Nyårsafton

För ett år sedan
fick jag en hästdikt.
Man kunde då aldrig veta
hur mycket en enda dikt,
om hästar -
Skulle kunna förändra:

Ett Liv.

För nya tider
stod som glasklart faktum
i farstun
Det som en gång varit
min värsta högtid
betyder nu något annat

Och det kan jag tacka Dig för

ZEZ TILL NYÅR VAVAVA

Julen var den bästa på länge trots minimalt minsta antal julklappar jag någonsin fått i mitt liv (vi har egentligen julklappsstopp i min familj men vissa brukar köpa lite ändå). Dock måste jag säga att alla grejer jag fick var bra och fina, om än inte dyra. Alla kommer komma väl till pass. Så skönt att inte få 1000 grejer varav hälften är skräp man inte ens vill ha. Så meningslöst är det.

Även så skönt att känna att jag inte är ett dugg jävla avundsjuk på alla som får iPads, datorer, tusentals kronor eller vad man nu ger varandra. Så jävla tragiskt att känna lycka över att få saker. Så jävla tragiskt att bli helt jävla bortskämd fastän man är vuxen, och ändå bli ledsen för att man inte fick "den datormodellen man ville ha". Önskar att folk i västvärlden kunde sluta att värdera SAKER så jävla högt.

Nej, inga direkta presenter fick jag, men jag hade den bästa julen på länge för att min familj är underbar. Folk måste lära sig att se the values of life...

Imorgon drar vi till estocolmo, och eftersom att jag inte behöft lägga hundratals/tusentals kronor på julklappar (köpte dock några små symboliska saker som är goda att förtära), så har jag pengar över till att äta gott och gå på museer, klubbar samt kika på hallongrottan! Är så fett taggad på detta, hohoooooo hihihhehe osv


!!!!!!

Hej då era jävlar!!!

Ps. Kommer sakna mina kattisar extra mycket :''''''( Ds


Gud Jul Från Oss vaklippte mig igen

Det är så skönt att vara rakad (visserligen på kroppen men nu syftar jag till huvudet). Man känner sig så naken, när man ser sig i spegeln osminkad utan hår. Känslan ingives: Så här ser jag ut. Så här blev jag. Är man ful vid det tillfället, är man obotligt ful. Men det enda jag någonsin kan se, när jag kollar mig själv i spegeln hårlös - är att jag är vacker. Inga kulturella attribut (Om man bortser från de subkulturer som gärna har snagg) bortsett från piercingarna - och ändå, kan man vara vacker.

Om det nu finns någon positivt i att vara vacker, det är subjektingivande och fördömande och normskapande, men ändå älskar vi det. Vi vill påstå att vi bara går på insidan när vi väljer partner eller vänner, men man mår bra av att umgås med vackra människor. Varför vet jag inte, det ger en slags kick inombords, av att låta ögonen vila på något för själen och ögonen: estetiskt tilltalande. Fast skönhet är absolut inte allt, det menar jag inte.

Men nu vet jag. Att jag alltid kommer vara vacker. Hur mycket åldersfetma jag än kommer få eller hur små bröst jag än har.

Och det är befriande.

skryt och saker

Förlåt men jag måste bara få skryta med att jag fick VG både på klassikeranalysen (av "Missbrukad Kvinnokraft" - Ellen Key) samt hemtentan på Moment 3 - innebär VG även i detta moment :-) Får jag VG även på nästa moment så kommer jag att få VG i kursen <3<3<3<3<3<3 Till saken hör inte att jag är smart, utan det är snarare Idéhistorians krav som är typ 1000 ggr lägre än genus, för på genus fick jag bara VG på enstaka tentor men aldrig på hela moment. Fast uppsatserna var förvisso bra skrivna, så nog förtjänade jag betyget alltid.

Nu taggar jag Stats. A till våren. Hoppas bara att det inte går massa moderater och liberaler plus högerextremister i klassen, som det gjort för en kursare till mig när hon läste kursen. Fast förresten - jag HOPPAS att det blir mycket av den varan för jag taggar heta, politiska diskussioner med dem!

Såg något styckprogram på tv. Hur fan kan man äta rått kött, jag fattar verkligen inte. Och hur kan man smälta av eufori vid köttets marmorering ba: "Looook it's beautifuuuul" samtidigt som man styckar sönder den sargade kroppen i makaber lusta.

Jag tänker aldrig någonsin äta julskinka i mitt liv. And that's that

orkaaaaaaa
Hahahhahahha alltså undrar på riktigt vad det är för fel på världen, observera att denna "nyhet" ligger HÖGST upp på Aftonbladets hemsida! Vill inflika att jag inte läser sådan skit som kvällstidningar men såg länken om'ett på en gaysida. Fattar verkligen varför det är så sjukt viktigt att veta folks läggning, speciellt om den är normavvikande. Finns det ens ett nyhetsvärde i det överhuvudtaget..... För mig är det som att läsa: "Lasse Kronér: 'Jag gillar att lyssna på Rolling Stones'".

Självfallet inser jag att idrottsvärlden är extremt heteronormativ (fast det är för fan hela världen, well..) och det därmed öppnar för ett mildare klimat ju fler stora idoler som kommer ut. Självfallet kan det också vara positivt för unga fans att känna att det är okej att vara något annat än heterosexuell.

Men min aggression gentemot att artikeln gigantisk sveper över hela försättsidan är exakt samma känsla som gjorde att jag sket i att komma ut för mina föräldrar innan jag träffade Rosita. Jag kom egentligen aldrig ut, jag sa: "Jag har gått och blivit kär, Rosita heter hon. När vill ni träffa henne?".

Älskar det någon kursare berättade;  att alla i R.E.M bortsett från sångaren kom ut som heterosexuella, istället för att han skulle komma ut som gay. Så jävla schént gjort. In your face heteronormsdöden

äga!1världens bästa album kanske?????????????????????????????????????? (vet att ni alla tycker det inners inne era pretton)

comptine d'un autre été l'après midi

Lagar mat,
lagar bort
mina sorger

det är en the knife-morgon

this is our last goodbye
now you should be holding me

punkrock t-shirt, black cap and tattoo
the first things I noticed about you

now you should be holding me
now you should be holding me

lalala

Klyschigt, må så vara, men detta är fan i mig den bästa julsången, kan även en julogillande sate som mig tycka. Har tyckt så ända sedan jag var en liten mini:

Ps ber om ursäkt att det blev en töntig "snygg" video med subs, men det var den med bäst ljudkvalitet. Spola till 1:24 om ni hatar introt. Ds

+++++++


ssstenis 

 

 

 

 

 


recension

Efter bara ca 1 h jävla fittväntan började förbandet spela. Varför Sagateatern är otursdömd vad gäller tidpassande är mig outgrundligt. Slår aldrig fel. Därefter - efter ett förutsägbart och ganska lamt förband - även om sångaren var mysig och duktig - så tog det "bara" ca 45 min innan Deportees spelade. Alltså vad är prestigen i att börja sin spelning sent? Jag har aldrig fattat den dealen måste jag säga. Det är typiskt att världsstora band innehar mentaliteten: "vi kan böja spela när fan vi vill för publiken kommer ändå vilja vänta, eftersom att de avlider bara av tanken på att de ska få se oss, LIVE" och man därmed utnyttjar detta. Det blir dock bara jävligt löjligt när hela kvällen tvingas hänges åt typ 3 h's väntande, jag menar det var för fan inte Elvis Presley vi skulle se...

Vid konsertens början, efter väntan som hade gjort mig förbannad om jag hade betalat för biljetterna (som tur var hade vi fått dem gratis) så var taggen i botten och lessheten ett faktum. Medförde med andra ord att jag var jävligt svårflörtad av bandet, och kände inte så mycket i de första låtarna, mer än insikten att sångaren är en fjantig hipsterkung med alldaglig röst (obs: detta är ej något positivt) samt att jag åter kom ihåg varför jag aldrig riktigt lyckatas lära mig att lyssna på Deportees trots otaliga försök. Dock så skall trummisen ha all cred i världen - både för att han hoppade in som trummis åt förbandet (antar att deras trummis fått akuta förhinder) och sen ändå lyckades leverera rejält på sin egen spelning.

På sitt genomskinliga trumset skapade han en fantasivärld utan dess like. Otroligt tight, nyanserat spelande, med mycket perfekt sittande fills. Trumkompen i låtarna var intressanta!

Med andra ord, till en början var det mest trummorna jag ansåg vara värda min beundran. Dock vände det mitt i konserten ungefär; och publiken kom igång ordentligt pga att bättre låtar spelades. Från mediokert till riktigt bra! Bra drag i låtarna, bra ljussättning, bra ljud, och med ett fullsatt Sagateatern var segern som i en liten ask i finallåten.

Fredagkvällen som började dåligt slutade desto bättre. Man är nöjd.

frully

Uppe i ottan, gick upp kl 06 fastän jag egentligen inte behövde gå upp förrän 09. Ibland blir man bara less på att vrida och vända på sig till synes utan vidare sömnresultat. Blev för sugen på att äta och dricka också, så tjockisen i mig var tvungen att ge upp. Blev långfrulle med gröt (har börjat älska gröt igen, lav ya <3), knäckebrödsmacka med bregott och kallrökt lax + färsk basilika, citron och peppar på, två gigantiska glas juice, te med honung i, två kiwisar, en mandarin, en kopp med vaniljyoghurt med müsli till. Allting ackompanjerat av Ludvigs snarkande och mitt VKläsande.

Alltså avrundade denna kulinariska händelse för ca 20 min sedan och jag börjar redan bli hungrig igen. Kommer avlida innan lunch kl.12.00

Om jag var arbetsbefriad skulle jag spendera hela dagarna med att äta. ÅH jag ska äta så jävla mycket när jag blir pensionär!!! Måste på något sätt styra så att jag får en mer än ok pension så att jag kan uppleva detta livsmål. Mycket viktigt.

Rosen vann ju biljetter till Deportees via Bostadens tävling - innebär att denna oplanerade fredagskväll fick plötsliga planer. Så jävla random att hon vann med sin skittöntiga och smått förvirrande motivering. Ännu ett exempel på att det saknas några skruvar i Bostadens ledning. Men glad är man väl ändå. Inte för att någon av oss lyssnar på Deportees, men konserter tackar man för fan aldrig nej till.

Undrar bara hur jag skall mörda kommande timme innan vi beger oss mot biljetthämtandet. Det återstår se, som man brukar säga

Alltså hahahaha alltså Göran Hägglund är ju ett skämt

strax

Vinterfittdeppen tar kål på mig. Som tur var nalkas faktiskt ett (på riktigt fullt ledigt!) jullov, till skillnad från förra årets tenta"lov". Med andra ord kan jag se fram emot att kunna :

1. Klappa mina katter extra mycket utan att känna stress över massa arbeten
2. Njuta av hur mycket film och serier och tvspel som helst
3. Ha maratontrumlektioner med Amandus och proggresssss
4. Fira en fin jul med familj
5. Fira en fin nyårsafton med ~~genuzgänget~~
6. Umgås med min 2nd Family = de fantastiska vänner som försummats för mycket under denna termin, LÄNGTAR <345

Och badaboom:

7. Njuta av 4 dagar i Stockholm med Rozen, första gången vi äntrar andra marker än Umeå tillsammans. Boende på ett myz vandrarhem i Vasastan, och möjlighet till att träffa vackra människor jag träffar alltför sällan <3

Åh, denna jul kommer lyfta upp mitt liv från träskmarker till himmelens ljusa, skönsjungande skyar

Som en avrundning på ett händelserikt, underbart, frustrerande, socialt, asocialt, deppigt, euforiskt, glädjebringande, motivationssökande, inspirationsgivande och lärorikt år. Ett år av liv och oliv, helt enkelt.

vilken förvåning, t.o.m google är patrialkalisk
Så blir alltså översättningen från sve. - eng. om man skriver meningen: "män är män och män är dumma"


I lol'd. Fast i hjärtat gråter jag.

fnjdfdjfdknöfdkdsfkdhora!!!!!

Nu är tentafittan klar. Nu förtjänar jag öl. Varför har jag ingen  ÖL!!!!!!!

Men, slitet är ej klart; upp i ottan och glo/medverka i redovisningar hela dagen


Ångrar att jag någonsin påstod att: "hemtentor är mer chill än salstenta"

no.2

alternativt denna, om möjligt ännu bättre:

http://open.spotify.com/track/2ff2jukqciLVj7rA5giCxJ

this is a: neverending stooooooryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Skrivarpepp:

http://open.spotify.com/track/1A7LuOSPfKlzzZyD2eABCK

100 wayyyyyz

Jenny länkade denna till Marina på fb och eftersom den är fab, asm och ...*cuuutee* så måste jag länka den här!!!

Obs Varning för beroendeframkallande låt


Sånt man gör istället för tenty vava

Skulle du ha sex med den personen du senast fick sms av? Lätt!

Har någon gjort dig besviken de senaste tre dagarna? Nej, men senaste veckan.

Har någon sett dig i underkläder de senaste tre dagarna? Yez

Om du var så full att du inte kunde gå, skulle den person du senast pussade ta hand om dig? Pussade senast på Zeldy, vet ej om hon är kapabel till att stödja mig hem och hålla mitt ickebefintliga hår när jag spyr ned toaletttta :S:S:S

 

Har du någonsin pussat någon som varit hög? Ja

Någonting som stör dig som folk sagt till/om dig? Man ska inte bry sig så mycket om vad andra tänker, man kan ändå aldrig leva upp till allas förväntningar.

Vem är den största idioten du känner? Förmodligen vill jag inte veta av idioter?

Vad skulle du säga om personen du har känslor för skulle plinga på din dörr? Jag skulle säga: "Varför ringde du på dörren älskling?"

Hatar du någon just nu? Hat är en fullkomligt onödig känsla, den ger inget.

Vem tog senast på din rumpa? Toasitsen ;););) Väldigt hett osv

Har du syskon som är äldre än 21? Alla mina syskon är äldre än 21.

Hur fick du ditt senaste blåmärke? Får alltid massa randomblåmärken och jag vet aldrig varför??? VARFÖR?????

Saknar du någon just nu? Jag saknar många just nu.

Är du längre än de flesta i din ålder? Nej, men vissa jävlar ha mage att påstå att jag är kort vilket jag INTE är!!!! *stolt över mina 167 över havet*

Kommer du ihåg exakt de orden du använde för att avsluta ditt senaste förhållande? Jag har aldrig avslutat något förhållande, så finns inte mycket att minnas

Vad skulle du göra om någon av dina vänner höll på med den du senast pussade? Eftersom jag senast pussade Zeldy skulle jag bli otroligt äcklad, asförbannad och förtvivlad, samt polisanmäla tidelag...

 

Har du någonsin fundera på att pierca din tunga? Så många gåååånger men vågar inte :,,,( Det är jättesexigt och snyggt. Vill även ha i nipplen men våååågar inte :''''(

Känner du någon som är oskuld? Inget jag vet på rak arm, men det gör jag säkert. Det är nog inte så ovanligt som folk tror.

När gapskrattade du senast? Minns inte...vad deprimerande. Men till detta hör att jag varit sjuk 1 vecka + jobbat massa + bara varit hemma och skrivit tenty hela veckan, så det har väl sina förklaringar.

Brukar du tänka innan du talar? Alltid, men ibland blir det fel ändå.

 

Skulle du någonsin kunna tatuera dig? Har redan gjort det! Och ska görat igen!

Håller du kvar vid någonting du borde släppa taget om? Nej, inget jag själv tänkt på i så fall.

Har du någon av motsatt kön du kan berätta allt för? Pappa <3<3<3

Skulle dina föräldrar bry sig om du kom hem efter fyra på morgonen? När jag bodde hemma och var 16/17 eller över, så var det inte så mycket debatt om det. Jag gjorde som jag själv kände, pappa litade på mig. Jag tycker inte man skall ha snäva gränser för sina ungdomar om de sköter sig.(Det här testet är gjort för småttingar inser jag nu, *piiiinit*)

 

Om dina föräldrar inte skulle gilla den personen du träffar, skulle du sluta träffa den då? Aldrig i livet, man måste alltid följa sina känslor.

Tror du att du skulle klara en månad utan att svära? Med erfarenheten från BL3 när vi hade ett "sluta-svära-vad" och jag inte klarade mig genom NK'n ens, innan lurren - så skulle jag säga: Nej.

Man vet aldrig vad man har innan man förlorat det. Sant eller falskt? Det håller jag inte med om. Om man lever i nuet och uppskattar tillvaron så tar man tillvara på det man har.

Har du någonsin kysst ett ex efter att ni gjort slut? Nej.

Om du kunde välja att någon skulle "försvinna", skulle du? Jag irriterar mig på många men det är väl en extra krydda i livet! Känns omoraliskt och egoistiskt att vilja att någon "försvinner"...Idioter kommer alltid att finnas ändå.

Pratar du ofta? De flesta tycker nog: För mycket. ;););););)

Vilka ställen har du varit på under de senaste tre timmarna? I sovrummet och skrivit, *KUL LIV* NOT

Vad är det bästa som hände dig idag? När man har tentavecka händer det inte så mycket. Provade ett nytt schampoo, var väl kul.. *deppgumman*

Vem har du umgåtts med idag? INGEN FÖR JAG PLUGGAR MED DEADLINE IMORGON OKI!!!!

Är du en elak person? Nja, jag kan nog vara rätt elak ibland, men jag skulle inte vilja stämpla det som en del av min personlighet.

Om du hade en miljon, säg en sak du skulle köpa? Hemkörd pizza från Taormina, är så jäääävla hungrig och sugen (vet inte ens om de kör ut men med en miljon kan man väl få vad fan man vill)

Vad lyssnar du på just nu? Laptopens dova sus, låter nästan som havsvindar om man fantiserar

 

Tror du att andra människor tycker illa om dig? Det finns alltid folk som tycker illa om en, så det är säkert alldeles möjligt. Men rent generellt tror jag: Nej.

Om du var jagad av en alligator, vad skulle du göra? Få dödsångest förmodligen? Vad ska man svara: "Ringa 112" eller vadå? Lameass frågehora

Är du lycklig? Till och från, har en vinterdeppsvacka just nu men i allmänhet är jag lycklig.

Vem skrek du senast på och varför? Minns inte, faktiskt. Vad skönt det känns!

När grät du senast? Grät jättemycket hela söndagen. Det var en sådan dag bara

 

Vem kramade du senast? Rozen (L)(L)(L)

Är du rädd för mörker? Har andra fobier men har faktiskt aldrig varit mörkrädd, någonsin.

Vad drack du senast? Coca Cola Zero som R hittade oöppnad på en parkering. Gratis är gott!

Tror du att två ex kan vara vänner? Det tror jag absolut, men det handlar nog om vilja och om hur situationen som rådde såg ut. Och om personlighet.

Vill du ha tillbaka någon i ditt liv? Ja.

Sover du med dörren öppen eller stängd? Bortsett från när Bostaden stal våra dörrhoror i TRE veckor (!!!!) så är min regel: Sova = Stängd Dörr.

Skulle du vilja vara berömd? Om ja, för vad? Nja, inte berömd direkt. Men jag skulle gärna vilja bli ihågkommen för att ha presterat goda ting för världen. Oavsett om det gäller böcker, aktivism eller forskning - så någonting.

Nämn någonting du verkligen vill ha just nu? Pizzzzaaaaaa, en asnice film + lite wiispelande på det. ALLTSÅ VARFÖR ÄR JAG FRITIDSBERÖVAD I 70 ÅR?????

Finns det någon person som du aldrig vill förlora? Eh, förmodligen vill jag inte förlora någon i min närvaro som betyder mycket för mig???? Cpfråga....

Hur många gånger finns a med i hela ditt namn? Två


nattsudd

Är knivskarpt vaken, med massa tenty kvar att skriva. Hon har varit borta hela dagen, pluggat inför sin andra salstenta i sitt liv. En ofantlig mängd timmar utan Henne. Det handlar bara om timmar, jag vet. Men mina tankar kan fortfarande inte sluta vandra åt Hennes existens, med jämna mellanrum.

Nu är det Hon som ligger i vår säng, och försöker sova ackompanjerat till Weeping Willows. Det är jag som sitter vid skrivbordet bredvid och skriver på tenty. Men satan, vad jävla svårt det är att fokusera på feminism och marxism, när man bara vill krypa ned bredvid Henne, känna den värmen jag lever för. Snusa in doften och låta den fylla mina lungor.

En annan dag. Men just nu, duger också vetskapen om att Hon ligger där

och andas. Lever

nicooooooo

Måste bara säga att nikotintuggummi är världens bästa grej! Röker/snusar typ aldrig längre, men det är ändå schént med en liten kick i tentyskrivandet, bortsett den som energidrycker ger. Nikotintuggumi = inte äckligt som snus, inte äckligt som ciggzzz. Mitt liv har fått en ny drog = en ny innebörd <3<3<3<3Tjarå, nu ska jag skriva aaaaallt jag kan om marxismen och om feminismen. Vad ska jag välja först, är frågan!

words o' wisdom by dale cooper


Min Dag IdagJag å Emma när Vi promenerade i Årets Första Snö idag fin bild va :-) ?
*Laddar upp med hals dukar åde för nu e de vinter på riktit*

YES

Fick VG på senaste momentet!!!!


Detta gjorde min dag!!!!!!!!!!!


Älskar muntlig tenta + källtextanalyser 4-ever <345 Salstenta kan knulla sig själv!!

stjärnfallet

Ibland känns allt så oändligt hopplöst

och ändå vet man knappt varför

Jag vet att ni längtat!!!!


1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?

En tioårig Filippa spenderade tiden mest med att på eftermiddagarna härja på Österdal där man slogs om and-gosedjuren Eld & Vatten. Läsa Harry Potter, rita, gosa eviga timmar med Storkisse (världshistoriens bästa katt, kan jag säga utan att få dåligt samvete. För det är sant.), leka ute till 10-11 på kvällarna runt omkring på Östermalms bakgator. På somrarna cyklade jag och pappa mil som skulle ha räckt jorden runt. Jag lyssnade på Beatles i smyg medan jag tejpade upp Westlife-affischer på väggen, för att jag insett att min inre var pinsamt och måste döljas, medan mitt yttre var tvunget att visa något acceptabelt. Westlife var acceptabelt, för att de ansågs snygga. Jag började dricka te, svart, med minst 2 sockerbitar. Spelade Nintendo 64, lekte med vänner och bråkade med syskon. En barndom helt enkelt.

 

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

Jag pluggade Genusveteskap: Makt och Kön A, vi hade precis inlett det enligt mig viktigaste momentet: om sexualitet, queerteori och om sexualiserat våld. Det är ett så viktigt moment för livet, men ett så jobbigt moment också, för att ämnet sexualiserat våld är fruktansvärt. Men jobbiga saker kan också vara viktiga. Jag hade nog precis tagit steget från att definiera mig som bi/queer - till att definiera mig som lesbisk. Men jag var inte helt öppen för alla i min familj.

 

Jag spelade mycket piano, umgicks med mina vänner, festade med genusarna, var ny och fräsch i universitetsvärlden. Det var en del fina saker, men ibland hjälps inte fina saker. Då bodde jag hemma, vilket jag både ville men samtidigt inte ville. För exakt ett år sedan mådde jag sjukt jävla dåligt, jag hatade kärlek, och jag hatade Umeå så att mina vener kunnat koka. Jag ville fly mitt eget liv

Min räddning som senare kom: Rosita kom fram till mig på Take Queers dansgolv när jag och genusarna var där. Vi pratade bara lite, jag var dissig (man är väl en bitch ;;;) ). Efter en-två veckor skrev jag till henne på QX, efter att ha insett hur vacker hon är när jag såg henne på Midgårds julavslutning. Sen for jag till Sthlm över nyår - och när jag kom hem - kom jag hem till ett Nytt Liv.

 

3) FEM SNACKS DU GILLAR?


(Måste säga att jag gillar hur djuphetsgraden på frågorna skiftar, men det är nog bara en tolkningsfråga)

 • OLW Cream Cheese
 • Popcorn (egenpoppade, i smör!!!)
 • INTE salta pinnar
 • Vet inte, inget mer, älskar ost och kex?!

 

 

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?

Ehh, kan säkert 500 sånger utantill men.

Bla bla massa Beatles, Ted Gärdestad, Nirvana, Cirkus Miramar, Nationalteatern. Bra låtar lär man sig utantill


5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJARDÄR?

 • Köpa en bostadsrätt
 • resa
 • sluta ta studielån
 • jobba ideellt heltid en längre period
 • ge till familj/skänka till organisationer
 • PLUS bjuda mina vänner på dyrmiddag!

 

(vet att jag skrev en sak för mycket men det skiter jag i!!!)


 

6) FEM DÅLIGA VANOR?

Hela jag är en dålig vana. Nej, det finns inget som heter dåliga vanor, det är bara ett begrepp för att få folk att se negativt på sig själv. Det är en definitionsfråga. Allt handlar om hur man vill/inte vill leva sitt liv.

 

 

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:

 • Se på film
 • klappa katter
 • fika med vänner
 • skriva
 • pussa på min flickvän

 

 

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:

 • Högklackat
 • päls
 • bootcut-jeans
 • kjol
 • foppatofflor


morphene

När stiftet raspade mot etiketten
efter David Sylvians stilla blev till jord
och gatlyktornas ljus över tapeten
den dagen allting frös och hösten dog
När eken fäller löven i december
och minnena blir kött och blod av snö
men aldrig nånsin mera dina händer
För du gick och sa mitt kött är också höTillägnad Min ETQ

 

Denna bild är briljant, minst sagt. Kan inte på något sätt i ord beskriva hur underbart fantastisk jag tycker att den är, så jag låter den tala för sig själv.


~~LIFE IS LIFE, NANANANANA~~

Alltså: Värt

Har alltså haft min asocialaste vecka sedan i somras då jag jobbade heltid inom vården (=heltid UTAN fritid), alternativt i våras; sista veckan innan B-uppsatsen, och hade därmed skolnördigt nog taggat att fara på ett filmseminarie på uni idag.

När man varit sjuk i 4 dagar vill man träffa annat folk än bara dem man bor med helt enkelt. Jag sov inget alls inatt pga att jag haft dålig aptit och ätit jättedåligt flera dagar i sträck, och jag hade en dålig morgon. MEN ljuset i horisonten - jag skulle få fara till uni så att jag kunde få känna mig lite betydelsefull i världen, känna att jag gjort åtminstone EN grej av nytta, denna vecka.

Så sätter man teet i halsen när man får beskedet via mobilt textmeddelande: "Seminariet inställt". Det jag tänker är:

1. VAD FAAN, varför just idag????

2. HUR argy hade jag inte blivit om jag inte fått detta sms; utan fått veta via klassrumsdörrens påklistrade lapp att lektionen var inställd, väl framme på uni?

3. Kommer Tinieyo hem från Thailand idag?

Så nu sitter jag här sminkad och nyäten. Oförmögen att somna om. Alltså; värt


Skönt att jag skall jobba ikväll. Så vet man att man fyller någon funktion på denna jord...

el ciiiine

Nyss hemkommen från él cine med en lyckokänsla i bröstet! Spontana biobesök med halvt okända filmer är oftast de bästa. Det är nog en sak av allt jag uppskattar mest med min tillvaro med Rozen; att vi båda delar samma genuina filmintresse - därtill att vi gillar samma typ av filmer. Men det var inte det jag skulle tala om. Självfallet står själva filmen i fokus denna gång; ty glada filmaftnar kräva sin förklaring:

Vi såg "Hysteria" ; Utspelandes i Londons 1880-tal. Ett kvinnonedvärderande samhälle med en revolterande suffragettrörelse i antågande. Ett hemmafruideal på väg att få en törn. En tid - då kvinnors sexualitet knappt ens existerade på någon karta - och framförallt inte hos legitimerade läkare. Klitorisorgasm och kvinnlig njutning - framförallt den utan manlig penetration - var helt okända och därmed "ickeexisterande" fenomen.

En ung läkare, Mortimer, med vilja att hjälpa så många som möjligt, och med nyöppna ögon för bakteriers existens och påverkan (vilket då ej var vedertagen fakta) på sjukdomstillstånd, vill göra gott - men förlorar likväl alla anställningar han får pga hans för ivriga yttrande om då nya vetenskapliga rön.

Han hamnar slutligen hos Dr.Darymple, i hans privata instutition. Där skall han bidra hjälpt åt medelålders s.k. hysteriska kvinnor - som då drabbats av den (i själva verket icke befintliga) diagnosen: "hysteri". Alla kvinnor som hade någon form av psykisk störning, eller rent allmänt betedde sig "okvinnligt", med ångest och som otillfredsställd, kunde benämnas som hysteriska. Hjälpmedel mot detta: Att tillämpa "vulvamassage" (a.k.a att pulla dessa patienter) för att få dem att uppnå någon läkarterm som syftar till att de blivit lugna (a.k.a orgasm). Man trodde alltså så hårt - att kvinnor inte kunde känna sexuell njutning - att man inte fattade att det dessa kvinnor upplevde var just det, under dessa "läkarbehandlingar"!

Vidare: filmen handlar om Mortimer och hans arbete för att få kvinnor att bli "mindre hysteriska" med denna tillämpade metod, av sexuell karaktär (enligt våra ögon). Slutligen uppfinns världens första vibrator!

En film som såväl berör sexualpolitik ur ett genuskorrekt perspektiv, slutligen åtminstone, och som även skildrar den tidens korsande bild av kvinnor: den gamla konservativa kontra den nya feministiska. Ett starkt kvinnoporträtt visas också i den socialistfeministiska Charlotte Darymple (den gamla doktorns ena dotter) som med sin oövervinnerliga entusiasm försöker få sin rätt som kvinna i samhället, och som även lägger sin själ i arbetet för socialt utsatta - till sin snobbiga faders förtret.

En feelgoodfilm som överraskade - ett bra skådespeleri på jämn nivå, en sann historia (baserad på verkligheten alltså) om hur den mest populära sexleksaken genom tiderna uppkom, och en vacker skildring av en tid då förändring för kvinnor stod till buds.

Sevärd åtminstone en gång!

sug

Går runt och är konstant hungriiiii eftersom att jag varit sjuk sedan i tisdags = kan typ inte äta, vill äta men tappar aptiten på en gång när jag börjar. Jag hatar sjukdomar som på något sätt fuckar upp min förmåga att njuta av mat, typ förkylning = man känner INGEN JÄVLA smak what so ever, eller som nu: inflamerade halsmandlar = det är en tortyr att ens svälja sitt saliv, hur taggad blir man på att svälja kantiga brödkanter då, även om det råkar vara den färskaste ciabbatta?

Detta är tortyr för kropp och själ. Har varit hemma i febervilla i tre dygn nu. Och kan inte heller ta igen missad socialisering genom att hänga with peepz typ nästa vecka lr sånt, för då har jag jävla tentahora. PALLAR EJ LIV1

Vintern är bara en jävla mellanperiod utan livsglans. Och jag hatar julen dessutom som annars brukar lysa upp "vanligas" vinterdepp. Skjut mig

RSS 2.0