2013-05-29

Såg Electrick Children igår, mkt drömsk, ungdomskultursromantiserande och lite annorlunda. Se! Intressant att jag hatar USA men älskar filmer som skildrar amerikansk ungdomskultur och populärkultur, hur går det ihop...?
 
 
Nåväl. Huvudrollsinnehavaren Julia Garner var för mig okänd sedan tidigare, tror hon är rätt ny i ~filmvärlden~. Bortsett från hennes skådespelarinsats så blir en blir helt slagen, tagen, av hennes skönhet! Hennes ansikte är verkligen, intressant. Tydligen skall hon vara med i den nya Sin City (som kommer i år?), kan vara kul.
 
 
Så himla vacker
 
 
Dagen har spenderats i solen, i gräset, med kaffet, med fina personer. Mat och glass i magen. Det är exakt så, livet skall kännas. Jag kräver faktiskt inte så mycket mer än så

jippppi, ändå

Visste ni att detta tecken: ~
 
(Som för övrigt är världens bästa skiljetecken, på delad förstaplats som min andra älskling semikolonet ; ; ; ; )
 
 
Nåväl, som sagt, visste ni att ovan nämnda tecken heter TILDE
 
Så himla fint!!!
 
Får jag 1 kid 1 gång ska det baske mig heta tilde. Sen ska det bli en cool människa som ska pierca sig och tatuera in: Tilde på överarmen (tecknet alltså, inte namnet föfan, sjukt skabbigt att tatuera in sitt eget namn. typ som att tatuera in 1991)
 
 
 
 

you would cry too if it happened to you

Det är synd att det är så äckligt att röka inne
för ibland sku' de va gott
 
Till kaffet, och skrivandet.
Det skulle passat så bra med en liten vacker antik askkopp på sekretären.
 
Istället skiter jag i'tt, palla gå ut!!
 
Tack, mvh lungorna
 
 
Alltså uppsatsen måste verkligen på riktigt bli klar snart, annars blir jag väl skvatt galen, inte helt förvånande eller så men ändå
 
 
---not---

digital love

13 h avverkade, längtar så himla mycket till att gå upp 07:15 och fortsätta skriva <3<3<3


 
Te, kaffe i hutlösa mängder, Daft Punk, Nick Drake, Elliott Smith, frukt, vatten, toapauser, läsaläsaläsa, skrivaskrivaskriva, facebookpaus, kökspaus, skrivaskrivaskriva, leta passande referenser, isolera sig, stanna inne
 
 
Men när skiten är klar ska jag:
 
1. Belöna mig med en pierciiiiiing (vet ej var?!)
2. Läsa romaner.
3. Sitta på ballen (balkongen döh) 1 hel dag.
4. Umgås med Winston
 

Uppsatsinfernot + glädjen

Tackar och bockar och kramar mig själv när jag upptäcker att jag hade gjort mer än jag trodde i uppsatsarbetet (gör en diskursanalys av två häxprocesskildrande källor). Hade redan kodat av min andra källa också, så nu ska jag ba göra mind-maps för att förtydliga diskurserna jag utröner, därefter utröna subjetspositionerna genom ekvivalenskedjor.
 
Plus skriva mer om den historiska kontexten: anno 1400-tal + 1960-tal. Misogynin är ständigt närvarande!!!

Skall göra en poäng om problematiken till att mången häxforskning inte vill se kön som en utlösande faktor till denna absurda dödsjakt. Häxprocesserna var absolut ett sätt att kontrollera kvinnors sexualitet på. Oroväckande mången forskning skuldbelägger kvinnorna, alternativt ser inte ens kvinnor som en enhetlig grupp i detta sammanhang.
 
Hmmmm, vänta nuuu, detta låter bekant... Kanske att det ÄR SÅ FORTFARANDE, i våldtäktsmål, än idag?!!!
 
 
Detta jävla skitsamhälle, det har varit skit så jävla länge och är fortfarande.
 
Det är därför, vi skall upp till kamp!
 
 
 
Denna bok, Malleus Maleficarum, som jag bl.a. analyserar i min uppsats, är så misogynt vidrig att jag var tvungen att skriva en varningstext på insidan av konvolutet. Vad sägs till exempel om:


 
"So he assaulted her, wound a towel tightly round her neck, choked her [with it], and said, ´If yo don't make me whole again, you'll die at my hands.'" s.150
 
(Detta pga att "häxan" trollat bort mannens penis. Har lärt mig att penissymboliken gavs sin kult under medeltiden, fatta viktigt att hävda sin manlighet och överhöghet. Att ha en stor penis är jätteviktigt! Att ha en överhuvudtaget, är också asviktigt!! Mycket makt!!!)
 
Eller:
 
"[a woman] is more given to fleshly lusts than a man, as is clear from her many acts of carnal filthiness. One notices this weakness in the way the first woman was moulded, because she was formed from a curved rib [...] since she is an unfinished animal, she is always being deceptive" s.75
 
Mitt fetstilta.
 
(övers. P.G Maxwell-Start, The Malleus Maleficarum, 2007)
 
 
Wääää, det är askul att skriva uppsats men mitt ämnesval är jävligt mycket upphov till irritation. AHhhhhh!
 
Men det bästa av allt är att min uppsats har ett sound-track. Nämligen denna:
 
http://open.spotify.com/track/5fVRZySXlnTIhQF5G9HhLF
 
 
Sista rycket, hepp

http://open.spotify.com/track/6SLNaHDr1NJYQJaI2znI1z

 
Varma strålar, smeka min själ
Däri finns det näring,
däri finns allt väl.
 
Nu dagas allt stunden,
som saknats så pass
Nu gläds vi åt lunden -
Vårt guldskimmerpalats
 
Låt ditt gamla, bli funnen
I en livssångsstrapats
Så kan vi förenas
när det nya blir nytt
Glädjas tillsammans
när bytt äntligen
blivit bytt

vem vet väl något om fåglars gemenskap

Hade glömt hur jävla bra Elliott Smith är.
 
http://open.spotify.com/album/5mrfMNpgwxV1bDYxm3QPxd
 
Vill bara ligga i solen, i gräset, lyssna på detta, känna vinden smeka hyn, leta sig in i håret. Så deppigt, melankoliskt, melodiskt men ändå hoppfullt.
 
Men en annan måste sitta inomhus, läsa misogyna tankar, analysera, skriva, strukturera, göra klart. Korrekturläsa. Uppsatsisoleringen tar vid, vi ses nästa vecka allihopen. Förutsatt att ni inte beger på detta på lördag, förstås! :

https://www.facebook.com/events/377160975733241/?fref=ts
 
 

http://open.spotify.com/track/7bIpR4tyHFgGLkue8fPLjL

 
Min värsta mardröm är att jag skall vakna upp, och inte bry mig mer,
sluta bry mig
 
 
 
Nöja mig.
 
 
 
 
 

vegetarian restaurant

Eftersom att jag och mitt kortege beger oss söderöver till helgen för att bevittna något jag blott drömt om de senaste 5 åren, är det såklart extra mycket The Knife just nu. För att tagga till.
 
 
Nyaste albumet har fått så jävla oförtjänta recensioner. Men vem ger väl tilltro till recensenter, egentligen. Tänkte förr att jag gladeligen skulle vilja bli skivrecensent, men fuck that shit. Vem har väl glädje av att läsa subjektivitet uttryckt i antal stjärnor? Ungefär lika idiotiskt som att tävla i musik
 
Nåväl, för er icke inbitna, men likväl intresserade The Knife-sympatisörer, tipsar jag om detta album som ofta kanske glöms bort. Filmen som skivan är soundtrack för, är väl inte att hänga i granen kanske, jag vet inte, jag har bara sett den 1 gång och det var väl två år sedan. Men musiken; Mmmmmmm!

 
http://open.spotify.com/album/7bM88CRMEw5VkLFT3ZXTMR

gött

 
Schnuuuu, mmmmm, gött
 
 
Alltså det är xtra ql, för när jag har nagellack på mig så känner jag mig queer: som i genusöverskridande. Eller det känns tokigt. Extra kul eftersom att nagellacket i sig är ett uttryck för min utifrån biologin påtvingade könsroll/samhällets givna könsidentitet, därmed är det inget queert i sig (om en bara tar det i åtanke). Jag antar att denna känsla därför förklarar mitt sökande efter subjektspositionering i detta sketna könsdikotoma samhälle som egentligen bara är synonymt med: ett fängelse

 
 
 
 

Ojojoj, alla dessa människor som skall få lida av detta

du vet

Sköljer ned mina synder med kaffe; halsar, bränner, smakar
Kanske hjälper det,
kanske blir någonting gjort
till slut?
 
 
 
 


______

 
Jag är inte intresserad

----

Frågar min fd. hiphopbrusha (ja alltså han är fortfarande min bror men han är inte hiphopare längre!) om tips på b-r-a hiphop (hatar komersiell, kapitalistisk skit). Fick massa, men bl.a. detta, alltså så jävla braaaa:
 
http://open.spotify.com/track/6idnIzc0QLdjghU482TQJo
 
 
Så jävla soft, tar vid vid höstprojektet som förflut ut i intet, denna gång skall jag bli insatt 4 realz. Alla andra genrer i all ära, men det är inget nytt, detta - är nytt för mig. Fastän det känns så välbekant och ursprungligt på något vis.
 
Min tråkigaste mardröm = att bara vara innischad på en genre och inte lyssna på något annat. Jag skall aldrig bli den där subkulturshjälten jag romantiserade i yngre tonåren.
 
 
 
 
 

~send me yolo~

 
 
Ibland känns det som att hela livet bara är ett oändligt, stort antiklimax? Jag måste döda den känslan. Hur gör man ens
 
 
Äter sparris, läser idéhistoriska böcker om metodologi, lyssnar på 90-talshiphop, läser på om Big L, och förbereder mig mentalt inför Lovas Bieberfekke imorgon (därav de asballa inspobilderna ovan).
 
Mål innan livet är över:
 
1. Bli en true hip hopper
2. Bli en true belieber

Ser ingen problematik i att dessa ovan nämnda nödvändigtvis skulle stå i motsättning till varann?!! lr
 
Nåväl, åter till arbetet

mmmmmmmmmmmmmmm


maj och maj

 
 
 
För lite mer än två år sedan, på shitty mountain (gissa vars det ligger), när livet var en kärleksvals. Inget annat, spelade någon roll - alls. Jag hade förmodligen i dagarna flyttat in i första lägenheten till första lägenhetskontraktet. Den oändliga euforin. Då - precis som nu - kretsade livet lite kring en B-uppsats. Nu: med mycket mindre ångest och mer lättsamhet, inför det. Då: med betydligt mindre självförakt, kanske. Eller jag minns inte. Men förmodligen
 
Nåväl, kanske går det över. I sinom tid. Är trots allt ganska meningslöst att slösa tid på att ogilla sig själv, liksom. Kan nog faktiskt inte komma på något mer meningslöst,
 
skulle väl vara köttkonsumtion, isf.
 
 
Imorgon skall jag hålla i föredrag, för kursare samt för randoms. Jag är astaggad! Vad fan hände, undrar högstadiefilliezz som hade redovisningsångest from hell. Ja du, jag vet inte. Kanske blir en tryggare för var dag som går? Jag känner att det är en kumulativ utveckling.
 
Fridens!
 
 
 
 

vill gråta pga tagg

Nästa vecka skall jag och Emma + de som vill fara på Plantagen och köpa tomatväxter, örter, och en Uma 2 som skall heta Broomhilda!! Vår balkong skall fröjdas av ätbar växtlighet och mina fingrar skall tillåtas bli lika gröna som de är i mitt sinne. Alltså obs: är så himla taggad på detta.
 
I sommar skall jag spendera minst 30% av min vakna tid på balkongen alla soldagar, det låter rimligt med tanke på att den ligger i söderläge. Där kan en exempelvis:
 
1. Dricka kaffi
2. Dricka folle
3. Dricka te
4. Röka en cigg
5. Prata om livet
6. Äta mat
7. Äta efterrätt
8. Äta frukt
9. Äta glass
10. Känna lycka i bröstet
11. Socialisera på bästa vis
12. Samspela med fåglarna och vinden eller något annat djupt och meningsfullt.
13. Hänga i den snart upphängda hängmattan!
 
 
 
Balkongsommar!!!

klassisk återblick

Födelsedagar, hednadagar, arbetardagar. Gör att man minns, vad som skedde däromåret. För exakt ett år sedan, därtill. Röda kalenderdagar som är kvittot på att tid förflyter, på att vägen går framåt, istället för bakåt. Minns förra valborg. Vi var där, på middagen. På festen. Det var en fin valborgsfest. Vi hjälpte någon fixa en cykel, alla engagerade sig, för att det var den stämningen. Men våran stämning,
hade förändrats.
 
Du var så kylig, avvikande, ointresserad? Jag försökte förstå. Förstod, aldrig
Förstår kanske
nu?
 
 
Minns förra maj. Vi gick i tåget, det var ju sådant vi gjorde. Det var till och med i ett tåg, som våra intresserade blickar hade mötts första gången, augusti 2010. Så vi var i vårat esse. Bland politisk gemenskap och viljan om förändring, en brinnande vilja om att störta allt skevt.
Man försöker leka något, leka det som samhället vill se. Men i själva verket var det redan försent. För vi, fanns inte mer.
 
Minns förra våren. Hur livskriserna hopade sig. Hopplöshetens bojor strama, runt bröstet. Andnöd. Ångest. Tid förflöt, till mitt livs sämsta sommar, och en ännu sämre höst. 2012 var utan att överdriva, mitt sämsta år. Av många skäl. Främst för att jag mådde dåligt, lite för ofta, för att något skulle kännas värt överhuvudtaget.
 
Sådan tur, att man kan minnas. Se tillbaka, inse, att det blev så jävla mycket bättre till slut. Nu är vi vänner, på riktigt, för första gången på ett år. Du behövs, som vän. För ingen är som du. Jag har vänt blad, jag mäktar med, det finns ingen dramatik längre emellan oss. Jag är så jävla tacksam
 
Och så himla mycket lyckligare. Det tog ett jävla jävla år. Men det är värt när man inser,
hur mycket bättre jag blev

ursäkta spammet, heh

Emmas nya tröja är så himla fin! Tur att vi alla delar garderober *kollektiv-style*
 
 

En dag, eller två1:a maj

2000 demonstranter samlades idag, i kampen för socialism, demokrati, jämlikhet och jämställdhet. Mot kapitalismens förtryck och upphov till diskriminering.
 
Det var mitt livs bästa 1:a maj (hittills), en sådan perfekt dag. För vad är väl mer livskvalitet, än att få skrika sig hes i en demonstration? När en gör det, så känns det - som att slagordsskriken förändrar. Förbättrar.
 
Därtill kul; att vi i F! hade stort stöd och gensvar. Jag älskar Umeå.
Vi skall bli stora.
 
 

Så här skall prillan se ut'

Att snusa som en redig norrlänning, steg för steg:
 
1. *knådar*
2. *lägger tillrätta i munn'*
3. ler ett pillemariskt pris'leende
4. Avnjutes bäst tillsammans med en kopp ~~svart~~
 

RSS 2.0