Nyårrrrr

Well hello there!

Relativt nyss hemkommen från Jessicas papá i Norum. Såg Edward Scissorhands, och FYFAN vad jag ÄLSKARRR Tim Burton och Johnny Glad!!! Wonderfulllll, just wonderful. Sista filmen och en av de bästa jag såg under 2008.

Jag tror att jag lyckades övertala en sjukis Lova att komma ikväll. Mitt argument: Om du mår fysiskt dåligt så måste du kompensera det genom att må psykiskt bra; dvs UMGÅS med vänner! Inte sitta hemma och uggla. För övrigt kan tilläggas att jag tycker att hon ska komma för att det var 1000 år sen vi sågs, inte för att det är nyår. Nyår, vad fan är det? Bara en annan av alla jävla högtider, som är äckligt överskattade. Men det blir kul ikväll iaf. Det är så roligt, för alla vi i gänget är sjukt sega på att styra upp, men lustigt nog så fixar det sig alltid i slutändan! Jag behövde inte ens lyfta ett finger. Nu måste  jag däremot lyfta apostlahästarna och gå fram och tillbaka till Ålidhem.... LOL. Men vad gör man inte för förfriskningar?? Skulle åkt buss men pallar man söndagstrafiken med typ 1 buss per dag? Hmmm, noooo. NO


Hoppas 2008 var nice för dig, det ÄGDE för mig.

Gott Nytt År!

Bye

Älskade måndag 29/12-2008

Wish I could speak in just one sweep
What you are and what you mean to me
Instead I mumble randomly
You stand by and enlighten me

Det var riktigt läskigt alltså, för jag var precis i färd med att sätta på the knife skivan som jag lånade på biblioteket idag, och jag började inte så konstigt nog att tänka på en the knife låt. Och när jag sätter på skivan, så var det just den låten som jag tänkte på, som var första spåret på skivan! Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: jag ÄR synsk! Nu har vi det konstaterat till fullo.

 

Och hur ser utsikten för nyår ut då? Klart till halvklart, med risk för nederbörd, typ. Ja, vi får se om vi är hemma hos mig eller Monka, och vad fan händer efter 12.00? Allt löser sig, sa den optimistiske, det vill säga jag själv. Såg i VK en insändare om finanskrisen på Ordet Fritt sidan, och den personen var riktigt kåt på utropstecken kan jag berätta. När jag såg att till och med signaturen var avslutad med ett utropstecken så förstod jag att personen i fråga hade missat något viktigt i livet. Insändaren bredvid var däremot fullproppad med frågetecken. Ja, språket är ett redskap som man får använda precis som man vill, så det är fritt fram att våldta det. Just Do It!

 

Har varit på stan idag med Elin Swartling och det var mycket trevligt. Hade knappt sagt hej till henne sen festen för 1000 år sedan (5 dec) så det var på tiden. Fikade, precis som jag gjorde i fredags med Hanna, i lördags med Jessica och Monica, och precis som jag kommer att göra imorgon med Jenny. Vad kan jag säga om det? Jo att det är jävligt underbart! Fika ligger fan topp tio på min lista över saker jag gillar att göra. Den listan som Hanna drömde om! Hahaha lol, dina drömmar e fucked uppp Hannaaaa, fucked up I tell you!

 

Träffade även massvis med klasskamrater på stan och blev påmind om hur mkt jag älskar min klass. Alla var så glada och trevliga, as usual och jag förstår verkligen inte var stereotypen att bildelever skall vara emo kommer ifrån, för det stämmer fan i mej inte. Taggar klassfesten som fannnnn!

 

Fick tag i nya penslar idag, äntligen. Min far råkade ju som sagt slänga mina fyra bästa (detta var inte med flit, utan ett missförstånd) penslar som jag sagt förut, och jag fick betala hundra jävla spänn för att få igen två av dem. Och det drygaste: konstnärsshopen har inte solfjäderspenslar längre, och de veeeet inte om de ska beställa in det igen… Vet du vad jag säger om det? L-O-L (och det betyder inte LOVA, utan Laughing Out Loud.). Underbarrrrt, mitt bistrokaffe är klart! Det ska avnjutas här och nu. Igår såg jag Balto. Det ägde.

 

 

Den riktiga Balto,

Hej da hej da hej da!

 


äckelsöndag 28/12 2008

Out of college, money spent
See no future, pay no rent
All the money's gone, nowhere to go
Any jobber got the sack
Monday morning, turning back
Yellow lorry slow, nowhere to go
But oh, that magic feeling, nowhere to go
Oh, that magic feeling
Nowhere to go
Nowhere to go


Jag blir så äckligt less när jag ser hur jävla långa inlägg jag skriver!!!!! Ska lägga ner den här skiten nu, varför ska man blogga för? Fett meningslöst. Blir även less på att en av sex bloggar jag läser har uppdaterat. Uppdatera för fan!!!! Hörde ett asintressant radioprogram på P2 om inspelningsstudion Abbey Road i London, där bl.a Beatles spelat in all sin musik. Det är även vid övergångsstället nedanför studion som den kända bilden på Beatles är tagen, bilden som täcker albumet Abbey Road. Hur som helst, programmet var jävligt intressant som jag nyss sade, och jag undrar om privatpersoner får besöka studion? Övergångsstället kommer jag självklart fara till när jag kommer till London, men det vore jävligt coolt att få se studion också, eftersom den har varit en otroligt stor del av 1900talets västerländska popmusik. Jag ska fan ta mig dit.

I väntan på att gå över övergångsstället

Jag hatar när man inte kan komma på ett ord, så otroligt irriterande. Eller vad sägs om att det tog både mig och pappa typ 17 timmar att komma på ordet narcissism. Jag sökte på "självälskande" och 1000 andra tänkbara synonymer på internet men inte fan fanns det ordet nånstans. Jävla internet. Jävla hjärna som inte kan ta fram den informationen jag vill ha! Jag är inte narcissist. Men jag älskar The Beatles.

Sista söndagen år 2008, känns asbra

P.S Jag såg den där randomversionen av Sweeney Todd ändå, inatt. Den S-Ö-G, och fyfan vad ful Sweeney var!! Tacka vet jag Johnnyyyyyy D.S

I read the news today, o'boy

With the birds I'll share
This lonely view
With the birds I'll share
This lonely viewNu har jag äntligen sett den film som toppar imdb's lista över världens 250 bästa filmer; nämligen Shawshank Redemption, även känd under namnet Nyckeln Till Frihet på svenskaaa. Den var inte överskattad,  levde väldigt väl upp till mina förväntningar. Det var en annorlunda historia med ett otippat slut. It was nice. Det enda som hade  kunnat göra den bättre egentligen skulle väl vara om Johnny Depp hade varit med i den, men man kan väl inte begära för mkt I guess.Sjukt seg dag, inte nödvändigtis på ett negativt sätt men fortfarande, sjumilalång. Och blir det inte bättre än så; imorrn är det söndag, veckans tråkigaste dag. Men jag är inte allsmäktig härskare så there's nothing I can do about it. Hade jag kunnat hade jag förmodligen raderat dagen helt och hållet.  Idag har jag iaf fikat (ovanligt att jag gör det, händer fan jävligt sällan...) med Jessica och Monka och det var la trevligt. Sov även över hos Jessica igår och då såg vi Gladiator, det var nice att jag fick återse den efter 8 års uppehåll. Den är ju bra som ni vet.

Som sagt, söndag imorrn and I'm looking forward to it (på tvärtomspråket alltså). MEN ljuset i tunneln är att efter söndag kommer måndag, dvs en ny vecka med nya dagar att se fram emot. Ska träffa Elin S och även Hillevi då så det blir mucho trevligt I think! Nyår på onsdag redan, och ingen har ännu bestämt sig för hur de skall fördriva tiden. Jag är lite halvt otaggad på kvällen (om det nu är tillåtet, vågar fan inte säga det högt för då får jag väl 1000 protesterande dampanfall mot mig från alla håll) rent allmänt, därav att jag inte tar initiativ till att styra upp nåt. Bara jag får träffa mina kära kamrater så är jag nöjd, och så kommer det även att bli så det känns helt ok! Men vadan denna otagghet kan man fråga sig då? Det råkar var så att jag rent allmänt är lite halvt less på alla högtider/traditioner. Inte för att de är dåliga på något vis, för det är de verkligen inte. Traditioner är en asbra grej och ofta ett bra tillfälle att träffa familj och vänner och ha trevligt. Det jag motsätter mig med detta fenomen är dock att alla alltid ska tagga alla högtider så jävla mkt. Som om det vore roligaste kvällen på året. Och det känns lite ovärt att tagga på det sättet, när jag kan räkna upp 10 spontana  kvällar hur lätt som helst som skett under 2008, som varit tre ggr så roliga som ett vanligt jul/nyår.Men men, i försök att inte låta allt för bitter måste jag släta över detta stycke med att avslutningsvis säga att jag förmodligen kommer att få mycket trevligt på onsdag. För eftersom att jag inte taggar, så kommer det inte finnas några förväntningar att leva upp till, därmed minimal risk för besvikelse! Är inte det positivt så säg?

kessän är fucked up. Ful, fast söt

Äntligen har jag fått tvätta håret med Satinique schampoo/balsam från Amway once again och jag hade glömt hur underbart det är. Hillevi gjorde det möjligt för mig att få återuppleva detta genom att ge mig 2 flaskor i julklapp mm, och det var så rätt! Thankssss. Såg även animerade Rocky på tv ikväll, för första gången, och min kommentar om det är att det var jävligt snyggt gjort men att kvällens 2 korta episoder hade skämt som man står likgiltig inför. Dvs man skrattade inte. Men jag vet vad Kellerman går för och hans humor kan vara den bästa så jag vet att nästa avsnitt inte kommer vara till besvikelse.

 Jag råkade chockerande nog få syn på tv.nu, att en annan filmatisering av Sweeney Todd (dvs inte Världens Bästa Tim Burton's version, utan en från 2006) ska visas på TV4+ inatt 04:10, funderar starkt på att se den. Om inte annat bara för att få klart för mig att Tim Burton's film omöjligen kan vara sämre än någon annan version, eller att Johnny Depp's skådespelarinsats inte kan överglänsas av någon  på denna jord. Som om jag behövde övertygas om detta! Men jag kanske ser den ändå, för att se hur historian kan bli i någon annans händer.

"At last my arm is complete again!!"

Fyndade även 2 munkisar på rean igår, två för priset av en. Det var värt. Jag hatar rea för det lockar till de jobbigaste människorna som finns på ett och samma ställe,dessutom  jävligt trångt och varmt. Förstår inte riktigt varför det ska vara så uppskattat.


Vilken dag, vilket år?

Well hello there, mate!


Jag och Vilhelm har fördrivit de senaste timmarna (från typ 21:30) med att göra en tecknad film på hans bärbara dator, som han hade med sig hem hit. Och all eloge till alla som någonsin  i sitt liv lagt ner energi på att göra en tecknad långfilm, för nu fattar jag vilket jävla arbete det är! På så många timmar blev det en 15 sekunder lång film ( ! ). Men jävligt clean dock! Ska lägga upp den på youtube snart, och då kommer jag länka den här. Hahaha, den är så jävla bra. Men jag fick mersmak och att ha tecknad kortfilm som projektarbete i trean låter inte alls helt omöjligt i mina öron. Börjar man i tid kan man ändå göra en riktigt rolig och hyffsat bra film. Så det är en idé som tål att tänkas på!

Idag har jag även vart på långpromenad ute i det vackra vinterlandskapet, och det var första gången som  jag var ute en längre stund sen torsdags. Riktigt skönt! Sen har jag sett långfilmen om Nalle Puh som jag inte sett på 12 år, minst, och jag såg även Dumbo som jag inte sett på 10 år. Kom fram till att heffaklumpscenen (Puh drömmer väldigt psykedelisk  mardröm om heffaklumpar) från Nalle Puh och scenen i Dumbo där Dumbo och Timothy är fulla och ser massa random elefanter, är ganska lika varandra. Båda är fucked up, och det lustiga är att båda scenerna är de som  man minns absolut bäst från filmerna, det var de som gjorde starkast intryck på en som barn. Förmodligen för att det är mysko musik och mycket färg och form. Scenen när Dumbo och Timothy blir fulla tyckte jag var väldigt onice när jag var liten, blev typ illa till mods när jag såg den då.  But not anymore.Har även sett Beatlesfilmen Yellow Submarine lite halvt, och lite av Super Sweet Sixteen på MTV. Det hemska är att de som är med i det programmet inte fattar hur mkt de gör bort sig i tv. Ofta man VILL visa för världen hur omogen och bortskämd man är?? Det roliga med dagens program var att  tjejen som skulle ha sin födelsedagsfest stal artist och idéer från en annan tjej som skulle ha sin fest några veckor efter henne. Då blev hon assur på henne. Man skulle nästan tycka synd om de satarna, om det inte vore för att avskyn/hatet man känner mot dom är så enormt.

Imorrn blire iaf mellandagsrea med Hannaaaa. På kvällen ska jag träffa Jessica också, ska bli kul för det var 1000 år sedan jag var med henne sist! På stan vill jag gärna fynda nya kläder; antingen nya jeans, någon riktigt snygg munkis eller något annat. Nya penslar vore också positivt eftersom pappa av misstag slängde mina 4 BÄSTA (dessutom de enda jag någonsin använder typ...fast det var mitt fel så jag klagar inte på honom alls) penslar, vilket medför att jag inte kan måla alls.

Jul igår var mys iaf, as usual. Jag och Lova kom fram till att jul är sjukt överskattat. Det är det, men det är samtidigt väldigt trevligt att umgås med familjen. Fast själva dagen kan bli lite seg ibland, det är för många timmar. Fick bl.a en skiva med ett band som heter Creedence Clearwater Revival, ett band jag aldrig hört talas om trots att de tydligen var rätt stora förr. Det var sjukt chill musik iaf, kände igen flera låtar också. Så det är ett tips för er som vill höra nåt nytt och gillar lite rockig blues. De har spelat på Woodstock iaf.

Det här var ingen bloggskrivardag känner jag, så I'm outta here!

BYE

Julafton juuu!

So this is Christmas
And what have you done
Another year over
A new one just begun
And so this is Christmas
I hope you have fun
The near and the dear ones
The old and the young

A very merry Christmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear

God Jul kära kamrater! Sitter här i mitt överdrivet välstädade rum och njuter av blicka runt i det utan att finna något negativt att anmärka på. Cleant! Dock slet jag som ett djur hela gårkvällen, men vill man ha ett fint hem får man...lida pin? Typ. Och vad jag blev förvånad alltså; det ÄR ju faktiskt snö på Julafton i år! Det har det inte varit sen urminnes tider! Det är vad jag kallar en riktig jul, en vit fin jul.

Klockan är snart 13:00 och ingen har kommit än, alla kommer klockan 14:00. Då kommer alla stressa så jävla mkt för att på något mystiskt vis ändå hinna sitta i soffan 15:00 för att se Kalle Ankas jul. Sen kommer alla sitta där och klaga  och kommentera på hur fult/konstigt/dåligt/roligt det är. Det roliga är ju att vi faktiskt kollar på det, fast jag är yngst av syskonen. Alla andra fem är i 20-års åldern. Men vi är lite av en tecknad filmfamilj kan man milt uttrycka det. I måndags fixade vi alla vhs:en upp i en hylla (det behövdes alltså en hel bokhylla med typ 5 hyllor för våra vhs) och det är så nice. Föstår ni vilka skatter??? Alla värda Disneyklassiker, Turtles, Asterix, Tom&Jerry, Dreamworks you name it. Plus alla familjefilmer vi filmat mellan 1997-2000. Vhs är underskattat!Jag börjar småtagga julbordet nu också, Mmmmmm! Janssons Frestelse är nog det som frestar mig mest för det är helt svinigt gott. Tycker du inte det, ska du smaka min mors. Den e nice! Och inlagd sill (hemgjord), fårfiol (rökt lamm, kallskuret), hemkokt och griljerad skinka, hemgjorda köttbullar, rödbetssallad, osv osv osv mm. Jag måste nog vara den ENDA som inte lassar upp 40 köttbullar och 30 prinskorvar och 10 potatisar "Det är köttbullarna och prinskorvarna som är godast, juuuu!", Öhhh, how about noooo? Det är fan det äckligaste... köpta köttbullar är så jävla vidrigt. Och korv, vill ni verkligen att jag ska ta den diskussionen? Jag orkar fan inte det. Men men, ni som gillar det, vräk i er bara! För på jul ska man njuta. Och chilla.

Igår kom Hanna förbi en schväng också, för att deliver hennes julklapp till mig. Det var roligt att vara social med folk, hade inte varit det sen i lördags (jag har varit sjuk som sagt) så jag hade nästan glömt bort hur man beter sig. Men det var riktigt trevligt att träffas en stund, fika och skratta åt hennes jävligt fucked up dream som hon hade. Och oj vilken fin present sen! Tack så hemskt mycket än en gång, det var fin omtanke av dig! Fick alltså en tavla föreställande röda telefonkiosker, som är lite av Londons signum. Alla som känner mig vet att jag är lite för taggad i England och London (ska flytta dit ett tag nån dag) så den tavlan passar som handsken i handen alltså. Har gluttat på den lite titt som tätt här under senare delen av hösten, inne på Mias Lustgård (det var askul btw när jag och Hanna satt och chillade i en soffa där en gång. Då var det en mamma som ropade på sin unge: "Hooooora!". Jag hörde förstås fel, ungjäveln hette Nora.). Och nu är den i min ägo! Bild nedan.


Isn't it gorgeous? Den är ännu snyggare i verkligheten!!!!!!

nej, nu ska jag och pappa gå iväg i  vinterlandet och inhandla det som saknas inför den mycket positiva gastronimiska upplevelsen som kommer fylla oss alla. Ha en rikitgt trevlig jul!Tisdag 23/12-2008

"And here's to you, Mrs. Robinson
Jesus loves you more than you will know (Wo, wo, wo)
God bless you please, Mrs. Robinson
Heaven holds a place for those who pray
(Hey, hey, hey...hey, hey, hey)"

But Jesus is dead. Men imorrn ska alla fira hans födelse ändå... som tur är så är det många som firar jul för gemenskapens skull och för att det är en trevlig tradition, och inte av den religiösa anledningen. Den är dömd att rinna ut i sanden. Yes. Anledningen med texten ovan är iaf att den är från en Simon&Garfunkellåt som även är introt till deras kända konsert  "Concert in Central Park", och jag har återupptäckt den skivan nu. Taggade den förrut på högstadiet. Det roliga är att det inte är min skiva egentligen, det är Amandus f.d f.d f.d ex. skiva. MEN NU ÄR DEN MIIIN!!!

Och hur förhåller man sig till Liveskivor egentligen? Är de bättre än studioalbum eller mycket sämre? Det beror förstås på vilket band och konsert man pratar om. Men jag tycker att liveskivor kan vara bättre ibland, för att det är mer äkta på nåt sätt, du vet ju att låten lät exakt så här, EN gång, dvs de har inte haft möjlighet att ta om, eller göra om om nåt går fel. Dessutom är det så underbart när man hör publikens jubel, eller varför inte bandets mellansnack (alla band har ju dock inte bra mellansnack, men det är fan ett kriterium för att vara ett bra band anser jag. Speciellt om man ser bandet live). Ibland kanske man blir lite småsur om man lyssnar på en liveskiva och stör sig på att ens favoritlåt låter annorlunda live än vad den gör på studioalbumet. Fast Scarborough Fair är mycket bättre på livealbumet än alla andra versioner jag hört. Så äre med det. Och är inte Nirvana Unplugged In New York bara wonderful??? Älskar Kurt's mellansnack. Älskar Nirvana.

Jahopp, då äre dan före dopparedan allaredan. Jag har fan jävligt lite julkänslor. Det skulle kunna bero på att jag levt som eremit den senaste veckan, har inte vart på stan alls sen i torsdags (pga av att jag varit och fortfarande är, sjuk. Men nu är det mkt bättre dock!). Det skulle också kunna bero på att vi haft överrenskommelsen i vår familj att inte ge varann julklappar, efter ett förslag från mig och Hillevi. Alla godtog förslaget, vilket lett till att jag inte köpt/kollat/knappt tänkt på julklappar alls, och det har väl dragit ner julkänslan en aning. Men jag är inte ledsen för det, jag tycker mest det har varit skönt. Och nu när jag sparar så mycket pengar (tro mig, det blir mycket i en familj med 8 medlemmar) så är det inte så farligt mkt kvar till skinnjackan (egentligen är det det, men jag är optimistisk). Nu har mamma tydligen köpt lite julklappar iaf, och det går väl bra. Jag har ju inget emot julklappar alls, det är kul och så , men det är bara det att jag inte har något behov av det. Huvudskälet är ju att jag är emot västvärldens konsumtion, och jag vill helst inte vara dubbelmoralisk. Därför skippade jag julklapparna :)Igår såg jag en film som heter Den Bästa Av Mödrar, handlar om finska krigsbarn som skickades över till Sverige under andra världskriget och om en liten pojke, Eero, som måste skiljas från sin mor i Finland för att komma till Signe och Hjalmar Jönsson i Sverige. Den var verkligen bra, hade inga större förhoppningar innan eftersom skandinaviska (framförallt svenska) filmer alltid suger, men den här var så fin. Den var jättehemsk på sina ställen men helt klart sevärd. Så ett litet filmtips här i juletidernas filmtittande. Kom fram till att julfirande måste vart 1000 ggr mysigare på 50-talet jämfört med nu. Frågade min far, som efter egen livserfarenhet kan besvara frågan och han svarade: "50-talet är överlägset bäst av alla tider! Jag är glad att jag fick vara med om det. Alla var glada efter kriget, och ransoneringen var slut så man snålade inte på gott, utan njöt. Men det var ingen överdriven konsumtion som det är idag". Det lät fan underbart.... Men vi lever i jävla skit 2000talet och får sopa upp efter våra förfäders miljöförstöring. Kul kul!

Men i juletider ska  man inte vara bitter antar jag, så grabba tag i en clementin och hoppas på att era föräldrar köper en ekologisk julskinka i år.  Nu ska jag städaaaaa, stä-städaaaaaaa.

Söndag 21/12-2008

JAG FÅR FAN DAMPPPP!!!!!

För man får det när LPspelaren  laggar och gör så att skivan vibrerar; och ljudet därmed blir heeeelt fucked up. ASirriterande (eller ska jag säga rå? RÅ RÅ RÅ. Visst ere råcoolt att säga rå, Lova?)

Plus att jag har ont i mina revben, och nu kan jag verkligen förstå hur Molly kunde bryta ett av sina när hon hade hosta, det sliter fan mkt på de. Jag har kommit fram till att hosta i längden är jävligt fysiskt påfrestande för kroppen, det är fan inte bra alltså. Ont i halsen, det brinner i lungorna,ont i  ryggen och revbenen då som sagt. No, it's not nice, no it's NAT.

Men snart är jag frisk så jag ska inte klaga mer :) Det är ju jul mina vänner, och då ska man vara glad.  Och det underbaraste någonsin skulle kunna vara att att att att att pianot finally är at home again! Ahhsweet (Peter Griffin). Det spelar ingen roll hur jävla ostämt det är, eller hur dammigt det blivit, för jag kommer aldrig mer behöva ta i äcklig äckelsynth ("Skulle jag ta i en synth, jävla moderatpiano!" som Millan i filmen Tjenare Kungen så passande uttrycker sig). Feels good to me, indeed.

Snart kommer mina siblings hit och då ska vi börja med julstädningen, och fyfan hur det ser ut i mitt rum just nu! Det är flera saker som jag behövt använda i några dagar, men som jag fått dissa av anledningen att jag inte hittar de! Detta beror delvis på min slarvighet (och slarvigheten i sin tur är fan skolans fel, de stjäl all min tid ibland, när man har 10 prov/arbeten/inlämningar samma vecka) men även på att vi håller på rensa bort gejer här hemma (som jag nämnt några ggr här på bloggen ...) och vissa grejer har mystiskt nog förflyttats in här, temporärt i och för sig, men ändå. Det gör att helhetsintrycket ser ytterst oanständigt ut, om man ska använda ett mildare uttryck.

Bild från Iron Maiden, Sthlm i somras. It was niiice, yes


José José José bor i min skivspelare nu i denna sekund. Kan han inte ge ut en ny skiva och komma tillbaka till Umeå? Hans spelning -07 var myyys.Chill. Det var så jävla längesen jag var på konsert sist!!  Inte en enda riktig konsert (dvs en konsert med ett halvstort/stort band som jag betalat mer än 100 kr för att se)  på ett halvår! Nånting gick snett... Det beror nog förmodligen på att majoriteten av alla band jag vill se är upplösta eller har döda medlemmar. Eller vad sägs om:
Beatles, Nirvana, Bob Marley, Janis Joplin, Nationalteatern osv mm etc... Synd för mig då. Det är fan jävligt synd. Men jag kan tyvärr inte göra så mycket åt det. Hoppas  att det kommer bra artister till Umeå Open -09 iaf. Skulle gärna se Lykke Li igen, och Anebrun och vem som helst som har bra musik och har ett bra uppträdande. Men kanske blire Bob Dylan i Sthlm i mars, om han är värd att se nowadays. Fast det vore fan kul

Nu jag dra ska, tralalalala

Fredag 19/12-2008

Beatles, Beatles,  Beatles, Mmmm!


FYFAN vilken skit alltså, Blir man inte less så säg??!!! Det började så smått igår som Hanna märkte; min röst var fucked up och jag fick hostattacker titt som tätt, och vad är dealen? Nu är jag sjuk, och första dagen på jullovet har anlänt. Jag försökte verkligen ta mig till skolan imorse, jag tänkte:  "Jag tänker fan inte låta nån sjukdom styra över mig, jag SKA se hur vår scenografi vi arbetat med blev, jag SKA träffa alla som man inte kommer träffa på 3 veckor". Men jag orkade verkligen inte, fyfan vad skit jag mådde. Och gör även nu förövrigt. Nu har min älskade far köpt hostmedecin med lakritssmak iaf och den hjälper.

Idag har jag inte gjort ett skit som ni förstår, bara sovit hela tiden och emoat mig i mitt mörka rum. Nu när jag ändå har tid på mig kan jag lika gärna läsa ut Den 777:e Mannen som jag lånade igår efter ett tips från Linniz. Den handlar om Hagamannen och bla bla, ganska intressant med tanke på att  man vet var alla gator och ställen de beskriver är någonstans. Så ovärt att bli sjuk första dagen på lovet för övrigt, det SUGER mina vänner. Jävla helvete. Och satan.

Inte kan jag sjunga med till Beatlesskivan heller, för min röst e som sagt fucked up.....

Jaja, Julgård På Midgård var rätt kul, om än lite överskattat. Hanna, Mikaela, Elin och jag deltog i pepparkakstävlingen (som var jävligt orättvist upplagd. Och jävla horettor som ba: "Vi har sprungit runt i skolan i 20 minuter för att få tag i limpistol, så det är vår tur att limma nu!" Jaha, men synd får er då, ställ er i kön för det är det som är meningen med kösystem; Att man STÅR där. Idioterrrrr). Men trots alla problem vi råkade ut för så kom vi tvåa, konstigt nog! Och  trots att vårat tävlingsbidrag var så fugly! Bild kommer nedan.


Vårt bidrag: Kalle Anka. Sparkle Sparkle!

Efter Julgård På Midgård så for Lova och jag på Myrorna, det var alldeles för länge sedan sist. Och jag hittade fan mkt grejer men bestämde mig tillslut för att köpa en svart skjorta/blus (som jag skulle haft på mig idag i skolan. Hann ta på mig den innan  jag kom på hur jävla skitdåligt jag mådde... Depp depp depp) och en Pink Floyd T-shirt, i exakt rätt storlek. Asvärtttt. Sedan for vi hem i skitvädret, åt middag och kollade på gamla bilder från högstadiet, det var mucho roligt. Sen stack Lova hem, och jag for till Hannaaaa för att chilla. Vi for till Isidor och spelade poker, såg Scrubs och chilladeee. Det var fan längesen jag såg Scrubs sist, förrut såg jag altid på det eftersom att det äger, men nu, när min tvtittarperiod för alltid är över, har det blivit lite lite med det. Sov över hos Hanna och lillkissen sov på min mage, mys! Sen for vi på stan dagen efter och åt sushi, och det är så underbaaaart gottttt. På stan hittade jag även den mest gorgeous skinnjackan som jag sett på år och dar, på JC, SJUKT JÄVLA CPSNYGG och exakt i min storlek, ge mej ge mej ge mej!!!! Enda haken är att priset ligger på 2000 riksdaler. Men jag ska fan i mej ha den där jackan, om jag så ska vara utan pengar hela 2009! Jag menar; till och med fodret är underbart, det är röd satin och rött är min favoritfärg. Den där jackan och jag är meant to be så att säga.


Underbaaaar! Dålig bildkvalitet pga att jag omdevetet hade nån fucked up inställning på kameran....lol

Nu ska jag fortsätta att sitta här och tycka synd om mig i min ensamhet, och hoppas på att tillfriskningens vingar når mig inom en relativt snar framtid. BYE

Måndag 15/12-2008

A traffic jam when you're already late
A no-smoking sign on your cigarette break
It's like ten thousand spoons when all you need is a knife
It's meeting the man of my dreams
And then meeting his beautiful wife
And isn't it ironic...don't you think
A little too ironic...and, yeah, I really do think...Bara för att alla älskade den låten och 90-talet, trots att det var fucked up klädstil då (mittbena! feta fula tjocktröjor! magtröja! utsvängda byxor! Ja, ni förstår principen... Uuhhhh). Men låten e nice. Jag kommer ihåg musikvideon fett mycket, jag gillade den när jag var ett vårtsvinsbarn.  Och är det inte så att jag är back on track till 10 år igen??? Nu ska jag förklara fenomenet för er: vi håller på och rensar ut all skit som vi har här (som jag nämnt förrut i bloggen) och igår fick jag vara med och rensa bort typ ALLA kläder jag haft i mitt liv... speciellt mycket från när jag 8-13, och det var både glada värmande nostalgiska känslor och rena panikångester. För vissa klädesplagg man hade var SÅ UGLY! Och vissa minns man att man tyckte var så snygga, och det var inget fel på de heller egentligen (bara det att nu är storleken 10 ggr för liten).

Sen har jag även fått kolla i massa ouppackade kartonger där jag hittat massa skrivböcker och leksaker och annat skit som jag hade förrut. Och jag var så lol när jag var liten! Värsta tönten, det är också därför som jag är så random fortfarande, spåren går aldrig ur liksom. Men jag är glad ändå; för det är fan i mej snart jullov och då ska jag CHILLA!

Hur som helst så har jag fått tillbaka den där barnkänslan igen; jag får så mycket flashbacks när jag kollar på allt skräp som förr var en skatt.  Plus att jag hittade ett pettson & findusspel (I mucklornas värld) och det ska spelas! Tror att man kan ha det till XP, och när jag fixat ljudkortet blir det fan att spela!

  ska man klottra ska det fan vara något värt! katt katt

Efter den här skoldagen så är det chill hela veckan, och det kan man nästan begära efter att ha haft 2 st redovisningar på samma dag (historia grupparbete om Åland, svenska om romanen Flickan Från Ovan) samt alla dessa arbeten/inlämningar/prov vi har haft. Det suger musten ur en så nu är vi välförtjänta av lite vila. Imorrn blir det scenografiarbete inför jullavslutningen, på onsdag är det Julgård på Midgård och då ska jag, Mikaela, Hanna och Elin vinna pepparkakshustävlingen med ett gotiskt pepparkakshus!! Torsdag är vi lediga och fredag är det JULLOV!! Är inte det chill så säg??

Nu måste jag dock dra, min far fyller år idag och hela familjen nalkas. Det blir middag, fika och jävligt trevligt helt enkelt. Så jag ska dammsuga hallen innan folket börjar komma. hejråhejråhejrå


P.S Jag, Emma och Linniz såg Twilight på bio i lördags och den var jävligt bra, över förväntan! SE DEN!. D.S

LOLOkej, nu vill jag göra det klart för alla som mot förmodan missat det här: Jag HATAR bussar. HATAR HATAR HATAR HATAR!!!!
Kul att ingen buss går ikväll, jävla efterblivna invalidsamhälle som ytterst omodernt inte ens kan hålla vägar färdbara. det är nästan så att man blir sur...........................................................................................JÄVLIGT SUR

Hat namndikt dedikerad till bussar
Bullriga
Urusla
Sega
Sura chaufförer
Alltid skitdåliga busstider som inte hålls
Roliga att åka i, INTE

och vad fan gör jag nu då?Jag vill inte vara emo hemma och jag tänker fan inte gå i snöstormen en gång till. H-E-L-V-E-T-E skulle man kunna uttrycka det

Fredag 12/12-2008

Goder morgon i denna sal!


Happhapphapp, finally it's over. Men kul var det. Jag pratar förstås om luciatåget vilket jag medverkade i detta år. Kul som sagt men det tär på krafterna. Med endast 3 h sömn och syrebrist och smärtor i rygg/ben så fick vi genomlida båda uppträdanena, men det var kul. Det finns nog inget roligare än att uppträda med musik för publik, även om luciaformen är ett av de smärtsammare sätten (rent fysiskt alltså) att uppträda på. But it was fine, it's a nice tradition you know.

Och jag var jävligt inaktiv med scenografin kan jag medge (jag knöt ett snöre iaf!) men vem fan orkar egentligen? Tur för mig att mina övriga älskade klasskamrater orkar iaf, annars hade det blivit en ugly julavslutning för midgårdsskolan nästa fredag. Det var jävligt mys med julfika också, så det tackar vi för. Jag har skrattat så jävla mycket idag av många olika anledningar med olika personer i olika sammanhang, och det är så jävla underbart att skratta. Tycker synd om alla tråkiga vuxna som skrattar typ en gång per dag (bortsett från vår KuHilärare, hon skrattar hela tiden åt randomgrejer och jag & Hanna kom fram till att om jag blir lärare så kommer jag bli som hon och skratta hysteriska skratt åt inget. Men det är ju så det ska var så jag klagar inte).

Eftersom vi håller på och rensar bort all skit som den här familjen samlat på sig under dess 28åriga existens, så vet man aldrig vilka tokiga saker man får se varje gång man kliver in genom dörren. Och vilket fantastiskt minne vi människor har; för när jag nyss steg genom dörren låg där på golvet en gammal rosa leksaksbarnvagn som jag hade när jag var liten, och det tog bara en millisekund för mig från att jag scannade in den med mina ögon till att jag såg en bild i mitt huvud. En bild av mig själv som fyraåring med pannlugg gåendes med barnvagnen och med ett gosedjur däri.  Jag hade t.o.m glömt bort vagnen innan jag såg den nu, har inte sett den på 13 år typ. Människans hjärna är nog det mest fantastiska fenomen som världen någonsin sett och någonsin kommer att skåda. Nog för att den frambringar helt sjuka och jävligt negativa grejer, men fortfarande. Det är galet helt enkelt.


är allmänt less på vinter/jul/all annan skit så den här bilden ska symbolisera motsatsen. Sommar i en båt på ett hav eller sjö eller vad fan det äääääääär. i Lovas stuga iaf

Kändes även skönt att jag slapp betala 200 spänn för ett lucialinne som jag skulle ha använt en gång; hittade nämligen ett linne i perfekt storlek hemma. Så jag lämnade tillbaka det köpta linnet på stan idag (spara alltid kvittot för fan!!!) och köpte fika med hanna istället (inte för 200 spänn dock, fast fyfan vad gott det hade varit iofs! Måste göra det nån gång). Fika äger.

Fick inte helt otippat hem från stan idag igen pga uteblivna bussar. Det är ganska fascinerande hur mycket omgivningen förändras med all denna snö, det blir som en annan värld. Om ni undrar varför jag låter hög under hela det här inlägget så är det för att jag är i nåt slags trans eller så, lider av extrem sömnbrist från hela den här veckan plus att jag inte haft så många lediga stunder att andas ut på. Men trots det ska jag göra grejer hela helgen ändå, men det är för att det är så kul att göra grejer. Jag skiter fan i hur trött jag är, man väljer ju ändå alltid hellre att vara social med folk än att sitta hemma ensam och uggla i sin ensamhet. Så därför beger jag mig mot Hillevi nu snart, om bussarna inte misstycker. Imorrn blir det julmarknad på Forslunda (Ska checka in Mollys kläder ni vet) med EmmaTheQueen, städning av rummet, eventuellt lussebullebak och eventuellt bio.

Men nu är jag lite för trött för att fortsätta på det häääääääääääääääääär. Så hej dåååååååååååååååååååå

Tisdag 9 december

Sunday morning I rise
And I stand to face a new dawn
Sunday morning a new day is born
Such a long way to go
And so little time to get there
Such a long way to go
But I want you to remember
All the love we used to know
Think of me sometimes
My love.
Morning morning, sad day
Ah! Ah! Ah! Ah!

Egentligen ska jag fan inte blogga för det är slöseri med tid, så jag ska försöka dissa det lite mer. Men vad gör man om de slår på ens dator (som man stängt av just för att man inte ska spendera mer tid där) för att installera word och den bara skriker ANVÄND MIG? Jo man fullföljer det hela. Har lagt in bilder från i somras på bilddagboken och det var typ inte en kafferast... fast ändå nästan, det var inte så drygt. Har lagt in jävligt mycket bilder på datorn nu men jag har fortfarande kvar backup på usbminne (eller pinneminne som solja brukar säga) för jag vill fan aldrig förlora bilder mer.

Det var liiite creepy när jag skickade sms till Lova för 1½ timme sen, och hon ringde hem hit typ 3 sek efter jag skickade det. Jag tyckte att det var lite småkonstigt att hon hunnit läsa sms:et samt slå mitt nummer på så kort tid, och fick veta nu i efterhand efter att vi pratat i 1 h att  hon inte läst mitt sms innan hon ringde! Hur stora är oddsen att man hör av sig till varann exakt samtidigt, när vi inte nämnt att vi ska ringa varann eller inte brukar prata varje dag? Det är som sagt så här: Jag är synsk!


Fika är underbart och jag ville bara påminna om det. Koppen där uppe är min fina kaffekopp som jag dricker ur varje dag och som Emma och Elins mamma gav till mig som en liten överraskning (hade snackat rålänge om hur mkt jag ville ha den) :) Det står Coffee Time på den, vad kan vara mer rätt?

Och fyfan vad jag suger på kortspel hela den här veckan verkar det som, jag brukar vara bäst i vändtia men det går så  sjukt dåligt för mig nu. Det är lite deprimerande, funderar på att aldrig mer spela. Men hoppet finns kvar så därför försöker jag om och om igen, utan resultat. Hmmm, måste tänka ut en strategi (fusk) som gör att jag vinner på nåt vis! Idag har jag köpt akrylfärg och det var fan inte en dag för tidigt, men nu är det gjort och nu slipper jag snylta färg från skolan (och ja jag skulle med glädje ta så mycket jag kan från skolan, för det tycker  jag är det minsta man kan begära som elev man tanke på hur mycket sveriges skolsystem förstör för oss, men det är bara det att det är onödigt omständigt att ta med färg i små plastburkar).  Så ska jag målaaaaaaaa.

Imorrn ska jag se Sweeney Todd med Amandus hos han och Vilhelm (Vilhelm dissar oss: "Jag har ju sett den en gång". Jaha? Jag har sett den 10 ggr? Och vill se den 10 000 ggr till?!) och det taggar jag så jävla mycket, för det var en månad sen jag såg den sist. Eller det var nog 1½-2 när jag tänker efter, så det kommer sitta så fint. Och vad jag inte taggar Luciatåget, jag ska vara på skolan klockan 07.00 och det är lite för tidigt för min smak. Plus att jag måste ha skitfula kläder, som jag måste betala typ 200 spänn för som jag kommer använda EN gång i mitt liv, jävligt ovärt. Jag har nämligen inte lussat sen jag gick i sexan och den klänningen sitter förmodligen inte så bra nuförtiden.

But that's life you now. Yes indeed that is

Måndag 8 dec 2008

Ännu spelar syrsor
till vindarnas sus
Ännu rullar kulorna
på skolgårdens grus
Och än strålar solen
på brunbrända ben
Ännu ruvar fåglarna
fast timmen är sen

Det finns tid till försoning
innan dagen är förbi
För jag tror, jag tror på friheten
jag lever i
Och är det inte verklighet
så drömmer jag

Jag vet att låten är jävligt uttjatad och det är inte heller så att jag är inne i en ted gärdestadperiod för den delen. Men det råkade falla sig så att jag lyssnade på den här låten för första gången på länge och kom att längta till SOMMAR. Speciellt nu, när det är det här rådryga "HejJagKanInteBestämma
MigFörVilketVäderEllerÅrstidDetSkavara
SåNuTöarJagSenFryserJagPåFörAttMördaAllaPeopleFalling" väder vilket inte uppskattas alltför mycket, inte av mig i varje fall. Nej tänk så jävla nice, att cykla utomhus istället för att åka cpbuss; att ta en asgod glass på apberget i sommarsolens stek; att sola i rådhusparken; att chilla med kompisar på nydala; att gå ut och njuta av den jävligt goda doften som finns bland all grönska. Ja, det är fan tider det. Men folk blir väl sura om man nämner sådant här när julen nalkas så jag skippar en fortsättning på detta ämne.

Inatt blev det som så många gånger förr, man hetsläser ut en bok för att hinna inför en stundande redovisning morgonen efter, men nog fan, när man dragit ned sin dyrbara sömn för att lyckas läsaut boken i tid, så blir det ingen jävla redovisning! Men det positiva i det hela är att jag iaf har läst ut boken nu och slipper bekymra  mig mer om det. Jag och Hanna spelade kort istället på svenskan och FAN vad otur jag hade i kortspel idag alltså!!! Jag vann seriöst EN gång av 10 000. Jag är dock glad iaf, för det ska man vara enligt mig. Fick iaf avnjuta julmust som de jävlarna sålde i caféterian för tio jävla spänn; precis som det jag drömde i lördagsnatt (jag drömde att skolcaféterian bytt ägare och att de hade höjt priserna hur mkt som helst och att jag försökte pruta som fan. Visst är det lol att jag drömmer om caféterian? Den har alldeles för mycket inverkan på mitt liv). Och jag konstaterade även att lussebullarna inte innehöll saffran alls överhuvudtaget; inga röda prickar alls. Det var typ gul karamellfärg istället.... det smakade verkligen inte saffran heller så... men det var mys ändå på något vis.

Plus att jag nu även skriver på min egen dator (stationär, som jag vill ha) som min kära bror givmild som han är givit mig,då han köpte en bärbar. Det är rätt nice ja, nu kan jag styra upp det här med bilder så i fortsättningen kommer ni nog förmodligen få roligare bilder, både här på bloggen och på bilddagboken.se (där mitt nickname är samma som här) så det är ganska positivt. Och så har jag världens största källa till kunskap här i mitt rum (bara man är källkritisk så) så nu ska jag bli ännu smartare än vad jag redan är. Yeah. Måste dock kirra ett nytt ljudkort då det här har lagt av, men det löser sig. Detta är iaf en trevlig förändring i min annars ändå så trevliga tillvaro :) :) :)


Och idag fick jag avnjuta så gotttt gotttt gottt kaffe; Blå Mocca mörkrost och fyfan vad jag längtat efter riktigt gott kaffe nu när vi haft jävla äckel Colombia med max på syrlighet (Uuhhh). Så det var en positiv gastronomisk upplevelsesom  jag fick efter middagen so to speak. Det första som jag såklart gjorde när vi riggat upp datorn här inne (och fyfan vad den inte får plats i mitt rum egentligen, har fått plocka bort mitt niceiga penselställe på skrivbordet. Vet inte vad penslarna nu ska placeras i framtiden men det löser sig) var att leka på paint :) Med älskade Sweeney Todd (som jag kanske ska se på onsdag med Amandus. BÄSTA FILMEN JA) som motiv. Apropå Sweeney så läste jag en ett år gammal Rockytidning idag och där fanns feta artikeln om filmen och om Tim Burton som jag typ inte läst/glömt bort och det var en trevlig överraskning! Bra artikel dessutom, intressant. Jag har kommit fram till att Rockytidningen är jävligt bra egentligen, det är inte bara pga Kellermans Rockystrippar (FYFAN vad jag hatar serien Rogert i den tidningen, SJUKT dålig nästan i klass med Hagbard i VK) utan det är typ bra artiklar och intressanta recensioner också. Kind of niice, yes indeed.


"Looking for a shave?"

Nej nu har jag varit här alldeles för länge, och det skall vi råda bot på genom ett ord: BYE

Lördagnatt 7/12-08Well hello there mate! Sitter hos Lova och emoar mig lite med att sitta ensam vid datorn. Har sett Harrison's Flowers vilken Lova gillade skarpt; "Den får 10 toasters av 1 möjliga!!" och den är faktiskt bra. Nu vet jag två krigsfilmer som är riktigt bra, den och Full Metal Jacket. Hemska men riktigt bra. Jajaja, gårkvällen var riktigt trevlig och allt var bra tills någon idiot slog sönder fönsterrutan, men men, man ska inte låta sådant förstöra allt. Och jag lyckades fan sova lite inatt, vilket jag inte trodde skulle ske. Vi sov i lokalen några st, och jag och Jessica fick dela soffa, och fyfan vad ont jag hade i mina ben när jag vaknade (soffan var liten så vi sov med benen icke utsträckta). Vi vaknade vid nio typ, sen blev det av att städa vilket inte var så jobbigt som jag trodde (kanske för att jag inte tog tag i de jobbigaste grejerna... förlåt men jag var trött) och vid halv tolv kunde vi bege oss ut mot friheten.

Så jag stack hem, duschade, åt den ljuva maten och bytte kläder och sedan bar det av mot Gammlia julmarknad. Marknader är inget speciellt egentligen, man köper ju sällan eller aldrig något, men det är ändå mysigt på nåt vis. Tradition. Köpte iaf rött te och viol/lakritspolkagrisar och det var MMmmm! På tal om MMmmm, fyfan vad gott det var igår med saltlakrits och popcorn, sjukt jävla gott!!! Det är något jag skall köra på i framtiden, MMMMMM! Har även bakat pepparkakor idag, men jag var så trött så jag blev jävligt less på slutet, det är ju ett fett monotont arbete so to speak. Imorrn måste jag läsa 170 sidor i min roman och det känns lagom kul. Har inget emot att läsa, men jag hatar att göra det för att man är tvungen till det. Boken är iaf bra, så det underlättar. Sen blire redovisning på måndaggg. Måste även skriva en jävla novell om döden... JAG ÄR SÅ LESS, på jävla neverending skolarbeten. Lov, kom kom kom hit! Du är efterlängtad.

Åhh vad nice att Lova satte på Promise and the Monster nu, var så längesen jag hörde henne sist. Plus att vi har sett henne live (det var så vi upptäckte henne, hon var förband åt José Gonzalez)! Vi konstaterade ikväll att det finns fett många singer/songwriterliknandetjejer: Hello Saferide, Maia Hirasawa, Anna Ternheim, Ane Brun, Promise and the Monster, Lykke Li, Norah Jones   osv mm etc. Det är en del alltså. Vi såg en dokumentär om Maia nyss och fan vad chill liv hon verkar ha. Hon hade en stuga in the middle of nowhere och nej det brukar inte vara positivt men fyfan vad vackert det var där, på sommaren i all grönska. Däri hade hon en studio där hon chillade, drack kaffe och spelade in sin musik. Ändå N-I-C-E (ja jag gillar att bokstavera juuu!)

Plus att jag ÄR synsk, både med Lova och med Hanna och typ med fler. Jag är det på riktigt! Orkar verkligen inte dra exempel på det men ni får tro på mitt ord. Nu ska jag dricka te och käka nåt vaaaa. Jaaaaa.

WELL BYE

 

Onsdag 3/12-2008

She (What did we do that was wrong)
is having (We didn't know it was wrong)
fun (Fun is the one thing that money can't buy)
Something inside that was always denied
For so many years. Bye, bye
She's leaving home. Bye, bye

Tjena tjena! (Nån gång ska man ju tydligen använda det uttrycket också) Är nyss hemkommen från Umedalen och den här gången slapp jag gå hem som tur var. Jag och Elin har varit hos Hanna och jobbat med ett skolarbete om Åland (Historia; om minoriteter i länder) och vi var fan jävligt duktiga alltså!!! Gjorde ett asbra powerpoint osv. Det blir niiice redovisning. Och idag kom E&E hem till Sverige, kalas är det! Har dock inte hunnit träffa de än, men imorrn kommer jag åtminstone få träffa Emmzangurl, vilket blir trevligt som F-A-N. Och på fredag träffas vi allihopen, TAGGAR DET, JA.  Imorrn blir det roligaste dagen på länge (ironisk är jag); först börjar jag 8.25 och ska spendera typ 3 h med att fixa grejer inför julavslutningens scenografi som vi bildtvåor är ansvariga för, efter det har jag 1 h lunch, därefter 3 h kör att se fram emot (rehearsal inför luciaframträdandet i aulan), sen ska jag stressa hem, käka middag, åka tillbaka till midgård och ha min pianolektion, efter det fara hem och råplugga KulturHistoria inför medeltidsprovet på fredag, samt skriva färdig en bokrecension på engelskan. KUL KUL KUL säger jag, Hurra!

Ålands flagga; YEAH.

Men efter allt det slitet ska jag få min belöning på fredag; i form av en förhoppningsvis askul fredagskväll.  Lyssnar på lite blandad musik för tillfället, och just nu är det Sweeney Todd som rullar i  högtalarna, och fyfan vad längesen jag såg den sist!!! Det är hemskt, men så ser sanningen ut, får ta och se den efter de här helvetes skolveckorna, som är fullspäckade av massa skolskit i form av inlämningar, prov, bilder som skall målas, konstverk som skall göras klart och fan och hans jävla moster. Så jag ser fram emot jullovet, kan jag intyga. Idag på matten hade jag och Hanna jävligt kul, för hon skrev så roliga pratbubblor till de fula bilderna i matteboken, det gick verkligen inte att sluta skratta ("Hej, jag är Phytagoras, och det här är min sats" , "Ja, homot där bak?")! Plus att det var genomgång just då, jävligt otajming. Jag funderade på att gå ut ur klassrummet ett tag; för så fort jag lyckats sluta skratta så började jag igen, och när jag började började Hanna, och det bidrog till att jag fortsatte. Ojojojojoj det är sjukt hur lite tid jag ger åt matte när vi har matte. Eller hur lite tid jag allmänt ger åt matte, typ 0,00000000000000001% av mitt liv. Minus 100 000 000 000 000. Det är lite dumt för jag har nog dåligt inflytande över Hanna, hon är egentligen väldigt duktig på matte men pga mig chillar hon också på lektionerna.  Men betyget lär lösa sig jävligt mycket för hennes del, jämfört med mig.

Och jag är så nöjd över att min familj inte ska ha julklappar i år (ALLA tänker: "Va? Vill du inte ha julklappar? Are you some kind of monster?"). Vi har kommit överrens om det (det var mitt och Hillevis förslag) och eftersom jag är yngst i familjen är det lätt att genomföra, hade vi haft småbarn i familjen hade de såklart blivit besvikna. Men nu behöver vi inte bekymra oss om det. Anledningarna till att jag är så otaggad på julklappar är dessa:
  1. Det är sjukt meningslöst, jag har alla nödvändigheter jag behöver. Jag fyllde dessutom nyss år så det har även bidragit mer till att jag har det jag behöver. 
  2. Jag är väldigt emot konsumtionssamhället, och västvärldens enorma dagliga slöseri. Och det är ganska dubbelmoral att vara emot något för att sedan göra samma sak själv. Därför vill jag inte bidra till något som jag är emot.
  3. Julklappsinköp orsakar bara en massa stress och press. Eftersom min familj är väldigt stor så blir det dessutom jävligt många presenter att köpa, dvs mycket pengar går åt. Nu kan jag spara dessa pengar istället och göra vad jag vill med  de.
  4. Jag är inte i något behov av en massa meningslösa skitgrejer, jag har grejer så det räcker ändå. Att vara matrealist har mindre och mindre blivit min grej.
Jag behöver alltså inte alls tänka på julklappar i år, riktigt skönt. Nu kan jag se fram emot ett mysigt julfirande med hela familjen (och i år SKA vi fan i mej se Karl Bertil Johnssons Jul!) och vi får hoppas att det blir lite snö också. Vore trevligt. Men men, nu ska jag börja på min bokrecension, så jag slipper stressa ihjäl mig imorrn. Ha en trevlig eftermiddag/morgon/kväll/natt och drick en kopp te, för det är asgott.

Måndag 1/12-2008

Just nu äter jag rostade mandlar i ugn och det är så jävla cpgott så jag förstår verkligen inte varför ingen äter det. Skölj mandlar i vatten, ös på med salt, rör om, in i ugnen i 225 gr några min och NJUT. Igår åt jag hemmagjord knäck (fick även rolig damp när jag gjorde den. Ändå nice! .....), och även det var en underbar gastronimisk upplevelse; och inte undra på det: det innehåller endast fett och socker, kan det bli bättre än så? Skulle inte tro det! Det ideala godiset för fan.

Jahopp, eftersom jag har en krönika att skriva klart till svenskan kanske jag inte ska skriva alltför mycket här, deadline är trots allt 00:00. But I'll manage. Idag har jag färgat håret hos Hillevi, det var niiice. Rött. Sen hade vi julmys också, och eftersom hon hade lite fikabrist hemma och vi inte orkade handla något (trots att hon bor mitt i stan med flertalet matbutiker att välja emellan i närheten) så kokade vi glögg, och hon fixade pepparkaksyoghurt! Tog vaniljyoghurt och kryddade med nejlika, ingefära och kanel, hackade mandlar och lade i. Låter förmodligen skitäckligt men så var inte fallet, kan jag som vet tala om för eder alla. Mandlarna behövs för att neutralisera smaklökarna pga kryddorna, upptäckte vi. Som ett tips. Plus att glögg är så rätt, MMmmmm.

Jag har verkligen inget mer att tillägga, så fåordig var jag idag! Tänka sig, att man aldrig slutar förvånas av konstiga ting. nu ska jag lyssna på Pink Floyd och komma in i mitt skrivaresse. Well Byeee

RSS 2.0