jorrduuehhhhh hej då

jorrduuehhhhh hej då

en jävla massa skit återigen


Drar som kanhända bekant till hufvudstaden imorgonisch. Stockholm får mig osökt att tänka på den utan tvekan absolut bezta-semzta svenska filmen som gjorts, nämligen Stockholmsnatt. Först och främst måste man ju nostalgicera (ja språket ägs av alla som använder det = jag tar mig befogat nog friheten till att styra nya ord) över introlåten, denna nämligish:
Kom ihåg att jag hade denna låt på min mpthreeee på högstadiet, men jag visste aldrig vad det var eller var jag fick den ifrån. Fett kul när jag såg Stockholsmnatt för första gången på gymnasiet och insåg att den köm från filmN

Hahaha låten är ju som gjord för filmen, så jävla SKOJ

Och sedan är här allas vårt favvoklipp of all time; alltså fan paolo är den givna nya idolen??????? :

 

Hoppas min vistelse blir jävligt lunch i alla fall. Vore ju ett plus om inte annat!

 

Hade fint sällskap av Krillboy i afton, från en sak till en annan. Kul att träffa folk man inte sett röken av på flera månader! Sådant måste man ju bara älska. Invigde Shawshank Redemption för honom; man måste ju bara dyrka Freemangubben. Det var en mycket angenäm kväll slutledes, 5/5 toasters! Tycker att fler bortflyttade människor borde komma hit oftare, skulle ju ägaaa

 

Men som sagt, nu blir jag den som kommer dit istället va. Och jag har illerölen kirrad till my nr one HATE traddi; nämligen Nyår. Älskar mina illrar <333334555

 

Nu blire zömnisch. Godernatter

 

 


 

PS Kuriosa om Stockholmsnatt: Filmen gjordes 1987 och visades på svenska skolor i syfte att minska gatuvåldet/våld ungdomsgäng emellan. Det komiska är att filmen fick motsatt effekt när den visades; för skadogörelse av t.ex telefonkiosker (som Paolo sparkar sönder i en scen när han har damp) etc. Älskar fail!!!! DS

 

PPS Plus att Paolo tydligen var en riktig värsting/gangster when young, det är således inte helt slumpartat att han har den rollen han har.... luuulizzhhzhzhz DS


och kissen ba stegra

Ibland vill man blogga. Fast sen kommer man på att man har absolut ingenting att blogga om. Så kul var livet, va


 

Igår såg jag i alla fall TMNT för första gången på ca 10 år, med brushaaan och brushaaan. Insåg hur obefogat det varit av mig att i alla år haft Leonardo som favizturtle, han är inget mer än en tråkig ledare. Jävla lam man var när man var liten.

 

 

Nu skall jag bege mig till Sofiehome. Tänkte ta med lite glöggish också, fan vad ädelt

 

Sofia styr upp mitt pluggande imorgon. Sådan tur jag har som  har vänner som styr upp tillvaron när man inte är för slacker att göra det själv <33345 Det är la fint!

 

hejzing


klaga ej på ramones fan

Ville läser ett tidningsurklipp som jag satte upp på ett köksskåp i våras:

V: "'100 år av internationell kvinnodag.' Finns det ingen mansdag då, hehe."

F: "Alla dagar, pucko."

Och så ere med det va. Älskar hur världen ser ut :):):):):)

Ej.


Liten kisse blir större. Här är Sir Winston endast några veckor gammal. Demoncat håller på att lära sig jama nu. Det låter ytterst ynkligt, måste jag säga. Men han är så duktig som försöker <333345step by step

I väntan på att min bror skulle komma hit för ~~professionell klippning á la Filliez~~ så var det värsta filmscenen. Stod nyduschad och kikade i spegeln och tänkte att jag fan hatar för långa luggar. Min relativt nyklippta frill har återigen börjat likna Salanderluggen och det är jobbigt för sikten.

Så cutcut och nu ser jag ut som en jävla Beatlesnörd. Och det är jag ju också, så det är ytterst passande!


Min bror har varit här i ca 12 minuter och han har redan hunnit driva mig till vansinne 3 ggr. "Vad irriterad du är hela tiden hahahaha" "EHhhhh OKI jag var på fett bra humör innan DU kom hit, gå hem!!!".

Tur att pappa är i Sthlm så han slipper höra oss dryga :P:P:P:P:P

Nu ska jag klippa hans jävla hårdrocksfrill. Ska "råka" faila så att det blir fult, hehe.

Skoja, så dum e ja int'.


AJA herråpppp

ddddon't speak


Rörde i en pensel för första gången sedan två veckor innan studenten, denna afton. Natt eller vad det heter. Trodde att allt det där var ett utdött fenomen. Man kan alltid bli motbevisad, det skall man ha i beaktande innan man fördömer något som svunna göromål.

En gång när jag var glad i hattN och jessica glad i bullmarksmössN. Och det var sommarSka fan köpa cigariller till nyår. Så jävla gotttt (töntig eztetbild, jag och jessigotten försökte väl va c00la_b-rudar eller nåt)


Neeee how about put some fineliner på akvarellN. Jäveln har nog torkat nu ~~inte som olja som tar 20 år på sig~~


Nån borde göra en bra 90-talslista och länka därefter. Spotten alltzå

jätten jorm

Dunderklumpen var den första filmen jag beskådade på bio, i mina dagar. Som tre år, på Folkets Bio Haga. Jag förstod inte riktigt vad det var frågan om, och gick fram och kikade bakom bioduksdraperiet. Då började alla i den lilla salongen att skratta så gott åt den tokiga lillungen. Självfallet började jag gråta, som liten tål man ju ej att narras åt.

Men filmen, är väl lika fin idag som den var då, och som den även var då den gjordes 1974. Älskar dessa välgjorda tecknade vänsterpropagandabarnfilmer med sång á la 70-tal. Guld och sådärgårdakvarnar...och skit?

Halsar perfekt tempererat te. Livsmotivationen går inte riktigt att förnimma. Den kanske återkommer efter nyår. Den som lever får la se. Lever
framtvingade grubblerier


Ibland önskar jag verkligen så innerligt att jag inte hade några normbrytande åsikter. Fan vad jävla skönt det skulle vara; att vara totalt ointresserad av politik. En egoistisk obrydd jävel, som levde ett lyckligt liv i sin egen lilla bubbla. Skita i världens problem, människors problem, etik och moral. Leva för sin egen skull och endast för sina egna mål.

Ibland känner jag bara hur drygt det är att behöva försvara allt man är och allt man står för; när så mycket tydligen verkar vara ett mysterium för andra. Vänsterveganpacifistekologistagnostikerfeministflata eller vad jag nu menar. Kanske mycket mer. Kanske mindre.

Ibland hatar jag politik. Och jag kan egentligen inte ens förstå att jag skriver så. Ens åsikter är ju den man är i grund och botten. Och jag vill ju mer än något annat vara just den jag är. Varför skall det vara så påfrestande. Varför skall det vara så totalt oförståeligt, jag förstår ju - samt respekterar hur oliktänkande menar - fastän de inte tänker som jag?


Borde göra en killerlista på spotten. Sånt som jag tyckte att jag var bra på. Men nu vet jag väl inte längre, känns bara rätt blankt i huvudet.


Känner mig så himla trött. Insåg även nu att jag inte kommenterat något alls om julen. Tyder väl bara på hur lite det betyder för mig. Men en trevlig dag var det allt, det skall jag ej sticka under stol med. Trevligt och gottt

Och Karl-Bertil får ens hjärta att le minsann. Tack vare mina åsikter. Se där, se där
Cabaret

Har precis beskådat musikalklassikern Cabaret med el hermano V. 1972. Utspelar sig i 30-talets Tyskland; Sally Bowles, kabarédansare, blir förälskad i bisexuelle britten Brian. En annan man, baronen Maximillian, korsar deras väg, och de inleder ett förhållande alla tre. Filmen skildrar kabaréns glammiga färgglada yta parallellt med nazigrupperingarnas framväxt och dess konsekvenser för judar levandes i Tyskland.

Det är så fascinerande; den där skumma, men ändå så fängslande och samtidigt obehagliga blandningen av glattiga sångsketcher kontra motbjudande ideologier.

Absolut en film värd att ses. Estetflummig som sig bör, kanske man bör ha i beaktande innan. Inte en film för alla kanhända. Men bra var den, minst sagt.

Man måste ju bara älska Liza Minelli i rollen som Sally Bowles. En sådan oberäkneligt bohemisk personlighet. Just gotta love it.Hon är för övrigt dotter till Judy Garland. Det kunde man ju nästan förstå.


Oj, bör väl sova. Det är väl ~~julafton~~ imorgon, var det inte så?

Godernatter, war is over

daaan föreee? doppdopp

Mmmm, äter ljuvlig knäck jag gjorde igår. SÅ JÄVLA GOD. Den var dessutom perfect första gången jag gjorde kulprovet. Fascinerande med tanke på att jag vanligen brukar göra kulprov ca 70 000 ggr innan den är klar. Kanske man blivit ~~äldre och mer tålmodig~~ eller vad. Ett minus för att det tar typ 3 h att göra knäck för mig (zeg_gurrrl91)

Inatt köpte jag biljett till Estocolmo. Åker natten 29/12, kommer hem typ 4/1 eller något. Köper hembiljetten när jag är nere, skönare att ta det lite som det kommer.

Så det blir till att fira nyår i hufvudstaden, kul med omväxling! Hatar förvisso nyår mer än julen t.o.m, men jag tror att fira det i en annan stad med lite nytt folk kan ge det hela ett litet välbehövligt uppsving!

FAN vad taggish, så mycket som skall göras. Ska LÄTT gå på Moderna Muséet, har haft museiabstinens sen for ever tep. ~~Måste få utlopp för min estetiska ådra och beskåda vacker konst~~

Ska även besöka Hallongrottan på Söder. Det är en femi./hbtq-bokhandel som äger. Lär ju vara rena rama guldgruvan för en genuskursare som undertecknad.

Samt Punkt Shop och köpa piercingarrr. OCH WEEKDAY antagligen, nu när cheapisar är en sällan beskådad råvara här i Umeåträsket.

Jaja, det var inte min mening att detta skulle bli ett skrytigt inlägg om vad jag ska göra (men det råkade visst bli så? usch hatar folk som skryter); tänkte det mer som info till kamrater kära kamrater.

Nu ska jag ner på stan och träffa genusfolke, måste käääääka ba

Herrrrråp


VÄRLDENS LÄNGSTA LISTA

1. Hur gammal är du om fem år? 24 och lever livet hehehee (då kommer man in nästan överallt!)

 

2. Vem var den sista du träffade? Min padre som sade godnatt

 

3. Hur lång är du? 167 cm över havet ell’ va de nu het’

 

4. Vilken var den senaste film du sett? Den där efter hip hip hora i lördays, minns ej namnet? Handlade om relationsanarkism

 

5. Vem ringde du senast? Eija

 

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? ”Gumman, så himla otur att bli sjuk, hoppas det inte gör flygresan jättejobbig bara :( Åh, fan vad coolt att Kenza sitter framför dig, tycker jag på riktigt! Ha det så underbart nu vännen, och krya på dig samt vila upp dig nu. God Jul och Gott Nytt år! Pusspusspuss!!"


till Linniz

(Jag är ~romanskrivarN~, vad fan väntade ni er)

 

7. Vad är dagens planer? Ehhh det är natt nu ÄGD

 

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Telefonera, gillar gamla skolan

 

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda

 

10. När såg du senast din mamma? I söndags? Eller måndags förresten, då hon svängde förbi här en snabbis.

 

11. Vilken ögonfärg har du? Grå/blå/brun-melerade

 

12. När vaknade du idag? Hehehe flera ggr. Tiden jag steg upp tänker jag dock ej förtälja kvinnskapet.

 

13. Har du någon gång hittat en katt? Hittar en här hemma lite då och då på de mest oanade ställen (hyllor, kökslådor etc)

 

14. Vilken är din favoritplats? I goda vänners lag med BRA musik! Ev en asbraaa konsert.

 

15. Vilken plats föredrar du minst? Väntrum, så jävla boring

 

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Göteborg kan man väl hoppas! Eller annan storstad.

 

17. Vad skrämde dig som barn? Traktorer :(:(:(:( Obs gör fortfarande

 

18. Vem fick dig att skratta senast? Något tokigt Emma skrev tror jag bestämt!

 

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ehhh visste inte att det var åldersgräns. Pucko. (Har vinylsamling. Utökas med en Tracy Chapman imorgon:):)!)

 

20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och (och båda är lika asdåliga :D)

 

21. Sover du med eller utan kläder på dig? tisha, troller

 

22. Hur många kuddar har du i sängen? Dos

 

23. Hur många landskap har du bott i? Kaksi

 

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Haha ojoj, livet

 

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? DET HETER SOCKAR

 

26. Är du social? Jävligt. Förmodligen på ett sådant där drygt sätt, därtill.

 

27. Vilken är din favoritglass? Vägrar fan svara Ben & Jerka

 

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Vill inte ha pengar

 

29. Tycker du om kinamat? Du menar den västerländska fettversionen av det? Nej.

 

30. Tycker du om kaffe? Well of course, bloody horse!

 

31. Vad dricker du till frukost? Te. Utan undantag

 

32. Sover du på någon särskild sida? Båda, somnar mot väggN

 

33. Kan du spela poker? Försökte idogt lära mig en gång i ti’N. Gick inge vidare…

 

34. Tycker du om att mysa? Självfallet, ~~who doesn't~~

 

35. Är du en beroendemänniska? Det skulle jag inte vilja påstå

 

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Neeej, har ingen ~låtsastvilling~, that’s so sad :(

 

37. Vill du ha barn? Vet inte. Både och. Vi får la se. Fosterbarn ska jag dock ta hand om någon gång. Det är skrivet i sten

 

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, ~planning to learn russian someday~

 

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej. Dock varit med när folk har behövt det.

 

40. Föredrar du havet eller en pool? Badar inte. Så havet förmodligen, kul att titta på en pooljävel?

 

41. Vad spenderar du helst pengar på? Jag spenderar helst inte pengar. Men nöjen, konserter, resor, öl isf

 

42. Äger du dyra smycken? Usch nej, jag är väl inte borgare???????

 

43. Har du någon gång testat narkotika? Många ggr :D:D:D Det är askul! Lol…

 

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Tuggummi. Det är kvar där än.

 

45. Vem är den roligaste människan du känner? Känner många roliga människor

 

46. Välj ett ärr på din kropp? Det som Ceasar åsamkade 2002 med en bandyklubba, under min haka

 

47. Vad har du för ringsignal? Tinika härmandes Barney The Dinosaur som säger: ”I Love You!” med den äckliga pedofilrösten

 

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Säkert något

 

49. Flirtar du mycket? ;;;;;;)

 

50. Vart togs din profilbild för din blogg? Hmm, i mitt rum tror jag bestämt. Av affischerna att döma

 

51. Kan du byta olja på bilen? Haha well no! Vill verkligen inte lära mig heller. Hatar bilar.

 

52. Har du fått fortkörningsböter? Kör inte bil.

 

53. Vilken var den senaste bok du läste? ”Språken och historien” - Tore Jansson

 

54. Läser du dagstidningen? Jeppjepp, every day

 

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Läser inte kommersiell skit.

 

56. Dansar du i bilen? Åker inte bil tillräckligt ofta för att få in den vanan. Ska tänka på det!

 

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Radio Umeå (102,3. ÄGER, bara 60-70-80-talsmusik <333)

 

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Krafsar ej. Äckligt ord. Skrev ned lite anteckningar när jag läste VK. Brukar ofta skriva ned tankar när jag läser.

 

59. När var du i kyrkan senast? Minns ej. Har gått ur Svenska Kyrkan, besöker bara vackra kyrkor av arkitektoriskt/historiskt intresse när jag reser till andra städer. Westminster Abbey är den vackraste jag upplevt so far!


Umeås hardcoreera


Refused måste ju vara ett av Umeås internationellt sett största band. I hardcorekretsar världen över visste man var Umeå låg, vad Umeå var, pga Dennis Lyxzén och hans kamrater. Hardcorescenen och den militantvegana rörelsen satte Umeå på kartan i mitten av 90-talet.

Min bror Vilhelm berättade att han, när han besökte diverse stater i USA på sitt bands turné, träffade andra deathmetalmänniskor som blev mycket hänförda över att han och bandpolerserna kom ifrån Umeå. De VISSTE vad Umeå var, fortfarande 10-15 år efter Refused's storhetstid.

Jag minns självfallet 90-talet väl. Jag var dock för liten för att kunnat vara en del av vegan/straight edge-subkulturen som ägde rum i Umeå denna period. Min syster och en av mina bröder var däremot så smått engagerade, och hade sina vegetarianperioder. Glömmer aldrig Hillevi på klassfotot i åttan; poserandes med sina tydligt åsiktsmarkerande svarta X över handryggarna.

Hon brukade även äta på Hare Krishnarestaurangen som omnämns i första avsnittet nedan. Jag minns var den låg; i källaren i ett vanligt hyresrätthus, av gult tegel. I korsningen Blåvägen/Pilgatan på Östermalm. Vi brukade cykla där till och från skolan, när jag gick i lågstadiet och bodde på Haga.
Minns så tydligt doften av curry som man ALLTID kände när man åkte förbi där.Dokumentären nedan, från 1995, visar en tid från en svunnen era. En historia man absolut bör känna till som Umeåbo. Det är mestadels intervjuer med Dennis Lyxzén, men även med andra.

Mattanten alltså, hahaha. Den äldre generation oförmåga till att förstå sin samtid, kanske det kallas. Älskar när "experter" kallas in, som t.ex kriminalararN.

Skriver mer om militanta aktioner, veganism, men även om hardcore som genre, i kommande inlägg. Om jag inte bränner sönder fingrarna när jag gör knäck, dvs.

Tjing tjing

Och min mage e ingen kyrkogård! / Filliezzz

felis catus domesticus


Älskar ljudet av öronfladder frambringat av en katt som ruskar på huvudet. Man behöver bara höra det för att veta att man då befinner sig i ett riktigt hem.
Saknar Bibsen. Hoppas att hon hare kattgött hos sin nya ägare

Zan FrraN


Hoppas att Lova och Karin har blommor i håret baraaaa

Och att de kommer i fred. Men det förutsätter jag

Scott McKenzie – San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair) - Single VersionPeace sistaaah

du är så vacker


rapé

Är inte i en bra bloggarperiod just nu. Läser inga bloggar, har inget att blogga om, blablablabla
Medan inkorgen på bloglovin växer sig till äckliga siffror

Hade en trevlig kväll iaf. Lova = den nya raperNNNN alltså

Hatar mitt öra. Men gillar att man kan göra en sporadisk tuppkam bara genom att dra handen genom håret. Förutsatt att man har kort hår alltså. Och hårdvax i. Men det har jag ju.

Regn hade varit så mycket bättre än snö just nu. Ännu ett skäl till varför man hellre bor i England

_____________________________________

As soon as you're born they make you feel small
By giving you no time instead of it all
Till the pain is so big you feel nothing at all
A working class hero is something to be
A working class hero is something to be

They hurt you at home and they hit you at school
They hate you if you're clever and they despise a fool
Till you're so crazy you can't follow their rules
A working class hero is something to be
A working class hero is something to be

When they've tortured and scared you for twenty odd years
Then they expect you to pick a career
When you can't really function you're so full of fear
A working class hero is something to be
A working class hero is something to be

Keep you doped with religion and sex and TV
And you think you're so clever and classless and free
But you're still peasants as far as I can see
A working class hero is something to be
A working class hero is something to be

There's room at the top they are telling you still
But first you must learn how to smile as you kill
If you want to be like the folks on the hill
A working class hero is something to be
A working class hero is something to be

If you want to be a hero, well, just follow me
If you want to be a hero, well, just follow me

summerrrrr yeeeze

Leker narcissist och kollar på massa bilder på moí tagna i våras/somras. Hittade denna som jag inte all minns att jag sett förrut:Och den här bilden måste ju vara en av de bästa som tagits på mig någonsin, så JÄVLA NÖJD jag ser ut! Hahaha lol behövs int' mer än en god fatöl för att jag ska vara ~~lycklig~~ (var nog glad för att jag var i gott sällskap också såklart, ej att förglömma ej att förglömma)

Sakna uteserveringar sjukt mycket. *Tagga ett halvår kvar till nästa gång*


Denna bild gör mig också glad:Av tre anledningar:

1. Ser ut som en störd, tappad idiot.
2. Chillin' @ hamnen är ju en av umeungdomars bästa sommarsyssla <333 fastän det egentligen suger men det är synonymt med SOMMAR. Plus att man kan stöta på creepy Kaj-Andersar!
3. Tänk att det KAN vara så varmt att man kan använda skinnjacka? Till synes helt oförståeligt en dag som denna... ~~snöar konstant i 4 dygn~~ ~~~alla dog av svält insnöade~~~


Det var ej meningen att verka vara någon sådan där dryg_ego_chey eftersom jag förkastar sådana. Men sommar gör mig glad, och det är väl bra kanhända.

Nu ska jag byta om and make ma' selfs ready ya know; Soffan_gurrrl kommer strax hit och plockar upp me. Vi ska se Lova och co: rappa! Kommer ägaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Hejdååååååååååååååå

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~


och pappa sa att det är värt att leva, det är värt att leva

Cha cha bloggen!


Den här dagen har varit väldigt speciell. Men insikterna som livet hela tiden ger en är så väldigt värdefulla, därför betyder alla ögonblick så otroligt mycket. Det är nog få saker som jag är så lycklig över som min fantastiska familj, en lika stark enhet får man allt leta efter. Trots viss skit så finns alla alltid där, och det vet man. Det uppskattar jag så innerligt. Enormt.

Och jag älskar Laleh.

Imorgon skall jag jobba. Ska upp om ca 5 h, ägigt och kul. På riktigt, jag älskar att vara personlig assistent. That's just me. Sedan blire pluggish, och efter det beskådan av Lovas medverkan i Cleos rapprojje (projekt, stupid ones). Är fett taggish på att se c00lah_b-rudar rappa. Kommer äga

Har nog några intressantare blogginlägg på g längst in i hjärnvrån, så vänta någon dag - kanske kommer det något förmer en detta pretto/tråkiga/töntsentimentala inlägg. DET FINNS MER
(fint med delad lugg och bekymrad min eller HUR)

Tjing tjing nighty night

in the court of the crimson king

Älskar min finaste, vackraste, gosigaste gosekisse. Han ligger bredvid mig nu och spinner så duktigt. ~~Chillin' with tha kitteN~~. Åhhhh nu rullar han över på rygg, gubben <3 Alla borde få ha en Winston. Åtminstone alla snälla.

Har upptäckt ett för mig nytt band, återigen. King Crimson het' de va. Engelskt band, aktiva större delen av tiden sedan -69. Men jag är bara intresserad av tidigare år, förstår sedan tidigare erfarenheter att den musiken förmodligen ändå är bättre än kommande.

Proggressiv rock i alla fall, gillar man Pink Floyd är detta absolut ett värdefullt tips. Kan även fina likheter med tidiga Genesis. Det är för övrigt samma band som gjort låten 21st Century Schizoid Man, en låt vilken min brors band (Kiwi Maddog) gjort en cover på. Haha lol Ozzy har också gjort en cover på den. Inga fler kommentarer om den...


Jävligt kung låt av King Crimson i alla fall, recommend it:

 

Nu ska jag städa och laga mat, snart kommer hela, stora familia hit då vi ska fira el padre + 4:e advent. Jag och Hillevi köpte en jättefin tröja till honom tidigare idag, kommer sitta som en schmäck vågar jag tro!

 

Tjing tjing /Adventshälsningar från ~~Kizze och jag~~


uti kylan

Har spenderat en heldag+kväll med Emmzangurl och Mr Lovah Lovah. De två i kombination kan faktiskt tänkas vara  mina tokigaste kompisar of all. Man måste ju älska det umgänget, trots att vi är hetska bitches gentemot varandra 37% av tiden. Men det är bara såååå jargongeeen ser ut va (och när vi är sådär dryga tänker jag att inget förändrats sedan högstadiet)

Fick även min  bästa t-shirt idag, helt otippat och fint av ödmjukaste Lova; kika eller vad säg' ni:Så här ser den lille rackaren ut. Nu kan jag alltjämt briljera med min feministiska stolthet, in public. Hallelujah!


Vill även påpeka att jag på hemvägen upplevde den hemskaste promenaden i mannaminne. Blott ynka 6 minusgrader; men med snöstorm och NORDANVINN' spelar minusantalet ej någon roll. Den kylan, den var outhärdlig. När alltet förvandlas till överlevnadsinstinkt: "Måste.Komma.Hem.måstekommahemmåstekommahemmåstekommahem"

Och de sista metrarna, från Ica Mariehem till mitt hem, överlevdes endast med mantrat: "Ajajaj....ajajaj...ajajaj...."

Vill observera att jag självfallet talade orden också, trots min ensamhet. Det äger att prata högt i sin ensamhet. You should try it. Det ska jag skriva om i ett annat inlägg.

Men HUR SOM: Min fantastiska 70-åriga rock hindrade mig från kyla egentligen. Det som var jobbigast var hela ansiktet, andningen, och händerna (trots tjocka tumvantar). När det är OUTHÄRDLIGT att lyfta upp sin mp3 i 15 s utan vante för att byta album, då äre kallt.

Man kan säga att min lärdom denna natt var att jag nu på riktigt insett hur man verkligen kan dö av kyla. Tanken kändes inte alltför främmande. En natt i en snödriva, och...ptjaaa man finns alltjämt i ljuset eller vad man säg.


Nu ska jag sova i en förhoppningsvis varmare säng.

See ya 2morrow, tjing tjing

Kalla norrlandshälsningar/ Fillieeez

Alternativt:
Arga norrlandshäslningar NU FLYTTAR VI FÖRFAN/hate_norrland_gurl91

I'm looking through you

Ett stycke vinylspelare

Diverse Beatlesalbum 

 

Är allt som behövs


vidriga avskum bedriva dessa förlegade lagar

http://www.qx.se/samhalle/16194/iran-flera-bogar-vantar-pa-avrattning


Kan inte bestämma mig för om jag skall gråta eller spy. Får ta en liten funderare helt enkelt...el statíon

 

Lite station skulle inte sitta fel. Pax fönsterplatsen!

 

ps är det bara jag eller syns inte min header? först slutade den synas på chrome och syntes bara på firefox, nu syns den varken på chrome eller eldrävN. vad göraaaa ds


2010-12-15

poesi kan aldrig bli fel. det är det som är så vackert med det.

hittade en ny/gammal väska från nittiotalet hemma. älskar att hitta saker som man kan använda

om ett år eller två

Lyssnar igenom Daft Punks nya album; soundtracket till den nya Disneyversionen av Tron. Ehhhh datoranimerade samt otecknade Disneyproduktioner (gissar på att denna är datoranimerad dock, vet ej) är inte min kopp av te någonstans (gillar bara old-school-disney-classics).

Men jag är väl en liten elektronörd så vad gör man. Om man nu väljer att se filmen ifråga så lyfter säkerligen soundtracket upp den en del. Gillade spåren End Of Line, Rinzle och Disc Wars. Eller End Of Line var det enda som var niiiice. Men man kan ju alltid lyssna på albumet om inte har något bättre att lyssna på...ja. Albumet hittar ni på spotten.
elektrogumman, f.d brunhårig. eller f.d, jag är ju brunhårig innerst inne. men det täcks med SVART SORG

skoja ingen sorg


vi har typ "jullov" efter fre???? vad hände med det???????? värt?????????

nu ska jag marinera quornfiléer, språka med min besökande bror, samt skriva en födelsedagsdikt åt far. det förtjänar han.

tjingz

sånt man hittar va

Goooooooooooglade på lennons autograffe, hittade denna affisch:


Vet ej vad det står (well daaah) men det verkar vara någon slavisk hederskonsert för ~rebeller~. Och vem var väl inte mer rebell än lille Lennongubbzen. Den var visst på hans dödsdag därtill, passande.


(W-wa skrivet där uppe lär iofs vara en förkortning av Warzawa. Därmed drar jag slutsatsen att det är en polsk affisch. Hade gärna beskådat polska musiker göra covers på Lennon. Var säkert amazinkkk)

lovely isn't it

Tentish är klar. Hur FAN gick det till? Nördigt nog vill jag slutligen säga; fyfan vilken rolig tenta (obs är serri). Förmodligen den roligaste tenta detta liv kommer att erbjuda. Skall dock korrekturläsa osv osv såklart, men det sparar jag till imorgon.

Firar med att lyssna på Marilyn Manson på HÖG volym (fu mina äckliga technogrannar här fååår ni hoppas ni har salstenta typ 07 imorgon) trots att alla hatar honom. Jag varken hatar eller älskar honom. Jag snarare fascineras av honom.

Men nog om detta.Bjussar på en gammal klassiker:


så roligt man nu hare när man skriver tentish

Mitt queerkritiska öga lolar lite för sig själv när det upptäcker detta faktum: i word kan man inte skriva ordet "sexualitet" i plural; rättningsordet blir: "sexualiteten".

Sådant är alltid kul att upptäcka när man skriver en tenta om queer. Det finns i vårt samhälle inte utrymme för flera sexualiteter; endast den heteronormativa, monogama heterosexualiteten tas för given.


Det finns bara en. Inte bara samhället antyder det; word likaså.


(Fast nu ska man inte sticka under stol med att word är världens sämsta jävla horprogram för all del också, det måste man självfallet ha i beaktande. Likväl finns där en komik i situationen.)
2010-12-14


that means a lot

Vaknade och kände mig helt säker på två tattooishas jag vill gööööra. VILL. Kan förtälja att de förmodligen går att göra på drop-in båda två. Sånt är ju skönt.

(Man får ju komma på andra idéer när världens underbaraste, perfektaste idé inte gick att genomföra på min idiotiska, späda, arm....the sorrow (U))


Nu ska jag gräva mig under jorden tills tentish e över :P:P:P drar ut internetsladden på min stationära, kanske stänger av mobileo också om nöden kräver det, ifall idogt kontaktförsökande med mig misslyckas - så behöver ni ej undra om jag lever eller ej :P:P:P


I helgen ska jag fira med iskall ÖL

herråp

a momentary lapse of reason

 

 

Kanske borde sluta grincha och sådär, men jag skulle faktist ej ha något emot att skippa såväl jul som nyår. Kan det inte bara bli mars/april istället; med annalkande vår och sommartagg? Längtan efter första kaffet på biblizkaféets uteservering, första staropramen utanför pipes. Första eftermiddagschillet i rådhusparken med melon och brie. Första underbaraste euforiska cykelturen. Den första mjukglassen som man numer bara äter för att det är tradition och inte för att man egentligen uppskattar smaken så värst mycket längre

 

 

Känner därtill att jag hatar hela min mp3's innehåll. Hur kunde det ske ens. Jag önskar att jag kände någon som var jag som därmed kunde byta ut allt till 100 % förnöjelse. Utan att jag på förhand visste vad det var för musik.

 

 

Men mitt kattsår är ju fint iaf. It was made with love eller vad säger man

 

 

PS Promenerade hemåt i Umeånatten genom ett helt och hållet folktomt centrum. Minns inte ens när jag upplevde den tomheten sist. Kombinationen post-punk med övergiven-stad-feeling hade något vackert över sig. Hur som helst så frös jag inte alls trots -12. Är det positivt eller negativt att bli Norrlandshärdad? DS

 

 

Någon skit jag tänkte på: http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1252036-vad-gor-skorna-dar-


those midyard timez

Hittade en gammal classic bild:
c00l_yo?

om tentaliveeeT

Tentishskrivandets process är igång 4 real nu. Den har idag bestått av att:

 1. Sova ut så att man är helt klar i schkallN
 2. Äta en god och nyttig lunch så att hjärnan får tänkenäring
 3. Förtära en stor kopp glögg (fuck alla små glöggmuggar, vad fan är vitsen. Man vill ju ha mycket = en stor kopp är det enda rätta)
 4. Äta lite för många pepparkakor
 5. Dricka lite för mycket kaffe
 6. Läsa igenom gamla texter, göra anteckningar, skriva upp tänkbara referenssidor
 7. Läsa igenom gammal elevs gamla arbete
 8. Börja skriva inledning!
Och nu, efter inledningen som jag är klar med, skall sorteras fram en bunt med tänkbara referenser, typ 3-4 st.

Sedan ska jag dra till Jenny och skita i resten för ikväll, hehehehe


Älskar tentishprocessen. Den är så mysig och utdragen. Men ändå fixar det sig alltid i slutändan.

PS Man måste ju bara älska sin kurs när det faktiskt finns befogenhet att beröra sin första gayklubbsupplevelse i en seriös skrivuppgift. Älska genusvetenskap <333 DS


gayklubben som vi var på, "i egen hög person", London. dock inte min bild = ej från det tillfället vi var däääär men ändå

onödigskit.nu

hhahahaha läste denna kommentar på ett bloggishinlägg om mensvärk:

"tänk män + mensvärk!! skulle det finnas karensdagar? knappast. de skulle va självklart för dom å va hemma med full lön och mensa"


hahahahha det roliga (och tragiska) är att det typ är sant.


joråsåattehhhhh....om man skulle ta och påbörja tentish dårå kanske. kanske
helgens otrevligheter

Har en varm kattkompis i knäet. Det är bra dessa kalla vintertider. Måste man ju konstatera.

Lyssnade på radio för någon timme sedan. Läste i tidningen. Allt berör förståeligt nog det förmodade terrorattacksförsöket i Sthlm i helgen. Det finns mycket man kan säga om det. Men jag måste ju få påstå att det skummaste inlägget i debatten är agget mellan Carl Bildt och statsministern/resten av regeringen för att Bildt twittrade och bloggade om att händelsen handlade om ett terrordåd - innan någon annan källa gått ut med den faktan. Vad som gör mig mest konfunderad över denna omotiverade tvist är:

 1. Vad skulle det spela för roll att han "läckte" innan regeringen bekräftar sanningen; själva händelsen i sig hade förmodligen redan tolkats som en terrorhandling av ALLA innan. Jag kan åtminstone ej komma på någon annan logisk anledning till varför man skulle gå runt mitt i centrala storstan med bomber i syfte att dö och döda så många som möjligt på kuppen...
 2. Att de i radiointervjun sade: "Statsminister Fredrik Reinfeldt är extremt missnöjd och irriterad över Carl Bildts handlande". EH det har skett en otroligt obehaglig händelse som kunnat ge konsekvenser för massvis av folk; och som därtill kommer att ge konsekvenser för alla muslimer framöver. Och då skiter jag fullständigt i om huruvida motstridigheter pga petitesser uppstår. Som statsminister är det befängt att ens uttala sig så; när säkerligen många människor blir uppskakade av denna händelse, och behöver stöd/förklaringar/vetskap om kommande aktivt säkrande för att undvika att liknande situationer sker igen.
IDIOTI.

Den hemskaste konsekvensen av denna händelse, är att Sverigedemokraterna med stor sannolikhet kommer att ta fasta på denna händelse. Att de aktivt kommer att ha det som ett bakomliggande argument och som ett knep att stärka den redan nu växande islamofobin bland folket.

En annan sorglig sak är att imamer och andra högre uppsatta muslimer Sverige över har hört av sig till alla kända tidningar/andra medier för att bedyra att de inte sympatiserar alls med denna händelse. Att de precis som vi förkastar terror. Det är så sorgligt att ens behöva styrka sitt förakt gentemot våldshandlingar, för att de vet att folk annars kommer att tänka generaliserat.

Detta ökar motsättningar. Vilket är så totalt meningslöst. Det finns inget vi och de. Det finns människor som grupp och individer. En hel religion kan aldrig stå till svars för några få extremistiska aktörers handlingar, det funkar inte så. Det är som att säga att hela Sveriges befolkning är rasister bara för att det finns några Sverigedemokrater som lyssnar på vit makt-musik under möten och skanderar sina ickedemokratiska viljor under möten och demosar.


Man ska aldrig generalisera. Det är ett jävla medeltidstänk som bör eldas upp.

vaaad beeetyder queeerEn dålig dag kan sluta bra; är det det som är summa summarum eller?

Älskar fan queerklubb, varför är det inte oftare. Skaffade världens bästa bögkompis 2night: "Är den här tröjan för u-ringad?" "Neeej - den är helt perfekt!". Sen dansade jag med nya beztizgubben. Har för få bögpolerz, that's for sure

Tänker bara på skanderingen som Ungdom Mot Rasism hade för sig framför oss på SthlmPride i tåget; "Inga rasister på våra gator - Fyll dem istället med bögar och flator!"


Och ge oss sommar


PS Jag har kringgått systemet, så jävla nice. DS

De omnibus dubitandum


Det är en dålig dag idag.

Förstår inte varför de måste existera. Värdelös skit, är vad det är. Sånt man kunde vara utan, egentligensista gången

Och det är ett jävla skämt att inte en enda kvinna blev tilldelad nobelpris i någon av de 7 kategorierna detta år. Vilken jävla äcklig värld vi lever i. Skamligt.


Jaja, ska stryka någon skjortis och slirre, lagom byråkratiskt osv


Hejz

lulishshsh

Hahhahahahah jag har ju nåt fel.
Jag dampar i tele med Emma: "MEN VAR FAAAAN ÄR MITT KAFFE!!!!!"


När man är trött och less krävs det ej mycket för att irritationen skall få dansande fotfäste i blodomloppet. Och om man då inte heller får koffeinet till att stävja det blir det PRO-BLE-MS

Gaygaygay imorgon men alltså white party, jag har inga vita kläder??????????


Nu ska jag till kungsvägen, tjing tjing


white party?

hoppas de spelar elektro imorrn. annars blir jag lack

purple rain

Varför flög tanken genom mitt huvud: "Borde köpa en Roxetteskiva. Det måste man ju ha i sin samling". Eller alltså va, min relation till Roxette är fan dubbeltydig. Båda gillar/hatar dem. Per Gessle är ju ett jävla dräggäckel. Men...skivan...kanske...måste finnas ändå? (pga deras inflytande för svensk musikindustri bla bla bla. Fast jag hatar iofs industrier????).

Aja, ska hur som inte konsumera mer nu på hela dec., varken Roxetteskivor eller annat (bortsett från kaffe, öl, mat, fika såklart. (men det är ju införstått)), hade kollat fel på kontoutdraget jag gjorde tidigare idag = jag köpte mer än vad jag egentligen kanske borde har gjort i ett långsiktigt tänkande = sjukt ÄGD :D:D:D:D


Äsch, köpte saker som ändå behövdes, bättre köpa nu än sedan.


Men likväl; den där shoppingeuforin man alltjämt fick för några år sedan, bortblåst. Likgiltighet är det enda jag förnimmer. Som om man vore en äcklig bortskämd snorunge som är så van vid att alltid få allt den pekar på att den aldrig uppskattar något. Lyckligtvis var den bakomliggande orsaken till min likgiltighet ej av den karaktären

Kommer för övrigt alltid minnas kissen vi träffade på ö-malmish idag på ~genuspromenixen till stan~. Hen var lik Storkisse. Love ya kissen hoppas du int' frys' inatt <3<3<3


Den riktige Storkisse i egen hög person. Saknar dig finisgubben, varje dag.

/ mvh kattklapparN

ztudentlevernet å sådär

Fick nyss mitt första VG i universitetsvärlden. Betygssystemet ser ut så här:

U = underkänt
K = Komplettering (dvs man måste ändra på vissa delar för att få godkänt)
G = Godkänt
VG = Väl Godkänt

Hatar folk som skryter, det är således inte syftet med detta. Men det är bara skönt att få lite ~vind i seglen~ nu inför nästa hemtentish, som jag FAN ska göra så jävla bra. Ni ska bara veta hur jävla bra den ska bli.

:):):):):):):):):):):):):):):)

Gudars, jag vill vara student för resten av livet. Så underbart, så underbart.

Välkomnar även mina vänner som startar sina första uni.kurser nu till våren till denna fantastiska värld. *Längtar efter att kunna sitta med Emma/Molly/Linniz (om nu alla ska gå?) i Café Lindell och prata om våra lärare/kurskamrater/litteratur/tentor etc*

LOVE GENUS LOVE UNIVERSITY HERRÅP

armar e ju bra å ha, tur

To do list innan jag slutar vara student:

 1. Vara engagerad i studentradion
 2. Starta en studentuteklubb med massa göttgött typ indie/pop/rock/elektro/gamla godingar á la 60'ies & 70'ies

jajuste

Lyssnar på romsk, rysk folkmusik. Gillart

 

älskar lesmoking

när ~surfningen~ int gick som man tänkt

Jättelolish att det är ~driftstörningar~ på vårt bredband just nu. Innebär att man inte kan nyttja stora sidor; bilder syns inte, och allt ser helt jävla hedenhösefterblivet ut. Typ som internet skulle ha sett ut om det existerat på femtiotalet. Facebook ser t.ex ut som så: En vit sida, med en "meny" till vänster beståendes av massa olika låtsaslänkar med ord som "Namn" "lösenord" osv.

Vissa bloggar kan man dock läsa och jag kan även vara inloggad här. Hahahaha det roligaste av allt är att QX ser exakt likadant ut och förmodligen funkar lika snabbt, till skillnad från alla andra sidor som ser uppfuckade ut. Det beror på att QX är en jävligt efterbliven och mycket enkelt gjord sida (man måste t.ex köa ca 27 minuter innan man loggar in. Om man inte köper guldmedlemskap. Men det gör man inte.). Hahahahha så jävla lol


Jahaaa, det är väl bara att städa ist då, om det inte bjuds på surfarquellN!

Hade jag varit ung på 70-talet, som ju är min eviga ogenomförbara dröm, så hade jag inte ens behövt bry mig om horinternet. Så jävla orättvist9/12-2010

*Är addicted så jag skriver dirr efter att jag ätit*

Hatar fan internet

Men jag måste bara tillägga att nu när jag åt ugnspannkizar, vilket jag ej gjort på flera år, fick jag feta flash-backs. Brings me back till när jag dansade på Umeå Dansskola (har dansat på Balettakademien också) och bodde i Holmsund. Då brukade el padre alltid komma och hämta mig efteråt i gammvolvon vi hade då, vi catchade alltid upp Amandus på vägen också *miljövänliga samåkare* (det är dock ALDRIG miljövänligt att åka bil obsobsobs), som gick på Östra vid tiden, och begav oss hemåt i vinternatten eller vår- eller vad fan det nu var.

Och alltid när jag kom hem var det: duscha/äta ugnspannkizar/klappa Morgan och Roxy (the hamsters) och sen glo på tv.

Det är så skumt att jag bott i Holmsund. Det känns som ett annat liv egentligen. Det var det iofs också. Min jämt pågående antitelivisionspropaganda kommer från den tiden. För eftersom att jag inte kände någon alls där, då jag hade vänner & skola i stan, så kollade jag A-L-L-T-I-D på tv, varje dag. Slötittande. I brist på annan sysselsättning (Storsjöhallen tilltalade mig inte nämnvärt, nämligen...).

Därför fyllde jag då upp min tvkvot för resten av livet. Numer finns få saker jag hatar så mycket som att kolla på tv. Vägrar ha en när jag flyttar hemifrån. Det är verkligen det absolut ovärdaste tidsfördrivet; man matas bara in med massa reklam och amerikansk skit som jag absolut kan vara utan.

Jaja, nu ska jag inte moralisera mer!


Men dans är jävligt roligt i alla fall. Borde styra upp det till våren kanske? Något afrikanskt vore skoj *försöker värva fler intressenter via bloggish här*


Nu ska jag förtära mitt mycket goda kaffe och varken kolla tv eller klappa hamstrar.

Zee ya

pannkisar, skivor och alkieppl

Var tvungen att ~stuva om lite~ samt rensa osv i CD/DVD-stället då det tillkommit nya guldkorn som måste rymmas. Hittade en lapp inklämd mellan skivorna, skriven av Hanna The Man. Säkerligen från någon gång i januari eller dylikt, då hon bodde här. På lappen stod citerat en typical Hanniz/Filliez-conversation:

F: "Men man kan ju inte tacka nej till alkohol, då är man ju cp!!!" (förmodligen jag som försvarar tidigare kvälls händelseförlopp, syftar alltså till om man blir bjuden på dryck)

H: "Ok, skrämmande nog tänkte jag samma tanke, jävla alkie...."

F: "Man är bara ung en gång!"

H: "Famous last words of an alkie...."


Förmodligen bara vi som ser komiken i det hela. Men haha det finns fan ingen människa som man kan ha lika idiotiska konversationer som den ovan samtidigt som man kan ha världens smartaste "vi kommer på alla lösningar på alla problem som inga andra jävlar"-diskussioner som med Hanna. Vi är så mångfacetterade i varandras sällskap. QL

Hahaha, ohhh good old times. (Alkietimez?! Men jag e int' sån nu längre va)

Nej nu ska jag ta ut ugnspannkakan (INTE plättar, INTE pannkaka, UGNSPANNKAKA, jävla skellefteåbor) och t.o.m ~~äta den~~

Gudars så trevligt

Återkommer, be sure on that stupid blog

8/12-1980 − 8/12-2010

"Our society is run by insane people for insane objectives. I think we're being run by maniacs for maniacal ends and I think I'm liable to be put away as insane for expressing that. That's what's insane about it. "

"Possession isn't nine-tenths of the law. It's nine-tenths of the problem."


"You either get tired fighting for peace, or you die.
"


"Music is everybody's possession. It's only publishers who think that people own it."


"Life is what happens while you are busy making other plans."


"The thing the sixties did was to show us the possibilities and the responsibility that we all had. It wasn't the answer. It just gave us a glimpse of the possibility.
"
onzday

På något konstigt vänster så känner jag en enorm längtan efter tentavecka nu. Ska bli skönt att slippa spendera hela sin existens med att plöja igenom hyllmeter av litteratur (även om jag mestadels idkar pluggförhalning förvisso; men det i sig är inte heller speciellt chill då den inneboende stressen expanderar till oanade höjder).

Ska bli så sjukt skönt att äntligen erhålla tid till att spendera en vecka med det jag gillar allra bäst: att skriva. Extra kul eftersom att ämnet dessutom rör en på ett personligt plan.

Blir för övrigt alltid lika konfunderad över mig själv när jag sätter på albumet Vapen & Ammunition. Jag står numer likgiltig inför Kent (Emma lyckades väl kväva mitt tidigare hat), men det är inget jag spontant lyssnar på. Men ibland, sååååå

Sjukt random att den skivan var en av de första jag köpte, köpte den när jag var ca 11 tror jag (innan Emmas Kentkarriär tagit fart på riktigt!). Den och Europe. Hahaha, jävla pudeltempest.

Mitt lyckligaste festivalminne måste ju vara när jag spydde till The Final Countdown live. Och skrattade åt det i realtid. Tänkte att "fan vad nice att äga Tempest och 80-talets mest obefogat hypeade låt".

Festival va, är det inte livet.


Personen som hjälpte mig att bevittna Europekonserten när jag prompt skulle stanna där själv fast alla andra drog (obs ej ett ragg). En evig eloge till denne gumme, a heart of gold eller nåt

mother's little helper

Ordet makaber är så jävla vackert. Förvisso låter makaber makabert (därav att det passar så bra till sitt syfte) men samtidigt ändå så vackert. Kanhända att det är ~skräckförtjusningen~ som göre.


Nu kom el padre in med ryska LP's fan se göttOj pluggish hur gick det med deeeeeeeeeeee (äger på att börja mere vid ~midnattstimmen~)En av  mina absolut bästa egenskaper är kunskapen om hur man lyckas se drogad/ASsliten/dank/bakiz ut på bild fastän man int' ereee. Eller e man???????????:PPPPPP (denna bild var dock inte mitt bästa exempel för att styrka denna tes men aja)

happens all the time iaf. stupid face

3 parenteser rymdes runt 9 meningar, katchhhhinG


mvh/ the one and only parentesarfilliezzz

Aut inveniam viam aut faciam

Jag är en djefvul till karl som kan många konster

Nån znygg människa jag hittade på en znygg bild på ett fult internet nånstans nångång va minns ej

Har inget av allmänintresse att förtälja. Vill ha vår. Och sen är det inte ens min favoritårstid. How crazy isn't that

Lyssnade på sovjetisk folkmusik/manskörer halva kvällen. Patriotiskt (särskilt om man vore ryss. men det är jag ej)
Alla låtar hette typ "Marschen" "Paraden" "Patrioten" och dylikt. Varför älska ett när man kan älska alla. Eller inget

canis lupusVarför hatar alla dig så, du som är så vacker. Det finns bara en som är kallblodig mördare i sammanhanget. Och det är inte den parten som påstås vara det - utan den motsatta. Jag kommer aldrig att någonsin kunna förstå resonemanget hos en jägare


Jag kommer aldrig att sluta skämmas över att tillhöra arten homo sapiens

Skulle kunna skriva ett väldigt långt, välformulerat, debatterande inlägg. Men det finns inget att debattera. Antingen förespråkar en mord eller så gör en ej.

sevignyyy


Såg en film idag på uni, som heter "If these walls could talk 2". Den skildrar tre olika lesbiska par under tre tider; 60-tal, 70-tal samt 2000-tal. Den var faktiskt riktigt fin, början var sorglig men med tidens lopp och filmens gång så ter sig verkligheten allt bättre för paren. En sak som jag tänkte på när jag såg filmen; är Chloë Sevigny's prestation. Hen är med i den mellersta delen av filmen (alltså skildrandet av 70-tal) där hen spelar en butch som raggar på en person i ett feministiskt kollektiv. Den visar problematiken i att som radikalfeminist dejta en butch.

Det intressanta är inte bara Chloës fina insats, utan även det faktum att hen spelat femme i "Boys Don't Cry". Så totalt olika karaktärer, och ändå lyckas hen fixa det galant. Ellen DeGeneres som var delaktig och även skådespelare i "If these walls could talk 2" hade tydligen förkastat idén om att Sevigny skulle kunna spela butch. Men det kunde hen allt! Chloë är så vacker och duktig, min nya idol va.

Hittade en intervju med hen:
http://www.celebitchy.com/94214/chloe_sevigny_i_love_being_a_gay_icon/

Intresseras av fenomenet med att vara en straight gay-ikon. Tänk om det motsatta existerade. En gay straight-ikon. Hmmmm

Jaja, här är bilder på hen:


Chloë som femme i "Boys Don't Cry" (världens bästa film nästan)


Chloë som butch i "If these walls could talk 2"


Chloë som sig själv, 2010 typ?

Läs intervjun! Den var intressant.


Tjing tjing

hen

Börjar denna kväll med att informera att vi hade introduktion i queerteori idag. Sista delen av momentet kommer således bemöta detta begrepp, dess olika rörelser och dess betydelse. En väldigt central del av ett queert tänk; är just ifrågasättandet av rådande normer och mallar. Ett ifrågasättande av heteronorm, kön och genus.

Vår lärare bad oss därför idag: att i en vecka framöver undvika att använda könsstyrda pronomen samt att ej könsspecifiera när man berättar/talar om något. Följaktligen tänkte jag följa detta i min blogg alltså. Där det istället för hon/han kommer stå "hen", henne/honom - "henom", och där jag inte kommer förtälja en människas kön - eventuellt namn om det finns något namn i sammanhanget. Istället för man skall jag också skriva "en". T.ex: "En brukar ju inte göra så" etc.

Rätta mig mer än gärna om jag failar! (vilket jag garanterat lär göra)

bra nonzenz

I want to tell you a story
'Bout a little man if I can.
A gnome named Grimble Gromble.
And little gnomes stay in their homes,
Eating, sleeping, drinking their wine.

He wore a scarlet tunic,
A blue-green hood, it looked quite good.
He had a big adventure
Amidst the grass, fresh air at last.
Wining, dining, biding his time...

And then one day...
Hooray, another way for gnomes to say
Ooh my...

Look at the sky, look at the river.
Isn't it good?
Look at the sky, look at the river.
Isn't it good?

Winding, finding places to go.

And then one day
Hooray, another way for gnomes to say
Ooh my ooh my...

the woolen coat ya know

Hahahahaha älskar min bror; han angående min franska rock från 40-talet jag nyligen införskaffat: "jag tycker det är coolt att den är gammal! det är ungefär som att bära ett lik."


Haha ahaaaa, ja men gudars vad bra. Det var PRECIS så jag tänkte när jag köpte den också *Gillar lik*ssssunday

 

Den otroligt skärande kassa ljudkvalitet gör inte denna låt rättvisa alls. Låten är dock så fruktansvärt vacker och Grace Slick gör verkligen sitt här alltså. Så underbart fantastisk låt. LYSSNA PÅ HELA

 

Jefferson Airplane kommer alltid ha en speciell plats in ma heart, thats for sure.

 

 

Beskådade nyss The Knife Livedvd'n. Helt oförståeligt och amazing hur de verkligen lyckas skapa sin egna abstrakta oförutsägbara värld. Att vara med på en sådan konsert, det måste vara som att åka till en annan värld. Det är fan en tripp.

 

Vill vara med om det

 

(Update: låten fanns visst på spotify vilket jag fick för mig att den inte gjorde. Lyssna här istället, mycket bättre kvalla: http://open.spotify.com/track/6a42kB2tg30ixx6jnTCK2L )


det är vad ni får


mr cloudman

http://illvet.se/manniskan/psykologi-beteende/intelligenta-barn-blir-vegetarianer


Inte för att jag förespråkar  Illustrerad Vetenskap som en eftersträvansvärd källa att referera till, men jag tyckte att den artikeln var lite kul. Kul eftersom att det förmodligen ligger en viss sanning bakom det. Alla alternativa ställningstaganden och levnadssätt innehar ofta en högre medvetenhet bakom. Eller det är ju därför man avviker från mängden - för att man inte följer den enkla, blinda, ogenomtänkta vägen.


Och nu pratar jag inte bara om vegetarianism. Inte ens bara om mig själv.


 

tror att jag älskar nanna johansson


Aerie


~Det bor en pianist i min katt~

Och det är fan sant, nyss uppgraderade han sitt spelade, lät fan bra. 3 toner efter varann som faktiskt hängde fint ihop.
Saker jag hatar:


 1. Dåliga DJ's

Och ja, inget mer på den listan för det är fan det ENDA jag hatar så jävla myckeeeet!!! Hur svårt är det att ha koll? Eller vadå; önskade typ 10 bra artister (märk väl: inte ens specifika låtar just för att underlätta + öka chanser för att nåt skall finnas) och de ba: "Öhhh nej vi har inte just den, den och den. Men vi har åminstone denna :S:S:S"

FU! Ska bli DJ endast därför; tål inte att andra ska sitta i den auktoritära väljarpositionen när de inte ens kan tillgodose publikens små men ändå berättigade önskemål. Jävla musikdiktarorer utan begrepp....


Aja jag såg iaf till att det blev BD, Håkan, The Knife och MGMT (obs endast en låt vardera...). Alltid något.

Hahahahahha plus att jag gick vilse på Campus! Vandrade i sakta mak åt var jag trodde var hemåt (i nuläget vet jag faktiskt inte riktigt varåt det var). Kom till "Teknikhuset"; bara: "Öeeehhhhh var är det eller VAD FAN är det????". Var jag än gick mynnade alla cykelvägar ut mot randomminibilvägar omgivna av myskoskog.

Så hemvägen tog typ 1,20 h, skulle väl egentligen tagit 30 min :P:P:P:P

ÄGDE.


Nu ska jag sova. Imorgon ska se The Knife live (eller ja på dvd då men det är väl så nära man kan komma lol) samt fika tills jag dör av sockerchock.


Herråp

with dkny delicous nightÖver kärvt rött vin böjs tunga pannor.
Det är inte av vin de är tunga.
Det vin som löser våra tankar som mest,
det löser minst vår tunga.

Som en hemlig glöd och en offereld
är kärvt rött vin.
Jag ensam vet, för vilka makter
den röken stiger fin.

Jag ensam vet, ur vilka världar
jag hämtar mitt rus.
Var och en stirrar förbi de andra
och lyssnar till fjärran sus.

Var och en höjer sitt glas mot ting,
som ingen av de andra ser,
i mörka land, där jubel och klagan
knappt har mening mer.

Så höjer jag här mitt röda vin,
min offerglöd i lönn,
mot en smärta som är min och som liknar mest
den eviga förtärande blåsten från sjön.barabappapa

Glömmer alltid bort att man fan inte kan blogga med jävla chromeskiten. Sjukt drygge att jag alltid börjar skriva inlägg på den webbläsarn. Men det gör inget *gläds åt att fenomenet copy/paste existerar*.Det finns inget man blir lika lugn av som att spela piano. Varför gör jag det sällanNu ska jag göra något som jag inte heller gjort på länge: Lägga mig i soffan alternativt sängen och lyssna igenom en hel skiva. Det finns få saker som är lika nice som att bara ligga och lyssna på musik utan att göra något annat samtidigt. Skulle kunna göra det en hel dag. The best thing in life osv

Sen blire ~~*~fekke~*~~Zaknar el hermano till höger nununuuuu (nog för att han te vänster också är bezt - men han träffar jag ofta som tur är!). Han är en sådan där drygrolig person som man behöver ha i sin omgivning. Tur att han köm hem den 18:eeee. LÄNGTAR

(Och nej han är inte Marilyn Manson för jämnan, det var inför något uppträdande på kulturnatta 2008)

2010-12-03

Har varit zugen på kyckling större delen av dagen. Sugen på mord med andra ord. Vad händisch


Mvh/ Konfunderad vegcheyPS Fick Ginzapaketet IDAG, beställde fan på tiskväll!!! Till skillnad från CDON som tar typ 1 veckojävel på sig. Ginza in ma <3 4-ever DS

hitta joppe och himlakroppar

Kom hem sent, efter ett bra treornas projekt med duuuktiga musikare+dansare, plus en köpp te hos amandisch. Trevlig kväll, indeed.

Klok som jag var så glömde jag inte bara börsen utan även min mp3 (=my life) i Monkas väska (note 2 self: HA ALLTID EGEN VÄSKA ELLER JÄTTEMÅNGA STORA FICKOR) efter att hon farit. Mina friendios ryggade tillbaka lite när jag skrek "Men ÅÅÅHHHH glömde börsen i Monkas horväska!!!!" i musikarkorridoren, vi var ju trots allt in public med såväl äldre som yngre. Men det är bara så jag språkar. Skitsamma om någon annan bryr sig, ellelrlelelrllre?

Ja ja, spankulerade i alla fall hemåt i decembernatten efter teet, i min självvållade tystnad och med fransfrost. Kom till insikt i - att trots att mitt hat gentemot den - så är vintern ändå otroligt vacker. Speciellt när man knarrande går genom dov skog med snötäckta grangrenar. Glitterglitter tjing tjing. Och väl passerandes över mariehemsängarna blev jag så hänförd över himlavalvet och alltings existens att jag inte kunde göra annat än stanna upp någon minut och betrakta det oförståeligt vackra. I ensamheten och nästantystnaden; blott bara enstaka, långväga billjud och tinnitussuset. Ibland måste man stanna upp och känna. I nuet. Det glöms rätt ofta bort.

Såg Orions bälte och Karlavagnen. Varför kan man inga fler

PS. Monka, lovar att jag inte menar att din väska bedriver hor. Jag anklagar snarare min egen tankspriddhet DS

"Ner i gruvan, proletärer!!"

Världens bästa barnpropaganda, skulle jag vilja påstå.där sitter apor på varma stenar

Jojje Wadenius är bestämt den nyaste medlemmen i min idolskara. Välkommen in i mängden, gubbe lille


Varför levde jag inte på 70-talet
Varför ställer man eviga frågor som det aldrig ges svar på ändå?

drogpropiz?

psychedelic yoshiii


some nice shit

Skulle som tidigare skrivet beställa en Livedvd med The Knife. Men eftersom att ginza är världens bästa sida så råkade jag spåra lite; fatta hur många ASBRA skivor som kostar 49kr/st???? Heeelt galet. Så jag kostade på mig att dryga ut min skivsamling (som en vacker dag skall vara så där underbart välfylld att man kan titta i 10-15 min och fortfarande hitta nya titlar) med dessa:

 • The Knife - Silent Shout/An audio visual experience (Livedvd)
 • Broder Daniel - Singles 1995-2004
 • Jefferson Airplane - Best Of 1966-1974
 • Frida Hyvönen - Silence is Wild (hennes bästa album)
 • Pink Floyd - Piper at the gates of dawn (deras första album, sjuuukt jävla braaaa är det)
Och anledningen till att jag köper samlingsskivor också, är för att det är fler låtar på de skivorna oftast, och artister som jag inte har som favvosar brukar jag inte köpa album av av den enkla anledningen att man inte pallar köpa alla album för att täcka upp alla bra låtar. Men Beatles, Knife, Dylan, Floyd etcetcetc mm vill jag gärna ha många album av. Jag ska ha alla Beatlesalbum såväl som CD som LP. That's one goal ya know.

Neeeejeee kom på att jag glömde köpa något med Joan Baez, menååååååeeeeeeehhhhh

Aja skitsamma, taggar när paketet kommer (L)(L)(L)

/ MVH den jävligt dubbelmoraliska ickematerialisten

gumman

Hahahahhahahahah skulle beställa grejer från Ginza; har haft mitt användarkonto sen -04 typ. Och smilbanden drogs minsann till skyarna när jag kom underfund med vad mitt nick är där, nämligen "lillroxan". Åhhh, det är pga min första hamster jag hade, som hette Roxy. Hon var crémefärgad och hade satinpäls, korpsvarta pepparkornsögon. Gud vad fin hon var. Minns att hon var väldigt otam när jag fick henne. Men jag var ihärdig, och efter så mycket försiktig kontakt och vänlighet så blev hon så himla snäll och mysig. Minns fortfarande hur silkeslen päls hon hade, hur gott hon luktade.

Har alltid varit en djurvän utan dess like. Egentligen har jag länge tyckt bättre om djur än människor. Djur är så okomplicerade, och så mycket smartare. Skulle människor inte finnas, skulle jorden och naturen vara fin och oändlig, harmoni. Fast jag hatar inte människor förstås. Mer mänskligheten som helhet, kanske...

Ja, Roxygumman kommer jag minsann aldrig att glömma. Dock så är jag emot att ha djur i bur nu, tycker inte att människor har rätt att bestämma över andra individer till sin egen fördel; speciellt inte genom att stänga in dem i trånga ytor. Det är ren och skär egoism. Zoo är något jag aldrig skulle kunna besöka. Cirkus likaså. Det gör för ont i hjärtat. Blev deprimerad bara av att besöka Universeum med Mollsan, Lova och Lovas syskonbarn i våras.

Det gör ont att se det i deras ögon.

Nej, djur skall inte hållas instängda.

Den enda digitala bild jag har på guldgumman. Gud vad jag grät när hon dog. När var det ens? Måste ha varit...2006/7? Min första av 5 hamstrar.

 

 

MVH/ f.d hamsternörden.


min kärlek till ~kniven~

 

Kommentar till klippet på tuben: "This makes me happy to be alive". Och jag kunde inte ha uttryckt det bättre själv.

 

Har sagt det så evinnerligt många gånger, men det tåls att säga igen. Får jag se The Knife live en gång i mitt liv, så kan jag dö lycklig. Trots att jag gillar så fruktansvärt många artister/band ur alla möjliga genrers, så kan jag helt ärligt säga att det inte finns något existerande band idag som jag vill se mer, än vad jag vill se The Knife.

 

Pratar man förr i tiden är saken en annan kanske. Men av nya band idag. Får väl hoppas att de gör fler album med tillhörande turné. The dream

 

Har aldrig reflekterat över om det finns någon livedvd med The Knife. Kikade på Ginza, och DET FINNS. Ska köpa NUNUNUNUNUNUUUU


RSS 2.0