omändringar

Jag har konsumerat denna månad. Köpt ny mp3 förra veckan, kånkenväska, köpt lite böcker, underkläder, ansiktsprodukter, alkohol, kläder. Men efter detta blir det ingen mer konsumtion, skall ha köpstopp i tre månader. Inga kläder, köksgrejer, inredningsskit, saker, skor, parfymer, teknik, skivor eller annan onödig lyxkonsumtion. Jag måste rannsaka mitt inre, stabilisera mitt samvete, börja leva som jag lär. För det gör jag inte nu. Materialism leder per definition till ondska och girighet, och får som konsekvens en feltolkning av livets egentliga värden. Därför måste jag sluta upp med konsumeringen som bara fördärvar mitt inre, mitt sinne. Skall endast köpa: hygienartiklar, hudprodukter, smink någon enstaka gång när det är akut, linser, dryck, mat, busskort. Och fika!
Skall fan inte köpa ett skit utöver detta förrän jag lyckats spara ihop helt till ett trumset, vilket lär bli om 2-3 månader. Sätter spärren fram till 1:a maj, lagom till 1:a-majtåget så jag kan köpa pins!

Det känns som en befrielse. Att slippa tänka på "vad vill jag ha, har jag råd med allt?", slippa bränna pengar på onödiga saker som egentligen inte betyder något. Visserligen är jag inte lika inskränkt nu som jag var under högstadiet, då jag älskade att "shoppa" för sakens skull, och brydde mig än mindre om vad det var. Till skillnad från då känner jag ej längre eufori över nyköpta ting, även om jag köper något som jag faktiskt velat ha i flera månader eller år. Jag kan liksom inte känna den där flyktiga glädjen över att "vad kul att jag har denna pryl!".

Det är något pinsamt över folk som har shopping som intresse. Något så opersonligt och egoistiskt göromål - jag kan liksom inte ens fatta det tragiska i att folk (och även jag själv, tidigare) - ser det som ett nöje.

Med dessa ord sagda: bort med felprioriteringar - fram med befrielsen!

Jag skall även sluta äta fisk igen, men jag väntar tills räkosten är slut (slänger inte mat i onödan vettni).


när jag äcklas

Det bästa med att gå statsvetenskap är att få chans att gotta ned sig, ordentligt: i politikens förunderliga värld. Det är få saker, som kryper under skinnet, får pulsen att banka lika hårt, blodet att koka lika enormt mycket, eller glädjen att spridas mer euforiskt - som politik. Det finns inget som mer brinnande kan fängsla mitt sinne, som får mig att vilja agera, som får en att reagera. Att känna hat mot felaktiga system. Att inget mer på jorden önska: än förändring. Det engagerar och levererar. Den bästa känslan jag vet: är när man diskuterar en fråga man verkligen brinner för, och hela ens existens förvandlas för stunden. Lever endast för nuet.

Denna vecka pratar vi om Liberalismen. Majoriteten av västerländska samhällen är liberala demokratier. Vi föds upp med tanken inpräntad: att detta är det bästa samhällsskicket som finns. Det ger oss socialt stöd, jämställdhet, god välfärd, individens frihet (t.ex genom vår grundlag i yttrandefriheten), möjlighet att påverka. Om än att påverkan som sker är på väldigt minimal nivå när det handlar om representativa demokratier (som vi ju lever i). Men även om vårat samhällsstyre idag är bättre än sovjets DDR, fascismens Italien eller nazismens Tyskland, innebär det inte att vårat nuvarande styrelsesätt, är det optimala för människorna, eller ens för mänskligheten.

Och däri ligger faran: att folk generellt sett är omedvetna. Att folk inte bryr sig, om att tröjan de köper på H&M ÄR oetiskt och miljöfarligt producerad. Att köttet de äter, har fråntagit en annan varelse rätt till liv. Att grundförutsättningen för att vi i västvärlden skall kunna leva så gott som vi gör, förutsätter att miljontals i andra världsdelar slavar till svältlön. Kapitalismen KAN ALDRIG legitimeras med etiska grunder. Det finns inte någonstans, något kryphål: där denna ideologi inte är genomladdat egoistisk. Och ändå finner sig folk i det. Folk är så lata och nöjda med sin puttinuttiga svenssontillvaro att de inte ens fattar att de dagligen reproducerar könsordningarna, bidrar till det skiktade klassamhället, förstör miljön mer och mer med alla dessa ändlösa enpersonsbilturer.

Och därför, kommer jag aldrig att hänge mig åt liberalismen. För att den lovar guld och gröna skogar, snackar vackert om individens frihet och möjligheter, men levererar ett förtryckande system där individen knappt har någon påverkan på makten bortsett från vart fjärde år. Att denna ideologi - faktiskt subtilt menar - att den som har hamnat i de lägre samhällsskicken får skylla sig själv: "för alla har ju samma grundförutsättningar". Men alla har inte samma förutsättningar, redan vid jävla födseln drar man sin livslott, många gånger. Och vad fan ligger rättvisan i att de som jobbar extra hårt skall få mer - när det faktumet kräver att andra har det skit? Varför skall den rikaste människan på jorden inneha större egendom än flertalet länders BNP är värda tillsammans? Det kan aldrig någonsin argumenteras för: med en etisk aspekt.

Folk är så jävla nöjda och okritiska. Det äcklar mig.

råttkalas 2
råttkalas 1

cha-cha-cha-cha-chaaanges

Nu har vi råttisar i vår lägga. Rositas kompis har blivit väldigt allergisk så med detta akuta läge, och med mitt väldigt blödiga hjärta, kunde vi inte göra annat än att gå med på att ta hand om de små liven - åtminstone tills vidare. Har haft 5 hamstrar och 2 chinchillor i mina dagar, bortsett från alla katter då. Ville även i många många år ha tamråttor, då jag alltid känt fascination för dessa intelligenta och smidiga djur.

Men nog trodde jag allt att smådjurstiden för alltid var över; känner av etiska skäl att jag ej sympatiserar med fenomenet "djur i bur". Därför bojkottar jag också zoo och cirkus. Men med detta i åtanke: att dessa små liv kanske blir avlivade till slut om ingen ny ägare hittas, kan jag inte göra annat än att bara ta djuren till mitt hjärta och barm. Alltså jag är urtypen för att bli en mad cat lady, blir fett sorgsen när jag hör om djur som inte har någonstans att ta vägen!

Så nu är jag råttägare, tänka sig att min barndomsdröm faktiskt gick i uppfyllelse. Men jag har inte hälsat på dem ännu. Vi kommer nog få gott om tid att lära känna varandra.

Våra små råttisar och jag!

gillade denna när ja va ett kid


råtty

Jag skall bli råttmor!
http://www.helnwein.com/


hon rökte stora cigarrer och sköt som en karl

Efter ett dubbelpass (obs ej gym för så jävla uppstyrd är jag dessvärre ej) så går mitt huvud sönder av alla intryck!!! Dock på ett positivt vis. Alltså var ju lite nervig inför "välkomstseminariet" då man skulle sitta i en ring i halvklass och presentera sig själv (namn, ålder, vad man läst tidigare, varför man läser stats, vad man gör på fritiden osv) men såhär i efterhand var det så sjukt värt.

Det är så sjukt roligt vad otippade intressen alla har! Någon håller på med karate, någon har läst marinbiologi, någon är buggledare. Känner bara: man kanske ska sluta upp med "första-intrycket-fördomar" och bara lyssna på hur intressanta folk faktiskt ofta kan vara. Själv sade jag att de skall komma till läkarvillan och se mig DJ:a senare i vår, för jag och Linda kommer styra draget!

Det har varit en trevlig dag.

Summa summarum: Kanske ej blir forever alone...

Kanske!videräckel

Det här inlägget är så pinsamt att jag inte ens tänker ödsla tid på att debattera emot exakt varje mening i hela texten. Nivån är får låg för att jag ens skall drista mig till att hamna jämsides:

http://hockeysverige.se/blogg/pettersson/12284467/man-vs.-kvinnor


citat ur inlägget:

"Jag själv har en rätt okej balans i mitt eget förhållande. Jag är bättre på det mesta, men hon är bra på det jag inte orkar bry mig om. Jag hade varit bättre om jag hade velat, men ibland måste man ju avstå saker för att öka självförtroendet hos andra. Så det är en rätt bra synk."

Så fint att han är så "ödmjuk" som låter bruden göra allt skitjobb för att "öka självförtroendet" hos henne. Hahahahhahahaha åhhhhh vilken självgod liten äcklig mansgris, blir nästan kåt!


.....

jeje

hahaha åh, världens bästa:

http://tackaalliansen.se/

tjilll

äga! Lalehs nya har släppts! tycker dock att hennes första album utan tvekan är det bästa, men lyssnar ändå med spänning~~~~~~~~~~~~

skall bli dj. men först ska jag äta omelett

drägg1

Kul att bli anklagad av hyresvärden för att vara ansvarig för drägget i trapphusen (ASMÅNGA halvätna salamikorvsbitar utanför våran dörr, så jävla äckligt men av ren princip städar jag ej bort andras skit. + oidentifierbar kladdig, röd vätska längst ner vid entrén, förmodligen någon jävla alkoläsk eller andra tönterier). Ba "Ni hade fest i helgen va?", olyckligtvis hade vi fekke samma kväll i Ludvigs ära, men det var 10 pers som alla var lugna och drog innan ett, medan festen nedanför höll på rätt mycket längre, med gaaaanska många fler besökare. Alltså bara en grej: Blir fett sur av att bli anklagad när vi skött oss exemplariskt de få gånger vi haft fekke! Pallar ej att nästan bli uppläxad som om jag vore en ansvarslös omogen 16-åring vilket alla andra på fekken nedanför var, vad fan - väx upp! Tydligen kostar det 1000 spänn för en städutryckning som görs när det blir "oväntat stökigt", ledsen men jag tänker ej betala ett öre. Ett tips är att välja sina fekkegäster med större omsorg och ta ansvar för drägget som blir annars......


lolololololololollololololollolololollololololololollololol


Nu ska jag spela trummor med Amandus, kolla på eltrummor, och gå på DJ-lerre med Linda! Världens bästa dag, kanske (bortsett från det mitt första stycke handlade om).

PS Känns ju extra kul att ha fekke på friday här, skulle vara så sjukt pinsamt om den spårade bara för att jag stolt och skrytigt snackat om hur skötsam jag är. Fast skitsamma, fekken kommer äga! DS

forever alone

Idag har jag upplevt:

1. Den mest intressanta föreläsningen på så jävla länge (och fastän den var 3 h lång blundade jag inte en enda gång!)

2. Min tystaste förmiddag i mannaminne. från kl 09.20-12.10 sade jag inte ETT ORD till någon. (Häpnadsväckande - jag vet!!!!)

Alltså seriöst, jag känner på mig att detta ej bådar gott. Jag går i en klass med FYRTIOFEM randoms, alla är väl mer eller mindre äldre än mig. Det finns ett fåtal som verkar nice som jag skulle vilja prata med; men idag råkade jag komma in i klassrummet sent vilket bidrog till en inte alltför fördelaktig klassrumsplacering. En förutsättning för att ~~break the ice~~ och börja snacka är ju att man sitter bredvid någon nice (som man vill ta kontakt med): sitter man bredvid varandra kan man små-kall-prata innan lerren börjar; sedan kan man köpa kaffe tillsammans på rasten eller dylikt.

Min nu fick jag som sagt en dålig placering längst bak (pga att det var så fullt när jag kom in) och då kan man inte gärna gå fram till vald random på rasten - komma fram till ett bord och ba "tja".

ALLTSÅ SERIÖÖÖST jag orkar inte ens att detta känns som ett problem för jag ÄR socialt kompetent och jag har inga problem att prata på med folk jag inte känner, egentligen. Men problemet ligger i att det är så många; så man vet inte vem man skall börja prata med först. Vet inte ens vad någon heter. Plus att två stora grupper redan känner varandra sedan innan pga att det går i samma program - jävla lotto. Ql att försöka penetrera deras gemenskap liksom.

Detta är fan i mig karmabitch striking back on me för att jag alltid gått i awesome klasser de senaste 5 åren. Synd om det vore så, för kursen i övrigt är ju awesome.

Kommer bli forever alone - det är skrivet i sten.frestande

längtar så jävla mycket till fetaste csn-utbetalningen på hela året

om jag inte åt något eller drack något på hela månaden och bara betalade hyra+el+bredband+linsräkning+mobilräkning skulle jag fan t.o.m ha råd med ett trumset med resterande pengar!!! hur galet e int de på 1 skala

Men en bra metafor


Så kalla mig CP
Kalla mig bög!

k

Dagens bästa: När jag kollade på animal planet med winston

makaker och lemurer kommer inte från samma land

~Frankieeeee~

Jag och rozen började kolla en lesbisk serie som vi missat; nämligen Lip Service. Hade hört innan att den skulle vara bra och mer realistisk än L-word eftersom denna istället handlar om "vanliga människor" och inte om superrika superflator. Utspelar sig dessutom i Skottland - så plus för dialekten.

MEN - det första vi slogs av, första avsnittet, var deras totala karaktärs-ripp-off på Shane: i karaktären Frankie. Frankie är den supersnygga flatan som får vem som helst på fall, och som inte drar sig för att ligga runt även om hon samtidigt fuckar med såväl sina egna som andras känslor; negativt.  Alltså finns så pinsamt många likheter så vet typ ej var jag skall börja: båda är ~charmörer~ som får och tar vad de vill ha, båda har butchig stil, tatueringar, är lite sådär mystiskt inåtvända pga svår bakgrund/uppväxt, båda är genomsnälla players, och båda försöker sig på förhållandegrejen men misslyckas fatalt om och om igen.

Fast samtidigt är det så jävla logiskt att ha en sådan karaktär. Någon som verkligen utrstrålar trygghet i sin sexualitet, och som är lite "bad", men samtidigt är en god vän. Shanekonceptet verkar helt enkelt vara ett vinnande sådant.

 

 

PS Serien var ok, inte lika drama som L-word. Men den är ok sevärd iaf. DS

Stats A

Lyssnar på The 13th Floor Elevators och tänker på hur bra det kändes på kursintron idag. Min fjärde universitetskurs tar alltså vid i detta nu. En kurs som består av att diskutera åsikter, debattera innebörden i begrepp som vars tolkning vi tar för given. Jag kommer bredda min allmänbildning. Jag kommer känna ilska vid vissa debatter. Men just nu är jag så jävla jävla pepp, för det finns inget intressantare än politik och samhällsfrågor

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Har suttit i exakt 12 h nu och skrivit nu, det är det enda jag gjort idag, och nu är jag FAN KLAAAAAAAAAR

Ens liv är så patetiskt när man har tentavecka. Det enda jag gjort idag är:

1.Äta
2.Duscha
3.Skriva
4.Tagit små pauser i mitt skrivande för att småäta, sträcka på benen, krama rozen, klappa katten, eller någon entimmespaus med surfande.

Men jag har fan likväl suttit vid dattan hela jävla dagen. Jag borde ta en datorfri helg

Alltså det bästa med tentaskrivande är att man får öl när man är klar

Och att ölen smakar så jävla gott då!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ps ingen öl nu tyvärr utan imorgonkväll. den som väntar på nå gott)


Hej då och god natt för helvete

det snackas om min katt
tråkig dag igen va

hjälper mig att skapa världens bästa tenty:

http://open.spotify.com/album/006Qsi10luS9xEBAcIWGTf


ackompanjerat av Champis och Cream Cheese, förstås.vill spela trummoooooooooooooooooor

francis bean

vacker som far sin


plus att jag hatar ~mediedrevet~ om att hennes bf "ser exakt ut som kurt cobain omg!!!!!!!!", chilla

hatar också journalister som skall agera amatörpsykologer ba: "Hon vill gifta sig med sin bf för att han ser ut som hennes pappa = för att hon vill gifta sig med sin pappa!"

eh ja för det är logiskt

keep it up, wikidikiNi vet ju detta redan. Detta är vad som kommer upp om man söker artiklar på engelskspråkiga wikipedia (så infon jag ville ha reda på får vänta några timmar tills det öppnas upp igen). Det är ett bra initiativ av wikipedia. Fatta bara förödelsen i situationen att hela Google skulle släckas ned, inte bara temporärt utan permanent. Som Kina, som ville ha (eller t.o.m gjorde?) Google censurerat. Individens frihet bör aldrig inskränkas, skall det vara så jävla svårt att förstå

Fast, hehe, sen någonsin har USA varit ett gott exempel för något, lololololol

händerna som skrumpnade

Energydryck är min ädlaste vän, noblaste riddare
när det kommer till TT (TentaTider)

Kom även på mig själv med att bli glad över att slippa dra upp det fittdryga leget när jag införskaffade dessa läckra, hjärnstimulerande förnödenheter. Ba hurray, jag ser inte ut som 15 längre. Eller har det blivit 18-årsgräns t.o.m? Hur som helst, jag ser inte ut som 18 heller!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Detta är mycket viktigt att poängtera!!!!
Mmmmm, börjar få sådär härligt ont i halspulsådrorna nu, dags att koka kaffe (natten är ung, kvällen är ljuv, livet långt borta, innan detta är bortgjort)


Vi ses i helgy

sry upptagen med analysfitty

Invisible ratholes
Invisible!

hanze unt gretel

Startade veckan med att göra något riktigt ~risky~. Köpte Umeå Openbille fastän jag inte har den blekaste om någon jag känner skall gå eller ej! Men alltså känner ba:

1. Vill ju gå
2. Billig biljett med bostaden!!! 325:- för 2-dagars = VÄRT
3. Vill ju ej vänta på att "fler ska haka" för att sedan upptäcka att bostadenbillarna e slut
4. Ofta alla ens vänner hatar musik

SÅ, jag hoppas ni tar er i kragen och joinar mig i detta! Lovar att bju på chirre å förfekke annars (gillar att köpa mina vänner)

Nu ska jag skriva om Boye, för uppgiften kräver det.

PS Tycker "Once Upon A Time" verkar lite pretto DS

filmtipze~~

Jag och rozen har sett två bra filmer idag, som båda berörde feminism ur ett intersektionellt perspektiv. Klicka på bilderna läsa om filmerna.massa onödigt skit läs ej

Det bästa med att hänga på språkgränd är att jag får hänga och njuta av quality-time och cp-time med mina bästa vänner. Det sämsta är när man skall med bussen hem. För att:

1. Det tar typ 45 min att ta sig hem till fittboda (=känns inte ens värt att bo i stan när det känns som att man bor i jävla bushen. tar fan lika lång tid att åka buss till holmsund)

2. Det är så JÄVLA drygt att stå ensam vid ÅC-hållplats vid alla fekkeglada människor på glatt fredagshumör, alla hänger i gäng och så står man där ensam och nördig ba: "jag ska inte vara social för jag ska hem till min flickvän och mina katter". Och så skriker alla och tar över hela bussen och det är tusen miljarder människor och alla ~coola katter~ kliver av vid Vasaplan för att fekka vidare, och där kliver det på tusen miljarder till. Är typ mellanstadie/högstadiefeeling på det, är typ en otrevlig social situation

Fast det är klart, när vi flyttade hit var jag rädd för att boka tvättid själv för tänk vad pinsamt om nån av våra randomgrannar (ja, alla är konstiga i princip. vad kan man förvänta sig av fittboda) skulle vara där (jag hälsar aldrig på mina grannar). Så jag brukade skylla ifrån mig och be henne göra det och argumentera med att jag "har social fobi". Då skrattade hon åt mig :,(

Hatar även att åka hiss med randoms!!!! Fast det kan också bero på att jag hade hissfobi när jag var liten...Hatar hissar lite fortfarande. Speciellt små hissar....

Nu ska jag se film! Och hoppas på att jag bli bjuden på bärs! Imorgon skall jag vara hardcore på en fekke! Fast tydligen behöver jag inte klä ut mig eftersom att jag hört 2 ggr idag att jag redan har "den stilen". Vilket jag fan ej var medveten om innan

Tur att det finns andra som har koll på en när man själv ej har det

Cíao

så jävla less

http://www.dn.se/nyheter/politik/oklar-linje-om-tvangssteriliseringar

Vet ej vad som gör mig mest förbannad: Att Göran Hägglund är en röv, eller att vi i skolan pratade om "Kris i befolkningsfrågan" (dvs berörde ämnet: den oetiska aspekten i sterilisering) och INTE pratade om att det faktiskt pågår fortfarande.

Satt där i klassrummet, väntade på att läraren som på ytan skall verka genuskompetent, skulle yttra åtminstone en mening om att vårt samhälle inte är fullt demokratiskt för alla, eller att någon av mina kurskamrater skulle har nog allmänbildning att veta - eller bry sig om detta.

Men varför tala för döva öron


Roligaste är ju citatet av en viss KDman Anders Andersson:

"– Det är viktigt att vi står fast vid försiktighetsprincipen och inte rusar i väg med lagstiftning. Den här frågan behöver vi titta lite djupare på."


Ja, för detta är ju ett alldeles sprillans nytt problem, så visst kan det ta lite tid innan man kan lösa problematiken. Ja, alltså vi vet ju om problemet nu men det är nog fortfarande omöjligt att få det löst inom hundra år...ja, det är ju som sagt komplicerat. FÖR ATT DET GÄLLER TRANSPERSONER = inte riktiga människor?

Blir så JÄVLA förbannad på denna skit, jävla totalitarism!

Ja, när vi ändå snackar om hur jämlikt, underbart och perfekt Sverige är så kan jag ju lika gärna tipsa om detta också:

http://www.facebook.com/events/152068168236102/

Fu
godnatt

Nu har Zeldy stuckit</3</3</3</3</3</3</3</3</3</3</3</3</3</3</3</3</3</3</3Hon skall leva ett vackert, fritt kattliv på Ön. Saknarej gumzy (U)

Mina schénaste bakisbilder:


Från -08? (i Piteee)


Från -11...................................(in BerlinBerlin)

ps kul att jag var snyggare när jag var 17....ds

Om "Jag Är Nyfiken Gul" DEL 2

Att filmen är sevärd råder inga tvivel om. Diskussionsfrågan i klassen dök upp, precis som tidigare nämnt: "Jag blev förvånad över att filmen inte var mer provokativ. Jag hade förväntat mig någon homosexuell sexscen, eller alltså en manlig homosexuell sexscen". Frågan i sig, och personen den yttrades av, gör mig inte ledsen. Utan själva grejen: Att homosex ANSES provokativt. Och gör det i allra högsta grad idag. Och var framförallt då - därav anledningen att de inte hade med det troligen, det var för mycket. Amerika hade säkerligen bannat filmen totalt om den innehållit manliga sexscener (Versionen två - den Blåa, innehåller tydligen lesbiskt sex dock...).

Men det är det jag INTE förstår är VARFÖR homosex är/anses vara provokativt eller frånstötande på något sätt? Folk i min bekantskap brukar säga, angående homofobi att: "Jag fattar inte homofober, det är så hetsade över sexlivet som homosexuella har - men jag vill fan inte veta av NÅGONS sexliv. För när man frågar homofober om de tycker att det är äckligt att se två bögar laga mat ihop, så blir de tysta. Det är sexet de äcklas av.".

Och ovanstående resonemang är king, självfallet är jag inte intresserad av någon annas sexliv heller. Det är liksom inte intressant av någon grad. Men kan någon snälla förklara VARFÖR homosex skulle vara äckligt på något sätt? Och varför just manlig homosexualitet anses extra frånstötande? Man gör i princip samma saker som heteropar gör, eller förresten vadå samma - alla par gör väl olika grejer? Det finns liksom ingen sexmall som alla följer. OM två INDIVIDER gör saker som vem som helst gör, varför är det då äckligt? Bara för att dessa individer råkar vara av samma kön? Kom inte med argumentet att homosex är onaturligt - att det är därför. För begreppet "onaturligt" är det mest idiotiska som existerar. Man kan tala om vad som är biologiskt betingat - t.ex att heterosex är reproducerande, homosex är inte. Men det är fortfarande inget argument som styrker att homosexualitet skulle vara FEL.

Människor har i alla tider njutit av sex, oavsett de två (eller flera) inblandades kön. Människor har i alla tider blivit förälskade, oavsett de två (eller flera) inblandades kön. Det är inget konstigt. Det har med känslor att göra. Viljan att kunna handla, efter sina egna sinnen. Följa sin egen lust och sina egna känslor.

Jag tänker aldrig släppa ilskan mot folk som ser mig som en perversion! För jag är fan inte det!

Homofobi är för övrigt väldigt ofta en undertryckt känsla av att man själv känner rädsla över att man själv är/skall bli homosexuell. Det är bara fega människor som lever med sådant hat.

Jag tycker synd om er

Om "Jag Är Nyfiken Gul" DEL 1

Igår fick vi se en kultfilm på skoly som jag velat se länge; "Jag Är Nyfiken Gul". Den svenska 60-talssynden så drypande av perversion att den inte kunde annat än sätta stopp i provokationens strupe, hos amerikanerna. Lena Nyman i sitt ungdomliga esse, osv. Det finns som bekant en del två, "Jag Är Nyfiken Blå" som jag ej sett dock. Tror att den kanske skulle vara snäppet "grövre". Fast självfallet blev man ju förvånad vad gäller perversionerna, hade förväntat mig asgrova sexscener som blottade allt och visade många ljud och dylikt, men fann detta relativt harmlöst. Ändå blev filmen fullkomligt söndercensurerad i landet på andra sidan atlanten.

Fast självfallet, innan sexualrevolten på 60-talet var väl allt mer än kyss kallat perversion, så man måste sätta in det i sin kontext. Intressant med filmen är dess rörliga form som gör den svår att genrebestämma. Man tänker: "Är det en dokumentär...är det en spelfilm...är det drama? Är det en politisk film av propagandasyfte?" men inga svar ges. Den är vad den är. Många intervjuer hinns med - äkta sådana - med bl.a Palme, fackmänniskor på LO samt ströfolk på stan. Frågan "Lever vi i ett klassamhälle?" svarade ALLA Nej på, t.o.m industriarbertarna själva! Detta var min största förvåning, jag har levt med en sjukt romantiserad bild av 60-70-talet så till den grad att jag hela min tonår varit så arg över att jag varit född i fel tid. -70talet, det var ju MIN ungdomstid, egentligen. Det var så det borde varit menat.

Men ens önskedröm om en fullständigt politisk medveten befolkning där alla är antikapitalister och fredsidkare, var inte mer sann då, än den kan bli nu. Världen är sorglig.


plz

Alltså sattan, vill fan bo på Nya Geografigränd (2B)


de dagarna är förbi

dubbeldusch med Dubbeldusch. Så flatiga e viOch vad är upp med att någon från HEMAVAN åker till oss enkom för att ha Boris?! Är inte det aslångt???? Kan någon snälla säga hur långt det är

Fast det är klart, han är ju rätt zöt.


Snart är kattiztiden förbi.ok

men jag kan åtminstone skapa makalösa quinoa/bön-sallader.

visstibland är jag miserabel

provokationen makarna myrdal trycker i halsen på en

rashygien, positiv eugenik, negativ eugenik. Ja, det låter väl lite småmysigt så där.
Allt för folkhemmets starka framväxt, va!


Etik är bara ett påfund skapat av pknördar?

min vackraste gubbe


Misfits är min bästa serie för tillfället. I brist på nyaste Skinssäsongen laddade vi ned Misfits som jag läst på ~el interneto~ skall vara tacksamt att beskåden, om man nu är ett Skinsfan av rang (obs: hoppas att det är införstått att jag med "Skins" menar den BRITTISKA versionen..!!!!).

Var skeptisk från en början då jag per automatik har en gard emot allt vad superkrafter i teveserier heter (kanske är jag konservativ eller tråkig, vem vet) men det görs på ett så jävla bra sätt i serien. Precis som i Skins är det intressanta karaktärer, bra musik, härlig brittiska, en icke-romatisering av ungdomslivet som är ärligt och rakt genomgripande. Bra skådespelare.

Och Simon, ovan, är min bästa inåtvända indie-gubbe. Älskar för övrigt frisyren, vill ha den.


Här, om seriens handling osv:
http://www.imdb.com/title/tt1548850/

äger som alltidhttp://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3718&grupp=10409&artikel=4897982

drygggT

Gavs en impuls att färga håret. Sedan kom jag på att jag inte har något. Ett litet problem


(ölsväljarminen, väldigt hett)

För ett år sedan
Lagar gomaten och lyssnar på det första albumet, det första vi hörde tillsammans:

http://open.spotify.com/album/0snsEQ4BnuaCbDCjWCfdQV

http://open.spotify.com/track/530wnqXNzIgKxX1EjYCKv0

Ska vi gå hem till dig?
Eller hem till mig?


götttttttttttt i munna'!

Världens bästa recept vi provade igår, som vi fått av Rozens matkonstnär till daddy:

~~PANERAD BRYSSELKÅL~~ *
 • Koka brysselkål (obs överkoka ej, bara så de blivit rätt mjuka)
 • Doppa i vetemjöl
 • Doppa därefter i uppvispat ägg
 • Doppa slutligen i ströbröd som har blandats med salt och kryddor efter önsemål
 • Stek i rikligt med svenskt smör och olivolja på medelstark värme tills en vacker gyllenbrun skorpa skapats.

(Jag skriver inga måttanvisningar eftersom jag anser att matlagning skall göras på fri hand efter eget bevåg)

 

Detta provade vi som sagt igår, och....Så JÄVLAJÄVLA gott det var! Jag älskar brysselkål sjukt mycket, och att bara koka + steka i rikligt med smör får mig att hamna i trans av matlycka; men detta var om  möjligt än godare!

 

Try it, bitches~~~~

 

 


Cíao

*
kan användas som substitut för köttbullar

mandly å sånt

Lyssnar på det album som Kurt Cobain påstås ha lyssnat på när han tog sitt liv. Och det är inte bara sorgligt, det är med en hyllning inflikad. Han var så vacker, Är.

Parallellt med detta (för ja, jag är en ~multitasker~! det trodde ni inte va!) skapar jag rostade mandlar i ugn. Så simpelt och gott och vegannyttigt (skölj, krydda/salta, in i ugn på plåt 180¤ ~7-8 min), och äntligen har jag kommit underfund med hur jag skall benämna mitt kostleverne nu så här när jag blivit mindre empatisk av mig och börjat äta fisk. I mina ögon är jag ej längre vegetarian då jag äter djur som dött, men skulle jag vilja benämna mig för något annat än det trots allt halvt felaktiga begreppet karnivor så finns möjligheten: demi-lakto-ovo-vegetarian! Det ni! För visst är det väl jävligt viktigt med kategoriseringar

Alltså, paret Myrdal lockar inte så jävla mycket

och visst lyckades dom

Denna låt får mig att vilja byta politiskt ställningstagande på momangen:

Och ja, det är en seriös vallåt.. Tror de tänkte att det skulle vara lite "hippt" och "ungdomligt" och sådant!

tip of the day~~

Såg en så jävla bra film nyss:

http://www.imdb.com/title/tt1255953/

Någon skit jag skrev 10/12

Att trumma får mig att trivas i nuet; ett vakuum där bekymmer inte finns.
En enda plats - där man kan känna sig levande
när allt annars
brukar vara dött

En möjlighet till utomkroppslig eufori
där allt är möjligt.
Att skapa något,
som faktiskt har
En mening

Den totala självterapin,
som rensar
själens sargade
sorger

Likt inget
annat

En känsla:
Detta är det enda som existerar
Just här,
Just nu.

Och med den brinnande viljan
och vetskapen:
Jag Skall Bli
Bäst

För det är möjligt.

Därför -
Älskar jag
att trumma

Tack!!!

Papi kom nyss hem hit för att instruera två kväljande homon i hur man rensar badkars-duschavloppet (visst är väl vår generation utom allt hopp eftersom att vi är så bortskämt inkompetenta att vi inte ens kan detta med händighet). Hatar att folk i allmänhet EJ vet vad flyttstädning innebär och ignorant nog SKITER I att rensa innan flytt, aldrig att två korthåriga och endast en långhårig kan bidra med igenslammat avlopp på 5 månader. Nåväl. Nu kan man äntligen duscha utan att behöva ta 17 pauser och utan risk att omvandla badrummet till atlanten. Och bäst av allt: Han hade med sig karameller till mig som han köpt i tönnebro!!!!!! Alltså så himla himla lyckligt, jag älskar gammgodis (som t.ex karameller, frans nougat, fox-kola etc) eftersom att min mentala ålder är 83 år. Detta gjorde hela min vecka. Beskåden nedan:
Men gu så vackert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

idioti

VARFÖR har jag ingen basilika hemma för!!!!!!!!!!!!!!!!!!

f1kriget har åter startat


Recension av boky

Snabb recension på boken som omnämdes via bild i föregående inlägg. Sträckläst och utläst. Recensionen får bli lika snabb som ett bara snabba glajjor kan vara; just för att film och folle lockar strax.

Hur som haver: Boken Den Moderna Homofobin (red. Eva Borgström) är en samling texter av diverse olika människor, alla på ett eller annat sätt insatta i homofobins otaliga utsvävningar i alla dess sammanhang.  Personliga, historiska skildringar möter händelser till dags dato, och med varierande textformer som ger boken en mångfacetterad och djuplodad personlig förankring. Detta är människors egna berättelser, berättat med skönlitterär stil, mellan kapitel av mer teoretiskt och forskningsbelagda faktapåvisanden.

Boken tar upp det problematiska med att homofobi hyschas ned i "världens mest jämställda land", hur frikyrkor, landslag i sportsammanhang, politiker, stödboende för hbt-personer, den akademiska världen och mången annat visar tydliga tendenser till homofobisk agenda, ibland mer subtilt - ibland helt öppet. Det handlar om oförstående inför det "okända", det som man själv inte kan relatera till.

Mycket tänkvärd bok som faktiskt bevisar att det inte är en dans på rosor att vara vare sig öppet homo- bi- transsexuell eller att leva "innanför garderoben" i ett kyligt samhällsklimat där gemene man inte ens vet vad ordet heteronormativitet betyder.

Tänkvärda citat från boken:

"Kunskap är makt, brukar det heta. Men även okunskap kan vara makt - om det är den dominerande gruppen som står för den. Dess oinformerade ointresse för andra erfarenheter och andra sätt att se på världen än den egna, befordrar fördomar och blockerar nya synsätt och nya kunskaper. I de samamnhang där de är dominerande, vill säga. Gayrörelsen och homoforskningen pågår förstås ändå - hur mycket heterosexisterna än blundar och håller för öronen." - Eva Borgström, s.161

"Enligt enkätundersökningar anser sig så många som fyra procent av den ryska befolkningen att homosexuella människor bör dödas, lika många procent som det antas finnas hbt-personer i landet. Det föranledde en företrädare för en rysk hbt-organisation att kommentera att det "betyder att varje bög har sin egen potentiella bödel."" - Gunlög Fur, s.174

Slutligen ett citat som är ännu en orsak till när kategoriserande kan vara bra. I mångt om mycket tycker jag att ens sexuella identitet egentligen inte är något som någon annan har något att göra med, men när det gäller kamp för en positiv politisk utveckling är det nödvändigt att minoriteter går samman och gör sig till känna, för att på så vis styra en förändring i samhällsklimatet. Detta betyder dock ej att det huvudsakliga ansvaret ligger på minoriteten, snarare det motsatta. Här är citatet i alla fall:

"När homosexuella blir mer synliga i samhället borde homofobin minska. Bara att se öppet homosexuella kan ge en nedgång i homofobin (vilket också rimligen borde visa en nedsänkning av hatbrott, min personliga anmärkning). Det visar homofobiforskningen. Tyvärr ser vi att många fortfarande döljer sin homosexualitet på grund av rädslor." - Sune Innala, s.184

En mycket läsvärd bok!

när showen e slut

Satan en så seg dag. Fördriver tiden med detta:och


den obligatoriska nyårsresumén

2011. Ett förbannat bra år, överlag, med de kontrasterande perioderna av fullständig eufori och bäcksvarta svackor. Som jag så vist konstaterade på nyårsmiddagen: Livet är komplext. Men kanske det viktigaste som hänt för mig är två saker som förändrat min person, stärkt mig, givit mig en större erfarenhetsbasis att vila trötta levnadsben på när tyngden blir för stor. Kanske blev 2011 året då, jag på riktigt gick från tonåring till ung vuxen, hör löjligt det än må låta.

• Året började på bästa tänkbara vis med att jag fann kärleken, och denna enda händelse skulle kunna räcka och bli över för att göra hela livet fulländat. Den totala lyckan och insikten och lärdomen om respekt och tillit, är guld värd.

• Ovan nämnda medförde också att jag på riktigt kom ut offentligt för första gången. Tidigare år har spenderats i straightträsket med medföljande hjärnspöken, i bidefinitionen för de närmre, i den antikatigoriserande queerhimlen för att slutligen - under 2011 - landa i Gay.GAYGAYGAY.HOMOSEXUALITET. Men det queera begreppet har så mycket vinning, så queer kommer jag alltid att definiera mig som också. Jag är Queer, Gay och Ingenting. Jag är Jag. Och med en accepterande familj och fantastiska vänner var min komma-ut-process aldrig något problem. Vilket man ej skall känna tacksamhet för egentligen - ty levde vi i en rättvis värld skulle alla accepteras som den man är utan rädsla att bli ifrågasätt.

• Efter en delvis problematisk uppväxt fick jag äntligen, slutligen lyfta mina vingar och flytta hemifrån. För mig betydde det kanske mer än för andra. Att till hundra procent själv ha kontroll och ansvar över sitt eget liv, var något jag drömt om sedan jag var 16. Jag saknar att bo hemmahemma ibland, pga min fina relation till min far. Men alla måste växa upp någon gång, det var tvunget. Och jag trivs med min Ros. Jag är även så otroligt stolt över att vi fixade vår flytt helt själva, jag slet och slösade bort hela sommaren på att jobba heltid för att tjäna ihop pengar till flytten. Jag sålde min Peace & Love-biljett för att få ännu mer pengar till flytten. ALLA pinaler hemma har vi köpt själva, begagnade som nya, bortsett från lite husgeråd som jag fick begagnat av familj.

Allt går, om man vill. Och aldrig att jag skulle be om ekonomiskt stöd av mina föräldrar.

• Detta var året jag tatuerade mig för första gången, efter att ha drömt om detta sedan 13-årsåldern. Resultatet blev över all förväntan. Precis som alla tidigare sagt är det en drog, och jag har redan några idéer för nya tatueringar. Får se vad 2012 bjuder på.

• Efter att ha varit kameralös i två år fick jag äntligen möjlighet att införskaffa en systemkamera, som jag drömt om under hela gymnasiet. Jag lär mig själv och det tar sin tid, men jag gör det med insikten om att jag en dag skall bli bättre.

• Kattungarna måste också omnämnas. En sådan källa till liv och glädje! Kommer gråta en sorgens tår när de överlämnas till nya ägare nästa vecka, men vi hade en fin vinter ihop.

• Ännu ett nytt intresse hittades: trummor! En spontan insikt given av en nattlig dröm, med målsättning att en vacker dag spela i band.

Året har varit vackert och fint på många sätt, men många jobbiga saker har hunnits med också. Det värsta var nog när Winston blev sjuk, det är svårt att beskriva för någon som inte håller av djur på samma sätt som jag gör, men Winston är mitt allt och kattförluster är så fruktansvärda, gråa, menlösa och livsutsugande. Detta vill jag ej vara med om på många många år igen, för sanningen är att jag inte klarar av det. Jag klarar det inte. Men han lever. Min lilla gullegris och lilla bögkatten. Han är så fulländat vacker <3


Önskningar och mål inför nästa år (obs ej nyårslöften för de kan knulla sig själva):

 1. Flytta närmare mina vänner och närmare universitetet, till en tvåa. Ge upp kollektivlevernet och bara vara sambo och minifamilj med rosen och våra vackra katter. Vad pretentiöst det låter! Men alla säger ju att jag är det, så kanske...
 2. Ta till vara på mina vänrelationer betydligt mer, med den anledningen att det är det viktigaste som finns i livet, och det är något jag visat för lite respekt inför under året som gått.
 3. Läsa Genus C och bli supersmart!!! Och bana vägen för en avklarad kandidatexamen under våren 2013.
 4. Införskaffa ett eltrumset, beggat eller nytt spelar mindre roll.
 5. INTE jobba bort hela sommaren, man är bara ung en gång och jag skiter i pengar så jävla mycket om det ställs emot att få njuta av att ligga i sommargräset och njuta av solskenets smekande värme och den ångestfyllda men lyckliga bakisheten som en festival kan vara upphov till. Njuta av grillad halloumi och marinerade svamp-spett med en god ale.
 6. Åka till Prag.
 7. Aldrig flytta ifrån världens bästa Umeå <3

palllallalallalalal

Alltså faaan, jag vet att jag är överdramatiserande men blir så jävla less när vi väntat hela helgen på att måndagen skall komma så man kan handla mat i lugn och ro utan tidsstress och med pengarna överförda till coop-betalkortet (ett bra tips om man delar matekonomin med någon annan). Så loggar man in på jävla coopsidan och ba: "Saldo 15 sek" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Detta att vi lever i stenåldern då det tar typ 4 dagar för pengar att överföras mellan banker får mig att ryta inombords och i ren protest av ilska ställer jag in alla dagsplaner att fara in till stan för att köpa bussmånadskort, låna Boyes "Kris", läsa den på ett fik, kanske trumma, och sen möta upp rosen på COOP FITTFORUM för att handla mat så att jag ej svälter ihjäl. Har inte handlat på typ två veckor pga resa så nog fan är det tomt.

Nu skiter jag i allt och stannar hemma med Zelda istället. Helvetet då. Vill ej äta broccoli till middag.

Kan även tillägga att jag är medveten och äcklas av mathysterin jag själv framför här (om man nu bortser från att mat är topp tre av mina bästa intressen) och vill gärna proklamera detta mycket bättre levnadsexempel som denna "hemliga" blogg utför: http://elmdump.blogspot.com/ . Skulle själv gärna aktivt göra motstånd mot det kapitalistiska systemet på alla sätt man kan, men tyvärr har jag ingen bil att dumpstra i (för frakt och snabb flykt) samt att jag bor på FittBoda, där närmaste butik också är Umeås sämsta varav de inte ens har offentlig sopcontainer på bakgården. Fittcoopnära

Hela detta inläggs subtila handling är: Jag hatar Ersboda!

RSS 2.0