solidariteten, ja var tog den vägen

Hittade några kommentarer på GP's hemsida angående den artikel som berör problematiken vi strax står inför: nämligen att USA's torka kommer att påverka såväl produktionen som exporten av mat; vilket i sin tur kommer att skapa en global livsmedelskris. En majoritet av de som drabbas värst av denna händelse är som alltid U-länderna. Artikeln förtäljer att en miljard människor lider av kronisk undernäring; och att den siffran bara i Västafrika kommer öka med 17 miljoner till.
 
Den är undertecknad av ett antal riksdagsledamoter; med budskapet: ät mindre kött, ät mer vegetariskt.
 
Och sådana här fina kommentarer skriver då folk, apropå detta. Jag undrar vem som är mest solidarisk i sitt resonemang; Storhemulen eller Serafia!
 
 
 
 
"Jag tänker inte ändra på mina vanor för att någon annan ska få det bättre!!!!"
 
"Jag tycker om mina vänner därför brukar jag också äta dem :-)"


= Två givna retoriker, ses nog i en talarstol nära dig inom snar framtid

sjö av eld

Nirvana dög väl när man var blott 3 bast
 
 
 
 
Duger väl än
 
 
 
 
Min bror är så klok.

alltså vad hääänder

Alltså oooooookkkkk, denna blogg är heeeelt overklig; författaren är en "exgay" som har "insett" hur fel homosexualitet är och därför har valt att leva det som denne benämner som: "ett tryggt heteroliv med en snygg tjej".
 
Personen ifråga skriver om hur den s.k homolobbyn (ex. RFSL, enligt skribenten) propagerar för detta onaturliga leverne samt hjärntvättar våra politiker till att tro att det är rätt att leva som öppet hbtq. Denne menar alltså; att all förbättrad lagstiftning för hbtq:s är helt skev och bör avskaffas. Menar också, att man kan rehabiliteras från sin avvikelse med hjälp av terapi. Heeeelp
 
Orkar inte ens ta detta seriöst även om bloggen till synes verkar vara just det, men alltså på riktigt. Vad sker. Att personen dessutom vägrar skriva hbtq utan propsar på att benämna det som "hbtqpt" vilket då skall stå för: homo-bi-trans-queer-pedo-tidelag är väl bara en sista smarrig gräddklick på en fantastisk tårta, eller vad sägs?
 
Jaja, begrunda själva; http://homoterapi.blogspot.se/

kvällens tipz~

Fick tips av Emma om en bra dokumentär som skildrar homosexuellas historia, i Sverige, från 40-talet och framåt. En bitvis väldigt sorgesam historia med upphov till starka irritationer; men som likväl ändå slutar kanhända något bättre. Så himla vackert med trappockupationen av Socialstyrelsen, faktiskt första gången jag såg filmsekvenser från denna historiska händelse. Jag hade velat närvara. Och ack, så sorgligt det, som tyvärr numer framlidne Sverker Åström yttrade: "Jag kände mig så väldigt ensam. Jag ringde till Fröken Ur för att höra en mänsklig röst.". Hur skev har inte världen varit, är fortfarande
 
Nåväl, se den:
 
http://urplay.se/101663

h8

FU calibri

Berlinerhåret och sånt därnt

Kikade på gamla bilder, och förundras över denna. Ofta jag hade sådan frisyr för ett år sedan??? Can't recall. Minns dock att jag hatade mitt hår så jävla mycket den resan och var på g att klippa mig på något hipsterställe i Kreuzberg men hindrades av tidsbrist. Så jag klippte mig i City Terminalen, Stockholm, för 200 pix hos en frisör som prompt tjatade: "Ska jag inte raka lite mönster på sidorna? Du är en tuff chey det skulle se tufft ut!" jag ba: "Ehhhh tack men......nejtack...".
 
Och det var senaste gången jag varit hos frisör. Skall införskaffa en bra hårtrimmer så att jag aldrig mer behöver gå till frisör igen. Men men, som sagt, denna bild tagen i Berlin innan detta udda sista frisörsbesök:
 
*poserar spontant vid die mauer*
 
 
På tal om Berlinresan så är ju detta lätt den bästa fekkebilden från denna trevliga resa:
 
*jag poserar så bra med gratis propagandaneonsticksgrejs*
 
 
Och detta är ju bästa bilden på Lova från denna Nazilandstripp:
 
*poserar så bra med särlugg utanför en bögsexbutik :--)*
 
 
Finaste bilden på oss från resan, typ 06.00 innan hemfärd, inväntandes ~~u-bahn~~:
 
sura_cheyer_91
 
 
Men nu är jag i Sverige, och kan blott drömma om andra länders spännande miljöer. Svider lite när jag tänker på att min tapetskuld skulle kunna tagit mig utomlands några vändor, livetlivet va...
 
Mvh/ Ej_bitter
 

jomenvisst

Har gjort åtminstone 1 bra sak denna dag; när jag och Jessica komponerade ihop en liten lista till Spottn, med klassisk musik (Fattar för övrigt ej att jag inte hade en sedan tidigare? Med tanke på att jag har listor övertäckandes de flesta genrer och tidsperioder och kulturer, jadajada).
 
Är man hängiven musikentusiast bör man väl kanhända åtminstone då och då låta sig ånjuta dessa sköna toner från förr; komponerade för en elit - visserligen - men som likväl har ett värde som självbetitlade kulturskatter.
 
Inskränkt är, att inte tillåta sig att upptäcka denna musikform med gamla anor! Själv är man född med silversked i mun vad gäller detta; uppvuxen i en musikfamilj av rang blev man matad sedan späd ålder, även med denna typ av musik. Minns fortfarande helgmiddagarna på Haga, anno 1996, då tända ljus och klassisk musik i bakgrunden var en självskriven lag. Maken till borgarfamilj får man väl leta efter, eller vadå (fast så var det ju förstås inte, och tur är väl det.).
 
Irriterande är; hur synnerligen svårt det är att hitta bra klassisk musik på Spotify. Första problemet är självfallet att veta dessa kluriga styckestitlar (att minnas såväl siffror som konstiga beteckningar är knappast inlärt på en sekund); men dessutom det faktum att veta skillnaden mellan olika kompositörer, deras stilar, samt olika epoker ur den klassiska musiken. Barock, wienklassicism, romantik, etc. Mycket finns det.
 
Andra problemet är att det finns upplagt så ofantligt mycket dåliga inspelningar; pianister som spelar utan känsla, liveupptagningar med dålig kvalitet osv.
 
Ja, he e då int' lätt! Men tur har Ni, kära läsare; ty Ni slipper leta. Här överför jag silverskeden vidare, i dess vida bemärkelse:
 
http://open.spotify.com/user/filippen/playlist/0hYxzq0cjdy2kFOk4eD94f
 
 

studentreflektioner

Simon and Garfunkel gästar min enkla boning, fyller atmosfären med värme och glädje; som bara musik kan. Man märker att höstterminen åter är i antågande, efter lugna, fröjdesamma semestertider av lä. Solskenet som bleknar, löven som sprakar av färg, den klargörande kylen återkommen. Det är höst.
 
Gränderna fylls av människor, så många människor. Allt detta folk, alla okända ansikten, var kommer de ifrån? Vilka delar av världen är de sprungna från, vilka historier döljer sig under under ytan av karga vardagsskal?
 
Man är i centrumet på jorden; platsen där kunskapen utvecklas, där hela samhället står i rullning och evig förändring. Vi är en del, av reformeringens högborg. Var gång jag traskar genom centrumet av Campus, förbipasserandes Universitetsdammen, känner jag den stora känslan väckas inom mig, födas, näras, expanderas.
 
Ty det är väl det som lockar mig, förför mig; känslan av att utvecklas, och utvecklas tillsammans. För en bättre framtid -
Ett förbättrat samhälle

BE-AUTIFUL~

Detta må vara det absolut vackraste piccola-barock-stycket som existerar:
 
 
http://open.spotify.com/track/5tGNBb7htzu9MEfDxtV6Td
 
 
Måste skaffa en piccolaflöjt någon gååååång

snaggfilosofi

Förundras ännu lite mer på det här med att ha snaggat hår, ursäkta ältandet, skall aldrig nämna det mer efter detta. Men tycker bara att det är så himla kul att folk verkar uppfatta en annorlunda för att man har rakat hår. Tror nog att det är jag som är parra men tycker att randomfolk stirrar lite för mycket ibland, på stan etc. Antingen tycker de att det är fult vilket de gärna får tycka, eller så går kugghjulen i hjärnan sönder för att de inte kan tolka MIN KÖNSFÖRVIRRADE GENUSÖVERSKRIDELSE. Alltså vad fan är det DÄR? Han/hon/hen/den/det/vad? Har ju så superandrogyn kropp + androgyn klädsel, så oj vad jobbigt, när folk inte vet hur de skall placera en. Tokigheter va, tänk på den gamla goda tiden när tjejer var tjejer och killar var killar. Där går man och raserar tryggheten för de inskränkta
 
 
Men tänker också på att jag ser ut som en riktig ungdomsbrottsling, man ba ser påme att jag är en såndär som skulle göra såntdär, brott alltså:
 
Sicken ligist
Saknas bara typ spindelnätstatuering alt. flamestatuering på halsen + en till ful piercing, t.ex. en earl/bridge sen hade jag varit klappat och klar för att vara en sprutnarkoman eller benzokriminell :-)
 
Men min största "sorg" är nog att jag aldrig mer kommer kunna använda mina glasögon förrän håret vuxit åtminstone lite, för alltså annars när jag ser mig i spegeln tänker jag endast och åter endast på detta:
 
 
Till höger alltså. Brukar alltid störa mig på dennes utseende när jag ser denne på stan/scharinska etc. Alltså kan ju inte gå runt och se likadan ut då!!!!

Blir väl linser framöver, hepp
 
Nu skall jag laga lurre och dra till Johanniz och lira tvspel <333
 
 

tips från coachen~~

Sitter här och lyssnar på ~Britta Persson~ och intar lite smoothie. Är du stolt över mig nu ETQ ;;;;) ? Skall börja med detta nu; rätt schyst efter träning, med soyghurt, havremjölk, banan, bär och linfröolja. Linfröolja är ett gott tips jag kan ge framförallt till veganer; ger ett bra intag av Omega-3 fettsyran Alfa-Linolensyra. Många rekommenderar att man kan inta 1-3 tsk linfröolja per dag, så jag brukar främst ha det i sallader och dylikt men det funkar faktiskt schyst att steka i också, ger dock en karaktäristisk smak som alla inte gillar. Men i smoothies smakar det nada! Oljan finns i alla fall i välsorterade matbutiker eller i typ hälsokost/vegankostbutiker.
 
Har hur som helst provat detta fenomen med att träna på morgonen idag, som så många verkar rata och hata. Tycker däremot att det var rätt nice, skönt sätt att starta dagen på. Skulle ju dock ej palla gå upp typ 5 för att träna, är fan ingen morgonmänniska :'(
 

Har typ fått 1 ny blodådra på vänster arm (eller ok den är väl knappast ny, men den har inte synts tidigare) pga träning, en evig påminnelse om att det pulserar massa äckligt blod i min kropp. Alltså serr, höll på att svimma häromdagen när jag fick ett fett långt skärsår på fingret som aldrig slutade blöda!!! Gud hjälpe mig
 
 
 
 

newmangbbn

Thomas Newman är nog och förblir en av mina favoritkompositörer när det kommer till filmmusik. Så himla genialisk och fylld av förmåga. En bra film kan bara bli ännu bättre om musiken i filmen är noga uttänkt. Tycker att många filmer missar poäng pga detta; musiken ges inte tillräckligt mycket utrymme.
Här är i alla fall två fina stycken från min bästa American Beauty, måste seee den snaaart:
 
http://open.spotify.com/track/3srcCsCjdbsXQKoWLCXFe5
 
http://open.spotify.com/track/6R6Afs3m9e6zZGQL8cpw37
 
Älskar piano mest av allt, önskar verkligen att jag någon gång får chans att utveckla det lite mer. Så himla synd när platsbristen tvingar en att avstå från det, liksom. Men men, gitarrtider vankas nästa vecka åtminstone. Vilket jag taggar!
 
 
Well nighty~

Aldrig slutar man att förvånas!

Men yes, upptäckte nyss att man kunde ta bort sitt kön från facebook, varför har jag inte vetat detta tidigare? Eller snarare: Man kunde välja att bocka av det så att det inte syns på sin jävla pisslinje. Undrar däremot varför man inte kunde ta bort det så att inte ens ~~the facebook-crew~~ kan se skiten? Blöhö, de vill ju veta att jag är kvinna så de kan ge mig "kvinnlig" reklam, förstås. Åh, jag är deras köpstarkaste målgrupp, vad de måste älska mig

Jessigotten hälsar osv, nu skall jag fira min påhittade könlöshet med en liten vals och en dans och en ebba grön-svängom

tankis 4-evah

Lyssna: "En given Brokeback Mountain-referens"
 

http://open.spotify.com/track/4pC4usqAN2930VJNKoA79Q

Oki hittade denna bild en gång för längesedan när jag ~~surfade~~ runt på facebook (no-lifer osv). Hittade en karl som var ca 50 bast, och han hade en del bilder upplagda från sin ungdom. Nu är detta lite pinsamt för han var från Umeå minns jag; och tänker således att någon som läser denna blogg kan veta vem detta är (risken är extremt litn, men kan ju hända)
 
Men måste likväl bara dela med mig av en ungdomsbild på denna karl som jag hittade då, alltså himla fin 80-talsgubbe, lite mysigt punk och han ser så himla snäll ut!!! + Queer! Alltså, brukar ju aldrig spara bilder på randoms eller någon annars vill jag dock tillägga (7kt creepy_creep_stalker isf), men var tvungen när det gäller denna bild
 
Jaja, begrunda själva:
 
 
 
 
Alltså serr min bästa bild
 

river staaad; och bygger en ny


~sam apple pie~

 
 
Tung, nice 70-tals bluesrock
 
Måste återupptäcka detta

min vackraste boye

Du min förtvivlan och min kraft,
du tog allt eget liv jag haft,
och därför att du krävde allt
gav du tillbaka tusenfalt.

ja tack

Kollar tatueringsinspo, och är så galet taggaggaggaggaggaggaddd!!! Måste boka tid innan augusti är slut, så att det känns ~~på rikt~~
 
 

dörrarna

En dålig dag kan vända, bli något gott
 
Har träffat fina familjemedlemmar, spelat piano, pussat och kramat min finaste Winnieboy, ritat, tränat, och avrundar med ölhäng med Amandus och hans grabbz. Tror det kan vara bästa avslutningen på en varierad dag
 
Tänk va: började med jobbångest och ett samtal med en otrevlig Bostadenkvinna (USCH för denna person, helt utan medlidande. Tänk vad individualismen gör med oss, förgör oss.) och jag visste att jag mådde mest dåligt för att samhället är utformat som det är. Källan till alla problem har sin rot i detta, nämligen. Och ute öste regnet ned, som bara för att: bekräfta
 
 
Men man är något större, än det dåliga. Det gäller att komma ihåg detta
 
 
 
 

välkomnar: pessimistiska klubben

Jag hatar kapitalism, hatar de nyliberala demokratierna, hatar patriarkala strukturer, hatar normer, hatar normeringar inom antinormerna, hatar könsessentialism, hatar indoktrinering, hatar EU, hatar stereotyper, hatar förväntningar, hatar krav, hatar facebook, hatar teknik, hatar kommersialism, hatar speciesism, hatar materialism, hatar pengar, hatar arbetskraft, hatar mervärdesuttag, hatar kategoriseringar, hatar köttnormalisering, hatar kön, hatar konflikter, hatar exploatering, hatar makt, hatar vapenägande, hatar auktoritet, hatar förtryck, hatar heteronormativitet, hatar främlingsfientlighet, hatar exkludering, hatar diskriminering, hatar hjärndödhet, hatar slöhet, hatar att hata, hatar de hjärntvättade samtidigt som jag avundas dem


2012-08-21

Är så jävla less, arg, irriterad, och hatar klumpen i halsen som gör det svårare att andas. Alltså kräver ej mycket av livet, har allt jag vill ha, men kräver bara att få: känna mig fri
 
Och det kravet tycks vara på tok för stort. Jag skall slänga min mobil i sjön, säga upp mig, och lämna bygden
 
Eller hur drastisk måste man vara? Det är en fälla att växa upp, jag säger då det
 
Fuck this

Lovely~

Låter lite fånigt men: Älskar mina vänner så ofantligt mycket. Och balsamvinäger (dör varje gång jag äter det, återuppstår enbart för att få njuta av det igen)

Jaja, men älskar vännerna mer såklart, skall bli så fint med en högstadierepris i helgen, alltså förstå vad fantastiskt!

Nej, nu älskar jag dem så mycket att jag skall ta och promenixa dit - har ju så pass nära!

Kramy på Eder
/Kärleksfulla Fillzor

take me to portugal, take me to spain

 
 
 
Ljudet av spanska gitarrtoner slutar ju aldrig att hänföra. Likväl bör man absolut lyssna på hela låten; för vid 1:47 händer det GREJER
 
ÅH så bra, så skönt att jag är hemma så jag kan lyssna på musik i timtal åter, det bästabästabästa

stick!!

Varför får jag så mycket räkningar hela tiden för!!!!!!!!!!!!!!!! Skall bomma igen min brevlåda

hår1

 
 
Har sovit hela dagen, har saknat sådana dagar så obeskrivligt mycket
 
 
Är så himla glad att jag rakade håret igen. Tog chansen i Götet när vår vän vi bodde hos hade en hårtrimmer till låns, som den skulle vara tvungen att lämna tillbaka snarast. Då tänkte jag: isf är det meningen att jag skall göra detta nu. Så jag gjord'ett
 
Gjorde det även för att Lova skulle få känna sig duktig + kunna ha något att skryta om, liknande: "Jag är din bästa frisörsgumma!" vilket hon påsken typ resten av kvällen. Jo gumman du e dukti!!!
 
Det känns alltid lite naket när man väl snaggat sig, men det växer ju. Hår är bara hår, proteiner och keratiner. Har inget värde i sig. Likväl ligger det ett enormt symboliskt värde och alltjämt pågående kulturell tolkning av det hår vi har.
 
Med hår kan man symbolisera samt förstärka subkulturell tillhörighet, ålder, andra preferenser osv. Det är otroligt laddat. En av de första sakerna en reflekterar över när en möter en ny människa, är väl troligen just frisyren.
 
När en är snaggad som jag - för att slippa behöva tänka på håret eller känna ångest över en frisyr som fuckar upp sig - blir en likväl etikettplacerad ändå. Så trots att jag - i min brist av frisyr - försöker undvika just denna värdering - märker en likväl att detta är: omöjligt att frånkomma. Istället för att bli neutral i någon mån, vilket jag gärna hade önskat, så blir jag istället förmodligen tvärtom vädligt radikal i vissas ögon. Huvva
 
Men det bästa av allt med att raka av håret = att ta avstånd från objektifiering och att ta avstånd från att vara en attraktion i samma bemärkelse. Det är skönt, att känna sig totalt icke-uppiffad. Totalt obrydd. Man vaknar upp, man duschar, och man ser ut som man gör.

Det är faktiskt en form av befrielse

Nattsamtal, va

Ok får äta upp det jag skrev i föregående inlägg ty en av cheyerna i kupén (så glad över att jag slapp vara ensam hela resa vilket jag till en början trodde!) hade med sig fet packning pga att hon skulle flytta, så det var ju förståeligt.
 
Hon skulle flytta till Piteå, från Stockholm. Jag frågade: "Har du varit i Norrland någon gång?" hon svarade att hon hade varit i Dalarna, hahaha. Varpå jag ~~fräckt nog~~ svarade; "Haha, klassisk Stockholmare med andra ord!". Hon frågade: "Är det så?"
 
Och det tror jag nog. Dock modigt att flytta till jävla Piteå när man vuxit upp + är van vid Stockholms storlek och möjligheter. Kände nästan för att säga: Du har valt fel staaaad ta Umeå ist!!! Men gjorde såklart inte detta.
 
Så himla himla kul att jag tyckte att hon var så stereotypt Stockholmsk på många sätt som inte är relevant att jag går in på nu, men sedan när jag tänkte efter, så låg jag fan också i min jävla slaf och var så j-ä-v-l-a stereotypt Umeåisk. Lever typ upp till alla fördomar/förväntningar på hur en klassisk ung Umeåbo är/skall vara: veganflata, vänstersocialist, rakad schkalle, piercingar, ~~könsförvirrad~~ (eller kallas egentligen: genusöverskridande lol).
 
Som om någon etikett eller kategorisering ens vore viktig överhuvudtaget Det viktigaste är väl bara att man är sig själv, tänker jag. Att man vågar bryta sig lös från förväntningarnas kedjor, och gör det som känns mest ok.
 
Hoppas cheyen trivs i Piteå nu, fyfan alltså

Under en nattlång rast

Inatt är det jag + frida hyvönen som gäller, på en resa genom natten i en sommar som hann ta slut innan den ens påbörjades. Har kommit fram till att jag älskar tåg, så jävla komfortabelt och angenämt. Synd bara att det tycks vara en syssla ämnad för borgare, med tanke på de hutlösa priserna. Plus vad är dealen med alla brudar som har typ flera gigantiska väskor packning var???? Folk tar typ med sig hela sitt liv och bohag när de reser. Mitt viltigaste projekt denna höst = att göra av med minst 50% av allt jag äger. Jag skall aldrig mer sätta tro på materiellt ägande igen (om det inte är kollektivt ägande alltså). Jaja, nighty!

om ebba och rågsved

Berättade för Ana, min brorsas kubanska flickvän, att det har uppstått åtminstone EN bra sak ur askan av Rågsved-Drogsveds deppiga skyskrapor och sorgesamma cirkulära centrum: nämligen fantastiska Ebba Grön, som bildades här -77. Hon hade aldrig hört talas om detta fantastiska punkinspo som påverkat så mycket, förståeligt nog när hon blott bott i Svearike knappt ett år. Lustigt är, att en 50-årig skön gubbe som kom hit för att köpa några trumgrejer som min brorsa ville ha bortsålt, berättade att han sett Ebba Grön på deras första konsert innan de blev kända, på någon ungdomsgård i Hagsätra, i ett knökfyllt rum med minimal scen. Sjukt ball! Så hela denna historia avrundas med att jag introducerar Ebba Grön för Ana, och hon gillar det. Fantastiskt va, hur musik engagerar och skapar gemenskap. Hade gett vad som helst för att fått vara punkare i Stockholm i slutet av 70 alltså, fan vad fantastiskt Om man bortset från den destruktiva drogmentaliteten som florerade förstås

charå bloggy

Ok, det är fysiskt möjligt att få ned en veckas packning i en kånken; check. Det drygaste som finns är fan att släpa på stora tunga väskor. Nu blev det att jag reser ensam alla vägar, miljövänligt alla vägar (fast att nattåget hem mellan Gbg-Umeå kostade 1200 sek sved fan, jävla rån) fastän det är både dyrare och egentligen obekvämare. Men trots det: ganska smidigt
 
Har inte åkt tåg sedan sommaren 2006, så det blir ju spännande
 
Ska bli skönt att slippa internet och dryga rutiner för ett slag! Får hoppas att såväl Estocolmo som Götlabörg bju på sol å sånt. Tar tacksamt emot det, om det skulle vara så väl.
 
Ses om en vecka!
 
 
 
 

here, there and everywhere

Lyckades sno med mig en sjukhuskofta!!!
 
Och ni som tycker att det är äckligt: de tvättas i typ 100000 grader 789008656778 ggr, så nej. Tror typ att det är därför de är snygga, de är så urtvättade och chill!
 
Och ni som tycker att det är morliskt oförsvarbart: Min filosofi = man tar inte från privatpersoner, det är fel att stjäla. Men något som en stor samhällelig inrättning köpt in för skattepengar är ju därmed också indirekt något jag delvis redan äger! Eftersom jag aldrig legat på sjukhus ever måste jag ju få MIN BESKÄRDA DEL AV KAKAN (för tro mig, jag har fan betalat skatt de senaste två årN)
 
 
Kolla vad fin den e:
 
 
 
Hej då nu skall jag packa och stå i!

Det som vackert är

Tack och tack Linniz för tipset om John Lennon-hyllningen på OS-avslutningen. Har ju som bekant ingen televisionsapparat i mitt hushåll, således kunde jag ej följa denna för mig mycket stora händelse i realtid. Turligt nog existerar ju SVT Play, va.

Fint och hedrande, och så himla passande. Kan inte i ord beskriva vilken fantastisk människa han är, var, och för alltid kommer att vara. Bara en sådan sak - att han fortfarande sprider glädje och sammanhållning bland människor, så lång tid efter sin tragiska och plötsliga död. En av de vackraste människor som någonsin har funnits. I hela min kropp sprids det en oförklarlig och levnadsfylld glädje och kärlek och ett enormt hopp - ut i varenda cell - när jag tar mig tid att känna, och minnas, och bejaka mina tankar inför denna fantastiska person. En omätlig och outtömlig drivkraft och expanderande inspiration, som alltid har funnits sedan barnsben, och som kommer bestå livet igenom. Musiken är terapi, texterna filosofi, politiken revolutionär ideologi.
 
Brukar ideligen känna så starkt att tanken slår mig: Jag måste dedicera en tatuering åt honom, jag bara måste, måste, måste
 
För att sedan komma på att: hehe, det är för sent
 
 
Och alla som tror att man ångrar ett sådant val, som vuxen, kan ju ta sig. De har ju inte ens förstått en promille om vad det handlar om
 
Men det är lugnt, jag förväntar mig inte
att folk skall förstå
 
 
 
 
 
 
 
 

men ENDAXI

Är helt jävla lyrisk, känner mig upptrippad som sattan, typ drogad eller vad som helst! Kan inte fatta att dessa fem veckor är helt slut, fem veckor av inte bara heltid, utan fan tusen-procents-arbetande på sjukt obekväma tider. Alltså, jag kommer på ritkigt ha en och flera HELGER framöver!
 
Är också så himla stolt över allt jag presterat, över allt jag lärt mig, känner mig sentimental och nostalgisk allaredan, på samma gång. Har haft den stora förmånen att lära känna fantastiska människor denna sommar, som jag aldrig kommer att glömma. Det är fördelen med att jobba som personlig assistent; man får lära känna sina kollegor på djupet: en present som kommer per automatik med jobbet.
 
Och jag har fått befinna mig i en sjukhusmiljö en del av tiden, och lärt mig hur mycket som helst om massa olika mediciner, vårdmetoder, omläggningar, inhalering, om sjukdomar, om hur livet på sjukhuset är. Kan ni förstå sådan värdefull kunskap! Det bästa med sjukhus = ALLA är så himlahimla trevliga, som jobbar där. Samt att deras engångsplasthandskar är så himlahimla bra (vita, tunna, sköna, man svettas inte i dem lika mycket som i de genomskinliga).
 
Jobbet är krävande, men ack så himla nyttigt. Det kan aldrig bli slentrian. Men trots att jag älskar det så otroligt, så måste kroppen och sinnet få säga stopp. Nu väntar nya tider, nya ~~äventyr~~
 
Som börjar med Emmabesök strax!

mmtaggy

Nästa helg skall jag dansadansadansa
 
 
Jag vet inte var utan bara med vilka, men jag skall dansadansadansa
 
bara omgiven av världens finaste dialekt
 
 
Man kunde bli lycklig för mindre
 
 
 

en blir väl indoktrinerad på jobbe~~

Har sett otaligt många OS-timmar pga mitt jobb, och nu lagom till mina fem veckors arbete är slut, efter sjukt många sporter/grenar, kan jag nu säga att handboll fan är bland det roligaste att kolla på (är ju ej en van sportkollare eller tvtittare så detta beslut är taget efter noga övervägande). Kunde inte gå på toa eller äta middag förrän typ åtta för att det var så spännande!!! Mellan Sydkorea och Spanien!! Alltså så himla spännande när båda lagen är asbra och det är asjämnt hela tiden!!!
Många andra lagsporter är rätt tråkiga att kolla på, just för att det är så lite action. Men handboll alltså, man blir ju typ stressad av att det händer så mycket, fast på ett bra sätt!
 
Dock minus för att kommentatorerna så uppenbart tycker att "dam"sporter är ickeintressanta då de hellre pratar om kommande och gångna herrmatcher och herrspelare titt som tätt
 
 
Alltså hela OS är ju ett jävla analysprojekt, vill analysera exakt ALLT i termer av kön, genus, sexualitet, etnicitet, framställning och tolkning, förväntningar, diskriminering etc. Synd att OS är över typ nu eller så, hade lätt skrivit min C-uppsats om det annars
 
wöwö, skall komma på nåt annat fett

ännu en lördag passerad, fast det var fan en onsdag, en klassisk onsdag

Har på riktigt överlevt denna dag av flera anledningar, men kanske främst pga detta fantastiska skämt som en sjukt deppig men gullig snart pensionerad sjuksyrra berättade. Han frågade alltså mig och min kollega:
 
"Vet ni vad skillnaden mellan en stroke-patient och en neurolog är?"
 
Varpå min kollega svarar trevande: "Stroke-patienten röker, lider av fetma?".
 
Och sjuksyrran kontrar: "Neurologen har båda mungiporna nere!"

Alltså vet att detta skämt är jättejättehemskt men det var så jävlajävlajävla roligt för att det var så bittert och cyniskt och totalt livsdeppigt!!!! Kommer aldrig sluta att skratta åt det, har skrattat varje gång jag har tänkt på det denna dag
 
För alltså, humor är ett fantastiskt redskap för att distansiera sig från den krassa verkligheten; med humor sätter man perspektiv på tillvaron, vilket kan också kan skapa kraft att förbättra den eller uppskatta det man har. Med sorg och bitterhet kommer man tyvärr inte så långt
 
 
Men det skall vara i rätt sammanhang. Sexismskämt bland äckliga gubbar på något jävla lager är ju t.ex. aldrig någonsin ok, eller typ klasskämt bland toppchefer. Man måste ha känsla för sammanhanget
 
 
Nu är det bara 15 h to go, sen är jag off från livet som kallas: arbetare. Eller ja, jag menar: slav. Funtar även på att sno med mig en patientkofta för de är så jävla snygga!!! Vet ej om jag vågar/får tillfälle. Fast iofs, om jag vågar åka i storhissarna själv + smyga runt på sjukan mitt i natta och hitta bland alla labyrintkorridorer i blinkande lysrörsljus skall jag väl föfan våga mer än så.
 
 
 
Och kan inte få bort denna från hjärnan, någonsin:
http://open.spotify.com/track/0dMRK77QuIYfoZoji1Uft2
 
Älskar The Supremes så jävla mycket oki

http://open.spotify.com/track/56XoFI6v7kbGNdM8ALYWof

Förbereder mig mentalt inför den värsta helgen i mannaminne. Överlever jag detta klarar jag ALLT
 
 
På återseende, i framtiden
 
 
 
 

ps hittade flugorna å hängslena åde

Hahaha, schitzojag är för alltid schitzojag; satte precis upp en affisch på en dörr i läggan då jessica poängterade att jag, för en vecka sedan sade: "Jag har kommit över min affischperiod nu". Så jävla tomt påstående, varför försöker man låtsas haffa vuxenpoäng, totalt meningslöst vavava
 
~~FOREVER YOUNG I WANNA BE~~

´´´´´´´´´´´´´´

var faaaan ligger alla mina hängslen???? alltså serr detta är 1 stort problem, största nackdelen med flyttstöket som aldrig tog slut :(:(:(:(:(:(:(

dank1

~~nyduschad å rödörad~~ som sig bör. tur att örat matchar skjorty iaf
 
chillar, posar, dankar, tinar mat, kokar brysselkål,  väntar på att ~~jessigotten~~ skall ämna angöra visit i kyffet i afton. blir väl en promenix till ÅC, har slut på skitpapper nämligen!! och så kan man ju verkligen inte ha det, fy tusan va
 
 
ÅHHH är så taggad på nästa vecka, insåg jag precis nu, skall bli så kul <3<3<3

gbbn


mkt 3vligt

Måste bara förkunna den lycka jag känner! Är så jävla nöjd över hur mitt liv ser ut för tillfället. Över alla spontanbesök som folk kan göra dagligen hit hem till mitt boende; på diverse kaffe/te/gröt/fika/mat/frukt eller vafan som helst. Över det faktum att så många fina bor i min direkta närhet. Över att min lägenhet är världens bästa för att den är mysig och för att det luktar kaffe + nytvättat när man kommer in genom dörren + att solen hälsar en välkommen hem.
 
Över att jag börjat träna (ja, ni läste rätt, alla verkar ju tycka att detta är det mest radikala som skett under världshistoriens gång att jag börjat med detta, men fyfan vad rätt det är). Kan inte förstå varför jag väntat så många år med att göra detta, när jag ändå velat det så länge. Man mår så jävlajävla bra under + efter att man tränat! Alla aggressioner försvinner, man känner sig pigg och alert och levande. Att man har kontroll över sin kropp och sitt psyke. Alltså detta är fan en drog, ty sådana kickar får man. Jag känner mig som värsta renlevnadsmänniskan; jag har inte fekkat eller intagit alkohol/nikotin på länge, jag äter bara bra mat, mycket lite socker, jag sover tillräckligt mycket osvosv.
 
Varför leva destruktivt och få ett psyke därefter, när man kan leva på detta vis och inte ens känna ett behov av att göra alla dessa destruktiva saker!!! Är typ frälst eller nåt
 
Nu är det bara två helvetesjobbpass (7-23 + 7-22) kvar, i helgen, för JA jag är en slav som kommunen ÄGER (tydligen, har man fått lära sig nu. Jag skall aldrig mer kontrakteras åt någon, fuck you allt som kan kallas etablissemang.)
 
Men ljuset i horisonten: På måndag är jag fri, och då sticker jag söderut en sväng. Välbehövligt.
 
Tack och hej!

sgt.


Lovely Rita meter maid,
May I inquire discreetly,
When are you free to take some tea with me?

2012-08-08

Drömde att jag fick se perspektivet inifrån en hönsbur. Det var en oinredd hönsbur som rymde en höna, vars enda levnadssyfte var att lägga ägg. Som någon annan tar tillvara på
 
Det fanns bara plats att stå på, inte mer
 
Tur att jag redan är vegan, annars hade det varit jävligt jobbigt att äta frukostägget, hade väl inte gått
 
 
 
 
 

hellu

gullebror och gullejag in the 90's!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
chillar i ett kontrabasfodral, som sig bör

http://open.spotify.com/track/5VJoZDOsHZ69JdqY1yYgoi

Saknar mitt svarta hår. Inte frill'en på bilderna nedan dock, men svarthetN.
 
Fint me drogblick osv
 
 
Fattar inte varför jag är blond egentligen?! Har alltid gillat mörkare hår bättre, såväl på andra som på en själv (no offence till alla blonda. no offence till moí)
 
Jaja, får väl färgat schwartze någon gång i hösty
 
FY FAN vad jag inte vill arbeta mer, enough is enough, faktiskt.... så jävla less
 
Wöwö spola fram tin litt' plzdraginspo 2~~

 
 
 
Har en jävligt dryg impuls florerandes innanför skallbenet mitt: har blivit less på mitt hår igen så är så jääävla sugen att bara raka av hela skiten. Det mest frustrerande är att jag faktiskt har en hårtrimmer här hemma, så skulle liksom ba kunna spontangörat i min ensamhet.
 
Ok tänker ni - skitsamma - är väl bara att görat. Men ni fattar inte vilket drygt projje det var att bli blond!!! Tog så jävla lång tid + att jag lovat mig själv att prova färga det i en tokig färg nu när man kan när man e blond och inte mörkbruk som annars. Måste ju få ha asklila eller urtvättat rosa eller orangeröd eller vafan som helst. När man kan!!!


Gudars, hur skall detta sluta
.
 
+ Att när skall vi draga egentigen?
 
 
 

det gröna gulde'

Äter avocado och läser igenkännande och instämmande denna artikel:
 
http://www.dn.se/ekonomi/gar-det-att-hitta-en-perfekt-avokado
 
 
Varav slutet är bäst: "Men de flesta håller nog besvikelsen för sig själva, tror Daniel Månsson.". Mmmm, gråter i min ensamhet var gång jag får en trådig avvo när jag väntat mig en silkeslen och krämig en :'(
 
Men serri, bör ju fan börja gå tillbaka med skiten!!! 1/3 av gångerna är frukten helt oätbar! På ett år lär man ju lägga flera hunkor på skit som ej går att förtära
 
 
vilket svinn, va

~~wordz of wizdom

Idag fick jag något klokt förklarat för mig: Att orsaken till alla konflikter i grunden är - missförstånd
 
 
Det var så himla smart och sant så därför ville jag delge mig utav detta
 
så nu vet ni också
 
typ som ett yogiteacitat, fast på svenska, fast virtuellt på en blogg och inte på en överbeprisad jävla telapp som man sedan kastar bort
 
 
min blogg kan ni tyvärr inte kasta bort, hur mkt ni än hatar den, hjehehehehehehe
 
 
 
 
 
 

draginspo~~


man e väl: ett homo

Gillar att emmas första kommentar när hon kommer in i läggan är: "Hello Lesbo!"
 
 
Jag känner mig extra betydelsefull då!!!

fekkefekkefekke

Wöwö, bille till Stockholm kirrad + bille till Götet kirrad! Nu behöver jag bara kryssa över genomlevna jobbpass i mitt schema i 7 dagar till - sen är jag finito på arbetsfronten för ett jävla bra tag framöver. Som jag brukar säga; sen ska jag aldrig mer jobba i mitt liv. Men riktigt så drastiskt må det kanske inte vara, blott i tanken.

Önskar alla lyckliga, fina, glada människor som befinner sig i Stockholm denna afton en ~~happy pride~~, önskar jag var där med er och firade. All kärlek är bra kärlek, alla människor är vackra!
 
Glöm inte det.
 
Nu avrundas quella med kvällste+vänner+kex, innan man skall upp i ottan igen och: arbeta


 
 

schnitzigt

Arlo Guthrie är c00l_ och denna låt är så satans jävla bra:

http://open.spotify.com/track/0mJgYBqXh1B1KetCUVe3QT

Älskar woodstock lite för mycket för mitt eget bästa tror jag

Ska se hela fyratimmarsdokun med brushan nån gång - i sträck. Fan vad fett

Innuendo

Ligger i dumpstersoffan, inmundigar kaffe+te och lyssnar på Queen. Helt ok
 
 
 
Mina bästa gubbar i världen (bortsett från min pappa som alltid står ovan dessa såklart) =
 
1. John Lennon
2. Morrissey
3. Freddie Mercury
 
Det dessa tre har gemensamt, förutom deras vishet, är att ingen av dem är macho. Finns inget äckligare än macho+hegemonisk maskulinitet. Blä
 
Återkommer med en lista på mina bästa gummor sen~~
 
 
 

fridayfriday

Har fått min första post till nya läggy <3 :

 
Förvisso fett tråkig post men ändå. Måste börja skriva brev till folk igen, det är så jävla kul!
 
Nu skall jag även tvätta för första gången i Beck-källaren (och vänta på att Samara eller något annat creep skall komma från mörkret och ~~överraska~). Tror att det kommer gå bra. Har som tur var aldrig varit mörkrädd. Bara hissrädd, höjdrädd och traktorrädd. Och lite hästrädd, fastän mitt namn betyder typ Hästvän eller nåt
 
Om jag inte skriver mer idag är det för att något creep huggit ihjäl mig i korridoren iaf, så då vet ni det :-)

King!

Hahahahaha alltså snälla, ni måste ju kolla på denna länk, hade totalt glömt bort detta/visste inte att det låg uppe på sidan. Blev intervjuad under VT-11 när jag fortfarande var B-student på genus, angående min upplevelse av att vara student tillhörande UCGS-instutitionen.
Intervjun gjordes inte på engelska utan är översatt i efterhand. Dessvärre, får man väl tillägga, för då kom ju inte mina snitsiga formuleringar med, på likartat sätt.
 
Kul för övrigt att jag har exakt samma frill' nu som då, fast ganska kontrastfyllt åt andra hållet hehe
 
Här är intervjun iaf:
 
http://www.ucgs.umu.se/utbildning/intervjuvisning//i-am-surprised-that-i-have-learnt-so-much.cid190625

http://open.spotify.com/track/6beBOWgXFrjlR9te7nx7ta

Vill egentligen blogga men orkar fan verkligen inte. Är både trött i kropp och trött i sinne, har typ inte suttit på en stol sedan i lördags eller vadå
 
Men så mycket kan en förtälja: Att så här hemma har jag inte känt mig på längelängelänge. Läggan är helt underbar och den eufori jag kände när jag slog upp ögonen imorse, är totalt obeskrivlig. Härmar titeln på Palmeboken a.k.a tegelstensboken, ty det är: "underbara dagar framför oss".
 
 
Vi ses när vi råkas, och sånt därnt.
 
 
 
gissa vem

RSS 2.0