wööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö

http://www.quizyourfriends.com/take-quiz.php?id=1104291036389394&a=1&

Ovan är mitt bästa test som jag gjort endast för er läsare (sjukt privligerat), se om ni känner miiiig eller eeeeej!!!!!!!!!!1111234567890sally mann

Helgy osv

Kan på riktigt inte beskriva glädjen i att jag blev klar med tenty fem i tolv, jag som kallt räknade med att behöva sitta till 04.27. Resultatet kan dock diskuteras men skitsamma, man lämnar in som det blivit och får se vad som sker utefter det.

Helgy har varit fin med releasefekke @ Scharren med avsmakande av vidrigt white-trash-kiwi-vin, cykelförstörelse (R.I.P), bilåkning, chillin' in Stjärtsånger (Hertsånger oki) med världens bästa planlösning ett hus möjligtvis kan ha, 50-årsmiddag med dussintals jägare (den grabbiga-jägar-jargongen är något jag sent skall glömma, huvvaligen), fri bar (som ironiskt nog fick mig att köra en rejäl tvådagars fastän jag funderat på att sluta dricka, bara undantagsvis), foxtrot-dansande med Rosens morbror, asbra buggande med en asbra Ros (älskar att dansa) (och att skriva parenteser), vackert 20-årsfika med vackra vänner, och slutligen äckligt tentyskrivande.

Sög att det var världens bästa väder igår och idag, när man ej kunde nyttja det. Men kan då istället gläjdas åt er som faktiskt fick uppleva det 4 real.

Nu ska korrekturläsa skiten och inmundiga gulddryck för att därefter möta John Blund (eller livets makter vapenlös?). Älskar min Ros mer än livet, du är vacker

PS Kommer en utförligare beskrivning av lördagens vridna sammanhang jag hamnade i, också kallat 50-årskalas. Det var insiktsgivande. DS

min vackraste

Idag är det exakt ett år sedan min älskade kamrat och trogne följeslagare - Storkisse - dog. Jag var den enda som bevittnade det också, såg hans sista kämpande andetag - livet försvinna ur blicken. Han var min bästa vän ända sedan jag var en blott 6-årig flicka, och plötsligt fanns han aldrig mer. Aldrig skulle jag höra dunset från balkongen, när han kom springandes mot mig sena kvällsnätter, bara för att säga hej. Aldrig mer skulle jag höra hans hälsningar och kurrande när han välkomnade mig i hallen varje dag. Aldrig mer skulle jag känna hans tyngd i min famn, eller den underbara doften av hans päls. Jag har aldrig känt en katt som honom, och då har jag ändå haft upp emot 10 st i mina dagar. Jag kommer aldrig mer att känna en som honom.

Folk kanske inte förstår. Förstår att jag i flera månader fick för mig att jag såg honom här hemma, fast det bara var illusion. Eller att han tycktes springa förbi cykelstället utanför hemmet om kvällarna, fast så inte var fallet. Att jag hade planerat att ta honom med mig när jag skulle flytta hemifrån. Förstår att han var den ultimata trösten och sällskapet i alla lägen. Förstå, att jag fortfarande knappt kan inse att jag aldrig mer kommer att träffa denna underbara varelse. Jag drömde om honom senast för 3 veckor sedan. Jag saknar honom så.

12 underbara år fick jag med dig, min finaste älsklingsgubbe. Jag saknar dig än, och kommer alltid att göra.


söndag 24/4

Oh my love for the first time in my life,
My eyes are wide open,
Oh my lover for the first time in my life,
My eyes can see,

I see the wind,
Oh I see the trees,
Everything is clear in my heart,
I see the clouds,
Oh I see the sky,
Everything is clear in our world,

Oh my love for the first time in my life,
My mind is wide open,
oh my lover for the first time in my life,
My mind can feel,

I feel the sorrow,
Oh I feel dreams,
Everything is clear in my heart,
Everything is clear in our world,
I feel the life,
Oh I feel love.

dankday fast nice

"I samma grad som bourgeoism, dvs. kapitalet, utvecklas, i samma grad utvecklas proletariatet, de moderna arbetarnas klass, som bara lever så länge som de finner arbete och som bara finner arbete så länge som deras arbete gynnar kapitalet"

Läser Marx. Wöwö, inför tenty dårå. Tydligen är alla andra förtryck bortsett från klassförtrycket helt irrelevanta, alltid! :-) Speciellt kvinnokampen. Vad är det ens...?


Dagen ägde, från lurren på TC med Hillevi (lasagne, ruccola+balsamico och jag är SÅLD), till kafé-stations-häng med Jessigotten och Emmzangurrrl, till att lyckas förstöra en ölburk av starkare slaget (som bars inför förtärandet imorgon). Äckligt scenario: bara "Oj vad är det där för äcklig pöl??" inne på Åhléns och sen ba upptäcka att det är ens väska som LÄCKER ÖL (och alla som säger "läker" - stop it - för det heter fan läcker).

Eftersom att jag är snål sturre så sprang vi därifrån så att jag kunde förtära sistvarande del av burkens inanmäte, vid hamnen och älven å allt det dära. Starköl och cigg, mitt på blanka torsdagseftermiddagen! Knasiga tider *kände mig wild 'n' crazy* *råck änd råll*


Nu ska jag plugga vidare, men innan dess ska jag tipza om min broders band, Kiwi Maddog, som har releasefekke för sitt andra album, imorgon på Scharren. Detta album är faktiskt om möjligt bättre än debuten, och de har blivit än mer tighta. Brushan är trummizzz.

Det är 70-talsinfluerad rock, med tydliga grungeinfluenser och ibland även lite hårdrockstouch. Samtidigt som de verkligen har sin egen unika stil. De är satans bra och särskilt live, så dra till Scharren om ni har möjlighet. 80 pix inträde.

Här är deras nyaste album:

http://open.spotify.com/artist/7ehK180dPLHWcSKq0qXgxT
(det går ej att länka direkt till albumet av någon jävla anledning, men det är albumet som heter "Madness")
Jag för ett år sen lol

PS Congratz Linnzor NU ÄR DU EN RIKTIG KVINNA! DS

PPS Älskar att jag börjat leva det strövande, ickesysslosatta ungdomslevernet i form av förstrött häng på stan, utan mål och mening med vår färd - men det är vägen som gör mödan värd hej då DS

*stolt lesbian*


Kommer aldrig att förstå mig på det svenska ordet lesbian (hämtat från engelskan kan antas), eller folk som använder det. Det låter för fan som någon lerig, äcklig grobian/träskmonster/vider. SLUTA ANVÄNDA DET!!!!
Två ~~tvättäkta lesbianer~~

Lilla Rosen kollar in flanellskjortor, slipzar, bow-ties och ~~kalasiga utklädnader~~ på Tradera. Rena guldgruvan!! Måste skaffa användare nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Nu ska vi glo tecknad skitfilm (Snurrrrre Sprätt???) med Ville. Måste ju umgås me honom när han e heree vettja

Tjarrrrå


2011-04-19


Sitter här, nybadad, ny-lugg-klippt, nyfresh, och omlyssnandes på västerländsk populärmusik anno 2004 (dvs ABSOLUTE MUSIC 46!!!). Även om jag har svårt att förstå att jag faktiskt gillade skiten då, uppenbarligen - eftersom att jag ändå bemödade mig med att köpa skivan för 198 sek - så känner jag likväl nostalgi infor det meningslösa innehållet i texten i "Hej hej Monica!" samt Maroons 5 äckligt uttjatade skitlåt "This Love".

Mer nostalgi åt folket.

Kan meddela att jag också numer innehar ett påskägg till slut (tur att min mor förstod mitt problem), med förhoppningsvis massa gott i. Älska livet <3<3<3<<3<3<3<33<3<33345


Badade som sagt nyss, en syssla jag gjort 2 ggr på ca 4 år (i badkar dvs). Det var något jag gjorde minst en gång i veckan när jag var kidiyo, men ej längre. Har nyupptäck det fantastiska i det, det är så fruktansvärt avslappnande och skönt för hela jävla själen.

Passade på att skrubba bort lite av min äckliga, smutsiga abnormitet och sjukdom även kallad homosexualitet när jag ändå var igång med tvagandet. Får se om det hjälpte, vore ju schyst liksom, att bli accepterad av samhället å människor å alla djur å alla kristna å sådär. Och av Westboro Baptistchurch! *Hoppas*

Hatar även att bada för att det är en jävla västerländsk lyx. Hur jävla sinnesjukt är det inte, att jag kan stå och tappa upp 200 LITER (varm)vatten utan att knappt blinka - för icke nödvändigt bruk - medan vissa människor inte ens har ett glas rent vatten någonsin? Världen är osmaklig.

Någon idiot tänker väl nu att: "Världen är orättvis - face it. Njut av de privilegier du innehar istället för att whinea". Men grejen är att världen inte behöver vara orättvis på det sättet den är idag. Och så länge man kan motverka en del av orättvisan tänker jag faktiskt aldrig sluta tänka kritiskt.

Det bara är så. Varför acceptera ett skitsystem som gynnar ca en promille av jordens befolkning. Spyr.

vacker.


saknarey påskäggy


Pappa förklarade att det ej blir påskägg för oss barn i år, SORGENDÖDEN. Det faktum att jag är yngst i en syskonskara av sex barn där alla alltså är i 20-årsåldern=vuxna bortsett från jag *19 turning on 20*, är EJ ett argument till att inte erhålla påskäggens magik. Ålder är bara en siffra.....................

När/Om jag får barn ska de fan få påskägg tills de är 50. Det förtjänar alla. Punkt.Ett minne blott...


PS. Snorkiga kommentarer om att jag kan ge mig mitt eget påskägg undanbedes, ty det är INTE samma sak....RIP. DS

wöwösöndayyyVet ej om jag har svårt att anpassa mig till att den tidigare rådande vinterkylan är ett minne blott och vårsolens värme ter sig var jag än är, om min neverending förkylning ger mig oanad feber, eller om jag stigit in i klimakteriets ickereproducerande värld några decennier för tidigt, MEN FAN VAD VARMT DET ÄR ÖVERALLT HELA TIDEN!!!!12344 Vad gör man ens åt det *It's getting hot in here so take off all your clothes* eller VAED

Är klar med pluggy, skönt att kunna ha typ en timme left innan sömn att umgås med Rozen och Willbur (min bror som inte heter Willbur) som sover här inatt, StockholmsbesökareN. Ville se film. Hann ej. Livetlivet.

Till hösten sökte jag följande, i inbördes ordning: Idéhistoria A, Historia A, Statsvetenskap A, Etnologi A och slutligen Filosofi A. Är taggad på ännu en plugghöst, med förhoppningen om att inget kommer kunna äta upp mig lika mycket som genusplugget gjort (nog för att jag älskar genus mer än livet men att det är hårt skola ingen förneka).

Skall bli smart. Smartare. Smartast. Suga åt mig all kunskap som en jävla svamp. Älskar smörstekt skogssvamp, så jävla gott *akademiker och gourmand på samma gång*. Usch vad snobbigt. Hatar snobberier. Skall sluta med allt sådant lovaar


Klicka på bilden för LÅT:to telling only liesKänner mig så uppochned fast jag knappt förstår varför. Ibland önskar man att saker och ting vore annorlunda helt enkelt. Vill bara fly bort allt. Till en lugn skog med vatten, utan el. Jaja.

Helgen har varit oförskämt lugn hittills, men ikväll ska jag dricka sprit och hålla käften. Hoppas och tror på a happy time!


Igår klappade jag på kattungar, jag dog 27 ggr om och återuppstod varje gång endast för att få snusa in deras nussiga doft och känna deras minimala skakiga ben i mina handflator återigen. Den gråa var finast, ville ta hem honom och ge honom all min kärlek för 20 år framöver. Han fick heta Benny i mina tankar. Älskade Benny, come live with me <3 Jag och R kom fram till att vi garanterat kommer att bli mad cat-Ladyz när vi blir äldre, skrivet i sten. Minst 20 st!!!

Nyheten om Spotifyhorans förändringar glädjer nog ingen. Det som jag stör mig mest på är att detta förmodligen är sjukt genomtänkt:

1. Att skapa en unik produkt som alla vill ha
2. Gör tjänsten gratis
3. Gör alla beroende
4. Tvinga alla in i ett betalsystem eftersom beroendet får en att känna att man ej har något annat val.

Superidén för en superaffär! Tyvärr kommer jag nog knäböja mig och falla in i lurendrejeriets härva och betala 49 pix/mån. Kan ej leva utan Spotten och 10h/mån som gratistjänsten snart endast kommer erbjuda är EJ enough.

Taggar ändå att slippa reklamäcklet. Fan ta det.

Ha en 3vlig lörday, tjing tjing

dårar och idioter

Har en ~~kompisdejty~~ med Emmzangurrl. Kommentar från henne nyss: "I remember the days you where straight. Those where the happier days". SÅ JÄVLA SANTY?? *skoja* *skrattar*

Fick även en present: 2 bilagor från Jehovatown, dvs VakttornetbullshiteN. Den skall läsas med glädje! Fast ilska. När jag fick dem: "Här får du så att du kan bli frisk" (botad från min abnormitet även kallad homosexualitet dvs) (obs hon var ej seriös om ni mot förmodan inte förstår det)

Visste ni - Jesus tar bort världens synd!!! Fan så bra läsning! Om man vill spy och hänga sig på samma gång.

Ska skriva ett inlägg om det enfaldiga religiösa begreppet synd sedan, för det måste fan diskuteras.

Utdrag ur vaktornet: "Den som umgås med dårar och enfaldiga går det illa. Men tro inte att 'de enfaldiga' eller 'dårarna' behöver vara dumma i huvudet rent bokstavligt. De kan tvärt om vara helskärpta. Det är om de inte respekterar Bibelns normer som de är dårar - i Guds ögon. Och du skadar bara dig själv om du är som en kameleont och ändrar färg bara för att passa in ibland dem."

Okej, Gud - jag är så jävla gärna en dåre i dina ögon! Enfaldig! Jag kan vara det for ever om du vill, pusspuss

Nu ska vi käka glass / Mvh Dåren

asdfghjklöä

http://open.spotify.com/track/5VJoZDOsHZ69JdqY1yYgoi

2011-04-13

 

Maraton snart??? Obs de nya filmerna ej inkluderade

Blev nyss inryckt till jobby om en timme, that's life being a vikarie. Behöver dock alla slantar tills det att jag flyttar hemifrån så det är jättebra egentligen. Hade magkatarrslagg imorse igen men det är väl borta nu. Jag och min kropp är ej ett.

 

Men det får jag ta itu med en annan gång. Först vikingasoppa


rip pesetasGräver i godispåsen (det s.k "pluggodiset" som FAKTISKT är en nödvändighet ibland) med alla de möjliga, saliga olika lösviktiga sorter. Får en funderare när jag fiskat upp ett god, mjuk, fruktig och vacker låtsaspeng, á la de som finns i 4 färger: röd, grön, vit och gul. Tanken slår mig: dessa hette Pesetas tidigare, jag är så jävla säker på det!!!

Men nu, oh vänner, kära kamrater och vänner jag ej känner ännu; står det ta mej fan EURO på dem!!!!! Som den aktiva EMU-motståndare jag är, kan jag inte annat än slita mitt hår från skallen (ej bokstavligt dock, har redan så lite så jag värnar om det oki) och jämra mig över dagens läge.

Nej, tacka vet jag Astrid Lindgren på 20-lappen, och en ankommande 200-lapp inför 2014 (= ett tydligt tecken på att Sverige ej planerar att ingå i EMU på länge)


Mvh/ Mynt + sedelnörden (på rikt', är så tönty att jag "samlar" lite. älskar vara tönty)

PS Detta har inget med patriotism att göra, som jag faktiskt föraktar. Tycker dock att Euro är ett dåligt exempel på mångkultur som jag faktiskt uppvärderar högre DS

PPS Kom på precis nu att anledningen till att godiset bytt namn troligen är för att pesetas ej existerar längre.....(brightass) Men fortfarande är det en dålig anledning till att döpa det till euro.. sjukt ickeexotiskt namn lixz. DS

kött e kött e kött e kött e kött

Gillar ej att det blir blodpuddingsstekos ända in  i mitt rum, jävla 60-tals lägenheita utan köksfläkt (hej hedenhös)

Undrar om jag någon gång i mitt liv kommer att leka och leva och lära i ett vegetariskt hem. Tänk tanken att slippa se/känna/höra (i mitt huvud?) köttets barbariska existens.

http://svtplay.se/t/102834/babel

Ovan är förra veckans Babel, som berörde ämnet köttkunsumtion kontra vegetarianism, kolla från ca 20 minuter och resten av programmet, så får man bl.a följa en amerikansk författares storsäljare om vegetarianism, samt hur Per Moberg plus Lotta Lundgren förhåller sig till den. Lukas Moodyson äger, gubben som varit vegetarian i 12 år, haha även kul: "Men nu äter jag kött, JÄTTEMYCKET kött!".

Blev faktiskt förvånad över att Per Moberg ändå verkar helt införstådd med problematiken, lite fördomsfullt så trodde jag faktiskt att han skulle förkasta och försvara. Dock så ser jag att det blir för lite fokus på varelserna, och att det faktiskt är individer som lider. Det känns som att det faktumet slätas över lite.

Men intressant program, intervjun med Safran Foer var faktiskt sjukt bra. Ska lätt läsa Äta Djur - Jonahtan Safran Foer

PS. Programledaren är enfaldig och dryg. Byta UT?! DS

aprilsoleN


Kaffe, glass och ciggzor i solen på balkony i söderläge = livetLivet. Balkong i söderläge är nog världens bästa uppfinning, näst efter vattenkokare och LP-spelare såklart.  

Var vågad och noppade ögonbrynen balanserandes på en balanserargrej. Motorik och precision i ett, jag har uppfunnit en bra koordinationsövning kanhända, kände mig djärv????

Har inte sminkat mig sen fredagskväll, ett litet steg för människan men ett stort för mänskligheten - för var dag som går känns det bättre och bättre. Tack kära sjukdom för att du får mig att skita i mitt utseende en smula. Fast jag brukar aldrig känna mig osäker/ful utan smink, det är snarare tankesättet att det är en del av ens stil; jämförelse med piercingar: Jag känner mig ej ful utan dem, men det är likväl något som är en del av + förbättrar (?) utseendet eftersom att det hör till. Hade jag haft naturligt markerade ögonbryn hade jag nog inte brytt mig lika mycket om ~~spacklet~~

Kanske var Joakim Hillson asklok?!

Solen skiner, våren nalkas och fåglarna sjunga sina sällsamma sånger. Det vackraste

Peace & Love var typ Gods Gift To Mankind osv, känner att biljettkonsumerarnerven darrar

Herrrrråp

söndagsdrygt

Läser om hedonism och funderar på filosofi som mitt tidigare jag i ett annat liv förkastade. Inser att det bara är inskränkta statistikfascister som ratar flum. Flum äger. Vad vore vi utan tankens kraft, osv

Längtar töntigt mycket efter påsk pga 3 saker* :

1. Påskägget med godis och tillhörande tankekrävande jakt!! Ett arbete + ett mål = ett välförtjänt pris
2. Våren+ljuset
3. MUST. Hej Zeunerts!

Att skriva påsklov hade också varit rimligt men sådan lyx är man minsann ej priviligerad med.

Glömde förresten en:

4. Min bror kommer hem från Stockholmet. Sköjsarnz!

HJÄLP MIG sista ansökningsdag till uni är den 15:e. Vad göra? Det finns på riktigt för mycket man vill läsa. Mer än liv och studielån tillåter. wöwö

Orkar ej tänka
* Vill poängtera att jag ej uppvärderar religiösa högtider. Fakum är att jag förkastar högtider lite halvt, it's not ma thang.

bitcheN

Läste nyss typ 250 blogginlägg på raken, obs utan paus. Varför ens. Är jag en smartare människa nu? Förstår jag människor bättre nu? Har jag fått insikt i något jag aldrig tänk på tidigare? Har jag blivit inspirerad till att göra massa saker jag aldrig tidigare gjort, eller saker jag brukade göra förrut men inte gör längre?

Svårt att veta, att veta är svårt

Drömde en mardröm om en gigantisk brand på NUS där jag och alla andra Midgårdselever var (är ju inte ens Midgårdelev anymore, hmm) där. Den startade på översta våningen och paniken var obeskrivlig. Sedan tappade jag bort gänget för de sprang åt ett annat håll, och det spelade ingen roll vilken våning man sprang till, det fanns ingen som väg ledde ut. Inte ens bottenplanet (?!). Sedan tappade jag R's hand och skrek eftersom jag ej ville leva/dö utan henne, och plötsligt hade jag något annat random i min hand? Försvinn dumma random, U R not wanted.

Drömmen slutade aldrig så nu vet jag inte om jag lever eller är ihjälbränd. Tough life (or death). Tackar A Clockwork Orange för det.

På en f3kk3 i fredags fick jag återigen några kommentarer om mitt hår, som jag personligen finner lite omotiverat. Det är liksom inte någon speciell frisyr som ingen annan har menar jag. Detta spädde hur som helst på min egentligen ickebefintliga narcissism så till den grad att jag, när sista personen i fråga sade: "Förresten, ditt hår är assnyggt!" svarade (kyligt?): "Det har jag hört förrut" innan jag stängde dörren till toaletten.

Vilken bitch jag är!!! Varför ens!!!!!! Sluta umgås med mig plz, jag förtjänar icket er varma vänskap.

Huvudvärken dödar mig. Jävla bloggar

PS Är ej frisk från förkylningen än. När jag blir det, har jag planerat att inte bli sjuk mer under hela 2010 FÖR NU RÄCKER DET. DS

PS2 Gocykeln heter härmed Aniara, såklart. Stupid me som ens frågade. DS


wöwö


Min bästa openbild, som egentligen inte är min eftersom det är Annziebananzie som står bakom fotograferandet, men likväl indirekt delvis min i.o.m att jag är en av flertal som porträtteras i den:

Alla som deltog under detta års lyckade festy är dock ej med på bilden VIKTIGT! Men alla lika ihågkomna <333333333334567890+´+09876789876787656789

 

Och obsobs: ja, jag är medveten om att kragen på vitskjortaN ej är topnotch (= fugly) men det kan jag faktiskt leva med :-)


Vill mörda min hosta, plz let m3

ursäkta spammeN


HEj hej hallå dagboken!

Tänkte bara informera folket att jag troligen blir ålidhemsbo i juni, på obestämd tid. Geografigränd (passar ju mig bra, jag som uppvisade sådana fantastiska geografiska kunskaper denna afton eller hur Amme och Rozzzzie?!) närmare bestämt.

Jag älskar fan Ålidhem. Å-hem in ma <3 4-ever, blivande Å-hemgangztah osvosovsovsovsovososvo. Nemen faktiskt, det är ju chillbilly. Nära till vänner, jobb och uni!!! = det mitt liv består av. Och Krogen K!!!!! *planerar att bli än mer stammis än jag redan är*

Jag har även provcyklat min nya cykel idag (eller ja den är ju inte ny och tur är väl det, men för mig är den ny). Det är en skönhet á la 80-tal tror jag och den ser rätt mycket ut så här:Kommer alltid att älska dig, min bronslackerade rostiga Monark, vi var en, enda sedan jag gick i nian. Men du skall alltid finnas in ma <3 vetttttu

Nu är det nya tider, DBS-tider. Den är fett schééén alltzå.

Cykla = livet. Imorgon skall jag skriva ett inlägg om varför cykling kan vara den bästa sysslan of all. Om jag orkar.

Men först pluggy. Tjingtjingggg

PS Namnförslag till cykeln sökes. Minns ej vad min gamla heter så därför taggar jag att ta extra seriöst på namngivandet denna gång. DS

L-l-l-l-let ME IN

Såg som sagt Let Me In på bio igår.

Till skillnad från Låt Den Rätte Komma In, så var denna en uttalad thriller, vilket märktes. Blev dock positivt överraskad av att den ej var den stereotypa amerikanska skräck/thriller, utan den ingav faktiskt en del rädsla (vilket den genren sällan ger mig annars, tyvärr).

Handlingen, som precis som den svenska filmen helt baseras på romanen av Ajvide Lindqvist, var i princip identisk med den svenska produktionen. Dock var början lite annorlunda, men annars var det så snarlikt det kan bli.

Let Me In kändes dock inte plastigt skräckaktig och överdriven, utan tvärtom rätt gripande, personlig och vacker. Den var vackert filmad, och musiken var också positivt påtaglig och passande.

Personligen anser jag dock den svenska versionen vara bättre, trots att jag inte är en fantast av svensk film (ej heller av amerikanska kommersiella storfilmer heller, bör inflikas). Den kändes mer realistisk och berörde på ett djupare plan.

Som väntat var den amerikanska betydligt mer inriktad på specialeffekter (som att Eli, eller Abby som hen heter i den amerikanska versionen, rörde sig rätt onaturligt och hoppade jävel runt) samt med fokus på blod och sår; liksom inzoomningar på skador etc. Jag tycker inte att det är detaljer som direkt är viktiga för historiens äkthet att förstora, varpå jag finner den svenska som en fördel på det planet. Musiken i Låt Den Rätte Komma In var också bättre.

Båda filmerna var dock bra - och sevärda - om än trist att de var så pass lika varandra. Man skulle, bortsett från skillnaderna jag nämnt, kunna säga att det var en exakt likadan film, bara det att det utspelar sig i olika kulturer, med olika skådespelare.

Amerikanska versionen kontra


svenska.

PS. Fast boken är ju såklart att föredra över båda dessa. Läs den hellre. DS

den vackra 6:e dagen


Igår firade jag och min vackra älskling tre månader. Eftersom att vi aldrig dejtade från början så tog vi igen lite igår. Först åt vi middag på Taormina (italiensk restaurang på Haga, tror att det är Umeås enda pizzarestaurang med stenugnsbakade pizzor?).

DET ÄR och ÄR den godaste pizzan jag ätit i hela mitt liv, obs ej överdrift!!! Det var 4 ostsorter (identifierade parmesan (eller parmigiano som det heter på italllly), mozzarella och någon mögelost typ gorgonzola) på min, samt stora, färska underbara basilikablad.

Bottnen var så sjukt god, smakrik och knaprig. Aldrig i livet att man skulle ens tänka tanken att lämna en centi av den pizzan. Alltså seriöst, jag vill gråta när jag tänker på hur god den var (L)(L)(L)(L)

Vill bara tipsa om restaurangen, eftersom att den ägde. Det var lite mer fancy än b-hak men samtidigt ändå inte snobbrestaurang. Pizzasalladen var asgod (mycket och gratis) och det var hög kvalitet på maten, inget snabbmat här inte. Pizzorna ligger på 100 sek men det var det absolut värt det.

Sedan begav vi oss till Station och fikade, älskar Statioooons och öppettiderna 4-ever.

Efter det såg vi Let Me In = den amerikanska versionen av Låt Den Rätte Komma In, på Sf. Ger en recension av båda snart, eftersom att jag även såg den svenska idag och därmed kan jämföra skillnader (fast likheter snarare..).

Min bästa dejt, den var så vacker. Allt är vackert med dig. Jag älskar dig

så jävlajävlajävla mycket att inga ord i universum kan beskriva

~~Lagt kort ligger~~

Bästa låten, som för övrigt är min låt:

 

Min låt därför att:

 

1. Låten kommer från serien Ebba och Didrik. Som ni kanhända vet heter jag Ebba i andranamn.

 

2. De sjunger om Filippa i låten, dvs jag!!!!

 

Texten:

 

om du vill ha mig
då får du va med mig
och inte ha dig med filippa
om du bedrar mig

då blir du av med mig
då kan du ha dig med filippa

sticker du ut hakan?
släng dig i en vägg
ta och sälj ett lakan och lägg ägg
lagt kort ligger x5


P.S Bästa låten med den kanske mest innehållsfyllda texten!!!! Älskar den!!!!!!!!! D.S


Ägde.

Cyklade.

taggar kate bush


det är kult på restaurangen

Den här dagen är bara helt jävla underbar. Vet inte ens varför, den ba ereeee


Jobbade imorse för första gången på tep en månad och trots att det innebar uppstigning vid 06.00 så kan jag bara älska att vara personlig assistent. Det måste på riktigt vara ett av världens bästa jobb. Kan liksom inte komma på många andra som man alltid, oavsett vad, känner sig så lycklig över, efter avslutat pass.

Open ägde. Att uppnå trängseldödens konserteufori på Säkert! samt uppleva Anna von Hausswolffs magiska framträdande från ljusdepån med min älskade var nog helgens vackraste. Så jävla underbart det var.

Som när jag nyss stod på unigården i solskenet och avnjöt BD parallellt med en ciggzor, de enkla ting som göro livet vackert.

Är fortfarande på uni ensam, skall strax intervjuas för UCGS, därefter chilla ("plugga"?) och sen bär det av mot att ta min bokkafé-pilgatan-oskuld tillsammans med genuzarna. Skamligt att jag ej besökt skiten tidigare. Vad kallas det, hemmablindhet?

Vill cykla.

Tjingy tjing bling bling herråp

RSS 2.0