jomenvisst

Har gjort åtminstone 1 bra sak denna dag; när jag och Jessica komponerade ihop en liten lista till Spottn, med klassisk musik (Fattar för övrigt ej att jag inte hade en sedan tidigare? Med tanke på att jag har listor övertäckandes de flesta genrer och tidsperioder och kulturer, jadajada).
 
Är man hängiven musikentusiast bör man väl kanhända åtminstone då och då låta sig ånjuta dessa sköna toner från förr; komponerade för en elit - visserligen - men som likväl har ett värde som självbetitlade kulturskatter.
 
Inskränkt är, att inte tillåta sig att upptäcka denna musikform med gamla anor! Själv är man född med silversked i mun vad gäller detta; uppvuxen i en musikfamilj av rang blev man matad sedan späd ålder, även med denna typ av musik. Minns fortfarande helgmiddagarna på Haga, anno 1996, då tända ljus och klassisk musik i bakgrunden var en självskriven lag. Maken till borgarfamilj får man väl leta efter, eller vadå (fast så var det ju förstås inte, och tur är väl det.).
 
Irriterande är; hur synnerligen svårt det är att hitta bra klassisk musik på Spotify. Första problemet är självfallet att veta dessa kluriga styckestitlar (att minnas såväl siffror som konstiga beteckningar är knappast inlärt på en sekund); men dessutom det faktum att veta skillnaden mellan olika kompositörer, deras stilar, samt olika epoker ur den klassiska musiken. Barock, wienklassicism, romantik, etc. Mycket finns det.
 
Andra problemet är att det finns upplagt så ofantligt mycket dåliga inspelningar; pianister som spelar utan känsla, liveupptagningar med dålig kvalitet osv.
 
Ja, he e då int' lätt! Men tur har Ni, kära läsare; ty Ni slipper leta. Här överför jag silverskeden vidare, i dess vida bemärkelse:
 
http://open.spotify.com/user/filippen/playlist/0hYxzq0cjdy2kFOk4eD94f
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0