Onsdag 3/12-2008

She (What did we do that was wrong)
is having (We didn't know it was wrong)
fun (Fun is the one thing that money can't buy)
Something inside that was always denied
For so many years. Bye, bye
She's leaving home. Bye, bye

Tjena tjena! (Nån gång ska man ju tydligen använda det uttrycket också) Är nyss hemkommen från Umedalen och den här gången slapp jag gå hem som tur var. Jag och Elin har varit hos Hanna och jobbat med ett skolarbete om Åland (Historia; om minoriteter i länder) och vi var fan jävligt duktiga alltså!!! Gjorde ett asbra powerpoint osv. Det blir niiice redovisning. Och idag kom E&E hem till Sverige, kalas är det! Har dock inte hunnit träffa de än, men imorrn kommer jag åtminstone få träffa Emmzangurl, vilket blir trevligt som F-A-N. Och på fredag träffas vi allihopen, TAGGAR DET, JA.  Imorrn blir det roligaste dagen på länge (ironisk är jag); först börjar jag 8.25 och ska spendera typ 3 h med att fixa grejer inför julavslutningens scenografi som vi bildtvåor är ansvariga för, efter det har jag 1 h lunch, därefter 3 h kör att se fram emot (rehearsal inför luciaframträdandet i aulan), sen ska jag stressa hem, käka middag, åka tillbaka till midgård och ha min pianolektion, efter det fara hem och råplugga KulturHistoria inför medeltidsprovet på fredag, samt skriva färdig en bokrecension på engelskan. KUL KUL KUL säger jag, Hurra!

Ålands flagga; YEAH.

Men efter allt det slitet ska jag få min belöning på fredag; i form av en förhoppningsvis askul fredagskväll.  Lyssnar på lite blandad musik för tillfället, och just nu är det Sweeney Todd som rullar i  högtalarna, och fyfan vad längesen jag såg den sist!!! Det är hemskt, men så ser sanningen ut, får ta och se den efter de här helvetes skolveckorna, som är fullspäckade av massa skolskit i form av inlämningar, prov, bilder som skall målas, konstverk som skall göras klart och fan och hans jävla moster. Så jag ser fram emot jullovet, kan jag intyga. Idag på matten hade jag och Hanna jävligt kul, för hon skrev så roliga pratbubblor till de fula bilderna i matteboken, det gick verkligen inte att sluta skratta ("Hej, jag är Phytagoras, och det här är min sats" , "Ja, homot där bak?")! Plus att det var genomgång just då, jävligt otajming. Jag funderade på att gå ut ur klassrummet ett tag; för så fort jag lyckats sluta skratta så började jag igen, och när jag började började Hanna, och det bidrog till att jag fortsatte. Ojojojojoj det är sjukt hur lite tid jag ger åt matte när vi har matte. Eller hur lite tid jag allmänt ger åt matte, typ 0,00000000000000001% av mitt liv. Minus 100 000 000 000 000. Det är lite dumt för jag har nog dåligt inflytande över Hanna, hon är egentligen väldigt duktig på matte men pga mig chillar hon också på lektionerna.  Men betyget lär lösa sig jävligt mycket för hennes del, jämfört med mig.

Och jag är så nöjd över att min familj inte ska ha julklappar i år (ALLA tänker: "Va? Vill du inte ha julklappar? Are you some kind of monster?"). Vi har kommit överrens om det (det var mitt och Hillevis förslag) och eftersom jag är yngst i familjen är det lätt att genomföra, hade vi haft småbarn i familjen hade de såklart blivit besvikna. Men nu behöver vi inte bekymra oss om det. Anledningarna till att jag är så otaggad på julklappar är dessa:
  1. Det är sjukt meningslöst, jag har alla nödvändigheter jag behöver. Jag fyllde dessutom nyss år så det har även bidragit mer till att jag har det jag behöver. 
  2. Jag är väldigt emot konsumtionssamhället, och västvärldens enorma dagliga slöseri. Och det är ganska dubbelmoral att vara emot något för att sedan göra samma sak själv. Därför vill jag inte bidra till något som jag är emot.
  3. Julklappsinköp orsakar bara en massa stress och press. Eftersom min familj är väldigt stor så blir det dessutom jävligt många presenter att köpa, dvs mycket pengar går åt. Nu kan jag spara dessa pengar istället och göra vad jag vill med  de.
  4. Jag är inte i något behov av en massa meningslösa skitgrejer, jag har grejer så det räcker ändå. Att vara matrealist har mindre och mindre blivit min grej.
Jag behöver alltså inte alls tänka på julklappar i år, riktigt skönt. Nu kan jag se fram emot ett mysigt julfirande med hela familjen (och i år SKA vi fan i mej se Karl Bertil Johnssons Jul!) och vi får hoppas att det blir lite snö också. Vore trevligt. Men men, nu ska jag börja på min bokrecension, så jag slipper stressa ihjäl mig imorrn. Ha en trevlig eftermiddag/morgon/kväll/natt och drick en kopp te, för det är asgott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0