2011-05-31

Förmodligen en av filmhistoriens bästa opening-titles:

http://open.spotify.com/track/1vRH7jYfp7Tb7ae7WNEAJM

Så. Jävla. Asbra.

Det blev en ny mobbe'rå. Den var tydligen miljöcretifierad?!
Skall ordna mobilbål av min gamla, likt kristna fundamentalister á la Southern America. Om ni vill medverka vid bålet var god anmäl intresse till: demoncat@hotmail.seLängtar till imorgonkväll då så mycket ångest försvunnit

mobbeyo


Rosita ägde mig igår, fast jag ägde henne tillbaka också:


R: "Tänk om jag inte finns på riktigt; om jag bara varit din låtsaskompis hela tiden och dina kompisar tänker ba: 'ÅHH NEEJ nu pratar hon om Rosita igen....*suck*' samtidigt som de försöker låtsas som inget!!"

F: "Hahaha fan vad elak du är! Du är min sämsta låtsatskompis!!!!!"

Wöwö, ska pluggy med Soffan_gurrl på Bibliz snart. Ska även in till Telia och köpa någon ny mobil, så sjukt less på min som dör hela tiden. Ska kolla om jag kan binda upp mig till Telia Max 25 (som jag redan har och trivs fett bra med) i typ 12 mån och på så vis kunna köpa en mobil billigt.

Det enda tråkiga med situationen är att min icke-materialistiska sida är så stark så att jag inte ens tycker att det känns kul med ny mobbeyo, bara drygge. Dock värt att ha en fungerande telefonerarapparat. Hatar konsumtion, hatar slit och släng MEN VAD GÖRA

Men men, better be goin'''''


iCiáo!

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

The thing the sixties did was to show us the possibilities and the responsibility that we all had. It wasn't the answer. It just gave us a glimpse of the possibility.drygheten

Tänker att jag börjar bli långhårig igen *smeker mina 2 cm*. Kan ej fatta att jag hade typ 40-50 cm långt hår för lite mer än ett år sedan. Crazy times.

For på fysik i fredags i alla fall. Tyckte att jag förtjänade det efter all pluggångest och allt pluggande. Väl där under hela kvällen som gick så var det 4-5 olika randoms som pratade med mig om homosexualitet/bisexualitet (de förstod att jag var gay eftersom att jag var där med Rosita, de fattar ju när man pussas/håller handen osv). Vet inte varför men blev typ irriterad (inte direkt mot dem såklart, har ingen anledning att vara otrevlig) på det. Någon Gävlebo:"Alltså varför är det så mycket bi/homosexualitet i Umeå? I Gävle ser man inget!", svarade trött: "Det är en större stad med fler människor, då syns det väl mer.".

Osv, ingen sade direkt otrevliga saker men det som gör mig irriterad är att folk ens ska påpeka det. Jag är ingen jävla vandrande freak-show som skall besvara inskränkta människors okunskap. När jag ser ett par med två parter av olika etnisk härkomst går jag inte fram och frågar hur det är, när jag ser tre stycken hångla samtidigt går jag inte fram och "Oj, är ni polyamorösa - berätta om det!!!!". Vad fan ska man bry sig om sådant, det är väl folks privata business

Det finns så pinsamt många som verkligen inte är medvetna på något sätt.

Det som gör mig mest irriterad är när folk säger liknande:"Coolt att ni är homosexuella, jag tycker att det är modigt och sjukt bra att ni vågar vara öppna!" som egentligen är välmenat. Men ursäkta - jag eftersöker ingens klartecken eller acceptans till att jag FÅR vara den jag är. Vad snällt att ni accepterar mig, sjukt schyst! ...

Fattar inte varför man inte bara kan få vara utan att folk ska lägga sig i.

forna fekkegumzan speaks

Blev plötsligt assugen på att fekka, för första gången på typ 2 månader. Fast jag vill inte festa som det alltid ter sig nuförtiden, utan jag vill ha tillbaka awesome fekketimes som jag hade i gymnaziettth. Eller jag kanske mer vill ha åt denna känsla av nytt och spännande. Wöwö ej lätt

Bjud mig på elektrofekke och jag blir happeh_gurrl91. Vars e Berlin när man behöver skiten

Tragiken i att jag sitter och pluggy på en kväll. En sådan som heter FREDAG. Skulle ha hunnit göra bort allt jag gjort ikväll under dagen om det inte berodde på att jag har världshistoriens kanske mest idiotiska grannar. Hoppas att ni läser det här era jävlar för då kan jag hälsa att VARJE CENTIMETER AV ER EXISTENS ÄCKLAR MIG *går och spyr*. Alltså jag har full förståelse för att det är brännbollsyran osv, men vem FAN börjar fekka 14.00 med ashög bas+äckeltechno konstant i typ 10 h i ett lägenhetshus där det faktiskt bor många fler.

Ska bli så jävla skönt att flytta ifrån svinen i augusti. Ska fan pissa på er dörr innan.

(Lyckligtvis kunde jag fly till Rosita där jag kunde plugga i lugn och ro, historien slutade inte sorgligt)

Snart ut i regnet, under parrat, införskaffandes rökt ost. Livetlivet.

Älskar Crystal Castlessssz. Och Salem. Helt såld


Ik ben een meijse

 

En fin kortare intervju med en ung MtF-transperson. Den gav lite inspi till min B-uppsats (som berör transbegreppet/identitet/heteronormativitet) så beskåden om önskas. Det var typ fett bra musik i den; Ane Brun, Emiliana Torrini osv!


klaustrogurrl


Idag var jag på uni från 09.00-17.00. Var helt jävla slut i hjärnan efteråt - har typ glömt att man i vanliga livet brukar befinna sig på en arbetsplats under normala arbetstider.

Efter handledningen minskade min uppsatsångest enormt, och det känns inte riktigt ok. Jag menar jag kan ju inte glida runt och vara LUGN??? Det bådar inte gott att vara lugn, man skall vara nervig ända in till sekunden man lämnar in horskiten. Annars är det inte på rikt'.

Nåväl. Idag trillade slantar in på kontot som ekat tomt i ca 12 dagar. Jag firade med att köpa en häftapparat+klammerz (SLUT PÅ RAGE) och röda prince. Så jävla gott. Och trocca såklart! Men det är ju införstått.

Höll även på att gå vilse i UB-magasinet 2 ggr i eftermiddags. Var t.o.m på längre breddgrader än jag någonsin upptäckt tidigare, ända in bland PER-hyllorna (vad fan är Per)!!!

Båda gångerna hittar man hyllan precis intill det femsiffriga numret man letar efter, men HITTAR INTE SIN EGEN SKIT. Hann börja fundera över om mina sista intryck av detta jordeliv skulle innefatta lukten av gammal historia i kombo med trycksvärta, en komplett mangaserie i bokform, skräckfilmsljudet av något mystiskt oidentifierbart knäppande, lysrörsljus och klaustrofobin mellan alla hundratals hyllor, krypandes innanför mitt skinn.

Men jag fann boken! Jag överlevde!

Och nu kommer jag drömma mardrömmar om oändliga Hogwartskorridorer med omärkta boklådor som aldrig leder rätt

Jävla ub.

Tur att cirkus miramar finns

yeyez

 

Smörigt och vackert

eller vadå

 

 

Ångrar enormt föregående inlägg. Det skall stå att det ENDA och åter ENDA jag behöver i livet mer än vad jag har; är en satans fungerande jävla häftapparat. Så till den grad att jag kommer att cykla till stan enkomt för att införskaffa en sådan idiotisk men betydligt välbehövlig manick - det första jag gör med det sista studiestödet för terminen.

 

Farväl


Materialisten talar


Det enda jag vill ha:

1. Ett stycke Göteborgs Rapé
2. En gammal välfungerande skrivmaskin anno -60


Sen är jag nöjd.

17*Deppar med en öl*, någon gång i Sthlm, när jag hade hår. Den gången jag failade och tappade 2 piercingkulor dagarna efter varandra. Därför är det extra bra att bära slinger-slongerz och inte horsie-shoez. Eller att inte pierca sig alls, som vi pratade om igår: "..piercingar är SÅ 2010!"

Borde göra ett inlägg om min hårresa någongång (alla som drar ordvitsen "hårresande!" i sitt hufvud nu: räck upp en handjävel och begrunda faktumet att ordvitsar oftsat ej är innehar någon form av komik. Det är pappahumor.). Den har sina olika vändningar, menar jag.

Men det får bli en annan gång. Nu ska jag fortsätta pluggy.

När jag byter ut denna datta någon gång i en vacker framtid lovar jag dyrt och heligt att hugga sönder denna med en yxa. Måste bara få tag i en ny dator, större biceps och en yxa först, men det ska väl inte vara så svårt

Lovar bildbevis!!

Och Nu sjunger hon Bieber

Insåg nyss att jag har ett tredubbelt facebookberoende: först går jag igenom min egen grundligt (typ ca 40-90 min) och gör allt fantastiskt man kan göra på den. Sen sitter jag vid Rositas fbkonto, om hon glömt logga ut från Firefox och jag redan varit inloggad på Chrome, för att slutligen logga in på Winstons konto. Hur är det tänkt att det skall finnas utrymme för uppsatsskrivande om all levande ledig tid går åt till facebookande? Drogen som slog större än heroin, eller vad det heter

Idag gjorde vi världens jävla jävligaste kap: 1 stycke matbord+3 stolar, 1 tv, 1 fulcharmig soffa, 1 st 120 cm säng, 1 servis och allt, lyssna ALLT, för ett sammantaget pris på 1500 riksdaler. Så skönt att fixa alla basgrejer i ett nafs.

Därefter har jag ägnat större delen av kvällen med att skriva inköpslistor till lägenheita, som kommer att bli fruktansvärt tillfredsställande att bocka av, samt ~viktiga~ 2 do-Lists (bla bla adressändring, bredband osvosvosv). Känner mig viktig. Och vuxen. Men mest av allt lycklig.

Ser att det finns en framtid som biljettköpare-säljare; då jag idag sålde min Peace & Lovebiljett för 2800 sek, som jag tidigare köpt för 1800. Det var en sorglig händelse men likväl nödvändig. Och att inte kunna fara på en festival är ett jävla gnälligt västerlandslyx som jag ej vill beblanda mig med.

Här är planriktninger för er intressenter (även kallat vänner):74,9 kvm lycka

Imorgon är det kulturnatta. Jag taggar Morrisseykväll på Club Socialize och nattvisning på Folkets Bio bla.

Nu orkar jag inte skriva mer skit, säger: Herrrrrrrråp

mhmm mhmmmm


Äntligen finns min bästa låt på spotten
[Klicka på den förträffliga bilden]


kggg


När jag träffade Rosita i vintras vägde jag ca 48 kg. Under de senaste 2-3 åren har jag pendlat kring 50 men aldrig vägt stabilt just på (jag har hela mitt liv varit väldigt mager, förut var det inget jag trivdes med men idag trivs jag fullt ut med den jag är). Jag älskar mat men har ovanligt hög förbränning, och när jag har ~sad-periods~ brukar det ofta sätta sig på aptiten negativt. Men den senaste tiden har jag påpekat för Rosita: "Särbofetman annalkas!", och mycket riktigt, idag vägde jag så mycket som 52 kg när jag vägde mig!!! Ville bara säga: sjukt nice att väga stabilt över 50 (för det har varit över varje gång jag vägt mig senaste tiden) och slippa känna sig anorektisk
Kanske kan jag en vacker dag ge blod

2011-05-18


SchnizeBra, bättre, bäst


Hurraaaa osv


Deppen är över; jag har skrivit kontrakt på en lägenhet! Beträder Västra Ersbodas mark i augusti i år. Lyckan är total och kan aldrig någonsin beskrivas. Min eviga dröm sedan jag var 16 år har gått i uppfyllelse. Helt jävla fantastiskt!

Har bott på de flesta stadsdelar i Umeå; Haga, Östermalm, Grisbacka, Östra Ersboda, Öst på Stan, Mariehem osv men aldrig tidigare har jag sovit under himlen glimmar ovanför Västra Ersboda. Gatan heter Ostvägen, sjukt passande för mig. Ska typ fira med ost ikväll!!!

Älskar ost. Och jag älskar världens bästa planlösning. Och jag älskar livet. Och jag älskar min älskling.


Söker DU boende i Umeå?
Maila mig om du är intresserad av att hyra ett rum av mig och Rosita i en trea på 75 kvm,
kontakta: ebbafilippa@hotmail.com för mer info.

(Eller ring om du känner mig, smidigare)

"Unt eine groβe katzeeeh!"


Har letat så jävla länge men äntligen fann jag den!!!!!! Gammal klassiker som vi lolade åt tusenmiljarder gånger när jag gick Bild; och det blev fan aldrig tråkigt! Vet ej vad som är bäst; b-kvallan, den asfula animeringen, den töntiga tonåringen i början sprungna från 90-talet, nackvrickningsdansen eller sångens totalt meningslösa innebörd eller den svängiga melodin, eller skriket vid meningen "Unt eine groβe katzeeeh!"!!!! Det roligaste är nog det faktum att den användes som undervisningsfilm för tyskaelever på högstadiet

Det fanns ingen inbäddningskod men här är länken: http://www.youtube.com/watch?v=kcbvSAZ4WZc

Så jävla underbarrrr

homofobi

Idag är det IDAHO; International Day Against Homphobia and Transphobia. Det finns alltså en officiell dag fri från homofobi, men eftersom att den verkar relativt ouppmärksammad (jag vet knappt själv varför jag vet om dess existens eller företeelse) så är det väl inte så många som tänker på den.

Jag fick veta att min fars särbo kommer på besök imorgon. "Kul!" tänker jag; eftersom att det var längesedan jag träffade henne; och hon är väldigt trevlig. Jag frågade: "Har du berättat om Rosita då?" varpå han ger nekande svar. Försvarar sig med att "Jag sitter inte och skvallrar massa!" och jag undrar bara; han berättade förmodligen om min brors nya flickvän till sin särbo (som har varit tillsammans kortare officiellt än vad jag + R har) även innan brorsan+sin gf kom på middag hos särbon i Sthlm.

"Så du har inte nämnt några detaljer om existensen på en person som bara råkat hänga runt i vårt hem var och varannan dag i FYRA månader?" säger jag småkyligt. "Nej, jo visst har jag berättat om hennes existens såklart. Och jag har också berättat om lägenheten!".

Så du berättar om en lägenhet som jag kanske ska skriva kontrakt på, som du vetat om i högst en vecka, men inte om den människa jag älskat i fyra månader tillbaka?

Jag älskar min pappa, och han är klokare än många. Han är min största förebild vad gäller såväl att skriva, analytiskt tänkande, politiskt filosoferande och engagerande och han innehar allmän hundraprocentig underbart perfekt förhållningssätt till som omvärld. Men när det gäller hbtq-ämnen så märks det så tydligt att han är 40-talist, ursäkta generaliseringen. (Obs han har inga problem med min läggning och är trevlig mot Rosita, han är faktiskt ingen bov. Men ovan nämnt är bara ett exempel på delvis innehav av småinskränkthet.)

Detsamma när folk på mitt jobb (de flesta 27+) pratar om sina (heterosexuella) partners, eller när man hamnar i situationer då man vill nämna sin flickvän. Men jag kan inte bekomma mig att ta ordet flickvän i min mun när jag är i fel sammanhang. Jag är 100 procent stolt över den jag är, och skulle aldrig ljuga om det.

Men jag orkar bara inte med den där femtedels sekunden av förvåning, tilltänkande, tillbakaryggande, tankeverksamheten: "hörde jag rätt, är hon gay?". Jag orkar inte SE det i folks ögon. Det gör för ont.

Kanske en dag, kanske en dag blir det lika naturligt att vara bi som trans eller polyamorös. Då kanske folk inte höjer på ögonbrynet. Men det är en framtid bortom nutid.

Glad IDAHO-dag på eder.

min bästa blogg


lolstaden

Har varit ett jävla nervvrak och vakat som en hök över min ~~mobbenalle~~ varje dag ända sedan i fredags, eftersom att två bekanta fått sina besked om lägenheter via Bostaden på sin mobil (dvs - de blev uppringda och tillfrågade om inkomst). För att slutligen upptäcka att jag fick info via mail. Imorse 06.48. Kollade inte mailen förrän nyss; och numret som var angivet var till en växel som stänger 15.00. HOPPET

Men jag skrev ett mail och får hoppas att de läser det; annars får jag ringa imorgon kl. 09.00.

Varför kunde de inte ringa mig, hade varit mycket smidigare?!!?!! Hoppas man får besked snart, annars förruttnar jag inombords och ut


Och btw, detta är helt ok nice; Zola Jesus – Stridulum II

Letade egentligen efter witch house/drag/shoegaze och annan mörk elektro men fann detta, men det var lyssningsbart ändå.

historien om whineston


Döper härmed officellt om Winston till Whineston, för han är fan gnällgubbarnas mästare. Hoppas det blir mindre livat efter att han knipsats (förfäras ej; han har redan fått sprida sin säd otaligt många gånger för några helger sen, så han reproduktiva förmågor har ej gått om intet).

En bild på förövaren:

Älskar honom trots allt gnäll i världen, han är min bästa pluggkompis <33345 Ett hem utan en katt är inget riktigt hem. En katt utan ett hem är ingen riktig katt?????

(Gnälliga hälsningar/ Whinestons bästa människovän)  <-----gjorde parentes för att det var för töntigt för att få existera men jag tog med det likväl, vad är väl än blogg till för om inte för att skämma ut sig själv menar jag!!!

"jag är unik fniss"

Är rädd för folk som benämner sig själv som "unik"

Det är väl införstått att alla individer är unika på sitt sätt, det känns inte så nödvändigt att påpeka. Så radikalt att ta avstånd från hela mänskligheten...

Samma som att det ocoolaste som finns är att benämna sig själv som cool. Dödendöden

Folk är självmedvetna på fel sättWinnieboy dricker av pianovattnet.
(Mitt piano fungerar som kombinerat instrument+nattduksbord för tillfället). Sneaky rrat!!!!!

~abba~


Seriöst.  Jag älskar ABBA. Så jävla mycket. Jag sa en gång till Amandus att: "Abba är fan sjukt underskattat" och han skrattade åt min dumdristighet; "Om det är något de INTE är så är det väl underskattade; de är ju ett av historiens kändaste band för fan!". Självklart vet jag att de hyllades till tusen världen över under i princip hela perioden 75-85 (förmodligen Sveriges kändaste musikexport fortfarande), och det är inte heller det jag syftar till. Istället syftar jag till det faktumet att så sjukt få faktiskt lyssnar på dem, eller ens nämner någon form av uppskattning till dem. Såväl musikintresserade som mainstreamätare ogillar snarare Abba.

Det klockrena exemplet är om någon på fest sätter på Abba; då brukar folk ofta typ skratta och "hahaha; Abba????" som om det är ett skämt och att det är införstått att man bara lyssnar på den musiken av ett skäl: som något roligt och inte för att det ÄR bra.

För det är det; det finns sjukt många Abbalåtar som faktiskt verkligen Ä-R bra, och de var sjukt nyskapande på sin tid. De gjorde något nytt. Det är det som är syftet med estetik; att framföra något eget och personligt, som aldrig funnits tidigare. Det verkar dagens "artister" och låtskrivarna bakom helt och hållet förträngt; ty de ser bara till vad som gynnar klirr i kassan = Skit. Vad är det för vits att måla en tavla som redan existerar...

Men framförallt uppskattar jag deras fantastiska sätt att skapa en sådan lycka och liv genom musiken; precis på samma sätt som tidiga Beatles 63-65; då så många låtar bara får en att vara lycklig över att finnas till. Den sortens pop är den bästa. Tål inte dagens kommersiella pop, får mig att vilja spy. Konstigt, det som ansågs som kommersiellt förr i tiden var trots det genuint och bra rakt igenom. Äkta. Fy fan för dagens musikindustri, jag pissar på den...

Ska lätt styra Abbafekke sen när jag flyttat i höst och börjat dricka igen.Några av deras bättre låtar hittar ni här:
http://open.spotify.com/user/filippen/playlist/74ho5fqLkNE5hbV2S9Mk9o

sundaj

Gamla klassiker blir aldrig dåliga; grrrreat

Sådant man bara blir obeskrivligt lycklig av.

Idag fyller min eminente kamrat Lova Öberg 20 ~~jordsnurr~~. Hon är numer vad man kan kalla gammal. Jag är fortfarande ung. Jag fyller så jävla sent. Jag är nästan den yngsta jag känner!  Men jag är glad ändå. Fast det är ändå coolt att vara tjugo (obs ej för att man är berättigad att besöka och handla varor på systemet). 19 är en så jävla tråkig mellanålder. Man hade lika gärna kunnat vara en töntig 18-åring (fast vad är skillnaden egentligen). Som när man var yngre och försvarade sig själv som yngst i sammanhanget (där det handlar om några månaders skillnad) med att: "Men jag kommer i alla fall att leva mycket längre än dig!!!". Logik

Är cepeeeenervös för bostaden som jag står etta på. Jublar verkligen inte förrän jag skrivit på kontraktet (om jag ens får göra det). Men jag ber till min turstjärna in tha meantime *ber*. Snälla Gud - om du finns, osv.

Ovan är fångsten efter måndagens "räd".


Update

Angående tidigare inlägg: http://filippen.blogg.se/2011/may/vackert-33345.html


Jag och Rosen hittade denna länk som verifierar ovan påstådda: http://illvet.se/fraga-oss/varfor-far-kvinnor-menstruation-samtidigt

Nog för att Illvet är typ det sämsta man kan basera sina kunskaper på men denna artikel kändes ändå trovärdig. Hur som helst crazy bbbut c00000l!!!!

bästa

Ångrar så jävla mycket att jag inte valde att skriva B-uppsats om den här musikvideon istället:

 

 

Klassiker á la Knife. Så satans bra fortfarande


Less 2.0


Söker
letar
frågar
Hur ska man kunna
hitta rätt
När man knappt vet
vad man letar
efter

Önskar finna svaren
till
gåtornas gåta
Livets hemlighet
Det där magiska
underbara
självklara

Vem vet
kanske kommer råd med tid
kanske ej
Kanske en dag
så uppenbar

Kanske en dag
finns där
svar

vackert <33345


Vill bara berätta en jättevacker sak: Min och Rositas mens har härmed äntligen synkats med varandra <3<3<33 Man har ju alltid hört att det kan göra det om man umgås mycket med en person. Undrar vad det beror på, rent biologiskt; liksom varför ska man (om man nu umgås mycket och tycker om varandra) vara fertila samtidigt??? För att en hel grupp på stenåldern ba "jaaaa, vi blir alla mammor tillsammans samtidigt så sköter vi om varandras kidz i värsta mamm-kollektivet!!!"

Så många frågor, så få svar

Men fortfarande vackert!!!

Hur skulle något någonsin kunna vara bättre
All You Need Is Love11 maj osvLängtar fortfarande till jag gör min Beatlestatuering. Kommer bli freakin' awezzzome. Tror nog att den kommer att bli gjord i år, makes ma heart spin. OK ska sluta blanda sve och eng, så jävla nördy *visar alla mina språkkunskaper på en och samma gång för att vinna fans*

Häckar som en tok på bostaden.umea.se. Det är typ min nya virtuella favorit eller vad det heter. Hoppas att mitt idoga sökande ger resultat. Ligger t.ex. 4:a på en lägenhet som jag tackat ja till, efter 00.00 får jag veta om de andra jävlarna före mig i kön svarat ja/nej/inte svarat alls. Exakt som roulette. Fast det gör inget om vi inte får den, finns många andra lägenheitah och varje dag släpps typ nytt så att.

Rosen spontanfärgade håret rött igår när Micka-Lisa fick färg över. Hon står delad inför resultatet, men jag tycker det blev vackert:

Min vackraste flickvän (av alla jag har)

 

Idag har varit en sådan där sömnig och oproduktiv dag. Vi har mest: sovit länge, gått ut med cpwinston, pantat + köpt glarre, legat i parken och ätit glarren, vilat i parken, gått hem, vilat hemma, ätit osv. Vissa dagar är jag ej kapabel att utföra något av värde. Fast jag tycker fan att det är höjden av livskvalitet att kunna göra inget.

 

Zömniga:

 


RIPRIPRIPBytte leg nu i förra veckan. Say bye bye 2 ma old 1. Tänk så många vackra minnen. Så många gånger ända sedan 2006 du fått folk att skratta och håna mig. Tänk så många gånger jag hållit på att inte bli insläppt på krogar pga dig (speciellt i Sthlm). Du borde ramas in <3

TACK för den här tiden, gammleget. Going 2 miss yaOch nej, jag ser inte ut som på det nya leget för jag rakade av allt hår dagen efter fotot togs.

Vill även poängtera att jag faktiskt inte såg så jävla tjock ut på den tiden när mitt gamla leg togs heller. Det är det som är det roliga; att jag ser så sjukt inte-jag-ig ut!!!

RIP tjockisfilippa

Utkast: Maj 10, 2011

Less.

På att inspiration för pluggy försvinner lika fort som den kommer
På att inte veta hur jag lever om 2 månader
På att jag sitter inne vid internet fastän det är världens bästa väder ute och att jag förra veckan klagade så mycket på att jag frös

På att jag är hungrig men inte vill laga middag till mig själv ensam.
På att vara så jävla neg hela tiden, fastän jag egentligen inte är sådan
På att göra saker
På att inte göra saker
på att vara less

behind the bushes

Känner mig sjukt segish på att läsa bloggar nuförtin. Läser liksom om Valborg å påsky och det var väl inte igår. Såg Hannah Med H häromdagen, med Rozitah och Hanniz. Ägde eftersom att jag velat se den i typ 3 år (The Knife står för soundtracket, godtagbar anledning), dock inte för att den var bra. För den var skum.

Vill bara kritisera hela slutet men det kan jag väl inte göra för då spoilar man väl hela skiten. Men jag kan i alla fall säga att en ung Joel Kinnaman är med, spelar värsta politik-doc's-skin-head-ungdomen. Roligt att Rosita känner mig så väl; han gör i en scen en politisk aktion där han åker nedför en rulltrappa i en galleria och börjar käfta mot en kvinna i slöja "Vad hemskt" tänker man då, men sedan efter att han förudmjukat och kränkt henne (t.o.m tagit av henne slöjan) så visar det sig att hon var med på det och att allt var en uppgjord aktion. Rosita då: "Blev du kär i honom nu Filippa?"

Men vad kan jag säga. Jag dras till människor som är intresserade av politik och som ifrågasätter allt som är värt att ifrågasättas. Och det är mycket. Medvetenhet är en sjukt viktig partneregenskap anser jag. Det är bara för att jag är dryg!!!

Ska föra över bilder på mig där jag ser karibiansk ut. Kan bli spännande.

För första gången på 1½ år kan jag dricka svartvinbärsjuice och njuta av den, utan att behöva dra äckliga paralleller till ÄCKELAurora (=fjortisvin).

Wöwöwö mer produktivt innehållsrikt inlägg kanske kommer inom någon framtid. vem vet vem vet

drag


jmljlskdls

nfdsjfnfkanfnanälmfmafsä

söndag den 8/5 - 2011


Tar en pluggpaus, stegar ut i köket och fyller Beatleskoppen med nattsvart kaffe. Grabbar tag i en banan i farten, åter tillbaka till rummet. Innan första steget fullbordats över rumströskeln, in till mitt, hörs ljuda de vackra tonerna från vår låt, som av en slump påbörjats samtidigt som jag återkommer till rummet. Det får mig att fyllas av salighet och harmoni - tanken på oss. På att du hör till mig, och jag till dig. I fyra månader hittills, och för all kommande framtid.

För vi är gjorda för varandra.

Det är DJÄRVTHelgy är nice, här sitter jag i köket på morkullan och förtär frukost ackompanjerad till Rosita och Hanna härmandes kåta hankatter. Winston är en tönty :)

[Här blev det en 12 minuter paus för att Winston lade sin avföring i kökshörnet, mina frukostvänner rymde tack vare ~the smell~ och nu när allt är rengjort sitter jag här i min ensamhet och gråter *crycry*]

Lyssnar på Fever Ray och tänker glada tankar om SoHo. Skulle lätt vilja dra på någon underground-elektro-klubb i Berlin, vore verkligen ~~alla tiders~~. Mina viktigaste resmål innan året är slut =

1. Sthlm-PRIDE
2.  Ich bin ein berliner

Har kommit till insikt i att poker är sjukt kul; igår visade Hanniz sina pokerskills och det gick betydligt bättre än vad det någonsin gjort under mina försök till pokerspel under gymnasiet. Slutade på en tredjeplats i Texas Hold'Em av fyra, känner mig stolt ;););) Men det var faktiskt orutti av mig osv, jag spelade inte DJÄRVT som Rosita gjorde, *PokerHajeN*. Poker äger!!! *Hoppas att alla mina vänner läser detta och styr pokerkväll varje helg framöver*

Det är sjukt kul att ha Hanna på besök, äntliiigen. It's like the good ol' days, makes me happehhhh 2 be alive osv. Längtar bara tills det att jag kan se hennes fancy apartment i Stockholmet.

Fikatime tydligen, better be goin'

Tjing tjing

the haiiiirIgår rakade jag av allt hår på huvudet. Tror ej att folk fattade min statusuppdatering, men så är fallet. Jag sparar:

1. Tid.
2. Pengar på uteblivna frisörbesök (för att det behövdes klippas innan skall jag ej neka till)
3. Pengar på hårprodukter

Men framförallt är det ett experiment. När man ser en man med rakad skalle tänker man nog inte så mycket på det. Men när folk ser en kvinna med lika rakad skalle tänker många att det är fult, eller "cancerbarn" och dylikt.

Det är för att vi alltid applicerar våra kulturella föreställningar på allt vi ser omkring oss, och om något krockar med den bilden blir vi förvirrade, eller anser saken i fråga vara något negativt i sig, pga att det sticker ut.

Mycket gjorde jag det för att jag var less på håret, för att jag ville att allt ska växa ut jämnt (och i min egna hårfärg), för att jag gillar att prova nya grejer.

Fast i första hand för att undersöka en filosofisk tanke; vad betyder det att vara ful? Vad betyder det att vara snygg? Många kommer tycka att jag är ful bara för att jag rakat av mig håret. Men om jag är ful när jag är så naken jag kan bli; utan det mest identitetsättande håret, då är jag i så fall ful som person? Mitt ansikte är inte fult. Därför borde jag rimligen se ut som jag ser ut bara. Inget mer med det heller.

Det är ungefär så jag känner mig också, när jag ser mig i spegeln: Likgiltig. Och det är fruktansvärt skönt. Så jävla skönt

about the alcohol


Idag är det 2 år sedan jag åt kött sist. Min sista köttmåltid var grillad kyckling, som jag ej njöt av bör inflikas, och aldrig blir det mer igen. NEVER.

Det firar jag med att leva nyktert på obestämt tid, men troligen fram till Peace åtminstone. Ett beslut grundat av flera anledningar, men bl.a för att jag bara blir mer och mer less på alkohol. Det är dyrt, det är dåligt för kroppen, det är slöseri att förstöra typ en ½-1 dag efter att man druckit pga bakishet, och jag känner bara att jag inte får ut så mycket av det som jag tidigare fick.

 

Jag började dricka när jag var 16, men drack egentligen inte på "reguljär basis" förrän jag började tvåan i gymnasiet. Har alltid gillat att dricka, alltid velat pröva mina gränser mer och mer, för att slutligen finna var de är och kunna förhålla mig till det. Jag var den s.k. Fekkefilippa ett tag. Dock så hade jag parollen: "Man har kul när man dricker - men man behöver inte dricka för att ha kul", så jag hade aldrig problem med det.

 

I höstas blev det allt mer sällan, allt mindre. De gångerna jag blev riktigt berusad hörde till minoriteterna. Men senast förrförra helgen blev jag rätt redlös (fri bar i kombination med miljö med hemska jägare = måste dricka för att förtränga ~reality~).

 

Men varför är det ens värt? Känner mer och mer avsmak inför det jag kallar fejkad lycka. För det är precis vad det är. Har även prövat the spliff, men allt är bara skit egentligen. Om man inte kan känna lycka i sig själv så till den grad att man måste förtränga verkligheten, så har man andra problem man istället borde ta itu med.

 

Missförstå mig inte, jag tycker inte att det är dumt att dricka. Men jag ifrågasätter att alkoholkulturen är så satans sammansvetsad med den svenska kulturen. Det märks tydligt inte bara bland ungdomar, utan också om man går på diverse 50-årskalas. Snapsvisorna avlöser varandra och allt handlar bara om "nubben". Alla är pinsamt blyga i början (observera: vuxna människor), men sen, när man fått i sig några snapsar renat så kan man "vara sig själv".

 

Om man inte kan vara sig själv från början, eller kunna slappna av i sig själv, nej... Det är något sorgligt över det. Det äcklar mig.

 

Jag kommer att sakna att ta en enda välsmakande öl på uteserveringen nu i maj, den goda whiskyn, eller ett gott glas rött vin till en finare middag. Men jag kommer fan inte sakna att vara full.

 

Vi får se hur länge dessa känslor håller i sig. Det är svårt att sia - särskilt om framtiden. Man ska leva för stunden


you were like a lungDet är är en sådan dag när allt bara jävlas med en och man bara känner så här:

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Fast tvärtom.
Leget kunde inte fixa sig eftersom att snobb-SEB stänger 15.00 (Hej stenålder), fast tanten på Skatteverket var i alla fall vänlig. Så nu govänner, kommer ni aldrig mer att beskåda mitt fula, äckliga och svullna leg från 2006, det kommer vara ett minne blott. Äntligen kommer jag slippa få granskande blickar av skepsis från vakter världen över när jag går på alla fancy klubbar och visar upp ett ID-kort till synes föreställandes en helt annan människa. Förlåt Filippa 13, du var helt enkelt inte så grann.

Funderar dock så smått på att rama in mitt gamla leg för ~~gamla minnens skull~~
Not.

Kollade i gamla fotoalbum med Rosita igår, och jag visade även diverse tidningsurklipp från då jag varit med i tidningen. Hittade inte mindre än 4 insändare, 3 artiklar där jag blivit intervjuad, en bild från en demonstration + idag, då jag pga min ~~namnsdag~~ också gavs plats i VK's namnruta, med liten bild. *Känner mig som en lokalkändis*

Observera sarkasmen

Dagens bästa var när jag köpte trosor för 150 sek fastän jag egentligen inte har råd, men tänkte äsch man måste ju *unna sig*. Och så glömmer man fittpåsen på en äcklig toalett, och självfallet tar någon tillfället i akt att stjäla.

Blev först riktigt irriterad eftersom att jag hellre hade kunnat spara pengarna då, och för att trosorna var snygga. Men sedan kom jag på; varför blir man ens arg? Det var klantigt av mig och då får jag skylla mig själv. Och vad betyder ens saker egentligen. Vad betyder pengar. Så jävla onödigt att bli upprörd över en sådan sak, typiskt västerländskt tänkande, som jag själv också ibland innehar tyvärr.

Det var klantigt och otur. Men samtidigt kan jag hoppas att det var någon fattig som hittade påsen och kanske kunde byta tillbaka skiten för pengarna. Fast man kan typ inte byta underkläder?!

Hej då dryga dag, nu blir det högläsning

RSS 2.0