och hon tar en liten ljuv kattsuck:)

Fredag, filar på en debattartikel och skall komma igång med plugget snart. Tänker på orättvisor och äcklas av helgens invigning.
 
 
 
 
 

http://open.spotify.com/track/7h7FjEmIgsFdl9zbUfySnZ

 
 Vi har blivit med katt i vårt hem, på senaste
 
 
 
 
En sån söt litn tösabit! Fast obs lika kaxig som tio vildkatter, mina ben är permanent fulla av rivmärken..:--)
 

miss & miss

 
bara för att det är en  vacker bild, inte för att jag gillar att reproducera skeva heterosexuella läsningar av samkönade relationer.
 
Som ett schyst citat från min den nyaste boken jag analyserade i min uppsats (citatet hade jag även med i min uppsats):

"Allt talar för att Kristina inte var heterosexuell. Hennes sexuella begär riktades mot unga kvinnor, även om detta inte betecknades som sexualitet på 1600-talet. Hon var manhaftig och föraktade kvinnliga kvinnor lika mycket som hon drogs till dem erotiskt; härigenom påminner Kristina om de kvinnor som i vår tid spelar den ”manliga” rollen i den lesbiska relationen. [min fetstilta]"*

 

En sån tur att heterosexuella män har så bra koll på vad en lesbisk relation innehåller/inte innehåller
 
??????????????????????????????????? Tack för den fördomen, puckoäckel
 
Heteronormen kan fan gå och ta sig nånstans


*ur Kjell Lekeby, Kung Kristina: drottningen som ville byta kön, (Stockholm, 2000) 50.

 

 

'''''''~~~~''''''''''

Söker efter orden
men finner inga svar
blott: ett lamslaget inre.
 
Letar efter tårar
men det finns inga kvar
bara insidan - emotioner i förvirring.
 
När ångesten blev vardagsmat
hjärtat fungerar som askfat,
livet förpassats till - tomt och innehållslöst
kallprat
 
Typ om vädret eller nåt,
minnen som passerat, tider som gått
 
Men inget spelar egentligen någon roll
När känslan är namngiven, den heter: noll.
 
 

http://open.spotify.com/track/7Cf63yXKn2fFfdgihuUdbo

Idag är en bra dag, det var nog ganska längesedan jag kände så helhjärtat. Efter pluggisolering, ångest och kaos måste kappan vändas rätt. Det är mycket som händer just nu, jag är på den enda platsen jag vill vara just nu. Nya studier, nytt jobb (som jag ser fram emot!), nya tag med FI vilket kanske är det roligaste jag vet. Alla dessa underbara människor som berikar mina dagar. Alla dagar skall fyllas med feminism, annars äre int värt det!!!

Imorgon skall vi workshopa och glittra forevsz.
 
Kommer lägga in bilder på lillan här sen!!! Alltså Cleo Solanas Celine, vår nya kollektivmedlem. <3<3<3
 
 
Och ps Belinda igår; "jag vet att några av mina medsystrar kommer bli arg på att jag ger honom mer utrymme i debatten" angående Pär Ström. Svar på detta = Eh, ja????????????????????? Sluta låta honom göra sig själv till martyr, jag har extremt stora svårigheter med att tycka synd om honom, och då är jag en relativt empatisk person. Han har fan inget jävla ting att klaga på, med tanke på det fullkomligt överdrivna utrymme han gavs under bästa sändningstid och i stora tidningar under flera års tid. När FI knappt talas om i medier ibland. Fattar ni någonsin vilken otrolig makt media besitter, det är blott den förlängda handen som ger den nyliberala doktrinen möjligheter att definiera och diktera folks tankar. Det kallas: kapitalistisk och sexistisk indoktrinering. Det som sväljs med hull och hår. Som tur var finns det medier som ger en mer nyanserad bild, som exempelvis Feministiskt Perspektiv eller Fria Tidningar.
 
Det är en spännande tid för den feministiska debatten. En tid av samhälls- och attitydförändring, vågar jag hoppas.

om nuet i framtiden

Idag började min framtid, jävligt klyschigt men sant. Steget till masterstudier känns så jävla roligt, inspirerande, stimulerande och äntligenäntligenäntligen får jag hålla på med genusvetenskap igen, det jag älskar mest i hela världen. Min passion och mitt kall. Kanske skriver jag masteruppsats nästa år, vem vet väl.
 
Men det är mycket som skall göras, i föreningen mellan politisk aktivism och teoribildning där den gemensamma nämnaren heter: feminism. Organiseringen, debatten, opinionsbildningen och medvetandegörandet är verktyget - målet är vårt framtida samhälle. Ett samhälle där alla får rätt att blomma ut till sin fulla kapacitet, där alla har ett värde och en betydelse i helheten, och där ingen hämmas pga fängslande strukturer och diskriminering.
 
Provokationen och ilskan när kampviljan, men någonstans måste också den viktigaste anledningen i slutändan vara: önskan om kärlek och solidaritet.

2014-01-12

Lycka är förgängligt,
insikten borde kvarstå
efter återkommande sår.
Därför är tacksamheten i nuet
den bästa gåvan att ge sig själv
 
Och livet går vidare
helt enkelt för att man måste.
Men det betyder inte -
att mitt inre inte har slitits itu
 
Det kostar mycket att ge, ibland är priset extra högt. Men varje erfarenhet är en lärdom, det skall inte förringas
 
 
 
Jag är tacksam för dem som finns i min närhet.

det nalkas, nu

Träffade folk utanför mitt hem för första gången på sex dagar, välbehövligt! Det finns ett liv, utanför. Det finns folk!!! Tänka sig.
 
 
Sista natten
 
 
 
 
 
 
sen: total eufori
 
 
Skall ha den bästa helgen på jag minns inte ens hur länge~

~~update~~

Detta konstverk heter: Uppsatsless2 (ja hade redan 1 fil på dattan som hette uppsatsless, och den var inte ny. säger mkt om mitt liv....)
 
Obs det är fett produktivt att kolla igenom sin selfie-wank-bank eller ahhh cambildsalbumet pga där ser man en riktig förändring av ens utseende, som heter duga!!! Man lär ju ta 1 webcambild per månad. Då har man ju 1 bild per varje månads utseende, eller hur!!! mkt bra
Min lugg e sne:/
 
Kämpar vidare med drömmar om friheten och kanske belöningen: Medusa. Piercingar är min bästa belöning och morot och motto. Annars då? Har haft dispyt med en Man på vår feministblogg som jag senare droppade av (inte värt besväret), försökt detoxa mitt stackars undernärda karga sjukdomsbefläckade benrangelihopsättning till kropp och det går nog vägen. Mensvärk + feber + förkylning + stress + ångest = ej så bra kombo, man kolar nog till sist om det håll på för länge, de ska jag säg' er. Har spenderat livet mitt i samma rum sen i torsdags, and that aaaaint lifeee I tell yall
 
Men snart (1 dag) är det: över. Då ska jag dansa på blomäng, besöka samhället, klappa katter, hålla låda, dricka kaffe med alla jag känner och pussa min gf <3 *längtar*


 
xoxo~~

Om homofobi

 
Tänker på homofobi, sjukt ofta ändå. Hur naivitetens anspråk om vårt "perfekta toleranta Sverige" ter sig, hur folk minimerar problematiken med att säga: att den inte finns. I talet om nazism och extremhögervindar som blåser in över Europa, måste vi inse: att dessa intoleranta människor inte bara är emot "de andra" (icke etniskt svenska), utan även emot "homofiler", också. Inacceptans och diskriminering sker aldrig endimensionellt, förtryckande strukturer bidrar till att upprätthålla varandra. Sker parallellt, med varandra. Som homosexuell (eller hbtq överlag) lever var och en under det reella hotet: att bli utsatt för diskriminering eller av en icke acceptant hållning. Inte bara en, utan flera gånger under sin livstid. Av samhällsapparaten, av människorna i den, till och med - av människor i ens närhet.
 
Jag har homofober i min släkt. Jag har varit rädd att tala om min läggning i nya sammanhang där jag inte känner mig 100 % trygg (men aldrig i feministiska sammanhang). Jag kan inte dela med mig av mina erfarenheter på samma premisser som heterosexuella kan, för att jag då först måste räkna med, att personen i fråga inte väntat sig min normavvikelse. Millisekunden av förvåning i blicken, när ordet "flickvän" nämns.
 
Inatt drömde jag, att en person i min direkta närhet var homofob. Hen skrattade rått åt Pridefenomenet när det kom på tal. Jag blev så jävla arg, gick fram och sade: "JAG ÄR HOMOSEXUELL!", varpå jag började kasta brödbitar på personen (?). Tills personen sprang därifrån. En ganska löjlig dröm men den ger väl uttryck för huvudbryet som aldrig försvinner: att vara den normbrytande i den heteronormativa världen.
 
För även om det inte syns utanpå, även om jag kan passera som heterosexuell, så gör det så jävla ont varje gång man inte är sann mot sig själv. Just för att: jag är stolt. Och jag vill aldrig vara annorlunda, än den jag är.
 
Jag vill aldrig rätta mig efter fängslande traditionsbunda strukturer med den gråa världen som konsekvens.
 
Jag tror på ett färgsprakande samhälle. Fyllt, av kärlek.

Givet obligatorium: om året som gått~

En liten ~mental bensträckare~ kan vara påpassligt och brukligt när en suttit för lång tid framför worddokumentet. Alltså min senaste månad i livet har fan varit eremitens månad, satan vad jag skall dansa, socialisera, promenera och träffa FÖLK när jag är klar med denna uppsats from hell.

Vi har ett nytt år också, jag är delvis rädd för detta år. Men också fylld av optimism (även om det låter motsägande).
 
2012 var mitt sämsta år i hela fucking livet så nog tycker jag att jag förtjänade ett år som 2013 där (nästan) allt var så himla bra. Där jag fick chans att vara lycklig så himla stor del av tiden. Jag fick:
 
Utveckla min sociala kompetens och briljans
Vara kreativ
Lära känna nya vänner
Finna mina rötter än djupare, under en tvåveckorssemester på mödernelandets ö
Flytta till världens bästa kollektiv
Se The Knife Live
Få vetskapen om mitt snart stundande fasterskap
Få bröd för all slit och möda som mina studier inneburit
Nya insikter
Mer trygghet i mig själv
Utvecklat min matlagning än mer
Ge uttryck åt min politiska drivkraft
Umgås med dem som betyder mest
Finna kärlek åter, precis när allt kändes som mest rätt - vad kunde vara finare?
 
Är tacksam och glad över det som varit, och det som komma skall!
 
 
Nu: tillbaka till queeranalyser av Kristinaligister~
 
Vi ses den 9/1 = datumet då livet börjar ÅTER

RSS 2.0