Gratis är gott för er

Tappade oavsiktligen mitt sista månadslinspar i kattlådan imorse (standard måndagmorgon) och skall redan nu i april köpa ett par glasögon + börja använda dagslinser ibland. Eftersom att månadslinserna var rätt nyöppnade så har jag nu en del linsvätska över. Har inte räknat men borde vara ca 15 eller fler obrutna engångsampuller (smidiga att ha med sig osv!).

Dessa linsvätskeampuller bortskänkes nu till någon mer välbehövande än jag, kommer aldrig använda månadslinser mer såååå. Kommer ej behöva dessa. Ja. Hör av er för fan!!!!! Det är gratis!!!!

ja när ja sätt' i mina linser :S:S.:s.s.:S::S:S:ss

måndagsless

Detta är verkligen inte min dag. Håller på att få magkatarr (precis som jag hade för exakt ett år sedan, under umeå open), förmodligen pga dåliga levnadsvanor (sömnbrist etc)  och stress över skolan. Är så jävla jävla trött och vidrigt less och obeskrivligt stressad och ångestfylld inför tentan. Vet på riktigt inte vad jag skall göra, har aldrig känt sådan oro inför en tenta förut. Vet att det inte är hela världen att få omtenta, de flesta får det ju en gång, man dör inte av det osvosv. Men grejen är att nästa moment är minst lika svårt, och man hamnar fett ur fas om man får en omtenta, pga att man måste tenta om dagen innan/efter nästa moments tenta är. Betyder att man i en sådan situation måste plugga till två tentor samtidigt = DödenDöden.

Man skall inte spy ut sin galla så här över alla levnadsglada måndagslyckliga, men det är ingen annan hemma så internet är väl min enda utväg för ångestuttalande.

Tröst på såren: http://open.spotify.com/album/339D6QHti4JnStRkoUvpI6EU är ju för övrigt ett jävla påfund


lovin strangers

Detta konststycke till musikvideo får avsluta min segaste plugghelg någonsin. Men jag tar igen skiten nästa helg när det är Umeå Open som gäller!!! Måste peppa med spotifylistor helgen till ära, note to self. Är så hiskeligt less på Norén Bretzers never-ending bok, skönt att de 250 superdryga sidorna är klarlästa åtminstone. Känns ju jétéql att behöva fortsätta superplugga även imorgon och på tisdag.....varför är jag student = en befogad fråga

Alltså, ge mig sinnesfrid. En positiv sak dagen givit mig är i alla fall att jag lyckades fixa e-leg. och därmed också kunde deklarera, samt se vad återbäringen blir. Det räcker gott och väl till en resa, vill typ gråta av glädje. Har lagt till en stad på min lista-över-europeiska-städer-jag-vill-besöka: Rom. Kan vara fascinerande och vackert, typ.

Och på hårfronten litet nytt: körde moussetoning idag igen, vågade ha i den längre än 15 min eftersom Linnea Ehlin (vissa människor heter både sitt för- och efternamn, dvs att man ej kan säga bara förnamnet. Detta är inget man kan göra något åt. Det rullar bara så bra i munnen att säga båda!) tipsade om detta. Blev märkbart resultat! Väntar otåligt på att det skall ha gått två-tre veckor så jag vågar blondera igen. Kommer inte kunna hålla mig, kommer blondera i helgen och sen kommer jag drabbas av tidigt håravfall. DILEMMA

Såg två asbra filmer igår, måste recensera dem senare. Men nu skall jag stupa i hemmets bästa möbel.

wöööööeyyh

för första gången på jävligt länge önskar jag fan att jag var 17 igen

gudrun var i alla fall lika fantastisk idag som förra gången. alltid något

nu ska vi se någon thailändsk film om en butch och en homorädd chey som säkert kommer bli ihop eller nåt, den verkade vara en gölli dramakomedi typ. inte alls min genre förvisso men kan väl vara kul ändÅ

fast mest av allt hade jag velat vara på fekke eller krogN ikv. gissar att pluggy förstörde alla planer.

Glöm ej å ställa fram klockan inatt va hörrni cheyer å grabbsen

zegt

Har haft den tråkigaste fredagen på 774839203948 år. Alltså. Behöver rötjut och ett liv. Vem fan kan ärligt säga att förvaltning och styrelseskick är intressant? Kan liksom inte fatta att det finns professorer, forskare, i alla jävla skitämnen. Alltså: varför vilja hålla på med något som bara....är? ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡No comprendo!!!!!!!!!!!!!!!

http://open.spotify.com/track/09YUkAPXJiTPKYAk6qHMfZNo hay banda

Blondering Steg 2

Rubriken är väl litt' missvisande men vet ej vad jag annars skall döpa den till. Har ju nämligen inte blonderat en gång till (detta väntar jag med tills om några veckor) men resultatet på håret hittills visar sig vara betydligt mer positivt än väntat! Efter en omgång med vanligt schampoo, silverschampoo (köpt på Kicks, á 100 sek), hårinpackning i 15 minuter, och silverskumstoning (Goldwell, köpt hos frisör, á 169 sek) i 15 minuter så blev hela hårets nyans betydligt ljusare. Det är fortfarande en varm ton men utan de "kycklinggula" inslagen.

Det går framåt! På söndag planerar jag ännu en omgång med silverskumstoningen, återkommer då med vidare resultat.Att jämföra med föregående inläggs nyans, man ser tydlig skillnad! Camen har självfallet en mycket opålitlig färgåtergivning så håret ser mörkare ut på bilden än vad det i själva verket är.  (Profilpose endast för att visa en större del av håret)
Nu skall jag återgå till vad som mest troligt kommer bli korat till årets tråkigaste fredagskväll. Ska plugga parlamentarism och EU som ett cepe, men kompenserar asocialiteten det innebär med att samtidigt inmundiga en Innis & Gunn (a.k.a "FredagsÖlen").

Om jag är duktig kanske jag förtjänar en sväng till Lokal kl. 12. Kanske. Men det betvivlar jag högst.

DÖ jävla tentaångest!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111111

Ps Men inget spelar någon roll för imorgon får vi se allas vår vackra Gudrun Schyman åter <3 Ds

Blondering Steg 1

Jag ser ut som ett skämt :-)

Skrattar dessutom varje gång jag ser mig i die spiegel. Ett gott skratt förlänger livet. Ha. Ha~

Blev dock ljusare än jag trodde att det skulle bli = possi. Ps Det är inte nu som någon, för att vara snäll, skall skriva: "Åh vad fint det blev filippa :)" ty det vore ganska ds....(=dålig stämning). Det ser för jävla jävligt ut men det kommer att bli fett schnüggt om några veckor :---)

Ska ner på stan om några timmar och köpa silverschampoo, hårinpackning och toning.

Längtar till skiten e klaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar vill ju se ut som robyn ju :S:S::S:S;;S;S;S;S;);));)):C

Vill se ut som en arisk liten skolgosse

ffffffriday

Alltså: Schén Lilla Lovis lrnytt projje!!!1

Nu har jag påbörjat mitt ~blonderingsprojekt~ efter en lång tids velande och osäkerhet och rådfrågande. Men slutligen kände jag: Jag vill fan prova! Måste! Och när passar det väl bättre än nu när det är kort (=smidigare att färga osv + att man kan raka bort skiten om håret förstörs totalt hehe).

Målet är alltså att få vitt/silverish som slutfärg. Dumdristigt nog så färgade jag håret för ca 1 månad sedan (chokladbrun nyans) vilket medför att detta projekt kommer ta otroligt mycket längre tid än vad det annars skulle gjort om jag haft min originalfärg (=typ mellanbrun/mörkbrun). Men nu är håret som sagt ett antal nyanser mörkare vilket troligen kommer leda till ett jävligt gult resultat med orangea inslag. Dvs EJ vackert. Blir väl konstant mössbärande framöver om inte annat.

Kommer med andra ord gå runt med ofrivilligt fast ändå självvalt cphår flertalet veckor framöver. Man ska absolut inte blondera för ofta då man, som ni förstår, förstör håret helt jävla totalt. Man måste vara tålmodig.

Folk kanske undrar varför jag inte gör skiten hos frisör. Svaret är enkelt: med min nuvarande hårfärg kan det omöjligen bli vitt/silverfärgat på en gång, man måste helt enkelt färga flera gånger och med min knapra studentekonomi tänker jag ej finansiera flertalet frisörbesök, framförallt när håret är så pass kort och lätthanterligt. Ev. så kanske jag gör en sista finputsning hos frisör, om den förmodade gulheten vägrar ge mig sig trots 1000000 blonderingar. Men annars ser planen ut så här:

1. Blondering (sitter i nu, tvättas ur kl 02.00)
2. Toning ganska snart inpå (för att dämpa den gula nyansen och för att det är skonsammare än blondering)
3. Vänta ett par veckor/Börja använda silverschampoo så smått
4. Blondera igen
5. Blondera med några veckors mellanrum + använda silverschampoo då och då + knarka hårförpackning.
6. Voíla!!!

Livets ironi om jag, när jag blir klar, inser att jag inte alls passar i skiten. Skulle äga <3 Men den dagen den sorgen.

Om jag pallar kommer jag göra en uppföljning av färgen, efter varje färgning. Fast det här är för fan varken en mode- eller "stylingtips"bloggy så jag kanske skippar det bara för att det känns jävligt...nerdy.

Well bye

eller på återseende eller vad det het'

there she goes again

Kommer typ drömma mardrömmar av det sista Twin Peaksavsnittet :,(


Nu: tillbaka till livet.

Min flickvän är schnügg

johä


Nöj er aldrig!

Blir så urbenta jävla förbannad. Alltså på riktigt; vad är folk för slentrianmässiga, bakåtlutande, nöjda svin? Har en dialog med en person på gaymode (= ett av få svenska gaycommunities). Denne påstår att svenska hbtq-människor för med sig ett omotiverat gnäll. Menar alltså: att framförallt flator gnäller i onödan; för vi HAR DET JU REDAN SÅ BRA I SVERIGE.

Exakt samma retorik som antifeminister (eller "jämställdister" om ni så väl vill) använder sig av för att onödigförklara feministers kamp för ett jämställt samhälle. Argumentationen lyder, i båda ovanstående fall: "Vi har det bättre än kvinnor/lesbiska i typ Saudiarabien så därför borde vi hålla käft och vara nöjda!!!!".

Men jag tänker fan i mig aldrig vara nöjd! Så länge heteronormativiteten alltid tvingar mig till att känna olust över att prata om mitt förhållande inför nya människor  jag träffar (eftersom man inte vet om de är homofober eller ej) tänker jag vara gnällig. Så länge homosexuella kvinnor tillhörandes VLL* diskrimineras till att betala en större summa pengar för att genomgå inseminering, medan ett heterosexuellt par endast betalar vanlig vårdavgift, tänker jag tjata. Så länge lesbiska till och med utesluts ur gaykulturen, vilket ofta sker, tänker jag resa mig upp och säga emot.

Man skall ALDRIG nöja sig med någon orättvisa eller skevhet! Så länge vi lever i ett samhälle där förtryckande maktstrukturer råder - och där man framförallt som lesbisk utsätts för såväl patriarkatets förtryck såsom heteronormativivetens förtryck - så skall man sparka uppåt.

Om inte kvinnorättskämpar funnits, hade jag inte varit på god väg med den akademikerutbildning som jag är idag. Om inte homosexuella tagit upp kampen mot diskriminering, så hade jag klassats som psykiskt sjuk idag, pga min "åkomma" som kallas: normbrytande.

Med andra ord: var uppmärksam mot en nonchalans gentemot rådande förtryckarstrukturer som finns i "Det Perfekta Landet Lagom". All denna nonchalans måste elimineras. För så fort folk finner sig i en situation och lutar sig tillbaka, tryggt i ovetandets varma vagga, då kan samhällsdemonerna få härja vilt utan att någon säger ifrån.

Det är precis vad som sker med västvärldens neutralisering av kapitalism som "enda fungerande ekonomiska system". Det är nu - som vi alla lutar oss tillbaka förnöjt och tänker: "Vi har det ju ganska bra, världens bästa välfärd och allt". Men konsekvensen av överkonsumtion kommer att komma. Till våra barnbarn och deras barns förtret.

Var en god medmänniska för kommande generationer! Bekämpa förtryckande strukturer av alla de slag!

*Västerbottens Läns Landsting

glada nyheter va!

Trots min mindre glamourösa period i höstas då jag åter började äta fisk, samt "fuskade" och åt både chickennuggets en gång (ackompanjerat av ångestfyllda och medlidande fylletårar, jävla pk-kid man e), en bit av en bullens korv och faktiskt grillad kyckling en gång - så är det härmed stopp på denna menlösa identitetskris. Nu är det stopp på det egocentriska förtryckandets fas!

Jag skall bli vegan för en period. Behöver inte debattera mer just här, just nu, men jag kommer nog ev. posta ett gammalt inlägg om vegetarianism kontra veganism senare.

Känns skönt att tankarna börjar klarna, och leva sig samspelt in med känslovärlden åter. Jag firade dessa tankar med mitt livs första inköp av: *trumvirvel* Soygurt! Detta hänsynslöst dyra men ack så välfungerade substitut till koyoghurt. Varav den senare varianten ger mig magont och även en uppdagande känsla av äckel. 27 kr/frp, men den innehåller kalcium och den är god för mig, som har börjat ogilla "kosmaken" en del.


Än har inte veganprojektet börjat helt, men skall nog införskaffa god litteratur på fredag när CSN infinner sig. Det viktigaste är att den mentala barriären krossas, sen är man i princip ready 2 go. Är ej långt kvar i alla fall.

va säg ni

honey is cool = så jävla bra. vad fan sa ingen det tidigare, har bara hunnit leva med dem i två månader. hade mycket väl kunnat vara tio år istället om någon jävel sagt något.

längtar så sjukt mycket till the knifes nysläpp. längtar efter nåt som albumen "silent shout" eller "the knife". eller något helt nytt, helt enkelt.

globetrottern i mig har vaknat

Detta är absolut min bästa Justicelåt utan vidare tvekan:
http://open.spotify.com/track/5GXWGG40w5EGS2xeVUeaeMMer än så behöva vi ej tala om den saken. Jag vill mer bara häva ur mig min alltjämt expanderande upplevelsesuktan. Med andra ord: Vill bort. Vill resa.

Så jag och rosen funderar på att bege oss någonstans i höst. På sommaren vet man aldrig när eller ens OM man blir ledig något, har vi otur jobbar vi t.ex olika perioder och då är det rätt kört med att åka någonstans då.

Eftersom jag är en Europafantast utan dess like, men också är rädd för att flyga för långt (hatar själva det fysiska resandet i begreppet "att resa") så dras jag åt lite olika huvudstäder i våran del av världen. Bl.a:
Prag (Lär ju vara en av Europas vackraste städer!)


Paris (Endast för att klappa på Notre Dames statyer och dricka billigt skitvin till frulle)


Moskva (Om man vågar, de dräper väl homosar som jag, där, antar jag. Men bortsett från det är det säkert mys.)


Reykjavik (!!! Det var hundförbud i staden under 70-talet. Behöver ej säga mer.)


och Dublin, såklart. Så man får bli arg för att man inte fattar vad någon säger.

Längtar!!!! Men måste bestämma vilken stad som bör taggas mest. Voine voine vad svårt va

det vankas

Man märker att man börjar bli varm i kläderna som student. Första terminen valde jag ca 10 kurser. Denna gång täcker detta upp allt vad jag vill göra med livet för tillfället:


Hmmm vilken idiot jag är som skall ägna mitt liv åt "genusantivetenskapen" som en Pär Ström-anhängare så vackert skulle uttryckt sig.

Ja, vad skall man säga. Man är väl inte riktit klok.
Framför allt så är världen inte skev.

7kt


Rubrik:

det pågår ett part-eyh i mitt huvud. man vet inte om det bådar gott eller ej.hoppas ni blir cepeirriterade av kvalitetsskillnaderna bilderna emellan.

Det här är smaskens

Har precis slutfärdat projekt: rengöring av kyl. Alltså den är fan lika ren som kylar borde vara vid inflyttning!!! (Bara för att man själv är en perfektionist vid flyttstädning skall man ej förutse att andra är det, 'cause believe me: they're not.) Synd bara att man inte har så mycket mat att fylla den med, lol *hard life being a student*

Blev ganska less på att en unken lukt spred sig varje gång man öppnade kylen, utan att man kunde hitta källan till denna oangenämlighet. Har spenderat senaste veckan med att slänga allt som varit tänkbart upphov till detta, men fortfarande, problemet löstes ej. Så var tvungen att spendera 45 dyrbara pluggminuter med ~~sanering~~

Min första tanke:

Fan vad hemmablind man blir överjävlar allt. Varför missar man att slänga gamla dressingburkar, inlagd vitlök eller annan skit?

Följande tankar:

* Varför har man massa konserverad skit överlag som man uppenbarligen inte äter? Jävla överkonsumtionssamhälle

* Varför lägger man någonsin matlådor i kylen? Jag äter uteslutande matlådor som varit nedfrusna...

* Varför hade jag alkohol i kylen som jag inte visste att jag hade?

* VARFÖRVARFÖRVARFÖR äter man mejeriprodukter???? Det är så satans jävla vidrigt, jag ska fan aldrig mer köpa mjölk. Spyr när jag tänker på hur vidrigt allt är. Precis sådana tankebanor som påbörjade innan jag blev vegetarian...hehe. Om vegankost inte vore lite dyrare än vegetarisk så skulle jag bli vegan på en gång :,(

* Varför har man en kyl överhuvudtaget. Så jävla äckligt. Har alltid hatat kylskåp, fan jävulens påfund. En matkällare på gården känns både mysigare och fräschare. Och mer ekologiskt.

Låtom oss gå tillbaka 80-90 år tillbaka i tiden!

haty!!!

Jag H-A-T-A-R mitt hår/brist på frisyr så fruktansvärt jävla mycket. Det är så jävla jävla jävla fult och det växer aldrig ut!!!!!!! Rakade av det i november, lite borde det ha växt liksom. Jag kan inte göra något åt det.

Just nu är hela nacken helt cepe och har varit hela dagen pga att jag gjorde det ytterst osmarta valet att sova med blött hår. Och det GÅR INTE att rätta till!!!!! + Min cpvirvel som ser för jävlig ut vid denna längd....

Jag kan inte ha mössa varje jävla dag heller bara för att håret är fult, min egen mössa är borta sedan typ 2 månader och rositas är för stora/passar inte alltid till mina kläder. alltså vad fan ska jag göra, vill typ inte gå ut när det ser ut så här.

Inga huvudbonader känns rätt, varken finhatt, gubbkeps eller diverse olika mössor. Vid sådana här tillfällen är det så jävla lockande att bara boka en frisörtid och klippa min bästa frisyr = denna:
(även känd som "hipsterfrillan" tyvärr)

Men jag har lovat mig själv att inte klippa mig innan årsskiftet. Jag SKA spara ut det, så enkelt är det. Men det är en djup, ångestbringande, smärtsam process, det skall Gudarna som inte finns veta.

Alltså fitt

smmr


förlåt bloggy för att jag försummar dig
http://open.spotify.com/track/3uHpPWsNDTpbbqedCRoaQU

men dale cooper tröstar

för trött för livet, skoly äter upp'metur att det snart är sommar. om nordanvinn' bara kunde ge med sig

En kvinnosak

Älskar verkligen 8:e mars. Detta år fick jag dessutom anledning till än mer längtansfyllda känslor än vanligt, inför denna dag, då tjejjouren i Umeå hade arrangerat ett extra fint firande - kvinnodagen till ära. Med bra uppslutning på demostrationen (trots nordanvindens härjande) och en härlig folksamling efteråt på hamnmagasinet, med glada sånger och kampfylld och gemytlig känsla spridandes - kan en enkelt konstatera: taggen var befogad.

Först och främst är det rent allmänt så fantastisk underbart att traska i demonstrationståg och bara skrika ut sin ilska i diverse slagord och demoverser. Och i ett sådant här sammanhang passar det väl bättre än någonstans att faktiskt spetsa strupen och skrika sig hes, och faktiskt "höja sina röster för att höras" - och skrika ut sitt vredesmod. Jag är så förbannat arg på så mycket, kan delvis bero på att hela världen är fundamentalt skev - men likväl finns hoppet någonstans. Om en förbättrad värld. Om en förändrad tillvaro - för kommande generationer.

Och det är när man möts i feministiska sammanhang - separatistiska som ickeseparatistiska, och känner den otroliga värmen och oändliga kärleken sprida sig - som man inser: vi är fler. Vi är många som delar dessa åsikter, vi är många som brinner för - och kämpar till - förändring.

Detta, govänner, är vad jag vill och ämnar göra allt i min makt för att uppnå: som livsmål. Såväl aktivistiskt, som akademiskt, folkligt som organisationsartat. Jag vill aktivera mig.

Och jag vet att ni är fler med mig.

gammal goding


:):):):):):):):):):)

Fick VG på senaste tentyn (om politisk filosofi och politiska ideologier)!!!! Hade tredje bästa betyg i klassen, jämsides med några andra som hade samma poäng som jag. Känns så himla fint, nu ska jag fan piska det här momentet med, hur byråkratiskt och segt det än må vara.

~~~it's fika time~~~~~~


frustrerad_cheynär det int' går riktigt som en vill

lessen_chey?


överexponerad katty

förbuden bara öser över'en

Cha cha bloggen, long time no see, osv. Alltså måste bara få ösa ur mig mina okristliga syndighetstankar: jag hatar att vara nypiercad i läppen! Främst är det rent allmänt sjukt jobbigt att inte få bruka nikotin eller alkohol om man nu önskar. Eller rent teoretiskt så kan man ju - men jag håller mig borta ifrån allt som försämrar läketiden (så jävla onödigt att riskera infektion, jag anser att man fan skall sköta sina oläkta piercingar). Alkohol klarar jag mig utan, och egentligen nikotin också, men saknar faktiskt att kunna ta en pluggschnuse när koncentrationen sänker sig. Eller saknar bara allmänt: möjligheten ATT snusa, om önskan så faller in.

För att inte tala om kaffet, känner bara ljuvlig kaffedoft överallt all the time. Och varför skall det vara så jävla gott och livets dryck och allt sådant där? Kan ju dricka skiten såklart, men heta drycker bör helst undvikas åtminstone första tiden man är nypiercad med oral piercing.

Så: med andra ord får inga centralstimulerande medel, gifter, eller andra livshöjande grejer brukas. Hm.

MEN, det jobbigaste av allt är bakterieförbud = hångelförbud. Alltså nu vill jag inte låta gnällig men tycker på riktigt att det är det jobbigaste. Hångelabstinensen. Det enda som jag vågar drista mig till är att få pussar på mungipan, men det ter sig rätt tråkigt i längden. Fattar ni hur svartvitt livet blir i längden när man inte för göra något av ovanstående - och dessutom inte kan få känna lite existensbetingad eufori. Jag älskar att kyssa vackra cheyer!!!!!

Ska hångla som fan i april

/Mvh deppcheyen

1981

Allt är bara lögn


och bedrägeri

gotta get down on friday


RSS 2.0