Torsdag 31/1-08

"Jag vet inte."

Är den vanligaste meningen i det svenska språket, påstod dom i alla fall i ett radioprogramm för några dagar sedan. Men jag vet inte om det är sant! Jag vet inte!

Men det har ändå varit chill dag idag, dock lite smådrygt att man kom till skolan 8.30 för att ha svenska för att sedan upptäcka att det visst inte var någon svenska!! Så då gick vi och målade litegrann på diverse bilduppgifter (att arbeta med serien blev det för mig). Sen hade vi matte och jag räknade faktiskt för första gånge på rålänge!!! Flera tal! Jag e cool. Fick också chans att sova lite under genomgången (hans genomgångar är rålänga och handlar om saker som man redan kan, ja som till och med jag kan! Trots att matte är min svagaste sida typ.) det var nice. Men det var en härlig dag! Aubergine och fetaost grejs till lunch också, var helt okej. Efter lunchen så skulle vi egentligen haft den där svenska lektionen som uteblev på morgonen, men eftersom några st inklusive mig var otaggade på att ha svenska när vi faktiskt varit där imorse redan så gick vi till bilden och fortsatte måla. Och sen kom dom, dom som hade gått till svenska lektionen plus min lärare. Och är han inte snäll eller vad: Vi fick fortsätta att arbeta med våra bilder ändå, ha klagade inget alls!!!! Jag blev happy av det. Så nu är jag klar med både självporträttet och serien, känns bra.

Men det var fett skönt att få arbeta med bilderna i lugn och ro under eftermiddagen, en orsak till att det var så nice var att bildlärarna inte var där! Det var så lugnt när dom inte var där, dom suger ju! Så en riktig nice dag (och att studiebidraget kom gör ju inte saken sämre alls..!). Imorrn blir kul, efter skolan ska jag o Emma o Jessica på fikabuffé på Starz, 70 spänn och man får äta hur mycket man vill. Jag och Tinika ska börja med att räkna hur mycket pengar vi gör av på fika under en månad, med start imorgon eftersom det är ny månad. Nice att jag börjar med 70 spänn samt att jag ska betala tillbaka pengar som jag lånat av Sofia under flera tillfällen när vi fikat som sammanlagt är 80 kr. Kul att jag redan efter en dag av månaden som vi ska räkna fikakostnader på kommer att ligga på 150 kr! Säkert mer eftersom jag säkert kommer köpa nåt i kaféterian, man blir så hungrig på fredagar innan lunchen....

En sak som suger lite är att jag håller på att bli förkyld, det taggar jag inte så mycket, JAG HATAR ATT VA SJUK. Lyckligtvis så är jag det mycket sällan. Angående sjukheten så ska jag skriva en dialog mellan mig och pappa (jag hatar honung, eller honing som jag sa förrut idag, omedvetet! Men som sagt så hatar jag honung men brukar ha det i te när jag är förkyld):

F-Köp honung.
P-Men det finns ju redan.
F-Jaha, men jag antog att det var slut för den tar alltid slut just när jag är sjuk. Vi har alltid honung hemma förutom då jag just blivit förkyld och det är bara då jag äter honung!
P-Eller så är det du som blir sjuk när honungen är slut. Alltså så kan vi se till att vi alltid har honung hemma för då kommer du aldrig bli förkyld!

Visa ord från en vis pappa (Han ÄR vis!). Har upptäckt från min syster att bandet Scorpions är nice. Jag älskar att upptäcka fler band som man gillar. Listan blir bara lääängre och läääääääääääääääääääääääääängre. Vilket påminner mig om att det är råmånga skivor jag måste köpa! Just det, jag köper skivorna eftersom jag samlar på dom. Jag laddar ner musik till mpthreen, men skivor vill jag inte bränna ner för det är inte coolt att ha en fet skivsamling med brända skivor. Bara så du vet. Men i alla fall så skulle jag kunna köpa skivor för 5 000 kr nu om jag fick det, det är så mååånga jag vill ha. Synd att det är så dyrt... Men Ginza.se är bäst hur som helst, för dom har bäst priser.

Nu ska jag skriva en bit av en artikel i dagens VK:

"Vi äter allt mer kött och det vore bättre om utvecklingen gick åt andra hållet för köttet är en tung klimatpåverkare. Att odla foder och föda upp djuren kräver mycket energi. Det allra bästa valet är viltkött där utsläppen ligger nära noll. Gris och kyckling är inte fullt så bra men ger inte lika mycket utsläpp som nöt och lamm.
Att producera nötkött orsakar omkring fyra gånger mer utsläpp av växthusgaser jämfört med kyckling. Är köttet importerat tillkommer också utsläpp från transporter.
Den som siktar på att dra ner sin köttkonsumtion kan med gott samvete byta biffen mot bönor eller linser. De ger samma typ av näring men bara en bråkdel så mycket utsläpp."


Detta borde ALLA tänka på, verkligen ALLA. Men människor suger så jorden kommer gå under i alla fall. Grattis. Dock är det lite synd för oss som växt upp i det här levnadssättet, att vi måste känna skuldkänslor för något som inte ens vi startade. Undrar hur det hade varit om industrialismen aldrig hade ägt rum? Fast Sverige skulle säkert varit väldigt fattigt som det var innan den kom, men hmmm. Skit samma, man ska inte prata om sånt som inte är utan istället göra något åt det som faktiskt är.

Nej nu ska jag träna på ideologier till citatprovet imorrn, fixa ansiktsmask samt duscha. Imorrnkväll har Amandus (my brother) band Wolfman Jack spelning på Verket bakom Hamnmagasinet. Dit ska jag och det kommer att äga! Hoppas Lova kommer hem från Bali imorrn också, det vore inte helt tråkigt. HEJ DÅ MIN VÄN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0