2012-07-30

Sun, sun, sun, here it comes

plz

Hösten är min absoluta favoritårstid och blir typ knäsvag bara av att jag märker att den nalkas redan nu med de allaredan skymnande augistikvällarna (obs vet att det fortfarande är juli men sak samma).
 
Min största, allra högsta dröm med denna höst: Att få åka ut i skogN och plocka svamp. Har aldrig gjort detta men alltid velat göra detta! Nästa gång jag ser en stjärna falla skall jag önska detta
 
 
Amen

gokväll

Chillar med The Clash, det var riktigt längesedan sist. King! Känner mig så jävla gammal ikväll, minst hundra år. Samtidigt som jag känner mig som typ 12, fast utan de privegier som 100-årslevernet eller 12-årslivet innebär. Fan. Det kan vara bra ur vissa perspektiv men jag längtar tills jag känner mig som det jag faktiskt är: en ungspoling. Då man är fri från arbetsbördor och kan dansa nätterna igenom, chilla på kaféer i timtal i en annan stad, se andra miljöer, träffa fina människor, både nya och onya. Men gud vad kul! Kom på en sak!! När man är nyinflyttad kan man ha inflyttningsfest!!!


Välkommen till mina 31½ kvm va, (tre och en halv gånger så stort som släpet jag hyrt inför flytten, toky) (betyder det att man kan bo på samma yta som ett stort släp?) (för när det handlar om så småskaliga mått är ju något som är "tre gånger så stort" i själva verket inte så satans mycket större). Ta med öl och ett glatt humör~~
 

Måste köpa datorhögtalare som tål FEKKE~~

i sakta mak

Mitt vardagsrum luktar flyttkartong, mina händer är sotsvarta av trycksvärta. Ser ut som en i fattighjon, och dit lär man väl även tillhöra efter att denna procedur med tapetskulder och möbelköp och släphyrande är över. Men jag är lycklig ändå, ty inget kunde ha mindre emotionellt värde för mig än just: pengar. Jävla påfund, om ni frågar mig.

Kan för övrigt inte förstå hur jag någonsin skulle kunna klara denna flytt utan mina fina vänner och min bästa familj, är så himla otroligt tacksam över allas insatser. Nu är det några få ryck kvar, sedan är det klart. Dock märkte jag idag hur jag reagerar negativt på att flytta  (har ju flyttat så det räcker och blir över för flera liv så kan bero på detta) då jag styrt upp en fantastisk gomiddag (grillat och grejer, vegansk potatisgratäng osv) med bra sällskap och ändå inte åt något typ
 
De flesta vet väl hur matglad jag är, det är ju förmodligen top tre bästa njutningar livet kan ge, och sorgen som uppstår när aptiten tryter; när man ha en jävligt läcker tallrik framför sig - är obeskrivbar. Hoppas appy återvänder till lunchen imorgon då bara.
 
Avrundar med en jävligt classic låt, som får vem som helst att vilja bli gitarrproffs. Min mors ungdomsband gjorde också en cover på denna som var rätt nice. Här kommer den iaf:

http://open.spotify.com/track/1aAxg5rWVFy6p94IWzO9pN
 
Instrumental musik har otroligt mycket att vinna, egentligen. Det är rätt magiskt.
 

jomen jo

Det bästa med att poppa popcorn när man har nattcravings är att man aldrig orkar äta allt = det finns kvar till morgondagen. Och då spelar det inte ens någon roll att de är kalla.

Fyfan vilken trevlig, asspontan kväll jag haft. Bästa sommarkvällen, typ! Har dansat asmycket + druckit god löningsöl + känt mig fri/ungdomlig/lycklig/nöjd osv. Det var sista gången jag fyllecyklade hem till erschboda, sista gången jag kände ersbodaängarnas dimmiga kyla bita i mina kinder! Fan vad fett. "Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg" är ack så klassiskt men likväl ett så praktiskt cykla-hemåt-i-fyllan-album. De tre första låtarna är ju för fan hits, bara en sån sak. Då klarar man sig uppför ÖK, liksom
 
Kan inte fatta att jag hatade (obs: hatade) Håkan och BD ca 2006, vilken fjant jag var.
 
Nu är jag mkt coolare!!! Vilken tur
 
 
 

fin klok vacker smart bra bättre bäst


snaaaaart

Varför får jag aldrig dricka öl för
I helgy skall jag vara kattvakt. Katten heter Kalle. Bästa kattnamnet!!!

Annars så stjäl ju jobby+flytty all min tid som existerande varelse i denna värld, för tillfället. Men fyfan vad jag skall bju på kaffe när skiten är klar!

Och jag är en sån som bara köper gott kaffe, så ni kan ju börja tagga redan nu

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

 

poppy!

har ett major problem: är så jävla jävla sinnes sugen på popcorn. så mycket så det finns inte
 
: men är så jävla jävla sinnes trött så det finns inte. alltså vad fan skall jag göra för att lösa detta problem???
 
 
måste typ sova och tvinga mig själv till att drömma att jag äter popcorn. synd att jag inte får den riktiga varan, köpte kärnor idag, har god olja och gott vegsmör hemma, + mina popparskills (som jag ärvt av min far: tack käre far). har liksom alla pro's för att jag skall ta och göra en schkål. har liksom till och med ett kök. och en popcornkastrull!!! (en popcornkastrull = en gammal kastrull med ett avlångt handtag och ett tunt lock, gärna i röd metall. som dessutom är lite svart och flottig i botten pga alla års poppande).
 
 
alltså: begäret övervinner förnuftet. nuuuu skeeeer det~~
 
ps. tack för flytthjälpen ikväll, nu är flyttandet igång!!!! om en vecka hittar ni mig på en annan adress, so long haschybody. ds.

Ceremony

Nu har jag lyssnat igenom Anna von Hausswolffs nya x antal gånger och det är fan jävligt bra! Gillar det bättre än hennes gamla, det är nyskapande och ärligt rakt igenom. Albumet handlar om döden. Bara en sådan sak.

Så säger vänligt men bestämt: Fu till alla som skall till Stockholm Musics & Arts (och därmed också har privilegiet att beskåda henne). Fyfan för den helgen, kan den raderas eller. Hatar mitt liv när jag jobbar EXAKT den helgen två år i rad! Kommer typ aldrig få besöka Sthlm Pride nå mer
 
 

wdnsd

Jahopp, imorgon skall jag tydligen bjuda tre pers på middy, helt superspontant. Mitt lilla hamsterhjärta (som Lova envisas med att kalla det) pumpar alldeles för hastigt pga annalkande vecka; ty nu är det exakt en vecka kvar tills jag står där, i en tom lägga, med ont i både rygg och axlar, svärandes över alla fläckar som inte går bort vid spisen, typ. Så hur skall jag ens komma på den fantastiska mat jag så gärna vill bjuda på när det i huvudet svärmar av flyttartankar?

Har hela dagen på mig att komponera ihop något, som tur är. Vad ännu bättre är: är att jag får sällskap vid det evinnerliga packandet. Nu känns det i hela kroppen att jag skall flytta, det känns i sinnet, nu är det på riktigt.
 
Och jag längtar till jag kan sitta i exakt samma soffa jag sitter i nu: fast på Biologigränd, och bara andas ut och känna: All skit är över, nu börjar det nya livet.
 

Augusti kommer ha fantastiskt mycket fint att bjuda på, det vet jag. Sådant känner man. Och jag kan känna att jag kan förtjäna lite fint efter denna skitvår.

 
Jag å Lova en gång när vi vart på: konserT~~
 
 

he jer int lätt när he jer svårt

Hej KP! Jag har ett problem. Jag har fått en riktig kattabstinens. Jag bara ser och ser katter överallt; på bilder, i verkligheten, ja i mina drömmar t.o.m! Jag får t.o.m för mig att katter iakttar mig när jag är ensam hemma, fastän jag är ensam som sagt. Vad skall jag göra??? Vet inte om jag orkar leva så här längre, leva utan kattdoften och ullpälsen och trampdynorna och våtnosarna och den superlena pälsen bakom öronen. Tips mottages tacksamt
 
 
//Mvh Cat_lover_gurl_91

tillägnat rapsy <345

Matnörden i mig har vaknat åter, taggar när jag flyttat och fått min lön, då ska jag handla supermycket asnice mat, 1000 kryddor, och en löjligt bra dyrkniv. Det finns inget mer frustrerande än att laga mat med slöa knivar, man kunde bli irriterad för mindre. Skaftet skall vara tillräckligt stort för ett bra grepp, och med perfekt tyngd (en bra kniv skall vara tung!), och bladet skall vara tillräckligt brett. Med en sylvass egg. Visste ni att man skär sig betydligt mer och lättare när man hanterar slöa skitknivar? Man skall även använda träskärbrädor till sina bästa knivar, ty plast sliter på eggen.
 
Hur som; har länge hört massa snack om hur undervärderad vår vackra svenska rapsolja är. Vill någon ha en finare olja så väljer alla alltid blint olivoljan, utan att tänka (således också jag). Jag har bara tidigare smakat varmpressad rapsolja, vilken har en neutral smak som jag finner en aning tråkig, men som väl kan fylla sitt syfte i rätt sorts matlagning.

Idag bar jag hem en flaska kallpressad rapsolja istället, då jag hört att denna skall vara både nyttigare och godare. Mycket lämplig till sallader och att ringla över mat, men fungerar självfallet också till stekning etc. Och!!!! Vilken fantastisk produkt!!!!!! Köpte förvisso ett dyrare märke (jag är matfascist) men alltså ojojoj, så jäääävla god den var. Godare än alla olivoljor jag provat. Smaken var härligt nötig och fyllig men inte på ett för övertagande sätt.
 
Dessutom innehåller kallpressad rapsolja 15 gånger mer omega-3-fettsyror än vad olivolja gör. Det innehåller också både enkelmättat- och fleromättat fett. Samt vitamin E. Det är väsentligt nyttigare än olivolja (obs olivolja är ju inte onyttigt någonstans, men lika bra att välja det som är nyttigast tänker jag), samt att man kan välja olja av raps som producerats och odlats i Sverige = det blir mer klimatsmart också.
 
Detta är veckans bästa upptäckt!
 
 
 
 
 
Hallelujah, nu skall jag förtära soygurt och bege mig mot proletariatets högborg dvs jobbet

v.30

Jag drömde att jag var hermafrodit
Det var rätt spännande
 
 
 
 
 

Nashville Skyline

Börjar dagen med ett bra album:
 
 
 
 
 
 
Mer än så, behöver man inte kräva
 
 
 
 
 
 

http://open.spotify.com/track/32b8iC5W7HeNU1vElaO12m

Man e väl kändis: (i mitten av bildy)
http://www.vk.se/670074/umea-minns-utoyaoffren
 
Förväntar mig framsida imorgon då, va.
 


Är glad över att jag närvarade, huvudtalet var riktigt värdigt, och hedrande, på det sätt som en sådan svår situation kräver. Man måste vara otroligt noga med ordvalen när man behandlar ett ämne av denna karaktär. Det var skönt att få stå och känna, och det kändes i magen, hjärtat, själen, sinnet även efter att man begav sig därifrån. Jag minns att jag var illa berörd väldigt länge förra året. Sådana ting kryper inte ut ur minnet i första taget.

Oförklarlig är vår sjuka värld. Fylld av orättvisor och sorg och lidande, är den. Finge man chans att hitta medel och verktyg till förändring, och förbättring, skola man ta dessa
 
För kan det finnas något viktigare att leva för, än att låta kärleken och omtanken spridas på jorden?

Jo man tackar


lörday

Usch. Känner mig så trött, deppad och opeppad. Att packa ger mig inga bra vibbar, så det är trögt att komma igång. Har iaf hunnit med att fixa lite andra formella grejer idag, känns ju skönt att ha sådant bortgjort. Kanske blir roligare sedan när de hämtar upp mig och kosan styr mot skelet/skeå/skellhell eller kalla det vad ni vill. Det är också en deppig plats, men festival är väl högst odeppigt så det kanske råder bot på deppigheten. Jag brukar ju vanligtvis gilla folk, så kanske är det en fördel
 
Well well, dags att sluta gnälla och istället ta å rycka upp'mä!

 
En bild på min vackraste gubbe muntrar alltid upp:
 
 
 
 
 
hejpa

när mörkret omsluter en

Yes, hennes album har släppts!!!!
 
http://open.spotify.com/album/4f3qVNqW36rlcTktIMcRlo
 
Nu kan jag ju för fan inte lägga mig innan jag hört hela albumet. För övrigt helt sjuk dödsskjutning på en Batmanbiografvisning igår i USA. Fy fan, vilken tragik
 
Det är en skev värld vi lever i, men det vet vi ju redan

gmmn

 

qwertyuiopå

Så jävla less på denna lägga och på att vara här, men det finns få anledningar till att spy ut denna galla på eder så jag skippar den. Blir dock ba less på Socialize som alltid verkar ha major köproblematik, efter en halvtimme ensam köandes blir man ju livsless. Synd, när ett fint sällskap väntade innanför spärrarna. Och inte var mp3:n laddad inför hemåtcyklingen heller. Bah
 
Så istället sitter man här i sin jävla föråldrade ensamhet med en begynnande piercinginfektion som enda sällskap, hoppla. Alltså hatar det faktum att de luras, de där jävla pärschingarna. De ba *beter sig läkt i 5 månader* för att sedan helt randomly göra ont igen??? Så himla oschyrre
 
Försöker med andra ord bringa hopp genom att kika på journalistutbildningar, t.ex. i götlaborg. Men inser att jag gärna frivilligt ratar de utbildningar av denna karaktär som ges vid högskola; för vad fan är det för jävla snobberi när de: dels kräver 60 hp men ÄVEN ett högskoleprovsresultat? Kommer ju visserligen ha 120 hp när jag söker, om jag nu söker, men just det där högskoleprovsresultatskravet kändes ju fett förvirrat och obefogat. Jag har liksom fullgod gymnasiekompetens (eller ok har ju inte 2.0 men ändå tillräckligt), inte fan tänker jag göra något jävla högskoleprov endast för detta ändamål i sådanafall, bara för att faila på mattedelen?
Fu
 
Folkis känns ju mycket mer lockande isf, säkert minst lika bra utbildning, om inte bättre. Kan tänka mig att det blir mer praktiskt och mindre teoretiskt, vilket ju hur som helst känns mer lockande när det handlar om journalistik.
 
Ok, nu har jag yttrat klart min för tillfället inneboende pessisism, och kan istället fokusera på morgondagen. Den bjuder på:
 
1. Flyttpackande
2. Skapande av flyttlista på spotten (musiktips på peppande musik mottages!!!)
3. Sova
4. Trästockschill
5. + Jag vill ge alla mina vänner 1 stor kram var. Det tycker jag de förtjänar
 
Nighty night on y'all

ja minsann

folkrock är ju en genre för sig

2012-07-20

När dagarna var långa
och nätterna korta
Intensiteten!
I ickelivet som trots allt blir ens nya liv
 
För snart vänder jag det jävla bladet
omfamnar något ofantligt mycket större
bättre
 
Det känns bra i magtrakten,
när man tänk' på'ett!
 
 
Nu är min far på Gotland. Satan vad jag skulle vilja vara där med honom. Har inte varit där sedan 200008. Min bästa gosepappa, skall krama honom jättehårt när han kommer hem <3 Tills dess, tills dess, får man väl proletera åter
 
Har ju tydligen blivit det livet skall handla om nuförtin???? Men kan ju iaf önska grattis till ETQ som blir arbetsbefriad fr.o.m imöra. Grattis! Detta skall vi fira!!!1

ha de så kult på restaurangen

Min bekymrade solglasögonblick:
 
 
Ty efter regn kommer solsken (bokstavligt talat alltså)
 
Men alltså: 9000, vilket jävla rån va! Som de brukar säga: he jer dürrtt att leev'
 
 
Nu ska jag äta middy med mina vackraste vänner och inte tänka på ovanstående, utan bara tänka på 1/8!
 
Pussz å kramy

Mmmmm aha ok men vad roligt!:
 
http://www.dn.se/nyheter/sverige/gratis-for-topless-genuspedagoger
 
 
Så kul när folk ger sig in i debatter de inte ens skulle kunna klara en tio minuters argumentation i. Synd att tomelilla ligger långt åt helvete och att jag hatar skånska, annars hade jag dragit dit och ba kört
 
fu
 
 
 
Upp och jobba imorgon! 06.00!!!! Sedan besiktning av läggan 14 *gruvar mig*~~
 
 
 
wish me luck osv, zez i helgy

man blir trött av att leva, som man brukar säga

 
 

när de vill: knyta den öppet

 
 
Älskade älskade Nationalteatern, vad ni förgyllt mycket! Var riktigt inbiten Nationalteaternörd på högstadiet. Jag var så konstig då, jag hade inte upptäckt all nice musik som finns, inte på långa vägar så jag lyssnade i princip bara på: Bob Marley, Nationalteatern, Nirvana, Iron Maiden (lol har fan t.o.m sett dom live trolololol),Ted Gärdestad, Ebba Grön, Imperiet och The Beatles. Så himla skum kombo
 
Förstår inte heller varför man nöjer sig med typ 5 artister när det finns 545645885125227836421 bra här i världN
 
Hur som: när jag stod i folkvimlet i ett sinnesvarmt Borlänge bland punkare och fjortisar, ensam men lycklig - och trängdes, svettades och skreksjöng hjärtligt falskt till Livet Är En Fest, en sommareftermiddag 2010 - och såg kvarvarande medlemmar leverera. Så ägde livet. Det var fan en fekke

en afton

Tänker på tatueringar och såntdärnt. Mest hela tiden. Och på att jag är arbetsbefriad imorgon! Något stort va! Bästa med att jobba = man uppskattar det lediga livet mer, eller så. Dagens sämsta var när vi gick till maxi endast för att köpa cigg och emma inte hade börsen med sig = inget leg och alla var tvungna att visa leg (!)(detta har inte hänt mig sedan jag var 16 typ men aja) = blev inga cigg, men vi fick iaf vegankladdiz + kaffe. Inte av maxi då men av lovagumzan. Life is life, nana nanana ♦
 
Kvällen porträtterad i ~charmigt kass~~ mobilkvalla:
 
Emma sportar i sina nya skor; tänk så myche benmuckler dessa ska bygga va!!!
 
*försöker se c_ool ut*
 
tjillar med min fina vän som har jättefina byxera på'se quelln till ära~~
 
*spontansomrigroligtokig_bille*
 
:''''''( sorgligt osv :(:(:(:(
 
gumman hittade nya brills, riktigt fräna faktiskt :-) ett riktigt kap om ni frågar mig :-) ;-)
 
 
sen rakade lova mitt hår igen, så jag slapp pygméigelkottshåret
 
Tack! Godnattty!
 

mjoru

Det var någon som sade till mig en gång (eller så läste jag det i en bok? eller såg det i en film? jag har inga vänner nämligen så vem skulle väl sagt detta!!!) att man efter varje dag är slut, på kvällen skall skriva ned tre bra saker man har varit med om den dagen. En fin symbolisk sak som får en att uppskatta nuet mer kanhända. Människor lever alltför ofta i framtiden, istället för att bejaka nuet. Som jag fick förklarat för mig i helgen: Människor ägnar mer tid åt att planera det som komma skall, istället för att njuta av livet i stunden. Vi lever trots allt här och nu - inte imorgon, vilket egentligen inte bör glömmas. Även om drömmar är det vackraste som finns
 
Nåväl
 
Tre bra saker från denna dag, i inbördes ordning:
 
1. Började mentalplanera inför flytten som sker om 16 dagar!!! L och R lugnade mina flyttnerver - nerver som inte förrän nu ens orkat bry sig om denna trots allt stora tillvaroförändring. Dock konfunderande att jag beter som om jag vore orutti vad gäller flyttande, detta är trots allt min trettonde flytt så själva fenomenet borde ju som ha hunnit fästa sig i ryggmärgen vid det här laget tyck man. Men det viktiga är: att jag den 1:a augusti kan bjuda fölk på kaffi på biologigränd 9!!!! Mörkrostat fairtrade gotty! Välkomna.
 
2. Gjorde en helvetes jävla cpgod blomkålssoppa. 'Nuff said.
 
3. Insåg återigen varför jag har det bästa jobbet i världen. Leenden kan göra så oändligt mycket.
 
Plus att jag kände kärleken blomma i mig, idag. Alltså inte riktat till något eller någon: utan mer bara: en fin känsla som kanske kallas livsglädje och ödmjukhet. Så himla fint när man tänker på det: att det bor kärlek i alla människor. Det föds man med. Fantastiskt
 
Nu ska jag sooova, less på att snitta 4 h/natt nämligen. Upp 06.000000000000, okristligt tidigt som man brukar säga

chilllllsöndaaa

Efter få timmars nattvila och ett för omständigheterna lugnt och trevligt förmiddagspass avnjutes dagen bäst med soffläge och The Who: "Live At The Isle Of Wight Festival 1970" (finns på spotten). The Who går typ ej att lyssna på studioinspelat??? Ej samma sak liksom. Önskar att jag hade en tv så jag hade kunnat njuta av Woodstock Live -dvd:n på det antalet tum det kräver. Fyra timmar underbar njutning.
 
 
Sjätte dagen av jobb imorgon, siktar in mig på onsdagen då ledigheten förnims åter. Vill att dagar, tid, veckor skall passera. Vill ha slutet på augusti nu, tack
 
Igår ägde ju, dock! Även om pretto-socialize inte släppte in oss. Var också skönt att för en gångs skull få dela säng med emma istället för lova, hon var en mycket lugnare och mindre pratsam/våldsam/trakasserande sovkamrat :( :) :( :) :( :) En klubbad säl helt enkelt :---) Gillade för övrigt valdrömmen, gumman <345 Själv drömde jag om Stesolid *arbetsskadad*
 
 
 
 
 
 

till emma å molly

Det var denna bild jag mena:
 
 
 
 
 
Tänker EJ blogga mer nu för jag är ledig i 15,5 h till så jag skall fan NJUTA av denna guldtid!!! = No interneto~~
 
Alltså åhhh, Brooklyn Lager i goda vänners lag, fy fan vad trevligt
 
 
zez

13 <3<3<3<3

Alltså värt, ringde äntligen för att säga upp mitt bredband och självklart är det tre månaders uppsägningstid = jag får betala 194 spänn/mån till oktober för en tjänst jag endast nyttjar till den 31:a juli. Men skitsamma, ska ändå söka bostadsbidrag så lär ju leva fett billigt ändårårårå!
 
Känner mig jävligt pigg och utvilad idag, jag älskar fan fredagen den 13:e. Brukar alltid vara bra dagar. Oturstjaffset är ju bara en kristen idétradition med gamla anor, fullständigt meningslöst att hänge sig åt sådant pessimistdravel. Som om det är kul att logga in på fb glad och utvilad och läsa typ 10 idiotiska statusar på rad som handlar om hur dålig denna dag är; förmiddagen är ju för fan inte över än. Onödigt!!!!!1
 
 
Det blev en ruty skjorty dagen till ära (detta är ju trots allt en modeblogg så måste ju, måste ju visa dagens!!!!). Hatar dock när en skjortkrage är på snäppet till för stor: denna skjorta kan t.ex. ej tillägnas epitetet perfektion. Så synd, så synd
 
 
Vi ses kamrater o kamrater, när tiden vill sitt

min älskade Boye

Mycket gör ont, som inte har namn.
Bäst är att tiga och ta det i famn.

Mycket är hemligt och dunkelt och farligt.
Bäst är att bära det vördsamt och varligt.

Bäst är att tryggt på det hemliga tro
utan att peta på frön som gro.

"Här gick aldrig tanken på spaning.
Allmoder, led mig med säker maning!"

Gott är att lyss till sin Moders röst --
ordlöst bekymmer får ordlös tröst.

ett ljus i mörkret va


gnälly

Hatar detta väder så jävla mycket, får så jääävla ont i huvudet av det. Det är som om man inte får något syre hur mycket luft man än drar in i sina klena lungor när man befinner sig utomhus. Ännu ett skäl till varför jag vill ha höst: typ nu. Hösten är min absoluta favoritårstid, det är inte kvavt, eller klibbigt ute, det är lagom kyligt, det är FRISK LUFT UTE, och hela världen blir så vacker. En fröjd för ögat va.
 
Extra jobbigt att jobba när huvudet sprängs sönder. "Fick" dessutom ett pass till på lördagen (7-13) vilket innebär att jag jobbar 7 dagar i sträck. Har med andra ord ingen ledig dag förrän på onsdag. En positiv grej är i alla fall att jag kom på idag att jag är månadsanställd nu i sommar: och inte timanställd som jag trodde. Detta innebär att jag får lönen samma månad jag jobbar och inte månaden efter som timanställda annars får. Så med andra ord kan jag dra åt helvete så fort denna period är slut, så fort det bara blir 12/8. Börjar med att söka mig nedåt Götet, och sen får man se var fan vingarna bär. Prag eller Barcelona eller något, kan väl va kul.
 
Har haft denna på hjärnan hela dagen:
 
 
 
 

Fördelen med att komma hem: man kan lyssna på all musik man längtat och suktat efter hela dagen.
 
Min blogg är och kommer fortsätta vara en jävla gnällportal fram tills jag slutar jobba, så tipsar ju om att läsa andra bloggar som är roligare istället under denna tid. Typ t.ex. som denna:
http://fembilder.blogspot.se/
 
När jag blir vuxen eller vad det heter så vill jag bara tipsa mig själv om att: ALDRIG jobba 100%, spelar fan ingen roll vilket jobb man har. Eller ok om det handlar om nåt viktigt typ rädda världen kan det väl vara värt det. Men annars: icket.
 
 
 

dåtiden är blott det som redan förflutit: jag kan inte hänge mig åt det längre.

Du måste förbli en dimmig skugga
Det förgångnas spöke
Innan jag mäktar träffa dig åter.

ahmen schyst orgel dära

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/hon-hyllar-livet-med-orgeltoner
 
Men fy fan vad trevligt, hoppas hela skivan släpps på spotten samtidigt dårå. Första singeln har släppts iaf. Har alltid älskat orglar så jag är nyfiken på detta projje! Hade för övrigt gärna sett Hausswolff igen på Music & Arts, meneeee: jobbar ju den helgen så. Den där jävla v.31. En annan gång, i ett annat liv, kanske
 
 
Har jobbat heltid endast två dagar ännu och är redan astrött. Alltså: vilket skämt
 
Vi ses på lördag. Eller jag är ledig då, så ring mig för fan!!!!!!11
 
 
Detta måste ju på riktigt kvala in som en av de bästa bilderna på mig som någonsin tagits, är så himla liten och oskyldig och naiv och töntig och allt var spännande på ett sätt det inte blir lika ofta längre. Fast egentligen är väl bildens sammanhang bättre än själva bilden, Open -08? *Molly å Lova va me* *Kvällen mitt liv förändrades* *Dagen D* skoja
 
hejdå
 
måste sova
 
SOMLIGA SLITER JU SÅ SVETTEN LACKAR I NACKARNA! PÅ DAGARNA!

agamemnon

 

Så håller en tiggare fram: sin dåtid och nutid i samma hand

Är numer en gedigen proletär
en riktig knegare
Säljer sin arbetskraft
 
Fick för det:
pengar jag inte ville ha
 
Men jag tror nog jag är ense med mig själv om:
att jag förmodligen har det bästa jävla jobbet i hela världen.
 
Eller min dubbeltydiga problematik:
Jag hatar fenomenet att jobba
Men jag älskar mitt arbete
 
Typ en deppig glädje,
eller vad det nu het'.
 
 
Hur som helst,
vi ses i augusti, då är bojorna lösa
Och sinnet fritt!

2012-07-10

Ett ögonblick

så ljuvt och kort

En tidsrymd

så förargligt ickeförgänglig

Intensiteten sprider sig i mina artärer

Letar sig uppåt i rasande fart

Kräver liv – Kräver skapelse

Vill se något nytt.

Något: Skall bli till

Existensen växer till något allomfattande

grandiost

Något man inte kan förmå

att förstå

Alltet ryms

i en och samma millimeterstora kubikyta

Och jag känner:

Det är nu jag vill Leva


////////////////

 
/

men jaaaaaaaaaaaa!

Insåg nyss att det bara är tre veckor tills jag blir ålidhemsbo!!!! Alltså, vill kyssa marken och krama den flyktiga vinden och buga inför solen - ack denna obeskrivliga lycka. Att få börja om på nytt. Denna höst kommer bli helt jävla fantastisk, och det känns så bra att tänka på det.
 
Imorgon har jag min sista lediga dag innan 5 veckors arbete tar vid. Denna kommande vecka är ju ett skämt: har 13-22 pass tre dagar i rad, och dagen innan dessa tre dagar har jag delad tur = 07-13 16-23. Kan kyssa mitt sociala liv farväl,
 
eventuellt börja hänga med folk klockan 08.00 på morgonen. Kan ju va en idé.
 
Men men, får tänka på tatueringar och göteborg (där jag kanske bor! om ett år!) och stockholm och barcelona och på hur fint det skall bli i mitt nya hem. Så kanske det går lättare.
 
 
Ikväll åt denna tönt middag här. Jag gjorde en synnerligen deliciös potatis- och purjosoppa. Sedan pratade vi om våra känsloexploderande sinnen och om framtiden. Ett söndagshäng som får betyg: Mycket Väl Godkänt
 
Tjing tjing~~

allt dom bygger upp ska vi meja ner

 

Junk

Ok fick just mitt sämsta yogitea-citat levererat någonsin: "Laughing cleans the teeth". Vad fan skall detta betyda???? Att jag har dålig tandhygien om jag inte skrattar???? Kan man inte både skratta+ha kul men ändå tandtråda+munskölja. Eller alla vet ju att singlar har god tandhygien, för det är ju bara då man känner att man måste.
 
Men kan ju fortfarande stoltsera med att jag aldrig haft hål, någonsin. Trots att jag förmodligen skulle hamna i riskgrupp 3 på tandförsäkringen pga mina "orala piercingar". Fuck försäkringar. Och tack, skrattet <3
 
Take Queer var ändå folkligt ikväll. Och sist men inte minst: Tack Emma för frapen <345
 
Imorgon skall jag tvätta. Och bjuda på middag! Husligt värre. Städa också, kan behövas.
 
Först skall jag dricka mitt  ~~visdomsinbringande~~ yogite. Och schitzoskratta med rena tänder
 
 
Ha en fin sommarnatt, var ni än befinn' er!

2012-07-07

Någonstans mellan all huvudvärk och alla konfunderationer jag bär på: finns svaret. Mellan mjuka trampdynor, mjukt ullig väldoftande päls; kramandes en varm liten kattkropp - där finner man alla gåtors lösningar.
 
 
Idag skall jag få träffa min älskade Winston, nämligen! En av de vackraste jag vet.
 
 
 
 

I found a reason

Att bli dumpad, ja, det känns ju ungefär som att någon hade dött, tänkte jag. Fastän jag hade en ok vänrelation med henne. Tills jag insåg: att det har det ju. Något har dött. Hon, i mig - den delen av henne - som tidigare fanns i mig, finns ej längre kvar. Blott som ett minne. Och då förstår man varför det gör så jävla ont: Hela livet hade blivit en jävla begravning.
 
Men då är det viktigt att inse:
att Jag
 
fortfarande lever

#################


don't bother me

Men värt. Pga att jag varit sjuk och därmed inte kunnat återlämna veganböckerna till ub i tid är jag nu spärrad från att låna där 6 veckor framöver. Har nu förstått var alla myter kommer ifrån: om någon annan reserverat en bok och man är sen med att återlämna blir man spärrad. Har däremot ingen annan reserverat böcker man lånat, och man är sen med att återlämna: händer således ingenting. Så jävla glad över att detta inte sker mitt i en termin, stressen.
 
 
 
= världens vackraste modell. (om man nu skall vara barn av en objektifierande, kapitalistisk tidsålder, dvs)

what's dylan grillin'?

Fullständigt meningslöst men det e därför man gillart
 
 

Den odödliga kärleken

 
Pianosolot är fortfarande lika kittlande som det var för kanske 12-15 år sedan då jag troligen hörde låten för första gången. Och texten sedan. Åh. Det är rätt fascinerande att tänka; att jag alltid älskat Beatles, så länge jag kan minnas. Jag vet, att Michelle, Here Comes The Sun och Hello Goodbye är låtar som en treårig Filippatrulting fann kärlek till. Men sedan var det den där svarta perioden i mitt liv då jag som nioåring gömde mina sönderlyssnade, brända Beatlessamlingsskivor var gång jag fick besök, för att det var pinsamt att lyssna på "gammal" musik (men nog är väl bra musik alltid odödlig). Då, skulle man gilla Westlife och helst vara kär i hela bunten också. Blöhö
 
De som säger att barndomen är att avundas tänkte inte igenom fullständigt. Även om den förtjusande naiviteten den inbegriper är beundransvärd i sig. Men bättre är väl, att vara vuxen och självständig och fri
 
Men hur som haver; Beatles färgade, färgar och kommer att färga mitt liv. Det är det som är vackert.
 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sådant här gör mig så jävla provocerad! :
 
http://na.se/nyheter/orebro/1.1721191-valdtaktsforsok-blev-misshandel
 
Det svenska rättssystemet kan gå och knulla sig själv. Vill ni bli ännu mer irriterad på likvärdiga skevheter kan ni ta och läsa: "Flickan och Skulden" av Katarina Wennstam om ni inte redan har gjort det.
 
Alltså fortfarande!!!! Hur FAN kan gärningsmannen dömas för misshandel när uppsåtet mycket tydligt varit att genomföra en aktiv handling av våldtäkt? Spelar väl för fan ingen roll vilket, eller om ens något, kön det tillsatta offret tillhört? Det spelar väl ingen roll om våldtäkten genomförts eller inte; det är likväl ett försök till våldtäkt, och det är synnerligen märkligt att man då dömer till misshandel. Domen kommer väl garanterat överklagas och förhoppningsvis får offret rätt. Så här får det verkligen inte gå till.
 
Blir så fantastiskt less på hur transpersoner gång på gång diskrimineras av samhället, till och med av de instanser där rättvisan skall vara det ledande direktivet. Det här samhället innehåller dock enormt många olika syner på vad begreppet rättvisa inbegriper...
 
Skall fan bli transaktivist, blir så jävla satans FÖRBANNAD

fantastiska patti

Såg nyss klart en dokumentär jag velat se i ganska precis ett år. "Dream Of Life" som skildrar Patti Smith, hennes artisteri, poesi, hennes tankar, hennes historia. Alla ord blir för futtiga, i jämförelse med den enorma ansamling känslor som dokumentären ingav. Dels för att den var estetiskt tilltalande; mestadels svart/vita toner och vackert filmad, men även pga Patti Smiths fantastiska person.
 
Hon är en helt makalös kvinna. Så klok, så otroligt inspirerande, så full av kreativitet, politisk vilja, och alltjämt blomstrande. Jag har haft den stora förmånen att beskåda henne live, sommaren 2010 på Peace & Love. Mången konserter har jag minsann besökt i mina dagar, men ingen slår den.
 
Till saken hör att jag knappt hade lyssnat in mig på hennes repertoar, även om jag självfallet visste väl vem hon var. Men likväl: trollband hon mig från konsertens första sekund, till den sista. Det var droger som fångade mitt sinne, fast de enda kemiska substanserna som pulserade i mitt blodomlopp och satte mitt sinne i extas: var skapade av hennes ljuva framträdande och de fantastiska ljud som uppstod. Spiknykter, men få gånger har jag varit lika bortkopplad från verkligheten. Där inget då eller framtid existerar: där bara nuet, är. Där allt som finns, och någonsin har skapats, förnims i ens bröst. Där man känner storheten, i alltet. Bara riktig musik, kan frammana dessa känslor. Känslan, av att Leva
 
Rekommenderar denna dokumentär skarpt,
helt makalös
 
en vacker ung patti med hennes kära mapplethorpe

är på bättringsvägen

 

menåååh

Blir så himla deppad när sådant här kommer upp på ens nyhetsflöde:
 
 
 
och man vet att man jobbar hela den helgen.
 
Härmed lovar jag dyrt och heligt att ALDRIG mer jobba period två, i hela mitt liv.

uttråkad

Bloggar av en simpel anledning: har inte mycket bättre för mig när jag e sjukiz. Vad man kan göra är t.ex.: se på modstrilogin, läsa ajvide-lindqvist, göra slut på alla krafter genom en konsumpromenad (det är ej långt dit), få sympatisamtal av diverse nära och kära, se på wall-e som jag tänkt göra nu, men ej att förglömma - att dricka ingefärste (som sagt: bra!!!) i en för årstiden ytterst provokativ mugg:
 
 
 
 
Filmtips och serietips mottages SNÄLLA, avlider här
Har liksom hela ~~intranätet~~ framfö mig, men ju mer möjligheter man har desto svårare blir valen. Typ som när man köper snus och det finns 70 sorter, ibland slutar det ju med att man skiter i skiten för att det blir för drygt att välja. Det är liberalismens fel!!!!!

Hej då

trötty

Hoppas verkligen att jag upplevt min feberkulmen nu för så mycket som jag svettats inatt vill jag aldrig uppleva igen. Så det är väl tur i oturen att jag ej längre delar säng med någon, så slipper någon ta del av sjukizfilliezz.
 
Blir typ störd av att vara ensam så mycket (eller ok har inte ens vart ensam ett dygn än, men...). Så min livsplan är: äta asmycket nyponsoppa, dricka yogite, dricka ingefärste (den bästa huskuren!!!! ingefära är så jävla bra!!!!!), dricka tranbärsjuice, äta något som mina ömma halsmandlar tillåter mig, knarka bafucin och ipren, kolla på lama, hjärndöda filmer, sova.
 
Och hela syftet med denna plan är: att jag ska må liiiiite bättre imorgon, så jag kanske kan TRÄFFA FÖLK
 
Annars blir väl tidningsrubrikerna: Kvinna 20, hittad ihjälsvettad i sitt hem.
 
Och så var det väl ändå inte menat
 
 
sjukizgumman :''''( obs håret är ej blött pga svett; ty min sista kraftansträngning gick till att klamra mig in i duschy.
 
Ps Glad 4th of july på er, känns ju som att denna dag behövs, verkligen. För resterande dagar om året är ju inte redan superinfluerade av amerikansk politik och viderkultur. Men om man nu skall fira av någon idiotisk anledning kan man ju ta två sällsynt bra komponenter från detta världens sämsta land, och på så vis få en rimligen trevlig kväll. Jag menar: Brooklyn Lager på flaska, ackompanjerat av Nirvana. Ds

det nalkas igen

Ibland får jag ångest
blott av att Existera
 
när allt verkligen är:
piss
 
Tur,
att man kan skriva
Skriva bort det onda.
Ord, som förklarar,
försvarar

Det ni aldrig
fick läsa.

ql liv

dör feberdöden,
i väntan på att nedladdningen av mods-trilogin skall slutföras
 
farväl
 
 
 

I wanna be adored

Cruisade runt idag med Soffan_gurrl och Johannizz, under halvkvalmig och förmodad regnburen himmel, med landsvägars oändlighet framför oss. Passerandes vackra vyer, sommarsköna landskap, i ett västerbottens inland. Med destionation: alla loppisar/antikbodar och diverse vi åkte förbi på vår färd.
 
Har smekt mången rörstrandporslin och vackra moderatmöbler anno 1920 denna eftermiddag. Har även provat en äkta gammprästrock - kände maktbefogenheterna insyra mitt inre med ens. Ack, så mycket auktoritet, en guds förmedlare kan ha! Den kostade dock 400 pix så hoppade att konsumera den.

Blev diverse annat istället. Mitt bästa fynd kostade 1 krona; kanske lägger upp det på fb sen eftersom det var vad man kan kalla: roligt och kul. Om inte annat får ni la se denna tokiga pryl nästa gång ni besöker mig.
 
Är bara ledig några dagar till, sedan vankas fångenskapens arbetsbojor. Mm tagga
 
 
not

a big cup of black joe, please

Alltå sattan vad förjävla tråkig min blogg blivit, dör typ. Måste råda bot på detta. Funtar på att styra en till blogg, kan ju vara kul att ha två, varför nöja sig med en när man kan ha flera osvosv. I så fall skulle det bli en poesiblogg; med inspopoesi samt med egna texter. Fast hela idén låter så jävla pretto så vet inte om jag pallar
 
 
Ändå att denna blogg existerat sedan augusti 2007, det är fan fett länge
Nästan lika länge som jag druckit kaffe
 
 
~~Don't speak~~

http://open.spotify.com/track/7JvyiCVOsg1BldX7FowLGp

Är i en sån där jobbig period när jag bara vet hur många jävla bra band/artister det finns - och som jag älskar - men likväl är jag typ inte sugen på att lyssna på något. Alltså: vill ju lyssna på musik så jävla mycket, men vet inte alls vad. Måste hitta massamassa för mig nya, ännu ej upptäckta band. Tips mottages gärna!

Senaste tillskottet på lyssningslistan är i alla fall Joel Alme, Molly blev tårögd av glädje och stolthet när jag gav henne det beskedet. Jag skall få ett diplom nu. Just det - får inte glömma att ge Ida hennes "bästa-dansar-gumman"-diplom! Har i alla fall insett nu på senaste hur sjuuukt många svenska artister jag lyssnar på, förrut har jag alltid tänkt att "jag lyssnar mest på gogamm musik" men det är fan ej sant, säkert 50% är ju svenskt, från 2000-talet och framåt.
 
Det finns så jävla mycket bra. Tycker lite synd om folk som endast snöar in sig på en genre, samtidigt som jag avundas dem. Har ju alltid haft en ungdomsdröm om att vara en subkulturmänniska i ett subkulturssammanhang. Typ: Vi är crustare, vi är indie, vi är skinheads, vi är vänsterveganflator. Jadajada, skall skapa min egen subkultur. Som alla kommer följa slaviskt för att den är så amazink~
 
Vill tatueraaaaaaaaaaaaaaaaa miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig. Så bra att jag skall jobba ikväll då, det är typ bästa jobbmotivationen, att tänka: Dessa timmar betalar kommande tatueringar.
 
 
 


 
Här är en deppig och konstig bild från i vintras, ser typ ut som att nån har dött eller nåt. Det hade ingen gjort, så vitt jag vet. Den får i alla fall symbolisera hur min musiklyssnarambivalens får mig att känna mig.
 
 
 
 

Äga

http://www.nissepedia.com/index.php/Veganer
 
http://www.nissepedia.com/index.php/Caf%C3%A9_Tornet
 
http://www.nissepedia.com/index.php/%C3%85lder
 
http://www.nissepedia.com/index.php/R%C3%B6da_Rummet
 
http://www.nissepedia.com/index.php/Margaret_Thatcher
 
http://www.nissepedia.com/index.php/Folkk%C3%B6k

RSS 2.0