http://open.spotify.com/track/5U2NrRZfZeMXAzlVwU389t

Tips till mig själv:
 
bli mindre cynisk
 
 
cynism suger, framför allt
 
 
 
 
 
 
 
Tveksamt om det ens finns någon som älskar soffor så mycket som jag gör

flyttpackaren från ensamheten

Spenderar kvällen tsm med kartonger, trycksvärta på fingrarna, och gamla VKtidningar. Kan inte föreställa mig något vettigare göromål en lördagkväll. Framförallt inte att vara en shiny star på Scharry i goda vänners lag med trevlig musik och välgörande öl. Nåja, vad e en bal på slottet~~
 
 
 
 
 
Säger: hejhejhej till min trettonde flytt. Välkomnar den, alltså

it's buuurning in ma souuuuul

 
Denna låt får mig alltid att vilja gråta eller liknande?
 
Är så kul, låtsas vara cool/ha cool musiksmak men alltså ni skall veta: är fan en sucker för hårdrocksballader, helst de som handlar om ~~olycklig kärlek~~, av heavymetalband. Ger mig så himla himla mycket nostalgi. Whitesnake, Scorpions, Skidrow, W.A.S.P osv. Varför inte denna:
 
 
 
 
*gråter floder*

~Full of Fire

Lyssnar på en nysläppt låt från The Knifes nya; "Shaking The Habitual" - Full Of Fire
 

Lyssna kan ni göra här:
http://www.obscuresound.com/2013/01/the-knife-full-of-fire/
 

Är ett enda långt klimax, ger gåshud, från en annan värld. Det är helt nytt alltså, otroligt experimentiellt. Helt säregen ljudbild, kan inte jämföra det med något. Absolut inte lika mainstream-popigt som t.ex. "Deep Cuts"; detta är mycket mörkare. Alltså är så fantastiskt taggad på detta kommande album, har väntat så många år på detta. Kan inte ens begripa att jag kommer att uppleva detta LIVE
 
 
 
Denna 9 minuter långa låt får mig att vilja ta tunga droger eller vad som helst men det behövs inte ens, för den ger väl typ samma effekt redan i sig självt. Så jävla obeskrivbart.
 
 

Längtar till syttende mai~~
 
 
 

csny

jag har ingen nisch

joplin~

Det bästa som skulle kunna hända i hela vida världens världshistoria skulle vara om någon kom förbi med lite folle denna afton
 
 
 
hindra mig från att förtvina
 
 
Folle = liv1 (har inte så höga krav)

Lol på QX frågor. Eller ja, lolar åt hela fenomenet QX

 
 
 
Haha vad sur en låter. Älskar att va anti

will you call my name

Tackar gmmrna!<3
 
 
 
 
 
Detta är min sista webcambild från detta rum, OMGGGGGGG

Varför jag blev som jag blev

Jag: "Men pappa - har du inga vantar på dig? I denna kyla"
Far: "Ähh - borgerlig bekvämlighet!"
 

Jag: "Ehh, vad äter du?"
Far: "Gröt. Med curry på."
Jag: "????????? Usch??????"
Far: "Vad fan, man måste ju testa lite nytt ibland! Inte kan man äta sylt hela jävla tiden, vad trist det vore!"
 
 
Och när han berättade om när han bröt benet - smalbenet helt av - i skidbacken som tjugofemåring: "Det var en spännande upplevelse! Jag hade ju aldrig varit med om något liknande, varken åkt ambulans eller legat på sjukhus tidigare. Jag tyckte att det var ett privilegium att få uppleva det, att få en insikt i hur det kan vara att vara sjuk, och sängliggandes. Jag var rätt positivt inställd.".
 
 
Ja, han är en i sitt slag, rent utsagt fantastisk. Och snart kommer han hit och hjälper med flytten. Då skall jag bjuda på kaffi å kake!
 
 
Om ett och halvt dygn bor jag inte här längre. So long, Biobio!

2013-01-26

Förrförra fredagen (den ödesdigra dagen när The Knifebiljetter föll ur sikte skoningslöst. Men det gör ju inget nu för nu har vi 4 biljetter!!! Tack vare Emma<3) så tyckte jag att det var en god idé att forska lite djupare om John Hron-fallet, eftersom att det är en händelse värd att känna till - det meningslösa våldet och dess konsekvenser. Och hur en snedvriden ideologi baserad på hat kan få vilken människa som helst att agera på de mest barbariska sätt. Är en tillräckligt indoktrinerad, så är en kapabel till det mesta, tänker jag.
 

Saken är den att jag ångrar djupt att jag ägnade ca 1½ av mitt liv åt att forska vidare. Jag ångrar - att jag tyckte att det var en god idé att läsa tiotals intervjuer med såväl mördare som med föräldrar som till synes aldrig kommer kunna leva ett normalt och lyckligt liv åter. Ångrar - att jag tyckte att det var en god idé, att googla på obduktionsbilder på den söndersargade stackars individen. En fruktansvärd händelse, helt obegriplig för den empatifyllde eller atruistiske. Detta meningslösa våld, var kommer det ifrån?
 
 
Jag mår illa av det. Och jag kan inte sluta tänka på det, det har ockuperat min hjärna.
 
 
 
Jag kommer aldrig kunna förstå det

braaaaa

Undrar vem som är så skadad att den tror att en youtubefilm på en rullande LP vore givande.. Hur som helst; hittade ingen med lika bra ljudkvalitet. Fantastisk låt jag upptäckte igår, men redan hunnit lyssna på 184394789328 ggr. Det är så jag gör när jag upptäcker ny musik, lyssnar sönder det på en gång, det är väl den mest fantastiska känslan månne: att upptäcka nya skatter. Skall kika vidare på The Moody Blues, tror de kan vara något.
 
 
 
 
 
Längtar tills jag packar upp mina LP-skivor. Undrar dock hur min LP-spelare fungerar, tror att nålen kanske bör bytas. Det finns inget musiklyssnande (bortsett från liveupplevd musik, då) som kan mätas med LP-lyssnandet. Det är verkligen en aktiv procedur, främjandes själens utvecklande.
 
Har fått så himla bra hjälp idag, helt ovärdeligt inför flytten. Kan knappt bärga mig tills jag får sova första natten i mitt nya krypin <3
 
Dagen har varit lång men än är den inte slut, måste plugga vidareeee. Fast det är väl en ynnest också, att få ha massa bollar i luften samtidigt. Produktivitet är väl också viktigt i sig.

babababa

Träffade Rosen idag, det var längesedan må jag säga. Lagade mat av spenat och diskuterade kön. Hon sa att all vegansk mat innehåller spenat. Jag svarade att jag tenderar att inte hålla med. Nog för att det inte hade varit mig emot om så var fallet; jag älskar spenat! Man blir stark av att äta spenat
 
Shit alltså, mina förtvinade muskler, hur skall de hantera denna flytt. Jag som var så stark i augusti~
 
2 do list:
 
1. Adressändra
2. Boka tid för lghbesiktning
3. Lämna tillbaka bok till min handledare
4. Fixa resten av kurslitten (är tusen böcker, kan de softa eller..)
5. Flyttrensa (a.k.a SKÄNK BORT ALL SKIT som bara fördärvar ens psyke. Bort med döda materiella ting)
6. Gå på möten
7. Föreläsningar
8. Läsa cepemkt
9. Packaaaaaaaaaaa
10. Boka släp
11. Flytta
12. Lämna studieförsäkran till CSN
13. Dricka kaffe
14. Stjäla toapapper
15. Skaffa ett liv
 
 
Sedan får en la ta itu med flyttständingen nästa vecka.
 
Alltså denna fras stämmer så väl överrens med mitt liv: "All work and no play makes filliezz a dull boy"
Men i min verklighet existerar ingen vila
 
TACK molly för denna:
 
 

django unchained

Vilken film! Tarantino lämnar aldrig besvikelse. Estetiken, musiken, karaktärerna, dramaturgin. En nästan tre timmar lång film där inte en enda sekund känns överflödig. Det var längelängesedan jag såg en så pass bra film på bio senast. Wunderbar!
 
 
Så mäktig scen när denna låt kom upp:
 
 
 
 
Sereeen

e

 
Fiiin och gemytlig bild från när vi gick Genus A, HT -10, då vi lärde känna varandra, jag och de fina genusarna. Bilden är stulen från Annas numer nedlagda blogg (rip) och känner ba: hemtentavecka, kaffe, Lindellfotöljerna, feministiska diskussioner, gemenskapen. Fiiiint
 
Tänk vad mycket som har hänt sedan dess! Ska aldrig sluta plugga <3
 
 
Ikväll blir det biopremme med finaste gummorna. Ska bli kul, men mindre kul att jag inte har så mycket tagg för något, känns rätt trist..
 
Vill ba dra något gammalt över mig och kravla ned i underjorden

blä

Någon slags nedstämdhet tas i uttryck. Fortfarande väldigt besviken över The Knife-incidenten, trots 1½ timmes tappert uppdaterande av ticnet.se imorse blev det inga biljetter. Kanske löser det sig, kanske ej. Hur som helst var det en dålig start på dagen. The Knife är verkligen det band jag helst av allt vill se, av ALLT (inga överdrifter här), av vad som går att se i dagsläget. Jag. Måste. På. Konserten. Så är det bara. Kanske löser det sig.
 
 
Undrar så smått över hur det skall kännas att lämna in uppsatsen. Jag kanske gör det ikväll. Är rädd att jag inte skall känna en euforisk lättnad, utan snarare en tomhet. Vad som blivit ens vardag och hela ens mening - så intensivt under så lång tid - för att helt plötsligt vara färdigt. Har glömt bort mitt uppsatsfria liv? Vad har jag ens för intressen.
 
Jag känner att jag vill gråta? Vet inte ens varför. Förmodligen pga mycket. Känner bara lite motivation till allt. Vill bara resa bort. Tror att det är det enda jag vill.
 
Det är det enda jag inte skall.
 
Hade verkligen behövt de där biljetterna, som en belöning efter världens jobbigaste höst. En behöver saker att se fram emot
 
 
 

detta om detta

Fick en sådan ohejdad lust att diktera ihop ett brev. Vet inte till vem eller med vilket innehåll, men det finaste som finns är väl kanske att få brev. Den gesten är så, vänlig, personlig. Igenomtänkt. Brukar vanligen skicka brev emellanåt, men nu var det minsann säkert ett år sedan.
 
Det första jag skall göra när jag lämnat in den slutgiltiga uppsatsen är: detta
 
 
 
 
 
 
Idag var jag stolt över min fina vän Sofia.G, för att du gjorde ett led i kampen mot könsbojor med ditt fina projekt. Jag är mäkta stolt, sådana sykunskaper!

http://open.spotify.com/track/71waKYDRl7DuRNaVXQkTMd


2013-01-17

Nån nice låt jag hittade:
 
 

softaa åhood


snäckan

Jaa e de nåt ja lärt mig i mina dar så e de: hur en posear
 
Jag som inte ens är särskilt förtjust i Marit.
 
 
Längtar efter livsinbringande cykelturer, och har kramp i höger vad, tår och hade tidigare i högerhanden när jag skulle skriva.
 
En får typ fysiska men av att skriva uppsats: kroniskt dålig hållning, kramp överallt, förtvinade muskler, försämrad syn (detta har jag inga belägg för men det lär ju knappast vara hälsosamt för en redan befintlig synnedssättning att stirra sig blind på en datorskärm ca 15 h om dygnet), näringsbrist pga vädligt sporadisk kost, dålig hy pga ojämna sömnutiner, sen vare inge mer.
 
 
Kanske blir frisk sen!!!!
 
 

21

 
Det verkligen helt omöjligt att lyssna på The Who's studioalbum. Desto mer betryggande är, att liveversionerna levererar sattan.

i 2 essen

 

fint

Har hamnat i något konstigt mode där alla stundande teorier har tagit hela min tankeverksamhet i besittning. Igår när jag lade mig vid 03.00 och försökte sova till 06.00 innan jag gav upp (plus inte hade tid, sova är inte prio just nu) så tänkte jag bara "kön-kön-kön".
 
Jag har hatat denna termin så mycket, haft så mycket ångest, och varit så obeskrivbart less för jämnan. Men sällan har jag lärt mig så mycket, som jag gjort nu. Jag läste min B-uppsats nyligen och utvecklingen är helt enorm. En märker sällan sin egen utveckling då en är mitt uppe i det.
 
Med en stor sorg lämnar jag snart UCGS även för denna gång. Hur skulle jag kunna beskriva vad genusvetenskapen betytt för mig? Allt i hela världen. Genom den - har jag fått redskapen att förstå identiteter, förstå samhällen, kontexter, förstå att kritisera. Misstro objektivitet. Framförallt - att vara självkritiskt granskande. Att se strukturella förtryck med nya ögon. Genusvetenskapen har bidragit till mitt eget positionerande i mitt identitetssökande.
 
Feminism må vara det jag brinner mest för, av allt. Det utgör mina drömmar, mina tankar, mitt syn på världen.
 
Det utgör hela min värld. Tänk vilken ynnest det är, att finna sitt livs passion. Jag kunde inte vara mer än tacksam.

$$$


15

Idag är en sån dag då man helst av allt bara vill hoppa genom fönstret
 
 
men t.o.m det verkar ju onekligen tämligen meningslöst
 
 
 
 
 
 
 
 

///

 
 
 
 
 
 
gmmn

hejo

Nu är jag less på detta. Har varit på dåligt humör halva dagen, tror det är för att jag vill ha förändring, byta kurs, flytta, socialisera mer, komma igång med nya projekt. Att stampa på samma ställe för länge är sällan produktivt i förlängningen. Därav detta synnerligen oinspirerande inlägg. Bara sista veckan som skall genomlevas nuuu
 
 
En bra sak: hittade en tröja jag glömde i repan på Verket i somras. Den låg kvar där i mellandagarna när jag var där, smått nedsolkad men nu är den tvättat och gosy igen. Denna tröja hittade jag hemma när vi bodde i Holmsund efter att Amme och Ville haft fest, typ -06. Typ det enda positiva som kom ut av den festen (mitt superkliniskt nystädade rum var helt förstört. En bonus en får när en har äldre bröder va).
 
En skabbig, noppig tröja som inte ens e snygg men jag älskaren. Alla mina kläder har en historia. Jag köper aldrig nytt längre, har inte gjort sen i våras. Det bästa är när en hittar snygga gammskjortor i otippade sammanhang!
 
 
 
Det är ett fejkat leende. För jag är INTE glad!!!
 
 
Kaffiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

http://open.spotify.com/track/4zlDi0HoEiIjhHLQVHn4z9

 
 
Osminkad, ~ostylad~, men håret börjar på å bli nåt. Börjar odla en bra frisyr? Tänker låta det gro ett tag, inte klippa, kanske inte färga heller på ett tag. Så kanske det blir något side-cut-projekt senarevid. Var ju trots allt tre år sedan jag hade side-cut sist.
 
Conchen läker på bra. Igår bet jag mig ashårt i mitt vänstra läppiercingsmycke när jag åt, rakt på kulan. Trodde att min tand gått av för att det gjorde så helvetes jävla cepeont. Tur var väl det att så ej var fallet för jag har ingen tandförsäkring så det hade varit förödande:( Jag har ingen hemförsäkring heller, så idiotiskt jävla dum i huvve e jag. Detta pga  att mitt ~~ex~~ tecknade försäkringen som vi hade när vi bodde ihop. Men när vi flyttade isär så glömde jag helt enkelt ordna nytt/kanske inte brydde mig så mycket om hemmet brann upp å man dog döden.
 
Hehe skoja ba. Ska fixa det nu innan månaden är slut. Byta adress, adressändra, fixa hemförsäkring, skriva in mig på nya kursen, flytta, flyttstäda, fixa kurslitt. Ja gudars, aldrig får sinnet vila, vid den vackra sjön å den gröna skogen som en så önskar.
 
Nu ska jag se klart Boys Don't Cry, Chloë Sevigny har precis kommit in i filmen. ~~2 hot 2 handle~~
Förbereder mig på gråtkavalkad.
 
 
Trevlig avslutning på veckan önskar jag eder!

aaa, jooo

Intressant fenomen det där: med killar som till synes inte förstår vad ordet lesbisk betyder. Kan man förklara mer än på 100 olika sätt ca 1000 ggr?
 
Vill int ha din kuk, FATTA
 
 
Ursäkta er pryda, men alltså blir bara irri.
 
Jaja, imorgon är det sönday, då ska jag träffa mina bröder, min katt å min pappi. Kan det bli bättre? Tror ej. Umeå har varit så himla litet idag, jag orkar inte ens, "alla-känner-alla"-mentaliteten dras till sin spets.
 
 
 
 
 
Ps Såg en så jävla bra utställning idag. Konst får min själ att tala, att leva ut sin rätt. På Bildmuséet kan de göra asgoda veganska mackor på beställning också! Obsobsobs = ett bra tipsy till er! Ds

Ångrarna

Ett möte mellan två personer, biologiskt födda män - som båda genomgått könskorrigering för att bli kvinnor - och ångrat sig i efterhand. Den ena, som könskorrigerade sig så tidigt som 1967 (bland de första i Sverige) fick möjlighet att korrigera sig tillbaka till man. Den andre, som genomgått operationen 1994 hade ännu inte fått möjlighet att genomgå kirurgin för att fysiskt återgå till man - men lever som man.
 
Ett otroligt känsloladdat samtal, där erfarenheter delas, det biologiska och det sociala könets vara diskuteras, normer filosoferas kring etc. De båda två så otroligt olika varandra, men likväl möts de på något sätt, i sina erfarenheter. Filmens innehåll är dokumentärt och verklighetsbaserat så vitt jag förstår, men är filmat som en spelfilm, där skådespelarna spelar sig själva.
 
 
För alla som inte gått på könens myt rekommenderar jag:
http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=MOVIE&itemid=66207
 
 
 
 

lullll

Haha alltså google är så lol, I don't even..
 
 
Jaa hur gör man
 
Plan i livet =
 
1.Strula
2.Hångla
3.Fria
4.SKILJA MIG!!!!
 
 
Ja, jag skulle alltså söka på "Hur gör man när man citetar ett citat" (Låter pucko I know, och det är det också. Hatar formalia ibland. Vill citera något som i källtexten är ett citat från någon annan, konfunderande. Så pass att jag kanske skiter i ett. Fast äsch det är nog inga problem)
 
För tro mig när jag säg' - jag vet redan hur man hånglar ;;;;;;;;;) *charmören*

:(:(:(

Varföööööööööööööööör? Så himla himla trist, min bästa butik </3
 
 
 
 
 
En vacker dag borde en ju styra ett liknande koncept i Umeå, den typen av mötesplats behövs verligen.

~~memories~~

Haha Lova minns du de där random Stockholmscheyerna som vi träffade på den där asnicea klubben i Berlin? Som var sjukt olik oss men som vi hade så jävla ql med. Dansa halva natta, öla, prata relationer, röka, käka fyllefalafel på nåt hak, och åka u-bahn de få stationerna längs Schönhauser Allee innan vi sa hej då. Och dem kommer vi aldrig träffa mer igen.
 
Gud, hoppas jag månne får besöka Berlin igen. Vilken fantastisk kultursjudande stad. Synd bara att jag hatade Tyskland så mycket när vi var där (obs:::: hatade EJ Tyskland innan jag for dit, men alla otrevliga jävlar vi stötte på gjorde sitt...tyvärr). Jag skall glömma allt ont och tänka på det fina, och åka dit igen.
 
Och besöka Veganheaven!
 
Ett sista asjobbigt dygn, sen kanske livet börjar åter. Måste tvinga mig att sova några timmar först ba
 
 
PS Vill dricka öl i helgen! Hör av er! Min mobil är ej längre avstängd. DS
 
 
 
Ql att Lova va xtra snyg på dena bild :--) (fast faktiskt, äkta henne att dampa när man fotar, får skylla sig sj om hon blir sudddig...)

sen, snart, jo

I sommar skall jag dricka god öl vid älven, i goda vänners lag. Iklädd snygga och bekväma kläder och somrigt hår. Diskuterandes politik. Någon får gärna ha med sig bärbara högtalare som det kommer fin musik ifrån. Jag kan kirra veganvänlig chirre. Därefter flanerar vi genom den ljusa sommarnatten till Scharrys ljusslingspyntade och trasmattebeklädda utekalas eller varför inte till Femtastics makalösa dansgalej
 
 


 
Sen cyklar man hemåt helt euforisk med Håkan som sällskap i öronen, och solen går upp och ned precis samtidigt så man märker det inte ens
Bara den lagom kyliga vinden
- Och man ska inte ens jobba dagen efter.
 
Det är typ den vackraste drömmen just nu

Winnieboooy

Saknar mitt lilla gullefjun, min vackraste, vänaste vän.
 
 
 
 
Kanske får jag träffa honom i helgy!<3

This Charming Man

Hahahaha pappa korrekturläser min uppsats: "Den där Ström, han verkar ju helt sjuk!"
 
 
Alltså åhh jaaa för visst är det väl så, blir typ provocerad av att läsa alla jävla citat igen. Those memories.
 
Det bästa av allt är att en av hans böcker jag använt till empiri har gått sönder nu när jag haft den till låns. Tänker att haha - det kan den gott ha. Men därom tvista de lärde, ty en ny boksatan måste ju troligen införskaffas av uni. Undrar hur mycket pengar jag blir skyldig? Antar att jag inte kan lämna tillbaka det ihoptejpade exemplaret helt odiskret....eller kanske skall prova...
 
Vill ju inte direkt bidra till att ~~Strömens~ pengapung expanderar vafan
 
Det unnar jag inte liberaljävlar som honom.
 
Ursäkta min hatiska underton, är väl en konsekvens av att ha suttit framför datorn 9 h i sträck.T
 
Energidryck = min bäste vän.
 
 
Charmant karl det dära

http://open.spotify.com/track/7xCBXy3ccslDh0hy503tv3

Om treeeeee veckor flyttar jag!!!
 
Kanske är jag klokare då, jag tror att mycket händer på tre veckor. Jag kan inte sluta filosofera, jag känner mig fastkedjad i en könsroll jag inte ens tillhör. Måste hitta redskapen till att slå mig fri? Måste hitta ord som förklarar mina känslor, för mig själv.
 
Men först skall den jävla uppsatsen bli klar. Alltså hur detta skall kunna ske utan att dricka kaffe är fan en gåta. Dör abstinensdöden

Byebye
 
 
 

lovelove

Hahahaha alltså Emma är guld värd<3
 
 
Svar: Nej, vi bor int ihop nu:( Tyvärr har vi båda ganska många massa andra brydar i våra liv, å vi tror inte heller på tvåsamhet och sambolivet:/ Sen har vår relation inte gått steget från platoni till sexuell laddning än, men kanske i framtiden:/ Eller i ett parallellt universum!:--) Hopas deta var svarr nog på dina frågor!:--);--) kRAM!+++++++++++


Rubrik saknas

Nu kommer magkatarren, som jag väntat <3
 
 
 
http://open.spotify.com/track/669ZM4VBCP1nQAgmaasHUh
 
 
 

fml

Min conch slutar inte blöda av någon jävla idiotisk anledning, så kan ej sova. Kan ju inte ligga på det örat pga att, öhhhh man BÖR inte sova på ett nypiercat öra. Vilket medför - när jag ligger på motsatt öra - att man känner hur blodet rinner ner i hörselgången. Alltså, det går ju fan inte. Spelar ingen roll att jag trycker kompressorer mot eller vad fan som helst, det fortsätter blöda även efter att jag haft bomull mot ett tag.
 
Så känner bara: oki fattar hinten, inte meningen att jag skall sova nu. Lite synd bara, har varit så jävla disciplinerad med plugget; känner att sömn hade kunnat vara den minsta men även bästa presenten som jag hade kunnat få efter denna helg.
 
Nu är klockan så pass mycket att det knappt ens är någon vits, får väl dygna och powernapa i e.m ist. Sämst liv.
 
 
Bilder från förra årets i särklass bästa frulle:
 

Imaste dio

Tiotusenetthundraarton ord so far. Firar med att läsa fel på försättsbladet - läste geovetenskap. Tycker att detta är lite för roligt för att det skall kunna anses vara normalt. Vad kul det hade varit om jag hade skrivit en C-uppsats i geovetenskap. Det må bli min plan B i det som kallas: Livet, om allt annat går i stöpet, dvs.
 
 
 
 
 

helt_obeskrivligt_meningslöst

Kommer till det äckliga bottenskrapet i min kaffeburk...får skylla mig själv när jag öppnar/fyller på med ett nytt paket innan det kvarvarande kaffet tagit slut = resulterar i att det som ligger i botten av burken har förlorat sin arom för flera veckor sedan......ÅH, jag måste överleva denna natt!!!!
 
 
Jag har inte varit utanför min dörr sedan 16:00-tiden i fredags, hahhahaha det är ju helt jävla SJUKT, vad är det för fel på mig *trivs i min grotta* *skygg* *hatar folk*
 
Men jag fungerar så, tog en jävla plugghelg, mobilen avstängd. Folksuktande, öllängtande, kramönskande, och allt sådant. Men det fick jag föra åt sidan, alla sådana tankar. Och det har fungerat bra.
 
Fast det var fint att Lova idag drog en "som på mellanstadiet"-grej; när hon unannounced ringde på min dörr (ja, hon kunde ju inte förvarna via mobilen innan då denna var av). Det var fint, första gången jag träffade en människa på typ två dygn, spännande att socialisera. Jag lagade mat åt henne (typ så man socialiserar?! Jag vet inte, jag minns inte). Däremot skrattade hon åt att jag lyssnade på Mikis Theodorakis??? Fattar nada, en annan är uppvuxen med grekisk folkmusik...Min pappa är typ kär i Mikis Theodorakis.
 
Är helt absurt trött. Tänkte nyss att: "Jag är så trött att jag är trött" för att jag var så trött att jag inte tänkte att trött är samma sak som trött. Förstår ni resonemanget!!!!
 
Skrattar även åt ordvitsar i min ensamhet, alltså det gör man bara när man är mkt trött. Trötthet = gratis fylla, lätt värt.
 
JAJA, måndag imorgon. Ny dag, nya tag,
 
Puss på er mina fina vänner! Jag saknar er.
 
 

Lystring! Achtung!

Molly och Emma (och Lova om du läser detta): Kan vi inte ha en kombinerad inflyttningsfekke (för mig ja) + avskedsfekke för Lova och Emma typ i månadsskiftet???? Obs inget asstort men ändå ASroligt partaj/galej/ståhej. Vore det inte alldeles...alldeles: underbart?
 
 
Jag lovar att jag inte skall vara spotifyhitler isf :'(
 
 
Mitt enda krav på en lyckad fekke =
 
 
 
Hahahhahaha alltså denna bild är så lol vågar typ inte ens lägga upp den *pryd*
 
 

VT~~

Så jääävla taggad på idéhistoria B nu om två veckor! Kursen som äntligen flyttar fokus från den västerländska idéhistorien och kikar lite på islam och hinduism, och jämför andra idébilder med den västerländska. Sedan finns det också ett moment som berör mediernas utveckling, hur det påverkar kulturen, samhällslivet och idélivet. Så jävla roligt/intressant/taggat!!!
 
Plus att jag kommer lära känna massa nytt folk = mitt bästa intresse. Det faktum att jag skall skriva en jävla B-uppsats i vår försöker jag förtränga, klarar jag denna skit så nöjer jag mig med vad som helst!
 
 
 
 
Haha ps, har skaffat en tumblr nu.. Den kommer dock ligga i lä tills jag tar mig tid att fatta hur skiten fungerar. Behöver en tumblrkurs?!?!  Den lär inte uppdateras så frekvent till en början men vill ni kika redan nu så är det inte särskilt svårt att gissa vad jag nickar...

fast jag ska aldrig snagga mig mer


2010-01-06

Har varit rädd för detta datum i ett halvår. Idag, för exakt två år sedan, träffades vi. Påbörjades vår historia. För ett år sedan firade vi den enda årsdagen som blev. Då - så obeskrivligt förälskad, djupt, innerligt, äkta. Det är det som kan kännas så sorgligt nu: det var verkligen ÄKTA. Dikter, kärleksord, väna gester, sådant som lämnade ett tomrum när det abrupt försvann, och inte var mer. För ibland vill livet så: saker slutar vara, saker förändras. Folk dör inte av det, livet förstörs inte. Men jag vet, åh jag vet, hur den enorma smärtan känns. Det är det mest smärtsamma jag någonsin känt. Och då vill jag inte påstå, att jag har haft det lätt annars, ty så är inte fallet. När varje liten mikroskopisk del av ens existens: Gör Ont.
 
Och även om det inte känns så nu, om det inte gör något nu, så kan jag fortfarande minnas, om jag försöker. Och det är just därför, denna dag inte kan gå mig obemärkt förbi. Även om det troligen gör det, för dig.
 
 
Fantastiskt är: att kärlek inte är uttömligt, eller bara reducerat till en viss mängd. Det finns massa kärlek överallt, massa människor överallt. Nya människor kommer in i ens liv. Fyller upp sådana platser. Är det inte fantastiskt, så säg?
 
 
Livet handlar inte om någon annan person, än om en själv. Därför skall man inte låta det stanna, på grund av någon annan. Det är det hemskaste man kan göra mot sig själv.
 
 
Men alltså, även om det inte längre gör något på det sättet, och jag ser på det glädje snarare, måste jag säga: vad fint att jag fick lära känna dig. Tack

http://open.spotify.com/album/1BIkw8IbCvCsZ942czLa4K

Everything's provided
Consummate consumer
Part of worldly taking
Apart from worldly troubles
Living in your prewaaar apaaaartment
Soon to be your postwaar apaaaaartment
And you lived in the future
And the future
It's here
It's bright
It's now
 
 
 
 
Synd att man int e lika c_ool nu som man va förr
 
Har för övrigt varit i förvirrad i tre dygn för att jag verkligen inte minns vad jag hade för kläder/stil i gymnasiet?? För jag använde skjortor ibland, det minns jag, det har jag gjort sedan högstadiets jävla slipsperiod. Men absolut inte i den omfattning jag gör nu. Men åsynen av denna bild gör att jag minns, åter. Hade förmodligen bandtishor och koftor med knappar likt den ovan, väldigt ofta. Och typ långärmade tishor. Och annat, kanske hoodies ibland? Fast ne, det kanske var på högstadiet. Alltså hur kan man ha glömt en del av sig själv, den del som varit, en del av det som påverkade allt det som blev sedan.
 
Undrar hur många tusen man har lagt på kurslitteratur. Jag har kurslitt i den omfattningen, att jag nu när jag gjort uppsatsen och har fått idéer och ba: "hmm detta vill jag skriva om, måste hitta något att reffa till" och helt enkelt inte har behövt leta efter böcker på ub för detta ändamål, utan helt sonika har kunnat gräva fram böcker ur mina kartonger. Vilken västerländsk lyx. Och så pass bra, att man kan låna ut böcker till vänner som påbörjar kurser man redan läst, också bra! Man skola hjälpa de sina.
 
Mina piercingar har sammanlagt kostat ~2100 att genomföra (alltså ej smycken/rengöring då, utan själva piercandet). Är en vandrande guldklimp!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag väntar en fruktansvärt lång natt, men min hjärna kan fungera just nu, så det är väl bara att hoppa på tåget. Vi ses när vi råkas, hörrni.

less 2.0

Trååååååååååååååååååååååååkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiigt
 
 
fucking loungemusik gör inte saken bättre precis
 
 
dampryck i armen, kanske inte bådar gott?
 
 

oooooooooooooooooooo

 

Honni soit qui mal y pense

Drömmer om sommar och andra tider. Jag ser sommarbilder överallt, hör sommarplaner, sommarmusik, minns sommarminnen, och tittar ut genom fönstret, ser en himmel som skvallrar: januarideppen - byts ut mot februarikylan. Därefter, kanske lite hopp går att nå.
 
Smärtan lägger sig, byts ut mot illamående. Lessheten, nu kan väl detta ändå få en avrundning, kunde man tycka. På ett sätt så himla rastlös, men på ett annat sätt njuter jag av isoleringen. Jag behöver den. Tid finns inte. För jag tog ned väggklockan. Dagar finns inte. För jag lever inte ut dem som det är tänkt. Vad betyder lördag?
 
Endast jag finns. För ingen kan nå mig, och jag når ingen annan. Jag funderar, jag skriver. Jag tänker. Jag drömmer, på nätterna, om könsförvirring och saknad. Och sommar.
 
 
Om en vecka, då är det dags att skaffa en tumblr. Behöver kultur. Stay tuned!
 
 
 
Hälsar jag och min conch.
 
 
 
 
 

"du har bra örongener"

Äntligen var det gjort! Gudars, hade glömt hur mycket jag älskar att pierca mig. En drog, sannerligen. Blev så himla lyrisk och lycklig efteråt, dels av adrenalinkicken men även rent allmänt. Andra gången jag piercade brosk i öra, men vill minnas att helix kändes mindre än denna gjorde? Fast det är klart, det var ändå typ två år sedan jag gjorde den, så kanske är svårt att minnas.
 
Egentligen är det klokast att ha labrett isatt vid läkning, oavsett piercing, eftersom en ring tenderar att åka runt/fastna i saker osv. Läkningen förlängs med andra ord med ring. Men eftersom jag inte vill ha labrett och hur som helst kommer byta till ring sedan så bad jag att få ring redan från början. Är ju okej om man är medveten om att det ger förhöjd infektionsrisk.
 
Detta var första gången jag piercade mig och som jag faktiskt var rätt lugn väl i studion. Var inte så nervös alls, vilket förvånade mig? Sist jag piercade mig (andra läppiercingen) för ett år sedan, så var jag asnervös, usch. Så jävla nervös.
 
Så glad över att det inte är en oral piercing som skall läka denna gång, för det är fan jobbigt. Inge hångel å inge snus å ingenjävla ting alltså, lamt liv.
 
 
 
 
Nästa gång blir det öronsnibbarna eller antihelix! Detta skall bli ett bra kroppsmods.år!

Kvällsvisan

Kom på att jag aldrig hört Fred Åkerström. Inte ordentligt i alla fall. Dessa kulturella fenomen som satt sina spår i den svenska musikhistorien bör en väl ändå hålla koll på. Så denna vismusik kikar jag närmre på för tillfället. När jag frågade far om han lyssnat på Fred Åkerström något, förr, svarade han: "Jag har träffat Fred Åkerström. Vi hade en pub nere i källaren på Stipendie-, det var kåren som höll i den. En gång när vi kom dit så var Fred Åkerström där. Han drack flera öl, ja han hade ju alkoholproblem redan då förstås, och spelade gitarr och sjöng. Och han grät!"
 
Soft anekdot. Så nu vigs nynatten åt detta:
 
Fred Åkerström – Dagsedlar åt kapitalismen
 
 
Ps Synd att den där puben inte finns kvar, lät som en soft källarpub. Stipendiegränd 8A. Umeå lär ju om möjligt ha varit en än bättre studentstad i skiftet 60-70. Alla demonstrationer, allt det röda (som turligt nog lever kvar), mentaliteten om förändring. Ett nybyggt universitet, ett nybyggt Ålidhem. Optimism? Ds

911911911911911911911911911

En mindfuck jag inte kan sluta tänka på:

Tänk att folk under 9/11 ringde 911 för att få hjälp utan att veta att de ringer samma siffror som deras tragik kommer kallas för i framtiden??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!????!!!!!!!!

mmmachine

 
Ignorera den fåniga videon, detta var enda klippet som inte va live va.
 

Rubrik

På nyår kom vi på vad som skall vara mitt ledord/valspråk/min livsfilosofi under 2013:

 
 
 
Bortsett från detta är viktiga saker under 2013 även:
 
1. Mitt öronprojekt som skall påbörjas förhoppningsvis innan helgen (piercingar + ev. töjning alltså)
2. Att jag skall lära mig spela gitarr i sommar
3. Rent allmänt att jag skall ha: Den Bästa Sommaren (bättre än filmen?!)
4. Att jag ska flytta!!!!
5. Att jag skall rensa bort massa skräp
6. Att arbeta med F!, skall arbeta så jävla mycket med detta. Vill lägga all tid i världen, på detta.
7. Att jag plus några andra intressenter skall försöka styra en HBTQ-klubb på Scharinska, som erbjuder något annat än det som finns i Ume idag.
 
 
 
 

Lista för 2012!!

Snor denna lista av Johanniz
Sådant som bör bli gjort!

 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Det gör jag hela tiden! Det är väl därför man lever?

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Köper inte konceptet med nyårslöften. Tänker att ordet "löfte" är kravfyllt och lätt blir brutet. Bättre är väl att man hela tiden försöker hitta inspiration till utveckling och förändring?

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Tror inte det?

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5. Vilka länder besökte du?
Schweden Schweden! Götlabårg! Det var planer om Barcelona, Dublin, Paris och hela faderullan. Men låt mig säga: livet kom emellan och fuckade upp varje enskild plan. Äkta livet. Kompenserar detta med att fara och tågluffa i Europa sommaren 2013 ist~~

6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Distans till det som varit. Och att umgås ännu mer med familj och vänner. Börjar redan nu med detta projekt genom att flytta ihop med några av de finaste personerna i världen!

7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Många. Min vegandag 30/5 är absolut det viktigaste! Skulle vilja säga dagen jag blev dumpad, men minns faktiskt inte vilket datum det var, mer än att det var i maj.

8. Vad var din största framgång 2012?
Att jag utvecklats enormt. Att jag är en bättre människa nu, än vad jag var för ett år sedan.

9. Största misstaget?
Jag ser inte på saker som misstag. Allting sker av en anledning och allting har en mening, även det som kan ses som "misstag". Det hela handlar om hur man väljer att se på saker och ting.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jaa, några förkylningar, feber osv. Inget allvarligt.

11. Bästa köpet?
Biljetten till Refused som jag köpte i sista stund. All god mat jag köpt!!! + Min kånken.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
(Bortsett från hyra osv) Mat, lätt! Och den där jävla satans vidriga tapetskulden till Bostaden som aldrig verkar ta slut....Sista avbetalningen i januari! Då kan Bostadensatanisterna gotta sig i sitt jävla cashflow.


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag vågade stå upp för mina ideal. Alla fina människor som gör mig helt euforisk av glädje! Alla drömmar, alla planer.

14. Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2012?
Echo And The Bunnymen - Show Of Strength
Familjen - Djungelns Lag
The Stone Roses - I Wanna Be Adored
Fever Ray - Stranger Than Kindness
Ricky Nelson - Lonesome Town
The Supremes - I Want A Guy
Florence Valentin - Upp På Sociala, Ned På Systemet
Vånna Inget - Spotta i Motvind
Imperiet - Guld Och Döda Skogar
The Doors - Spanish Caravan
Ultravox - Dancing With Tears In My Eyes
The Beatles - Baby You're A Rich Man, Junk, I Should Have Known Better
Siouxsie And The Banshees - Happy House
Pink Champagne - God natt lilla mamma
Bon Iver - Perth
Ted Gärdestad - Nobody Loves You Now
The Smiths - Cemetery Gates
Nationalteatern - Veronica
The Pharcyde - Passing me by
The Velvet Underground - Who Loves The Sun
 
OSV skulle kunna skriva i tre timmar men ehh har redan nu råkat skriva för mycket. Som alltid :-)


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Hahaha en ärlig fråga får ett ärligt svar: Jag har aldrig mått så dåligt någonsin i hela mitt liv som jag gjort detta år. Men jag lyckas på något märkligt vis vara glad mellan varven. När jag är glad, då är jag verkligen fullkomligt glad!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Varit bättre på att kontakta folk som står mig nära. Samt svara på sms osv.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Druckit mindre.

18. Hur tillbringade du julen?
Med familj och folks respektive, en släkting, och en vän till familjen, samt med Lovagumman! Familjärt och traditionsenligt. Missade Karl-Bertil Johssons julafton dock...*fortfarande bitter*

19. Blev du kär i år?
Det hade varit roligare om frågan hade varit: Har du haft relationsdrama i år? På det kan jag svara; ja, oh ja.

20. Hur många one night stands?
Tråkig och normativ fråga som jag inte tänker svara på bara därför. Fler än en, färre än 50? Vad säger ett svar egentligen. Jag gillar inte konceptet one night stands, det är inte riktigt min grej.

21. Favoritprogram på TV?
Tittar inte på tv.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Jag ger inte tid och energi åt att hata folk. Jag tror på kärlek.

23. Bästa boken du läste i år?
Susanna Alakoski - Oktober i Fattigsverige, var väl den viktigaste.

24. Största musikaliska upptäckten?
Besparar er detta enormt lång svar. Det enda jag gör om dagarna är att upptäcka ny musik.

25. Något du önskade dig och fick?
Hårtrimmer = bästa presenten ever! Välkomna till FFF = Filliezz Feta Frisörsalong~~

26. Något du önskade dig men inte fick?
Jag är väldigt småskalig gällande önskningar,  jag värderar inte materiellt ägande så högt.

27. Årets bästa film?
Turn Me On, Dammit eller Incendies

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Firade med min kära familj och med två fina personer. Åt vegansk lasagne och vegtårta och göttarns. Avrundades på RÖTT.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Vill säga: om jag gråtit mindre eller om jag mått bättre, men det kan man liksom inte säga. Saker och ting är vad de är och man blir inte lyckligare av att hålla sina känslor inne.
 
Men kanske om jag inte hade haft en så jävla kass sommar. Om jag hade fått resa någonstans längre bort och inte jobbat så mycket under sommaren. Jag ångrar att jag jobbade så mycket.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Usch, hatar att beskriva min stil, så fånigt. Ett gällande attribut tycks väl fortsätta att vara: skjorta och hängslen. Jag vill nog säga att min stil är ganska androgyn.

31. Vad fick dig att må bra?
Alla fantastiska människor jag har den enorma glädjen att omges av. Att vara vegan. All musik. Att skriva.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Hahahahah "mest sugen på" gudars, jag är ingen kändisgumma...måste komma på någon bra...Ok säger en karaktär istället; Audrey Horne från Twin Peaks, lätt! Men även Freja Beha Erichsen (dansk modell)

33. Vem saknade du?
Flera. Saknad kan vara fruktansvärt jobbigt, fysiskt smärtande. Har jag fått uppleva.

34. De bästa nya människorna du träffade?
Vill inte gradera, ingen nämnd ingen glömd. Har sällan träffat så många nya, fantastiska, inspirerande, glädjegivande och kloka människor som detta år! Är så otroligt tacksam över det.

35. Betyg för 2012?
 
Vill egentligen ge 0/5 toasterz eftersom det har varit ett så jävla jobbigt år. Men inser att 2012 har varit så jävla viktigt också. Jag har utvecklats enormt mycket. Och det, är värt mer än allt guld i världen.
Men av ren princip vill jag inte gradera :--)
 
 
 

A man inside a room is shaking hands with other men

Listar musikåret för 2012. Bara för att musik är tamejfan så jävla roligt/livsviktigt/fantastiskt/kult/osv. Skapar liv och glädje åde
 
 
Några album utgivna under det gånga pissåret som jag ~uppskattat~ =
 
Regina Spektor – What We Saw From The Cheap Seats
Omg vad finns att säga. Har älskat Regina Spektor fint och länge, men alltså detta album är så sjukt klockrent. Känns som att det har funnits flera år och är otroligt välbekant och nostalgiskt, fastän jag blott lyssnat på det sedan i somras. Fick personlig anknytning dirr! Bästa spår = All The Rowboats, Oh Marcello, How, Ballad Of A Politician
 

Markus Krunegård – Mänsklig värme
Också detta album så oväntat bra, Krunegårds bästa album enligt mig. Haha min första anknytning till Krunegård i livet = genom ett ragg jag hade på en festival för några år sedan (den första jag hånglade med som hade läppiercing fnissfniss osv (den tjejen var typ assnygg? nice att jag kammade fastän jag var en tönt då)) som kom från Norrköping där herr Krunegård också härstammar. Var på Krunegårdskonserten med bruden och hennes vänner; de skrek med: "Norrköping e drogavvänjniiiing" synnerligen entusiastiskt när den textraden kom upp. Efter den konserten började jag lyssna fett mycket på honom. Hur som helst, även om jag gillat många låtar från tidigare album är detta det som är bäst om man ser till helheten. Bästa spår = Korallreven Och Vintergatan, Askan Är Den Bästa Jorden, Vår Sista Dans, Hemma Börjar Nästa Dag
 
Anna Von Hausswolff – Ceremony
Älskar Anna Von Hausswolff så himla mycket, dessvärre har jag inte kunnat lyssna på henne så mycket sedan i juni eftersom hon påminner för mycket om en viss person... Upptäckte henne live, förr, när allt var annorlunda: förrförra våren. När det fortfarande var äkta. Men jag måste säga att jag gillar detta album bättre än hennes förra. Detta album är ju rent magiskt i sig: först och främst genom hennes röst, men även hela orgelkonceptet. Skivan handlar om döden, hon påbörjade projektet efter att ha förlorat en anhörig. Den är väldigt stark och känsloladdad. Bästa spår = Mountains Crave, Funeral For My Future Children, Sun Rise, Sova, Epitath Of Theodor
 
Crystal Castles – (III)
Eftersom det bor en elektrofjant inom mig måste jag älska Crystal Castels. Detta album upptäckte jag fett sent efter släppet, men Crystal Castles har jag lyssnat på i ett-två år i alla fall. Har en ambivalens inför detta album för jag tycker att vissa röstförvrängningar..är....töntiga? Och frångår deras egentliga sound (typ på spåret Affection). Det är för icke-nyskapande och tråkigt för att falla mig i smaken och har för mycket technoanknytning typ, på ett äckligt sätt... Men de albumspår som är mörka och mer i linje med tidiga albumen är sjukt bra. Bästa spår = Plague, Child I Will Hurt You, Wrath Of God
 
Wild Nothing – Nocturne
En artist jag upptäckte på random i år. Klassisk indiepop, med lite ~drömska inslag~. Ett vällyssnat album. Rekommenderas! Bästa spår = The Blue Dress, Nocturne

Kanhända att Laleh och Frida Hyvönens från 2012 skulle kunnat vara med. Men av någon anledning har jag inte lyssnat sönder dessa. Tror det kan bero på att jag gillar deras äldre alster bättre, att de nya skivorna aldrig satt sig helgjutet än. Andra bra album från i år har getts ut av: Joel Alme, Taken By Trees, Vånna Inget m.fl.
 
Albumsläpp jag missat/inte hunnit lyssna på från 2012 = The XX, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, Zola Jesus, Lykke Li. Säkert massa mer.
 
 
 Oh, ser för övrigt att Yeah Yeah Yeahs, Devandra Banhart och Arcade Fire skall släppa nytt 2013???
 
 
Men inget av ovan skrivet är relevant överhuvudtaget för I ÅR SKALL THE KNIFE SLÄPPA NYTT!!! JAG SKALL SE DEM LIVE EFTER 6 ÅRS VÄNTAN!!!!
 
 

RSS 2.0