1 bra grej

Höll på att glömma en fin sak, som åtminstone sker i närstående framtid:
 
 
Jag och Amandus flyger ned till Stockholm på fredag em. (miljötjyvar!!! ville åka buss egentligen men det krockade tidsmässigt med ett seminarium som A skall ha) Vår bror Ville som bor i Drogsved fyller 26 bast va, vilken ålder för en karl! Pappa skall också ned. Så blir firande med alla vi + min finaste svägerska och min pappas särbo. Så himla bra det kommer bli. Hoppas på god mat och dryck~
 
Ska bli så fint + skönt att åka bort en helg åtminstone
 
 
 
 

söndagsangst

Alltså, vad mer kan man säga
när ångesten lurar precis bakom hörnet
 
Är en känslomässigt instabil tickande bomb,
och jag vet knappt vad jag skall göra av mig själv längre
när allt går sönder
 
Jag har så mycket hat, aggressioner, mörker inom mig. Jag kan blott se i gråa färgskalor. Hur skall man gå tillväga, för att uppleva färgspektrat åter?

Jag känner bara, att detta år har varit så jävla jävla jobbigt. Liksom: det räcker faktiskt nu. Jag behöver inte en till grej att bekymra mig över
 
Men till vem skall man förtälja
dessa tomma ord?

Till öron, som aldrig lyssnade
eller förstod
 
 
 
 
 

vad ska det bli av mig

 
Du är så vacker, visst är det så
 
 
 
Vet inte om jag utsöndrar någon slags konstig aura eller vad felet är, men varför får jag bara komplimanger av bögar alternativt aaaaaaaaaaaaaasfulla cheyer som knappt kan stå på benen? Detta är typ 85030694668043 gången på en månad (har varit ute varje helg heh, ska sluta med denna ovana. sen.) som jag hamnar i socialt obekväma situationer pga detta
 
Ska väl gömma mig under täcket hemma istället, känns väl tryggare.
 
Gårdagens bästa på pridefekken var utan tvivel: När jag, Lova, Ida och Linda dansade med min och Lovas gamla högstadielärare, Ullis <3<3<3<3 Alltså detta var mitt lyckligaste ögonblick, hon var ju den bästa läraren. Tack vare henne hade vi inte en skev, heteronormativ, reproduktiv sexualundervisning - utan en inluderande sådan istället.
 

hej

Synnerligen fin dag. Jag har fan chillat för mycket de senaste dagarna; sovit ut, sett på serier, spelat gitarr, druckit gott kaffe, ätit pubmat, druckit öl, lyssnat på poesi, pratat politik, fikat med Krille, hängt med brushan, promenerat, spelat piano, varit på Palmebio med papi - och lyssnat på musik.
 
Råkade bara ta en minisemester - helt sådär ba apropå! Men den makten unnar jag mig - att ta kontroll över mitt eget liv. Jag underskattar läsningens tidskrav, men samtidigt gläds jag åt att en fantastisk bok väntar - ty bra, det är den. Och då känner man ingen press, vilket ju alltid är skönt - att slippa.
 
Men därför att jag njöt så mycket, måste jag också spendera resten av fredagkvällen med avhandlingsläsande. Det känns dock helt okej, för en fantastisk dag väntar imorgon med.
 
 
 
 
Palmefilmen var en varm, känslosamt skildrad dokumentär: om en person - vars kändisskap blott ej bara handlade om politikern, utan om fenomenet Palme. Denna säregna personlighet, karaktär, är något som aldrig kommer att upprepas i historien. Det intressenta är också det kontroversiella kring honom - att han var så hatad av så många, även av socialisterna själva. Samtidigt som där alltjämt fanns ett stöd. En kritik framlades mot hans borgarbakgrund, samtidigt som han alltid ställde sig bakom de mest utsatta. Han var den första västerländska politikern som aktivt tog avstånd från Apartheid. Den första, som vågade kritisera det meningslösa våldet som USA tog till, mot Vietnam.
 
Men det mest sorgliga av allt, var slutet av hans liv; hur hatet mot honom blossade upp, hur kulturetablissemanget och borgarskaran gjorde elaka karikatyrer, piltavlor med hans ansikte, en fullstor avbildad docka som slängdes runt under demonstrationer osv. Hatet - var så alltjämt närvarande. Hatet och hotet om våld - mot den person vars viktigaste fråga var: pacifismen.
 
Världen är alldeles för sorglig.

~~stugy~~

En del bilder från stugtrippen i somras (då alla utom Linniz kunde följa med :,,,( hon var med i våra hjärtan <3). Har fortfarande inte fixat något bättre objektiv, så är ej världsklass på bilderna dirr (blir serr deppad av 18-55...). Detta var typ enda gången jag fotade i somras? De är ej beskurna eller redigerade pga är lat!!!
 
 

"Ja' vill gå på rave!"

 
 
Fan va soft dag detta är *njuter*
sånt ska man väl ha å


Vill också gå på FÄST~~

de e min fest

2 befogade frågor:
 
  • Varför finns det inga samtidsbilder på mig???
  • Varför växer mitt hår aldrig ut FÖR!!! (obs: irriterad)
 
Förstå att jag vill klippa och färga + ~~frisera~~, blir deprimerad över att inte kunna göra något över huvudtaget med det. Eller det man kan göra är typ: sätta på en mössa. Alt. en hatt. Mkt kul. Men jag vet att det var för sakens bästa att jag rakade av skiten, döden döden om jag hade haft kvar allt det slitna sönderblonderade bihanget.
 
Tröstar mig med 60-talsmusik. Det hjälper lite
 
 

3vligt åde

Vi har en rolig helg framför oss, vi Umeåfolk. På lördag vankas nämligen en del gött:
 
10.00-12.00 Demonstration samt manifestation för Sjuksköterskornas 24.000 kronorskamp (vid Rådhustorget?)
 
11.30 Påbörjas manifestationen för Ship to Gaza, självfallet vid Rådhustorget, som sig bör.
 
12.30 Är det samling i Döbelns park för årets Prideparad i Umeå, tåget tar vid 13:00
 
På kvällen vankas det Pridefekke på Norrlandsoperan, dessvärre är det förköp som gäller, och sista datumet för förköp är allaredan passerat. Men ja, lyckliga ni (och jag!) som redan införskaffat bille. Cleo bl.a skall DJ:a. Kommer bli kanske 10000 bättre än TQ~~
 
Evanemangen till demonstrationerna/manifestationerna hittar ni här:
 
http://www.facebook.com/events/240918946030972/?ref=ts
 
 
http://www.facebook.com/events/317789224986005/
 
 
http://umeapride.se/event/paraden/
 
 
 
 
 
HOPPAS att folk faktiskt kommer till prideparaden, förra året var det lite glest med paradfolk kan tyckas. Hoppas man på sol kanske det hjälper, vem vet väl

Ps. Imorgon är det dessutom säsongsstart för höstens Poetry Slam-tävlande. 19.00 på Pipes är det som gäller. Bärs och poesi, ~~finns det något bättre~~? Ds.
 
Pps. Kanske skall tematisera min blogg till en eventkalander, har ju en bra början här, eller vadå.....?!??!?! Ds

http://open.spotify.com/track/1h16NyTnhC3EsKRyY1rs4E

Så himla stolt över fina gumma Lova som gjorde sin sekundära radiodebut idag, nämligen på Studentradion 102,3 där hon fick samtala om sina tankar kring hendebatten, i egenskap av ~~expert~~
 
Har pratat tidigare med en bekant som jobbar på radion, och tankarna kretsar mer och mer kring viljan att faktiskt aktivera sig där, styra upp ett program med Lovagmmn, kanske någon fler? Vore så fett! Att få prata i radio är väl en dröm om man gillar att debattera/filosofera/prata onödigt mycket och höras bland folk, som jag råkar göra *inbiten narcissist*
 
 
När jag var liten sa folk alltid att jag borde prata i radio för att jag pratar så snabbt :((( Ingen skulle ju dock höra vad en sa, får lääära miiiig att praaataaaa lååååååååååååååååååååååååååångsamt tänker jag istället då. Men ja
 
Plus att man får spela musik!!! Om denna tanke formeras till verklighet återkommer jag självfallet om detta.
 
Ql ql
 
 

Nu är livet utstakat för oss alla

 
Jaaaaaaaaaaaa <3
 
8.0 på imdb so far! ~~taggy~~
 
 
Såg för övrigt denna igår, rekommenderas:
http://www.imdb.com/title/tt0461694/
 
Nu blire coff'

QL!!!

Alltså!!! Vill på riktigt gråta av glädje!!! Alla som känner mig nära vet att jag har haft FETT mycket ofrivilliga utgifter på senaste; med tapetskulder, ett försent uppsagt bredbansabonnemang och dylikt.

Så där jävligt trist att mer än hälften av CSN försvinner samma dag man får det, ni vet. Och på det läggs utgifter för telia, linser, kurslitt etc. Livet är bara en enda grå massa med massa betalningskrav, känns det som (ännu ett skäl till varför man vill leva i skogen - och försöka sig på ett liv där pengar har minimalt lite betydelse). The Story med att bli vuxen och växa upp.
 
Jag har varit så bitter på att mitt sommararbete inte generade i något typ, för i och med flytten försvann mycket intjänade pengar (fast jag for till Stockholm och Göteborg, köpte en gitarr och nya kläder också, ej att förglömma - det enda positiva med en försvunnen jobbsommar).
 
OCH!!! Då ser jag!!! Att jag har tydligen inte fått hela sommarens lön ännu, för ser på mitt konto på kommande händelser att jag får lön en sista gång imorgon!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
Jag vill gråta så himla mycket för detta innebär: Att jag kommer ha råd att åka till Paris! Och hälsa på Soffan_cool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hoppas att fler i gänget vill haka på, kanske i oktober? :----)
 
En inspobild för att symbolisera min glädje:
 
 
 
 

Måndagssol

 
När jag var liten och bodde på Gotland som sjuåring, var min bästa sysselsättning att fånga fjärilar med fjärilshåv, som jag lade i en liten glasburk. Metallocket spikade man hål i, för lufttillförsel. Sedan kunde man observera dessa fantastiska varelser, i dess oförståeliga prakt. Därefter, släpptes de ut i de fria åter. Hur vackra och stolta är inte amiralfjärilar?
 
Jag kommer även ihåg att jag brukade rädda insekter som hamnat i pölar, genom att lägga de på ett brunnslock av sten. När de legat i solen och torkat, reste de alltid på sig till slut, och flög iväg. Maken till god samarit, då allaredan!

Nu skall jag skriva om Intersektionalitet och begreppet "Svenskhet". Älskar denna kurs så himla mycket <3<3<3<3<3

Trevlig måndagseftermiddag på eder! Är den inte till belåtenhet tipsar jag om Siw Malmkvist, då blir man genast gladare.
"Och vad är egentligen Fälldin"

 
 
Avrundar  denna afton med detta fantastiska, minnesvärda tal. Skall se filmen om Palme på bio i helgen, tror jag bestämt. Tänk om det fanns en enda politiker idag, som haft en promille av den karaktär som Palme bar på. Han vågade säga vad han tyckte, och var inte rädd för eventuella konsekvenser det medgav. Han kämpade för internationella rättigheter. Framförallt hade han glöden, engagemanget, och hjärtat på det rätta stället. Döden, var en ofrånkomlig tragik
 
 

2012-09-23

Har gjort den smärtsamma insikten i att jag, vilket jag tidigare faktiskt inte hade trott att jag skulle känna: inte trivs med att bo ensam. Det är synd, eftersom jag älskar min lägenhet och mitt hem så jävla mycket.
 
Livspusslet är väl nog krångligt ändå, så det faktum att en sådan här känsla infinner sig, gör ju tyvärr att man får ännu ett projekt att arbeta med, för att nå en radikal förändring.
 
Jag pallar faktiskt inte detta samhälle. Jag vill bara bo i ett huskollektiv på landet, en mil från stan, och spendera dagarna med att odla, skriva och vara i musiken. Jag vill aldrig någonsin hamna i arbetshysterins bojor, fy fan
 
 
Men tills vidare räcker det med att vara student (så fri man kan bli för stunden, även om det i sig också innebär krav) och att drömma om, att jag kanskekanskekanske flyttar ihop med min bror nästa år. Vore det inte fullkomligt vackert, så säg?
 
 
Söndagskvällarna är värst, jag vet inte var jag skall ta vägen
Jag vill bara slänga av känslokappan
så att man kanske kunde få strukturera upp tillvaron lite

everyday is like sunday

Vilket antiklimax! Var så jävla taggad på TQ , förfekken var bra + mysig, befann mig i goda vänners lag, och så kommer man till fittdroskan och så suger det bara! Varför ha en klubb i en lokal som omöjligen kan vara annat än Umeås i särklass omysigaste? Avlånga middagsbord typ, för få soffor, INGENTING. Bara ett anfallsskapande stroboskop som var överdrivet till absurdum. Och jag kan verkligen verkligen verkligen inte förstå, hur det kan vara så himla svårt att åtminstone spela EN bra låt?
 
Alltså seriöst, det enda bra som gjordes under hela kvällen var när de spelade Twin Peaks-introt som sista låt. TACK, för att det blev bra, när man skulle hem.
 
Min relation till Take Queer har problematiserats ännu mer. Umeå behöver en ny gayklubb, så är det bara.
 
Plus att jag aldrig kommer sluta förvirras över att bögar alltid skall kommentera mitt utseende positivt, likt: "Dina käkben är to die för, jag önskar att jag hade sådana!", "Gud vad bra du passar i septum!" ,"Stiligt med hängslen, vad cool stil du har"  osv. Dels blir jag generad men glad såklart, komplimanger är ju alltid kul (även om jag inte behöver andras åsikt egentligen för att känna mig trygg i mig själv men, ja.) men jag undrar bara varför mitt utseende tycks dra till sig bögar? Antingen är det för att de: i och med att de i en sådan kontext, känner att de kan säga sådana komplimanger för att de vet att det inte blir objektifierande med tanke på att det inte finns en sexuell laddning i det - i och med läggningarnas krock. Eller, så har jag bara fötts med ett bögtilldragande ansikte?????

Kanske ska sadla om och bli bög. Sattan vad man sku kamma då vavava

~~diaspora~~

Snubblade av en slump över en ny artist kvällen till ära; något jag framförallt tipsar indie-pop-nördar (likt jag själv. Fast jag är nörd av många genrers förvisso!) om. Artisten går under namnet Wild Nothing, och albumet är helt och hållet inspelat av en person, som alltså spelar alla instrument/sjunger själv. På scen har personen förstås med sig någon typ av bandmedlemmar bla bla bla jadajada.

Faktiskt väldigt pluggvänlig musik (fungerar i alla fall att lyssna på parallellt med läsandet av en sociologisk avhandling.)
 
Så, lyssna på, föfan: http://open.spotify.com/album/7MLZbp35c1RLZYBlqvzKvB
 
 
Alltså! Avhandlingen jag läser är så jävla bra!!! Detta är den mest utopiska bilden av att vara student; att man kan sitta hemma en fredagkväll och plugga, och faktiskt på riktigt tycka att det är ASintressant + roligt. Gud, måste typ köpa denna bok
 
 
Mitt andra mål med livet: Att inneha ett jävla bibliotek. Den som har flest boktitlar när hen dör vinner

one for you~

Lagar lyxmiddag till mig själv. Och för en gångs skull känns det så jävla skönt! Medans alla sambosar spär på sin sambofetma med fredagsmysfett. Jag klarar mig utan det!!! Och hör sen
 
 
 
/Mvh inte längre bitter (observera att detta inte är ett ironiskt inlägg!)
 
 
 
Ps. Bibeln kom idag, genom ytterdörrn ba!!!!!!!!!!!!!!!!! Ds
 

SNÄLLA

Mitt enda mål med livet: Se The Knife LIVE
 
 
 
 
sen kan ja dö lyckli
 
 
 
 
 
 

http://open.spotify.com/track/72XVDUvuJaQ0l3NzykzUvN

Min finaste gubbe, hade nästan glömt bort dig:
 
 
 
 
 
Min mamma, som kände dig i egenskap av klasskamrat, berättar alltid om att du var så fin och jordnära. Så sorgligt att det slutade så illa, tragiken
 
Hur kan en levnadsglad, vänlig, artig 16-åring, sluta i fördärvet alldeles för få decennier senare? Mörkrets obarmhärtiga omfamnande
 
Den som påstod att livet var rättvist, visste inte vad den talade om.

plz leave us alone~

Detta är min bästa fekkelåt:
 
 
 
 
 
 
Vill ba att det skall bli helg å fekky så man kan DANZA
 
 
Joel Alme på Scharren på lörday, Take Queer-terminsstart på lörday, VAD VÄLJA
 
dilemma dilemma
 
 
 
Men jag mår bätter nu, har livet under kontroll. Känns skönt. Nya tider stundar! Är så jävla taggad på C-uppsatsen så det finns inte (vet att jag kommer ångra detta uttalande bitter när den jobbiga skrivprocessen kommit igång, men tja - den dagen den sorgen eller vad det heter)

Ps. Jättejobbigt för jag vet inte om min Bang-prenumeration är slut eller ej? Så vet ej om jag skall köpa det nya numret eller ej....Ds

men orka

Förstår inte, minns hur jag när jag började studera vid Umeå Universitet, för blott två år sedan, var så jävla ivrig och pigg hela tiden - och supermotiverad med studierna. Alltså: orkade på riktigt vara vaken till 3-4 på morgonen om det krävdes; för att hinna läsa klart en bok inför ett seminarium. Minns att jag läste Wollstonecraft på en natt: motverkandes de ihopfallande ögonlocken genom att helt sonika vandra runt i rummet samtidigt som jag läste
 
gud hjälpe mig
 
För nu känner jag redan vid halv tolv att jag vill krypa till kojs, tänk va: fosterställning i det varma, underbara grytet. Alltså! Är det åldern som tar ut sin rätt! Eller brist på livsmotivation/pluggmotivation! Eller brist på näring i min kost!!! Eller massa andra brister!!!!!


Ska man behöva ta uppåttjack för att klara av studierna, eller vad är det frågan om
 
 
*Mvh hon som måste skriva sluttampen av PM:et springandes med lap-topen ute i höstkylan, lr*

trtttt

Livets soundtrack,
va:
 
 
 
 
 
 
Hoppas på att slippa insomni, igen
ty det kan en väl lika gärna vara utan

en lättnadens suck

Så himla skönt. Bjuder papi på kaffe och kakor (tack än en gång Sofia, för att du räddade min fikabrödsbrist! nu vågar jag ha gäster med gott samvete!) och i gengäld skruvar han fast taklampan - klassiskt pappagöra - samt kommer med lösningar på exakt alla mina världsproblem.
 
Alltså tacktacktack, nu kan jag få ro att studera. TACK
 
 

2012-09-16

Håller på med ett livsprojekt: att utvärdera om huruvida det är bra eller dåligt att bo ensam
 
 
Återkommer i framtiden med pro's and con's~~
 
 
 
 
 
Jag tror det jag saknar, är en gammal radio som alltid har p1 på. Det finns ingen mer hemmaskapande känsla. + En vacker, ullig katt som alltid spinner.
 
 
Fin söndag annars, trots den överhängande bakisheten (Tack för igår alla inblandade!). Folkköksinvigning kan inte vara annat än just: folkligt. Nu skall jag läsa tusen miljarder sidor. Klassisk söndag
 
 
 
 
 

she was a superstar

Det är en BD-lörday~~~~
 
 
 
~~pic~~ från min och Soffan_gurrls 19-årsfekke med tema: Högstadiet (Då amanda jf vann pris för bästa utklädnad. Så himla bra den var!!!!)

you say goodbye

Vill inte verka överdriven eller så
men The Beatles är det bästa som hänt mänskligheten
 
 
 
 
 
Hur kunde det någonsin finnas något större
 

du vet

 

http://open.spotify.com/track/3uHpPWsNDTpbbqedCRoaQU

När man vaknar upp och den första tanken är känslan: "Nej, det kan fan inte vara sant. Är det tänkt att jag skall leva en dag TILL?" så börjar saker och ting bli lite jobbiga. När sömnen och drömmarnas värld lockar så obeskrivligt många gånger mer, än den tänkta verkligheten. Jag stod vid vardagsrumsfönstret och tittade ut genom fönstret; en fantastisk höstdag. Underbara färger och livsskapande sol strålandes, penetrerar hela världen med sin självsagda eufori. Och jag kände bara: Jag vet att detta är vackert, att detta är en fin dag. Att det är något att glädjas åt. Men jag kan inte förstå det, för jag kan inte känna det.
 
Så har spenderat hela dagen med plugg, ensam samt med grupparbete. Det får en att fokusera på något annat. Det måste ju dessutom göras. En C-kurs har sina krav.
 
 
Jag hatar att jag är så naiv. Kan man inte bara växa upp och bli en realist någon gång
 
 
 

usch

Vilken jobbig dag detta har varit. Den vackraste på så himla länge, samtidigt som den varit så obarmhärtigt smärtsam. Kanske är det så livet skall vara; vackert och smärtsamt, om man nu vill vara poetisk på ett slentrianmässigt vis
 
Vem visste väl
 
Tur att jag har världens bästabästabästa syster, så otroligt värdefullt ändå. Jag ser ju på ålder som ännu en maktaspekt; ännu ett sätt att diskriminera folk på - men när det gäller åldersskillnaden mellan mig och mina äldre syskon så märker man ju; att den tillför något. De råd som de kan ge - utifrån en livserfarenhet jag knappt har. Tar jag tacksamt emot.

Och sen ba: ringer en granne på dörren och klagar på musikvolymen. Kände bara hur jag levde upp till deras förväntning: en oansvarig och respektlös ungdomsslyngel, med pörschingar dessutom (säkert knarkare! bidragssnyltare! betalar ingen skatt!). Ursäkta mig fröken medelklass för att jag stör dig i din trygga kärnfamiljsmiddag, jag kan dock inte rå för att jag har bultande ångest i hjärnan och att varje centimeter av min själ smärtas av att existera - jag behöver musiken
 
Men jag är väl snäll så stängde fan av skiten. Bådar ju ej gott inför lördagens fekke, men sätter man upp en lapp i trapphuset kan det väl va ok.
 
Alltså förlåt för deppen, men det kommer väl fler dagar
bättre sådana
 
 
 
 

Something

 
 
brb, läker lite sår
 
 
 
men jag överlever nog

you die when you're YOUNG

Har tjatat i år och dagar om hur mycket jag hatar den obligatoriska flatbilden som alltjämt florerar ute på diverse hbtq-communitys. Dvs: bilden av en stereotyp flata (korthårig+piercingar+flanellig) som poserar ~~snyggt~~ med en gitarr (oftast akustisk, men ibland också med elektrifierade don).
 
Det är så himla kul att det är värsta subkulturella grejen, kanske är det en ta-tillbaka-grej eftersom att musicerande alltjämt ses som en maskulin intressesfär i vår kultur. Så kanske musikgrejen skall vara bra, för att locka till sig honor. Alltså fan vet jag
 
Men eftersom jag är en flata och har en gitarr så måste jag ju också!!!!
 
 
Obs visar inte hela la guitara eftersom hen har ett privatliv också. Hen heter Saskia. Jag älskar dig, Saskia <3
 

Beakta även hur håret mitt växer!!!!!!!!!:
Det nalkas en lugg där, om två veckor månne.
 


Hela detta inlägg tillägnar jag åt mina känslor kring studerandet av feministisk vetenskapsteori, flyr hela tiden till att göra annat. Fast Hekman, måste erkänna att jag gillar att du förklarar dig så att även pöbeln förstår, till skillnad från Harding.
 

varse

Mmm ok efter noga övervägande har jag funnit en profilbild till
ditt ~~surf-account~~ Lova

Take it or leave it:


 
 
Du skulle gladeligen fått sova på min soffa i alla fall, om jag sett detta charmanta anlete!
 

"mamma, jag är lesbisk"

 
 
så xtra ql att systra mi hade exakt en sån FILAtröja då näre begav sig
alltså: sweet 90's

jugar~~

Oj, kan ej fatta hur det är möjligt att en timme kunde försvinna så snabbt när man spelar (läs om: försöker lära sig spela) la guitarra. Alltså seeeerr har så sattans ont i FINGERTOPPERNE. Nu skall jag få förhårdnader på fingertopparna, sådär som jag alltid minns att mamma hade när jag var liten, pga gängse bas/gitarr/fiolspelande.
 
 
Ok men nu åter till det skäl som gjort att jag stannat hemma denna fredag: ljuva feministiska vetenskapsteoretiker; kryp in under mitt skinn.
 
Jobb imorgon kl.07.00. Alltså kass helg, har sagt det några gånger förvisso men tänkte att någon kanske inte hade hört: K-A-S-S
 
Jag måste sluta tacka ja till pass av ren sympati, alltså vad fan är det för fel på mig
 
Nästa vecka kanske bjuder på liv, vågar man hoppas
 

2012-09-07

Så himla längesedan:
 
 
 
 
 
Och fastän det var mitt, mitt, mitt hela tiden - den musiken. Det var mitt, eftersom jag fann den själv sommaren 2006, i ett skivställ på stadsbiblioteket. Alla album: mina. Fastän det är så, så kan jag inte sluta relatera musiken till Dig. Jag tänker bara på Annika Norlin-affischen som var den finaste av alla, bland många, på väggar i ett stökigt tonårsrum. Som senare skulle inneha hedersplatsen i vardagsrummet, i vårt hem. Som inte finns längre. Det var kanske en miljard år sedan. Då hela existensen kändes annorlunda
 
Och jag vet inte vem eller vad jag ska hata, för att så jobbiga minnen river i en: när man bara vill lyssna på sin bästa, ångestdämpande tonårsmusik.
 
 

Dagens bravad

Det blev en vacker Levin-are, av gitarrköpet alltså. Stålsträngad, förstås. Man vandrar längs 20 000 kronorsgitarrer och väljer en nybörjarvariant för typ 8 ggr så lite. Därom vill jag tro att jag gjorde ett bra köp; den duger nog alldeles lagom för den oinbitne, som man ju kan kalla mig. Tur att man har gitarrbrorsan nr 1, som fick prova ut olika åt mig, så himla snäll. Dessutom han som skall bidra till lektioner! Ty pedagogisk är han med.
 
Tycker att det är lite roligt det här, hur vårt superglobaliserade samhälle gör att hela världen bara finns runt lillfingret; inte bara genom det självklara internet; utan även i allt vi konsumerar. Denna "svenska" Levingitarr, vars märke grundades 1900, är numer (eller ja, sedan 70-talet) uppköpt av det tysk-amerikanska gitarrföretaget Martin. Själva gitarrerna tillverkas i Asien. Alltså ba: what. SKA MAN INTE ENS FÅ KUNNA KÖPA EN SVENSK GITARR I DET HÄR JÄVLA LANDET, hade en kunnat tänka. Känna sig kränkt och snuvad på det mångåriga, goda, traditionsenliga svenska hantverket, som istället bytts ut till någon mångmiljardsproduktion av löpandebandsprincip i typ Kina
 
 
Tur att man int' e en sån som bryr sig om sån skit

Den klingar ju vackert ändå, menar jag, oavsett om den så vore tillverkad i helvetet eller nåt
 
 
Såhär kunde det se ut en helt vanlig arbetsdag på Levinfabriken, anno 1950, i ~~Göteborg~~ (alltså i SCHWEDEN)


Nu skall jag fortsätta med det som tills vidare är min arbetsupgift i livet, för tillfället: nämligen att läsa ut den där HARDING
 
Vetenskapsteorier, mina vänner - en synnerligen passande godnattsaga för en akademiker (försöker göra mig lustig över något som snarare får mig att känna en enorm ångest, skjut mig)

På återseende

PS. Till alla mina studentvänner med smarta telefonyz: Ladda ned Tyda.se-appen, skitbra när man läser dryga engelska texter med svinigt svåra ord som behöver kollas upp. DS


wwwednesday

Drömde att jag hade helskägg. Det var en bra dröm, någon gång skall jag berätta om min fäbless för ansiktsbehåring - som jag tyvärr i egenskap av biologisk kvinna ej besitter förmåga att få utlopp för.
 
Har varit fett proddu idag, pluggat som fan - min hjärna är en gröt och vad kunde den väl annars vara med tanke på att vi hoppade rakt in i vetenskapsteorin med allt vad det innebär. Fast jag är nörd så tycker typ att sånt är kul, även om sommarhjärnan inte hunnit bytas ut mot ~~akademikerhjärnan~~
 
Imorgon skall jag köpa en gitarr! Mer om detta senare, kanske omsadlas jag till en diktare som kompar sin egen lyrik, gud så pretentiöst och fint va hörrni. Eller så blir jag en klassisk indiepopgumma, startar min lilla duo inkluderandes 1 annan och sjunger meningslösa popvisor om hur ont kärlek gör
 
 
Nu till det jag längtat efter de senaste dagarna: BRYND SPARRIS~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
 
 
 

I am not me on saturday nights

 
Håret växer, acnen börjar försvinna, förkylningen likaså
 
+ att en har cashat in csn idag! NI HAR VÄL LÄMNAT STUDIEFÖRSÄKRAN???
 
 
Längtar till om två månader då jag kan klippa mig igen <3<3<3
 
Men först ska ja te uuuuni~~
 
 
Ps Min blogg kommer vara fett boring ända fram till typ nästa vecka säkert pga skola+jobb, så gå in och lyssna på tankesmedjanpods ist, det är nog ett mer givande tidsfördriv vågar jag tro~ Ds

meningslöst bloggande

Vill så jävla gärna ha en sån här!!!! + en till bok ur samma serie med fåglar.
 
Om någon mot förmodan har + vill sälja snälla hör av er!!!!!!!! *desperat*
 
 
Kanske dags att skaffa bokhylla strax också.... Eller kanske kartongerna funkar som isolering, kan ju va rätt chilll att slippa frysa i höstrusket
 
 
 

Livet är tilbaka, åter

Tänker att jag måste plugga, har en hel del att läsa, på engelska därtill. Harding och Haraway, välbekanta namn men när ens genusstuderande legat på is i mer än ett år känns allt lite nytt och spännande.
 
Tanken är kvar där, måste plugga. Men finner mig själv hellre liggandes i min ack så bekväma dumpstersoffa, kikandes ut genom fönstret: blickandes mot höstvindarna som leker genom björkgrenarna. Den deppiga höstvinden. Ligger, filosoferar, lyssnar på min bästa genre: witch house/drag/shoegaze och tänker, än en gång: Jag måste plugga
 
Ligger kvar.
 
Studentlivet är åter tillbaka, åh, ingen annan vardag har någonsin lockat mer. Det är exakt på detta sätt livet skall levas; frihet under eget ansvar
 
Eller ja, det är väl så mycket frihet man KAN få, levandes i detta samhälle. Önskade man sig mer var man nog tvungen att bryta sig lös också
 
Men var sak har sin tid.

läderlappen å lördakvällar va~~

Kvällen spenderades i gott sällskap + med en ~~god hjälte~~ . Undrar var Batman skulle placera sig själv på den politiska skalan? Sådana saker förtäljde inte historien, om blott subtilt kanhända. Han är nog socialliberal.
 
 

Fast ja, snäppet nyare version då kanhända, än den bilden visar.
 
Är ju ej super-hero-hype-gumman men är faktiskt pleased med denna afton!!! Älskar ju trots allt twistar (skall inte spoila mer lovar)

Men det bästa av allt är att jag kan krypa under mitt mysiga, blommiga täcke och glädjas åt att Batman-skott-dramat inte reprisade sig självt här i lilla Björkstadens lilla biografsalong. Men jag var beredd: jag lokaliserade alla utgångar innan reklamen ens hade gjort sitt. Dock glömde jag min schweiziska armékniv hemma, orutti
 
För man lever väl nu för att kunna leva en dag imorgon också *djup_poetisk_filosofguurrl_91*
 
Jag har även påbörjat mina blivande memoarer ikväll, kanske lite tidigt att börja med detta när man är blott de tjugo kan tyckas, men vad fan, med tanke på att jag känner mig som en gammal fryntlig kulturgubbe i sinnet är det väl lika dags att det börjas i tid, så jag inte hinner bli senil innan. Jag skulle lika gärna kunna varit en farfar, menar jag
 
Adjöss.
 

septiembre

Firar helgen med att bli sjuk, IGEN. Förstår inte varför just jag begåvats med detta urdåliga immunförsvar men jag inser att det är få förunnat; därför börjar jag också varje dag med en utrdagen och hedrande tackritual så att gudarna verkligenverkligen FÖRSTÅR HUR NÖJD JAG E
 
 
Dock positivt: har massa kreativitet spirandes innaför artärerna som strax skall släppas fri, jag skall bara hålla inne det litelite till så det blir explosionsartat och fantastisk. Fattar ni hur många böcker jag skall ge ut i mitt liv? Positivt nr 2: har druckit mig berusad 2 ggr denna vecka och bakisheten = nada, helt icke existerande!!!!! Kanske är det sjukheten som ansvarar för denna mystik, ja menar har man nån skit måste man väl också få nått bra tillbaka
 
 
kram
 
 
 


Ps. Sjukistipz: pressa ingefära och vitlök i ett glas apelsinjuice; svep din coctail och dö. Ds

RSS 2.0