något sånt därnt

Blickar ut genom fönstret
konstant
Kan inte låta bli.
Vad letar blicken?
Svar som inte finns
förvirring utan ord
tyngd utan materia.
 
Mattias Alkbergs begravning
- När livet är en begravning
Fast nej, så pass, är det inte.
Bara mer: själslöst mediokert
Utan visioner
Mer illusioner
I färgblaskiga toner
 
som inte betyder nåt,
som aldrig betyder nåt
För det är blott en fabricerad del,
av verkligheten.
 
Fast vet ni,
vet ni
Att inte ens verkligheten själv
är äkta.
Kan inte
va äkta.
För jag förmår inte,
greppa den.
Ljusglimtan,
släckta.

juppppp

Hahaha sådana bilder som är så jävla
det klassiska författarporträttet, once again
 
 

06-23

Du är bäst
i hela världen
 
 
 
 
 

~VBK~

Det som kallas: Vårt Hem.
 
 
 

En dag i maj

I Överboda eller vad det nu het'. Med Lova, hos finaste Hanna
 
 
 
 
 
 

http://open.spotify.com/track/7Dla2S1irAtL9VjSUIapDO

Jag har ingen musik,
blott en tomhet
 
Saknar göromål.
kanske inte sammanhanget -
men meningen
 
Tappar fotfästet?
 
Är för öppen, samtidigt för stängd
alla andras feghet provocerar
 
Men vem är jag,
att döma?

idiotisk isolering och den egentliga tillvaron

Socialiserar så mycket att jag till sist får be folk att avlägsna sig från mitt rum, likt en hormonstinn tonåring med stulen "Obehöriga Äga Ej Tillträde"-skylt på dörren, fäktandes med tonårsfumliga armar, skrikandes med tonårsinstabilt röstläge. Alltså vad är upp med min ambivalens; när jag var liten associerade jag mig alltid till att vara ~ensamvargen~. Medan jag nu identifierar mig vara den mest sociala jag känner, nästan. Drygt social, för mycket, liksom.
 
Men ibland slår isoleringsrötterna till, och kallar tillbaka. Hjärnan slutar fungera. Eller jag blir psykad, tänkte t.ex. nyss att: "Hmmm, jag kanske skall vara ensam mkt länge bara för att?" men vet varken hur eller när. Och nu när jag funderar på det känner jag bara ett fett: Varför ens. Så himla onödigt att vara ensam när man kan leva med andra, kollektivistiskt, empatiskt, utvecklande, förändrande.
 
Människor är det bästa som finns! Eller snarare: Människor kan vara det bästa som finns
 
 
Nåväl. Kan ni förstå hur mycket man hinner fylla dagarna med, när man är ledig? Folk, böcker, seriösare matlagning, äta upp se', hemmafixande, skissande, skrivande, filmnedladdande, filosoferande.
 
Alla mina identiteter jag har (haft) är avskalade. Jag är bara Jag. Mina kategorier heter ingenting, för de finns inte. Dagarna har förlorat sina namn, för det betyder ingenting.
 
Kapitalismen har lurat alla. Det är så här: det egentligen är menat.
 
 
 
Lönearbete kan fan ta sig åt helvete------

ljuva sommarlov

Läser
tänker
fixar
ändrar
ordnar
softar
sover
stressar inte
cyklar
äter
socialiserar
 
 
Det är så intressant, vad som händer med en människa som aldrig annars är ledig, och plötsligt blir det. Jag har inte varit ledig under längre perioder på 4-5 år. Nu har jag all tid i världen, att göra vad jag vill. Jag skulle spontant kunna dra till Sthlm på måndag, om jag kände för det. Jag kan spontant hänga med vem jag vill, vilka tider på dygnet som helst. Livet är fyllt - av spontanitet.
 

De första dagarna gick åt att andas ut, släppa allt vad akademiskt analyserande heter. Sova ut. Dagarna därefter, gick åt att skala av alla identitetsmarkörer jag har, alla kategorier. Student, personlig assistent, partimedlem, aktivist, och annat. Jag skalar bort, allt det, som kräver fullständigt engagemang och hundrarprocentig hängivenhet. För att kunna leverera detta, i höst.
 
 
 
Och det är en så spännande känsla. Att vara helt fri, men för den skull, inte tom. Att komma på djupet, verkligen blomma ut, kunna vara exakt den, som en vill vara.
 
Kapitalismens bojor förhindrar människor att utvecklas, att vara fria i sinnet, och framför allt: att njuta av livet. Låt eländet rasera inom vår livstid, så fler människor och djur får känna, som jag gör nu.
 
 
För det är just på detta vis,
som livet innebär att levas.

RSS 2.0