vegogmmn

Har tagit steget, nu äre officiellt, nu öppnar jag dörren från insidan av garderoben! Och tar klivet ut: Jag har blivit vegan! Nu blir Lova och Emma glada. Jag med! Känns faktiskt sjukt bra, inte bara mentalt förstås utan också rent fysiskt också. Det känns typ som att kroppen detoxas från all skit. Har egentligen alltid mått dåligt av animaliskt fett, jag blir jättelätt illamående av den typen av produkter, tror även att jag utvecklat en känslighet mot laktos (därför slutade jag äta yoghurt för några månader sedan).

Äntligen känns det bra! Det har varit rätt jobbigt att vara vegetarian när ens åsikter vill mer. När man vet med sig vad man själv tycker är fel, är det extra jobbigt att inte leva som man lär, eller som man känner. Antispeciesism är då själva fundamentet för mitt val. Med andra ord är det högst etiskt betingat.

Så nu har jag lånat massa böcker på ub, hoppas de köm te användning dårå. Så man lär sig nåt om näringsintag och dylikt. Påstås ju vara viktigt så
Så här glad blir man när man blir vegan :-----)


Ville bara förkunna detta för bloggvärlden. Annars är det inte på riktigt!!!Ikväll blir dett Rött med världens bästa klassisar. Sattan vad jag kommer sakna alla när kursen är slut...

Herrrrrråp

knivN

Ps De spelade asmkt The Knife på Scharrens uteservering innan vi drog vidare!!! Typ 5 låtar från albument "Deep Cuts" + någon låt från "Silent Shout", händer ju aldrig annars. Jag som alltid brukar tjata på DJ's om: "har ni nåt av The Knife?"; vilket de fan aldrig har.

När jag och Linda DJ'ar i höst ska vi fan ha The Knife, vem har inte,

egentligen

Ds
"fick" ett plastglas iaf

orkar ju typ inte med morgondagen
men kanske blir ql ändå


vem vet

hanging high

Hatar att fb laggar sönder; har flera mailkonversationer och gruppkonversationer på fb för tillfället; och varje gång jag loggar in står det en etta på mailsymbolen fastän inget nytt mail skrivits! Sjukt irriterande. Det är typ genusgruppens konversation som laggar sönder; har liksom kollat på senaste inlägget 4 ggr men fortfarande står det att det är ett nytt?!?!?!??! Skitsida! Blä!

Lagar nice mat, hatar plugget, men skall inviga Scharrens uteservering med brushaaan senare ikväll. Får väl fungera som motiverande morot till viderplugget. Hatar att de lägger så seriösa seminarier i slutet av terminen. Borde rimligen vara förbjudet. Har ju fan tagit lov rent mentalt nu, som alla andra

Älskar fortfarande Lykke Li's första, duger väldigt fint

gumman~

Tjingtjing!

Råttor bortskänkes.

Våra vackra råttisar måste nu tyvärr byta hem, än en gång. Det är det sista man vill när man vet att de bytt ägare så många gånger förr, men rådande omständigheter säger sitt. Efter isärflyttande och konsekvenserna som uppkommer av det; så kommer de inte kunna erbjudas ett bra hem hos varken någon av oss. Bor man själv är man inte heller hemma så ofta, speciellt inte som student och extraarbetande. Tidsbristen säger sitt.


Så: om någon fantastisk vänlig själ där ute, vet någon som skulle ha intresse av att ta hand om sötaste Harrisson och Fritzel, så vore jag evigt tacksam. Ett veterinärbesök, som annars blir sista utvägen,  känns inte som ett alternativ för mig.


Bur, spån, mat, redskap/leksaker/hus etc tillkommer gratis.


Om ni vet någon som är intresserad får dessa hemskt gärna slänga iväg ett mail till mig på:
ebbafilippa@hotmail.com


Tack!
Klicka på bilderna för större upplaga.

frrrriday

Den mest otippade personen på brännbollsyran = Edward Riedl. Han ville väl analysera hur pöbeln socialiserar sig, kanhända.

God salladslurre och regnet gjorde inget. Peppar quella!


2012-05-24

Alakoski gör det igen; otroligt tänkvärt och så otroligt viktigt. Blinda och bekväma ögon bör läsa dessa rader:

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/jag-vet-vad-fattigdom-kostar-for-den-som-ska-bli-manniska

all apologies

Har haft en ytterst produktiv dag. Har hunnit jobba 6 h, luncha med gummorna i VBK, inte pluggat ett skit, druckit kaffe med Hillevi i SF, käkat middag i VBK åter samt kollat på vad som mest troligt kommer bli min nya bostad om två månader! Livet! Hoppas verkligen att så blir fallet, kände på en gång att läggan var exakt det jag sökte. Plus att Åhem är ju det enda rätta stället för mig att befinna mig på - där finns i princip allt jag behöver.


Härliga tider, hörrenini!
gulle

Idag fick jag träffa min vackraste gubbe. Blev så himla glad över att se honom, min lilla Winnieboy! Det är verkligen så tomt utan honom när han inte bor här. Men en vacker dag, skall vi dela hem åter. Han stegrade när jag kom in i hallen och sedan njöt han av lite pälskammande (tycker fan synd om honom som har så mycket päls, måste vara sjukt drygt). Snart skall han få börja gå ut också, kommer bli perfekt.

Tänk att han är hela två år redan! Tiden går fort, va.

pappa Winston

Lskar Ted

Här sitter jag och äter sparris. Smörstekta primörer måste fan vara det godaste som existerar på denna jord. Färsk sparris eller brysselkål, kokat, och stekt i svenskt smör. Dör!!!

Man kan ju tro att jag är bantarn, likt "äh skippar nog chirren å dirren ikv, vi kör litt' sparris ist!" men så är icket fallet. Hade chips varit tillgängligare än vad det råkade vara denna afton, så hade det faktiskt varit en lättare lösning på att stilla mitt eviga saltbehov.

Men likväl, chipsdieten börjar så sakteliga dö ut nu, det är väl huvuddelen av kosten i det som bygger upp fenomenet "sambofetma". Och ett sådan situation torde ju rimligen vara svårare att uppnå när man numer kan definiera sig som ickesambo. Mycket riktigt så skvallrade en våg idag om att jag gått ned 2 kg. Wöwö, deppen stal aptiten, så är det ju.

Vad tur är, är väl att CSN kommer på fredag! Då ska jag köpa massa mat!! Jag älskar mat. <3


Imorgon skall jag kika på en lägga, liv1~~

voyage~~

Igår gjorde jag dels den första spottttttlistan på typ 574490329298374 månader, men även en bland de spretigaste. Genremässigt sätt, alltså. Den ba: växlar mellan postpunk-progg-trallpunk-indiepop-indierock-vispop-bluesrock-witch house-electropop-soul-singer/songwriter-80-talspop-svensk folkmusik-klassiskt. Kanske för att jag känner mig så spretig på något vänster. På ett bra vänster! Eller, allt vänster är bra, förvisso. Allt är bra!


http://open.spotify.com/user/filippen/playlist/3hVHek6mP8V8eIpgr5wfSPAlltså, undrar ju för övrigt hur jag tänkte när jag tog ett 13-23 pass på lörday = brännbollslördagen. Det lär ju vara soligaste brännbollshelgen på flera år + att flera studentvänner man känner troligen beger sig dit. Plus att jag missar genusträffen :,(

Fast äsch, jobbet är fint så det blir nog bra ändå. Det kommer väl fler tåg får man hoppas

allmosor åt folket

Failade 4-ever och råkade mäta fel när jag skulle beställa piercingar. Följaktligen har jag två oanvända hästskoar till övers, gratis, om någon mot förmodan är intresserad.

Det är två metallfärgade hästskoar, kirurgiskt stål, 1,2mm på stavens tjocklek + 10 mm i innerdiameter. Staven är alltså snäppet smalare än standard (vilket är 1,6mm).

Hör ba av er isfschént

Tipsar återigen om vår bästa feministblogg, som drivs av mina genusar unt moí! :

http://varforfeminism.blogspot.se/

5100

Hahahhaha alltså orkar ju ej vilken löjlig artikel:
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.949715-katten-vad-populart-med-estelle

Som att: ni missar väl inte dopet IMORRN???? Mycket viktigt! Skoja. Hon kommer inte ens bli regent, monarkin är inte här för att stanna. Man kan inte leva med gamla tiders förtryckande symbolik hur länge som helst, inte om man skall anses vara ett modernt, demokratiskt samhälle. Stödet minskar ju för var dag som går.

På tal om regenter (som ju ofta brukar pryda nationaliteters sedlar/mynt) så drömde jag att det fanns 5100 kronorssedlar, varför det inte var jämna decimaler kan man ju också fråga sig. Sedeln var lila/vit och dubbelt så lång som en vanlig sedel, så himla otymplig! Man var liksom tvungen att vika den för att den skulle rymmas i börsen.

Och vem fan vill väl gå runt med 5000 på fickan
som på den gamla goa tin'

chillyz

För en vecka sedan hade jag aldrig trott att jag någonsin skulle kunna må så här bra igen. Livet är väl förunderligt, om inte annat. Jag känner massa kreativitet spira inom mig; min själ som varit död så länge. Tycker mest att det är synd att så många människor stannar kvar i självdestruktiva förhållanden, för trygghetens skull. Jag trodde det inte innan: men man kan leva ett annat liv än det man är van vid. Det går. Man fungerar likväl. Jag hade ju ett liv innan jag träffade henne också, så varför skulle jag inte kunna ha det nu? Har lärt mig så fantastiskt mycket den senaste veckan, så det går ej att få ned i text - ty det vore att förlöjliga det som jag kommer bära med mig för all framtid. På något konstigt vänster känner jag mig nöjd, ändå! Nöjd och taggad på vad som komma skall

vad nu det blir, det vet man ju inte. Men det är väl tjusningen också antar jag
~*~~omfamnar livet med öppna armar~~*~

<3<3<3<3<3<3

Så himla lyckligt!!! Fick godkänt på omtentamen på mitt livs drygaste universitetsmoment! Känslan av att veta att jag INTE kommer behöva plugga in EU-kunskaper, byråkrati, Sveriges statsskick och jävla kommuner och landsting i augusti igen, är fullkomligt obeskrivlig.

Jag är så lycklig över att detta är över att jag skulle vilja manifestera min Lycka i en tentabål (bokbål, fast tenty). Men tyvärr är jag för nöjd över mitt svar på essäfrågan (7,5 poäng av 10 ;;;) ) för att klara av detta mentalt. Skrev om universella välfärdssystem och selektiva välfärdssystem, där jag argumenterade fram och tillbaka för båda. Känner ju rent spontant att en bred välfärdsstat bör vila på majoritet av universella system. Folkhemmet är en bra historiebakgrund att åminnas! Men min avslutning var ju förmodligen bäst:

"Jag vill avrunda, med att påpeka; att de som strävar efter en avvecklad välfärd (som t.ex herr Reinfeldt) också kämpar efter ett samhällsklimat fyllt av stora klassklyftor, orättvisa, och hat."

Men det vet vi ju redan.

Gudars, skall typ springa ut och kyssa marken och helga solen och jorden och alla småfåglar!

Adjöss

bara ett konstaterande

Denna låt är med i alla filmer?????? :

http://open.spotify.com/track/1MIwRUsj23h7cYn6mNiqHw

wasser

Alltså: Måste till Göteborg. Jag vet inte varför, det är bara en starkt brinnande intuition som verkar och lever till fullo inom mitt bröst. Så Molly: funtar att haka Way Out West, mest för att få uppleva tonårens festivalminnen åter + chilla i götet under sommartid vilket jag ej gjort tidigare + gå på Gretas (även om jag hört att det skall vara vidrig köttmarknad där, föfanföfan).

Och sådant! Såg nu att både Frida Hyvönen och Ane Brun skall ditt, gött. + Att Refused kan ju vara en rolig upplevelse, borde man ju ha varit med om som helgjuten umebo tyck' ja'.

Lova_21_gurrl

Min kära kamrat Mr Lovah Lovah ärade oss med ännu en glad levnadsdag på jorden, fantastisch! När hon fyller år, är det minsann vår.
~socialismen skall segra~

Var självfallet och demade denna soliga, varma, 1:a maj. Tog dock ej många bra bilder men dessa dug väl:ändå att elin höll tal, sjukt ägigt2012-05-20

Idag mår jag så jävla bra!

Ville bara säga det.

jurdu

Fortfarande världens bästa Nanna:
http://fembilder.blogspot.se/2012/05/krasna-killar.html

Måste införskaffa "Välkommen till din psykos", någon gång i framtiden åtminstone. Om man kanske har dineros!

sparka uppåt

Målar och lyssnar på "Kärlek och Uppror" av bästa Ebba Grön. Helt ok.

Älskar fortfarande namnet Ebba för mycket för mitt eget bästa, borde typ byta plats på tilltalsnamn och andranamn?!!?!?!?!?!?!!?!? Fast jag är för mycket Filippa för det, antar jag.
Jag igår i min ~nya frill~, osminkad och med spretigt hår :::) Lova är min bästa frisörsgumma, så jävla bra.

Glöm inte rullpizzy idag. Ok

världens rarastedrygcp

Ok, visade just läggan för världens otrevligaste människa! Varför skall jag ta min tid från min egen tid till att visa mitt HEM inför främmande människor som inte har vett att bete sig artigt eller medmänskligt?

Alltså, vem fan tror hon att hon är - komma hit och ifrågasätta allt som om det vore jag som ägde lägenheten! Jag försökte hela tiden förklara att "min enda uppgift är att visa dig lägenheten, någon mer info än så har jag inte.". Hon kan ju som inte ifrågasätta saker kring lägenheten mot mig, som om jag hade någon slags befogenheter i frågan. Det är väl för fan bara att tacka nej om den inte passar, jag skiter i vilket. Snobbäckel.

USCH, jag hatar idioter som inte har vett att bete sig, bort!

syttende


Taggar lörday


chllN

Fick Godkänt på tentan, hade kaffemys med klassisarna i solen, åt världens godaste ~~Lasagna~~ på Rost med mushaaan + har införskaffat massa god (=dür men det är jag värd MINSANN) öl! Det är en bra onsdag idag. Ikväll ska jag öla med Amandus, blir asm. Kanske drar till pipes. Om inte annat bara för att få störa mig på steroidgrisen samt de dryga trubadurerna som säkert huserar där än.

Kan inte minnas när jag hade en sådan angenäm onsdag senast, om jag skall vara ärlig.

Sådana dagar skall man väl ha också, menar jag.

Börjar för övrigt få rätt hårfärg nu + att en gedigen hårman börjar ta form! Beskåden själva:

Behöver dock klippa mig strax tror jag???

+


langhare

Kollar igenom gamla bilder från gamla dattan. Hittade t.ex dessa som visar när jag, hör och häpna: hade uppsatt hår! Det var nog någon kväll när Hillevi bestämde sig för att festsminka mig, sedan drog vi väl ut på TC. Fastän jag blott var 18. Usch, jag minns hur mycket jag hatade att bli sminkad när jag var typ 6 år, och hon var så peppad. Jag blev offer eftersom jag var enda systern i familjen :,( Fast ibland brukade hon sminka Amandus istället, vill jag minnas. Queera ungar lr

~~kanske man någon gång skaffar sig lika långt hår igen~~
brb om 5 år isf

http://open.spotify.com/track/19FmUkDg9dVa3uALWkvbZN

Vem hade trott att en känsla, kunde kännas så fysiskt? Det gör ont i varje kvadratcentimeter av min kropp, en svart massa som sprider sig och sprider sig. Som tar över hela min kropp. Som gör hela kroppen trött, hungrig, aptitlös, orkeslös, viljelös, meningslös.

Jag står vid ett vägskäl i livet
utan att jag bad om det.

Jag har haft den stora förmånen att få älska - och blivit älskad
och det är jag evigt tacksam inför.
Det är jag Dig
evigt tacksam för.

Du lärde mig så mycket om mig själv
som jag tidigare inte visste.
Du fick mig
att känna mig säker och stolt över mig själv.

Du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta

Jag glömmer Dig aldrig.

-


torsssz


USCH

I flera års tid har jag försökt fatta vad kvarg är på riktigt. Självklart vet jag att det är en mejeriprodukt och blabla, men alltså fortfarande: vad fan är det??? Hur skall man äta det, hur smakar det, hur ser det ut? Hur kan det finnas en produkt som man aldrig stöter på?

Namnet måste ju vara det minst tilltalande jag någonsin hört. Nog för att de flesta mejeriprodukter är sjukt vidriga (främst: mjölk. VARFÖR vilja dricka vätska som befunnit sig innanför ett juver??? *spyr*), vilket också slutligen kommer bidra till veganism i framtiden, för undertecknad. Om man nu bortser från moralism, alltså.

Tydligen är det hur som helst något träningsnarkomaner och anorektiker äter.
Tänker aldrig bli någotdera.

Kesella, vad fan är det~~Over and Out~~

f1 4ever

Har tänkt göra detta otroligt objektifierande inlägg länge nog utan att komma till skott, så nu ~~kör vi~~:


Detta är LÄTT de sexigaste disneycheyerna genom tiderna, i inbördes ordning!


1.2.3.4.
Fast åhhhh Esmy och Poccan är fett svåra att gradera sinsemellan! De borde egentligen tilldelas förstaplats båda två. Och Jasmine är rätt stereotypt tråkig... och Belle är typ okarismatisk. Men ändå!

joddu

Yes, har fixat så jag fått massa jobbpass inbokade nu i maj, känns schént. Var bra att jag fick helger och kvällar vilket jag önskade. Så i sommar blir det heltid v.28-32!

Så om någon är på att resa eller drägga eller vad som helst annat innan/efter dessa veckor när uni är slut - hör ba av errrr.

Tror typ dock att jag missar både trästock, pride och urkult i år IGEN... värdelöst men en måste ju tjäna ihop sitt levebröd. Vill typ inte bli vuxen eller "vara" vuxen, så jävla värdelöst *kommer alltid sakna sommarlovsfenomenet*

Nu längtar jag fett mycket till augusti, vill inte bo kvar i läggan längre. Det är världens bästa lägga men den inrymmer för mycket känslor och minnen. Det är som att bo kvar på ett ställe där en anhörig som tidigare bott med en dött: och man bara lämnar kvar alla grejer för att det är för jobbigt rent emotionellt att städa undan allt och börja om på nytt.

Vill bara att allt skall vändas på rätsida. Bara lite, liksom.

Men det kommer väl.
classic~


2012-05-07

Jag vägrar låta optimism förväxlas med naivitet. Ty det är helt skilda ting. Och realister har väl knappast mycket att leva för. För är det inte det man egentligen lever för: drömmar.

Jag skall leva min dröm, igen. Jag är fast besluten.~~lägesrapport~~

Ibland när man stannar till, tänker till - så undrar man endast: hur blev det så här? Jag hade aldrig någonsin trott detta, framförallt inte förutspått en situation som nuvarande. Allt växlar mellan ilska, sorg, rädsla, ensamhet men även den starkaste känslan av allt: kärlek. Och det är det som försvårar. Allt.

Jag önskar att jag var tom. Att jag inte hade förmåga till att känna känslor.
Så man slapp bombardemanget i ens inre.
Men jag har också insett åter, att jag har världens bästa vänner, och världens finaste familj. Det är jag oerhört tacksam över.

Idag var faktiskt första dagen på 2 veckor som jag inte gråtit den hemska hetska gråten (lyckades dock självklart fälla någon tår när ETQ var här). Första dagen, som jag kände mig l-y-c-k-l-i-g på så sjukt jävla länge. Eller det var tanken: det kommer en framtid. Men jag måste ha lite tålamod, innan den kan ge sig till känna. Jag vet inte alls vad den kommer att innehålla. Men jag hoppas på något fint.

Jag har även sagt upp lägenheten ikväll. Utan att ha fixat en ny. Så fr.o.m 31/8 är jag temporärt hemlös. Ja, man kan väl ha större problem. Som att hela livet fuckar upp sig, till exempel.

Men man får väl försöka leva på ändå.
Jag försöker,
faktiskt.


k

Helt jävla värdelöst.

it's friday!!!!1
den som klarar mer än 7 minuter och 27 sekunder utan att få men för livet får en guldkaka
vad nu det kan tänkas vara


tack tinieyo än en gång för detta fantastiska tubtipz~~

bergakungens

en gosegubbe i all ära


Nu är tentaskiten bortgjord. Har helg för första gången på typ en månad.
Sommarjobb fixat.


Då var det bara den lilla detaljen: livet som skulle lösas också
wish me luck

en stuveriarbetares död

Försöker komma underfund med hur det är möjligt att känna så mycket smärta i samma kropp på en och samma gång

Hjärna, själ, hjärta.
Allt brister

Jag vill bara rymma, från mig själv. Istället ockuperas hela min existens av känslor, minnen, tankar
Ockupationen tycks vilja pågå
längre än jag skulle önska.


2012-05-03http://open.spotify.com/track/7FO7BolIZsl1o8DDSjeOph


RSS 2.0