Om "Jag Är Nyfiken Gul" DEL 2

Att filmen är sevärd råder inga tvivel om. Diskussionsfrågan i klassen dök upp, precis som tidigare nämnt: "Jag blev förvånad över att filmen inte var mer provokativ. Jag hade förväntat mig någon homosexuell sexscen, eller alltså en manlig homosexuell sexscen". Frågan i sig, och personen den yttrades av, gör mig inte ledsen. Utan själva grejen: Att homosex ANSES provokativt. Och gör det i allra högsta grad idag. Och var framförallt då - därav anledningen att de inte hade med det troligen, det var för mycket. Amerika hade säkerligen bannat filmen totalt om den innehållit manliga sexscener (Versionen två - den Blåa, innehåller tydligen lesbiskt sex dock...).

Men det är det jag INTE förstår är VARFÖR homosex är/anses vara provokativt eller frånstötande på något sätt? Folk i min bekantskap brukar säga, angående homofobi att: "Jag fattar inte homofober, det är så hetsade över sexlivet som homosexuella har - men jag vill fan inte veta av NÅGONS sexliv. För när man frågar homofober om de tycker att det är äckligt att se två bögar laga mat ihop, så blir de tysta. Det är sexet de äcklas av.".

Och ovanstående resonemang är king, självfallet är jag inte intresserad av någon annas sexliv heller. Det är liksom inte intressant av någon grad. Men kan någon snälla förklara VARFÖR homosex skulle vara äckligt på något sätt? Och varför just manlig homosexualitet anses extra frånstötande? Man gör i princip samma saker som heteropar gör, eller förresten vadå samma - alla par gör väl olika grejer? Det finns liksom ingen sexmall som alla följer. OM två INDIVIDER gör saker som vem som helst gör, varför är det då äckligt? Bara för att dessa individer råkar vara av samma kön? Kom inte med argumentet att homosex är onaturligt - att det är därför. För begreppet "onaturligt" är det mest idiotiska som existerar. Man kan tala om vad som är biologiskt betingat - t.ex att heterosex är reproducerande, homosex är inte. Men det är fortfarande inget argument som styrker att homosexualitet skulle vara FEL.

Människor har i alla tider njutit av sex, oavsett de två (eller flera) inblandades kön. Människor har i alla tider blivit förälskade, oavsett de två (eller flera) inblandades kön. Det är inget konstigt. Det har med känslor att göra. Viljan att kunna handla, efter sina egna sinnen. Följa sin egen lust och sina egna känslor.

Jag tänker aldrig släppa ilskan mot folk som ser mig som en perversion! För jag är fan inte det!

Homofobi är för övrigt väldigt ofta en undertryckt känsla av att man själv känner rädsla över att man själv är/skall bli homosexuell. Det är bara fega människor som lever med sådant hat.

Jag tycker synd om er

Kommentarer
Postat av: Linn

Jag tycker det är fruktansvärt löjligt när det kommer argument som påstår att heterosexualitet är det "naturliga". Vadå naturligt? Som i att det förekommer inom naturen? Det gör ju homosexualitet också, så då är det väl minst lika naturligt.

Det som brukar komma sedan är reproduktionsargumentet, men det känns också rätt utdaterat. Det är inte som att det heteroliggs bara för att folk ska skaffa barn, tvärtom vidtar många strejta människor åtgärder för att förhindra just detta. Dessutom finns det folk som är sterila, räknas deras sex som mindre naturligt då, för att de inte kan skaffa biologisk avkomma med sin partner?



Folk ligger för att det är gött och alla gillar olika saker. Varrrrfffföööörrr kan det inte bara få vara så...

2012-01-14 @ 12:16:42
URL: http://labecula.blogg.se/
Postat av: Filliezzz

Du är så klok min kamrat! Tänk om alla vore som du, då skulle man slippa behöva försvara saker och tings "naturliga vara" eller ej. Många är sorgligt nog fortfarande skevt inskränkta i sina dammiga normer som de aldrig kan släppa famntaget om.

2012-01-18 @ 00:09:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0