med bandet, som var revolutionerande i musikhistorien i så väl vad gäller pop men även psykedelisk rock, bröt sig människan fri från detta. Blev sin egen.

Kampen om fred tog vid. Människan träffade en annan människa, och det var den yttersta kärleken av dem alla. Dessa tu musicerade, propagerade för fred och var aktivister på många vis. Musiken var alltid lika central, och blev också ett medium för att få ut tankar, funderingar, politiska åsikter.

En decemberdag 1980, vandrandes utanför sitt hem, blev människan beskjuten av en annan, psykiskt instabil människa, tillika fan till bandet som tidigare varit. Chocken, sorgen och förtvivlan var ett faktum. Varför skall gott som inget ont gjort, sluta sina dagar på detta orättvisa vis? Inga svar finns. Tusentals människor besökte Central Park, där ett minnesmonument sattes upp. Människor som visade sitt gemensamma stöd till den avlidne.

Jag blir ofta tårögd när jag ser dokumentärer med John Lennon. Hur länge jag än tänker, kan jag inte komma på någon annan person som någonsin inspirerat mig, gett mig så mycket av det vackraste som finns inom musik, upplyst saker för mig, som han har. Han var, och kommer alltid att vara, en i sitt slag."Life is what happens while you are busy making other plans."

"Music is everybody's possession. It's only publishers who think that people own it."

"Our society is run by insane people for insane objectives. I think we're being run by maniacs for maniacal ends and I think I'm liable to be put away as insane for expressing that. That's what's insane about it."

"The thing the sixties did was to show us the possibilities and the responsibility that we all had. It wasn't the answer. It just gave us a glimpse of the possibility."

"Will the people in the cheaper seats clap your hands? And the rest of you, if you'll just rattle your jewelry."

"You don't need anybody to tell you who you are or what you are. You are what you are!"rubbishTänkte skriva klart tenty idag. Somnade. Fail.

Hur kan man powernapa i typ 3 h?!?!?!

Skitsamma, behövde ändå sömn då man ~~slitit som ett djur~~ hela veckan, någon måtta får det väl vara! Nu ska jag fylla min ekande mage med god, vacker, underbar mat. Sedan blir det off to förfekke @ teg. Blir nog finemang.ÄLSKAR THE KNIFE OKI

less blir man, man blir less


Promise And The Monster, det var väl ungefär 1000 år sedan sist. Älskar artister som man upptäcker första gången man hör dem live. Hon är även en av dem som faller under musikkategorin som Eija myntat åt mig, som hon kallar "Läskig musik". Jag kan dock tillägga att jag INTE är rädd!!!

Knarkar te och drömmer om andra dagar

Let them be now!De blev inte nu. Det är fortfarande torsdagskväll. Tentan är fortfarande inte klar. JIPPIEEEEEJAAAAAA

Love you, V

Remember, remember the fifth of November
The gunpowder, treason and plot
I see for no reason why the gunpowder treason
Should ever be forgot
Vill se Natalie Portmans fantastiska karaktärsframförande. Det är så vackert.


Nästa vecka, när man tillåts bedriva sin fritid på eget valt sätt (efter tentainlämningen dvs), så ska jag se V for Vendetta, Woodstock: Director's Cut, Pulp Fiction och kanhända Boys' Don't Cry.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa <33345

coming home after a dozen of walks?

Done and done, nu har jag sökt kurser till vårterminen. Eftersom att systemet är lika efterblivet som om det vorit sprunget från stenåldern, så fanns det endast två kurser som jag kände intresse nog inför, för att anmäla mig till. Alla A-kurser går nästan uteslutande på HT, vilket är kasst.

Det blev i alla fall Genus B, självfallet, men även Idéhistoria A. Kan bli sköj. Den som lev får la se, osv osv


Ogillar fortfarande mina dryga grannar lite. Varför ska de prata för? Varför ska de lyssna på äcklig techno för? BYT MUSIKSMAK FÖR HELVETE

Tur att jag har mitt The Knife som  ~~livar upp stämningen~~ i dessa tentaångestfyllda, mindre levnadsglada skrivningstimmar.
När jag och Jessigotten connectade med varandra på Omegle. Vafan hände med den sidan btw, slutade alla använda den eller? I och för sig hatar jag att chatta, varför skulle det då vara roligare att chatta med randoms...Inget vinnande koncept i mina öron, I tell ya'll


Åh snälla, ge mig chirre

heard them stirringword är en prostituerad typ, tänkte att ni kanske vill veta't.nu ger vi upp för idag
kaffet var gött för en gångs skull!FREDAG IMORGON ::::::) :------) :))))))))

kom på en rubrikjävel själv du

Yes! Att dra ut internetsladden fungerade, nu är jag klar med fråga två. Nu har jag till på måndag på mig att besvara den sista och tredje frågan = sweet.

Har för säkerhets skull gett mig själv totalt facebookförbud kommande 24 h, för att garantera att jag arbetar mer koncentrerat.

Det är ju inte jobbigt att vara utan fb när man t.ex reser, eller om man bara allmänt är borta från datorer. Men grejen är att när man sitter och skriver tenta flertalet timmar per dag, så är det sjukt svårt att inte logga in där flera ggr i timmen. Så fort man fastnar i uppgiften tar man en "välbehövd paus" och loggar in på skiten.

Vilket förstör min koncentration fullständigt!

Västvärldsproblem av högsta graden, men likväl ett problem.


Eftersom att jag varit så zuperduktig denna afton skall jag belöna mig själv med te, fika och lite Karin Boye nu. Tjockt med nice, som de säg.
Studentkarin. Gumman!


Imorgon skall jag och SoffanG förtära lurre på Corona, återkommer kanske senare med matrecension.


Hungriga hälsningar / gourmanden Filliezzz


jobba din jävel

No more pluggförhalning

Nu lurar jag mig själv och drar ut internetsladden. Så ägd jag blir om 10 min då jag glömt det - och av ren slentrian öppnar upp eldrävens fönster för att besöka den äckliga ansiktsboken, för 77:e gången denna dag. Ägd, Filliez! ÄGD
en gammal goding!

Lyssnar på Kniven, ni vet

Jag är för odisciplinerad för mitt eget bästa. Kan det inte komma någon tentavakt med hot om späkning om man inte rappar på med jobbet?! Varför måste man ta ansvar själv?!?!?!! (Hej jag-är-inte-redo-för-vuxenlivet-cheyen) (fast det är jag egentlligen - lovar!!!)


Radio är fantastiskt underskattat. Hade jag inte lyssnat på radio hade jag t.ex inte vetat ett dyft om Kölnkonsertens existens - trots att det är den mest sålda jazzskivan av en soloartist! Fast jag lyssnar dock aldrig på musikkanaler på radio. Lol, vad är syftet med det egentligen - man har väl sin egen smak = man borde hellre lyssna på CD/LP/dattan? Rix FM är för färskingar.


Tänkte att ni kanske ville se hur min vackra gos ser ut:
Är han inte jättevacker, så säg? Han kan spinna också! Och så luktar han kattbebis. Varje morgon vid frullen envisas han med att sitta i mitt knä när jag äter. Det brukar vara rätt mysigt tills det att han nästan lägger svansen i gröten (händer varje morgon). Då blir han vänligt men bestämt hänvisad till golvet. Hur kan man inte ha kontroll över sin svans? Vore jag katt skulle min svans vara min bästa kroppsdel - således verkligen något jag skulle lära mig bemästra.


Ehhhh, juste, det var tentan ja.....

Det...går....ju....framåt!

Imorgon skall jag skriva ut bilder till Red Dragon, kamrater kära kamrater ;) Spännande va?

vad gos, mrs Gouze

Alltså kan inte koncentrera mig på tentaskrivandet för jag tänker bara på tatueringartatueringartatueringar all the time, detta är en neverendingkväll men egentligen inte ur ett negativt perspektiv - för jag har det rätt trevligt ändå. Med höstblåsten utanför fönstret, gogrejer att äta och vacker musik smekandes mina öron.Coolyo (dock inget jag skulle göra själv. eller i alla fall inte med den placeringen)


Jag hade tänkt vara nykter en period framöver, men sen råkade jag bli bjuden på inflyttningsfekke på fredag. Och sociala sammankomster kan man ju liksom inte tacka nej till, i alla fall inte om man inser vikten av god social kompetens.


Där rök den planen! Men jag lovar er, my hard-drinking-times are over, ska fan dricka jävligt lite. Ska spara mig till 23:e okt (queerklubbN) och 6:e nov (födelsedagsfekken), that's a promise!


Vill ha ruccola. Ska önska mig ruccola när jag fyll' år.

cha-cha-cha-cha-changeeeezzz

Vill klippa mig igen. Jag vet att det är snyggt som det är nu, och att jag egentligen inte behöver. Men det är så satans roligt med förändring! Vet i alla fall vilken frisyr som lockar, och den är niiiize ska ni veta. Får väl se hur det ser ut i november.

Vill även än mer pierca mig. Men det finns ingen piercing som egentligen är livsnödvändig just nu, så det får ligga på is lite. Älskar dock den där känslan precis innan man ska pierca sig, och även att kolla i spegeln kommande dagar efteråt. Det är fan kung.

Blaha blaha måste skriva om första och andra vågens feminismer nuuuuu, så tjaråååååå


Så här jättevackert ser det ut när man är nypiercad <33345


PS Om någon av er friendioz som läser detta har något förslag på en nice piercing som jag skulle passa i, är jag idel i öra (märk väl att jag inte valde uttrycket för att det är ett öra på bilden, slumpen är ett faktum) DS

det finns en gata där alla kan mitt namn

Längtar efter ett varmt Borlänge med fantastisk musikpuls och 40 000 festivalglada människor.

Längtar efter ett sommarStockholm med 500 000 stolta, glada, kärlekshyllande färgranna människor i världens bästa demonstrationståg.

Längtar efter ett halvmulet London med artiga britter och underbar kultur i varje hörn, och ett uteliv som av en annan värld gentemot Umeå.Är inte less på Umeå, det är inte det. Faktum är att jag gillar Umeå betydligt mycket mer när jag är student än vad jag gjorde innan. Man ser Umeås kvaliteter som studentstad med helt andra ögon när man själv är i situationen.

Men jag känner likväl att denna höst blir min hemmaperiod detta år, verkar kanhända inte bli några fler resor, bortsett från kanske någon spontanresa till Stockholmet om man får pengar över.

Jag vill bort och slippa internet i en vecka. Fy fan vad skönt det skulle varaaaa.


Men men, nu sitter jag här, det är tentavecka - och det som får mig att le är tanken på att fenomenet tenta ger en mycket god anledning till att fira när den är över, dvs ~tentafekke~ nästa vecka, typ tis, ons?

Håller även på att smida 19-årsfekkeplaner med Sofia.G, I'll keep you updated about that! Kommer bli N-I-C-E


Nu blire kaaaaaaaaaaaffffffffffffffffffffffffffeeeeeeeeeeeeeee, ~the black gold~

KANELBULLENS DU VET

My feet is my only carriage

Gillar att klubben Take Queer har bytt åldersgräns från 20 till 18 permanent nu, förmodligen har undertecknad en fot med i spelet här  ;) Så tacka på, ba tacka på. 23 OKT är nästa quell iaf.


Kyliga höstvindar blåsa oss ur led. Får sänka min cyklande hastighet från 35 km/h till fjuttiga 10 eller liknande. Ruttet... Men no hard feelings egentligen - ty hösten är min favorit av favoritiska årstider att tycka om!!!!


Skulle vilja gnälla på tentan redan nu, men jag besparar er det till kommande dagar då det förmodligen kommer bli topic of the week. (Gnällgnäll!)


Har börjat försöka skriva dikter även när jag inte är nedstämd. Till min stora glädje har jag funnit att det faktiskt går. Tack vare Karin Boye. TackTja dolly längesen

reggaesöndagDet äger att dricka kaffe och te samtidigt. Det bästa av två världar, likzom

Nu ska jag träffa le gang. Första gången alla samlas sedan i juni, kommer bli fint. FINT. Hoppas att alla skriker och dampar lika mycket som de ska.

Då är jag nöjd.

fbdizzenHar haft en riktigt bra kväll (Trots gängets kollektiva ~~diss~~ gentemot mig. Det roliga är att hade jag varit vem som helst av er hade jag sms:at alla och bara: "Varför ringde ni inte miiiig?!?!?! SCHYST DÅ!". Men jag är inte sådan, därför gjorde jag inte så va. Hoppas ni hade kul ändå mina älsklingar :) ).

Men nog om quellN


Tänkte bara berätta denna tanke som susade runt i mitt huvud:

Jag ville sitta vid dattan, för att avrunda dagen lite, så som sig bör. Men jag lovade mig själv att göra ALLA internetären but facebook - för den skiten måste man försöka att klara sig utan.

And heres the funny part: Jag var tvungen att sitta vid adressfältet i ca 6 sek av blinkande pinne innan jag kom mig för att komma på någon annan självklar sida att söka på bortsett från fb. Fb sitter i ryggmärgen så till den milda grad att man blir helt ställd när man förbjuds besöka denna skit.Och angående något helt annat, jag säger bara; Twin Peaks - vilken serie! Den har allt: fula kläder, snygga kläder (massa flatflanell), fula karaktärer, snygga karaktärer, stereotypa american things, en ung Orson Hodge, crazy-scary-nice-music, drama-intriger, konstiga beteenden etc.

Nu ska jag dricka mitt chilite och INTE besöka fejan.

G'natt på eder

rigor mortis

Ikväll ska vi ses på middag hela la familia, för första gången sedan jag tog studenten. Kommer att äga att få skrika för att göra sin röst hörd åtminstone några sekunder, men även att få retfulla pikar och diverse mobbningsfraser kastade mot mig - som den lilla minsting jag är.

Nu är jag dock vuxen (eller ja, äldre i alla fall) och kan kontra jävel, så tro inte att jag idkar underkastelse här inte!


Den här veckan gick galet fort. Förstår fortfarande inte var den tog vägen?

Men något jag förstår är att min kärlek till min första ägda diktsamling av Karin Boye är för evigt enorm. Hon är min absolut största inspiration vad gäller poesi, utan tvekan.

(Så häääär sere ut i maskinrummet i Tower Bridge, för er som legat sömnlösa oräkneliga nätter i jakt på detta svar.)
Idag åt jag pannkakor på apiz, och satt även kvar där riktigt länge (så pass att jag började att frysa = länge). Vet inte vad som är bäst - att jag är så ~~estetisk~~ som äter pannkisar på randomställen, eller att jag är så stereotypt ~~Umeåisk~~ som slösitter på apiz lite för ofta. Båda suger nog.


Känner även ett hungerssug i min mage. Halloumi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0