upphov till irritation


I fredagsnatt när jag och R kom hem ifrån några vänner till henne, så fick jag den välkända fyllegråten. Brukar ej få det, så det var lite otippat. Skälet till min gråt är dock något jag lika gärna skulle kunnat gråta till när som helst - nykter som onkyter - bara tanken om hur hemsk och orättvis vår värld är, är en utlösningsfaktor i sig.

Och tanken rör sig vidare i min skalle, tycks inte kunna hitta en väg ut, hur mycket jag än önskar att den gjorde det. Det som fick mig att tänka på det återigen var artikeln  som jag länkade i förra inlägget. Det jag tänker på; är vilken jävla bullshit det är, att alla skulle ha lika förutsättningar till att leva ett lyckligt liv, nå sina mål - inte utsättas för diskriminering.

Sådant som kan tas för givet levandes i ett västerländskt samhälle. Men likväl är det en fet jävla lögn. Homosexuella utsätts för diskriminering, i Sverige 2011. Arbetarklassmänniskor har inte alls samma förutsättningar för att nå ett standardleverne, i Sverige 2011. Din etnicitet avgör hur du blir bemött - i Sverige 2011.

Det faktumet att en talesperson vid Länsförsäkringar (läs artikeln jag länkade i förra inlägget) yttrade sig: "...har gjort ett val att kyssa sin väninna eller flickvän på tunnelbanan vilket har utsatt henne för risk att bli misshandlad" och "hon kunde ha slutat att kyssa sin väninna, och då hade han inte haft någon anledning att filma längre." är ett uttryck för att det faktiskt finns folk som på riktigt tycker att det är provokativt och oklokt av homosexuella att yttra sin läggning bland allmänheten.

Det är exakt samma sak som det lesbiska paret som i Stockholm på ett kafé blev ombedda av personalen att lämna kaféet för att de kysst varandra öppet. Efter denna händelse gjorde en grupp ett manifestationsliknande motangrepp: då de gick in på samma kafé - flera kvinnliga par - och alla började kyssa varandra. Provokativt?

Att vrålhångla framför folk på offentliga platser är otrevligt oavsett om det är ett hetero-par eller homo-par eller annat som utför handlingen. Men en kyss på en tunnelbana är en harmlös handling och aldrig någonsin ett skäl till att provocera och filma (!).

Nu gled jag ur spår; men det som gjorde mig så ledsen i helgen var tanken på att det finns folk som inte tycker om min och min flickväns kärlek. Som tycker att den är abnorm, osmaklig, och helt jävla fel. Det finns folk som gärna skulle kunna slå ner oss, om vi bara råkade yttra den vid på fel plats vid fel tillfälle.

Samtidigt som jag skattar mig så lycklig över att jag åtminstone lever i ett samhälle där jag inte behöver vara rädd över att bli dömd till fängelsestraff eller än värre: döden av staten pga mitt val av partner. Och det är så jävla absurt att jag ens ska behöva känna mig TACKSAM över att jag får leva trots att jag är den jag är? Världen är helt skev.

Det jag aldrig kan förstå - är hur man någonsin skulle kunna tycka att kärlek är fel? Kärlek kan aldrig vara fel, den starkaste, mest positiva, livsbringande känsla som människor har förmåga att känna - hur skulle den kunna vara fel?

Jag tänker aldrig någonsin dölja min kärlek för någon. Varför ska jag dölja det som är det bästa med mig? Det som gör mig hel?

Det finns inga svar på folks inskränkthet, bara vetskapen om att den existerar gör mig så jävla ledsen.

Farväl homofobi

vill spy osv

http://www.qx.se/samhalle/17184/lansforsakringar-kritiseras-for-nekat-skadestand

~all star festival~


Dagens bästa:
När R råkade slänga fransosens kommunist-tisha PÅ en Marxbok här hemma - observera att det var av en slump!!! Ödet???

Dagens sämsta: Den enfaldiga klantskallen jag mötte ute nyss. Skulle precis till att stiga ur bilen, men eftersom att jag mår dåligt så går allt lite segare än vanligt. Jag satt i passagerarsätet i en bil - med dörren vidöppen - precis i stånd till att stiga ur. Varpå jag hör en röst säga på ful skånska: "Ursäkta mig" typ en hundradels sek innan hen stänger igen bildörren på mina ben för att själv kunna passera förbi bilen!!! Alltså på riktigt, vad fan är felet med människor, har man så bråttom att man inte ens kan bemöda sig med att se sig för.

Men jag orkar inte vara irri. Har hämtat ut Openbiljetten nu, endagarsbiljetten var mycket snyggare än tvådagars. Orättvist :( Jag vill hellre ha en röd än en grön...

Älskar gammjazz (med betoning på gamm', hatar verkligen modern-pretto-impro-jazz á la Midyard, makes me SICK)

Fast det är jag ju redan, lullz.Fick veta att LP-skivan jag senast köpt (den ovan) tydligen var askänd när den kom ut -63. Det var någon slags välgörenhetsprojekt á la FN och jag tyckte det var nice artister så jag körde i vind på måfå.

Min bästa LP.

när man googlar på cccp


inväntar bättre tider

Älskar Absolute Molly. Tack för den.


Ska se dig gubben. Nicnic va?

the pain


Upptäcker att de tagit bort John Lennon från spotten. Hoppet.Sitter mellan ovan porträtterade individer och försöker förtränga min magont. De hjälper mig och det är jag glad för


PS Någon som har en beggad kompaktkamera till salu för typ en femhunka? Är ej intresserad av mp-antalet, bara den kan ta ok bilder i olika ljus och har diverse standardinställningar. Hör av er till mig isf! DS

2011-03-30

Winston är så söt när han ligger i min öppna pluggymapp. Gubben <3

Har åkt på någon  jävla skit med min mage. Har mått så jävla dåligt till och från sen igår e.m och det verkar inte bli bättre. Rådfrågade min mor (som är utbildad undersköterska) och hon sade att det kan antingen vara magkatarr eller typ stress-symptom.

Att min kropp fuckar upp sig av stress är ju ingen ny grej dirr, dock så var det längesedan sist. Men jag har varit med om illamående (och att faktiskt kasta upp), blodtrycksfall (när jag blev "blind" för en minut, det obehagligaste), huvudvärk och magsmärtor - och alla uppkomna ur stress.

Det som är så skumt är att jag inte upplever att jag stressar, men man gör nog det ändå omedvetet. Uppenbarligen så innehar jag exakt de tankarna för nu när jag mår piss så är det enda jag tänker på (bortsett från att jag har ont) = Neej - jag kan inte bli sjuk nu för jag ska träffa massa folk som jag inte träffat på länge och jag måste därför styra upp det nu när jag äntligen har tid eller Fitta jag hinner inte bli sjuk för jag har massa pluggy att göra, fanfan jag orkar inte läsa allt natten innan lektionen.

Måste nog ändra hela mitt livsmönster. Lättare sagt än gjort.

Umeå Open orkar jag inte ens tänka på nu. Jag VÄGRAR vara sjuk då, för det har jag sett fram emot så jävla länge

Less

Min kropp är inte anpassad efter att leva i det här samhället.

wawawa

trötty

spelar ingen roll att L-word är "passé" - it's addicting!!!!11111111123


Taggish imorgon:

1. Se Amandish nya förmodade c000l_frill
2. Sluta tidigt pga inställd föreläsning
3. Min facebookfria vecka är FINITO *längtar efter att kunna läsa alla up-dates om allas otroligt spännande liv*

Nighty night on yall (förutsatt att inte Doranhoran håller oss alla vakna med sitt löp-kåtish-ljud)(obs det är en katt)

Byeeeee

PS Nu föreslår Rozzzzie en internetfri vecka....FU that's not gonna happen' gurrrl DS

Burn down the disco - hang the blessed DJ


Pluggsöndey i sin rätta bemärkelse: har suttit sedan 17.00 till nu (med undantag för middagspaus och våffelpaus (våffelpaus = den bästa pausen)).

Känner mig hjärnmör men smarty! Det positiva med att plugga = man blir smart(are?).

Men nog om det. Helgen har varit fin med chillfekke med Rozitah's friendioz på frefre och flatmiddag på lördageN. Nu taggar jag främst Umeå Open som häpnadsväckande nog utspelar sig nästa helg! SCHNIZE

Idag fastnade Winnieboy med ena klon I min hud lite för länge för att det inte skulle anses som en traumatisk upplevelse. Det var nog vad som kan benämnas som hemskt. Tror att min katt innehar en smula schizofreni; ty han är världens goaste och mysigaste lilla gos ena sekunden, sedan omförvandlas han till demoncat - ondskan personifierad. Oh that cattycat

Men jag älskar honom för den han är, trots hans brister. För alla har vi väl sådana.

Imorgon (måndag) är jag med i en intervju i VF, håll utkik umebor kära umebor :----) ;;;;)Demoncat när han låtsas vara intresserad av annat än våld och sadism. Hans bluff kan dock inte genomtränga min vetskap om vem han egentligen är.. But I love him anywayz <3334567890

torsdag den 24:eeee

Cha cha bloggish! No time long see, lr hur vareeee

Skoja sorry. Idag inleds den andra av sju facebookfria dagar, och det går JÄVLIGT BRA. Tisdag kl 22.30 får jag återigen hänges i fördärvelsens klor, addiction of doom osv. Rorro G tror säker att jag inte kommer klara det, men jag kan tala om att jag inte saknat skiten en sek! ~True Story~

Igår såg vi 2 st vinterpälsbeklädda harar jagandes varandra på campus (mating-season) och det var en fantastisk s.k "urban naturupplevelse", jag visste inte var jag skulle stoppa min exalterande glädjefyllda fascination! Dock så hann vi aldrig se dem ~do it~ för någon jävla professor kom ut ur lärarhuset och skrämde iväg de stackars små liven precis när de skulle komma till skott.

Googlade på hare för att hitta något som kunde måla upp scenariot igår, men fann istället denna bild and I died!!!:

Alltså kolla på den!! Ninen!!! Jag dör för att den är det sötaste jag sett!!!!!!!!!! Den är så liten och sårbar så jag vill bara ta hand om den och mata den med klöver for ever <3


Var på en asm teater tidigare i veckan, absolut bra till den grad att den kräver en recension, vilket jag kanske  gör senare om jag inte blir för dank. HATAR ALLA SOM HOSTAR PÅ TEATER, för det är alltid typ 20 st. SAMT alla som "glömmer" stänga av mobilen, det förstörde värsta momentet i slutet lite. FU

Hej do ninen L-skarey

ps Sjukt lol att jag drömmer pluggmardrömmar. Drömde inatt att jag hade en stor hemtenty + en salstenty till samma datum, och i drömmen befann jag mig kl 17.00 dagen innan utan att ha förberett mig nåt eller skrivit nåt på tenty....It's eating me up ds

tjillybillyDet är en svensk-punk-dag. Sånt är fint. Det är en snart-vår-dag. Sånt är ännu finare. Det är en Dylan-äntrar-peace-dag. Det vackraste?

Nog för att han är avdankad 4-ever nowadays, och konsertrecensionerna inte varit alltför glädjande på senare år, men likväl är det fan amazinkkkk att kunna se en gammartist som man taggat så många år. Hoppas bara att han har förstånd nog att spela någon/några classics för jag pallar tyvärr ej att bara lyssna på ny skit.

Men hur det än blir så kommer peace -11 bli lika jävla cpbra som föregående två år. Taggen är helt obeskrivligggg

En fin sång:

http://open.spotify.com/track/6J2Gg6h1pnLi6kijjXOXCs

Ber om ursäkt att 99% av alla mina ~~musiktipz~~ nuförti'N rör sig kring pretto-indie-pop-rock, men det har bara råkat bli så av en slumpy. Nog för att indie äger (eller ja, indie är ju en jävligt bred genre men det finns mycket indie som är bra, rätt formulerat) men jag borde variera mig lite mer i tipsandet i och att med min musiklyssning faktiskt sträcker sig rätt mycket längre än så.

Glass och Dylan, livet! Teater! TjaråTill och med Winnieboy är klad_hest efter Dylanbeskedet

rorro e bezt


Hhahahahhahahhahah kan ju vara det roligaste och bezta ~~slösurfartipzet~~:

http://damnyouautocorrect.com

2011-03-21

*Underkastar mig som den svaga kvinna jag är* (eller så är jag bara kort. troligen sistnämnda VA)

Idag har lyssningen hängetts åt dessa:

  1. http://open.spotify.com/album/5UaSdY1AMs14MKwOSbFsCk
  2. http://open.spotify.com/album/5ehaWCLvMMZNYcCF3tpAKu
Båda albumen är nya för mig egentligen, vet ej var jag tänker ställa dem. Kanske blir favoriter, kanske blir bortglömda. Men de passade som fint idag!

Syket är fan nicnic. Taggar Umeå O som faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaN

Nu skall jag bege mig till rozen för middy sen blire Uppsalalalalamöte för alla inblandade. Jag menar bye bye augusti 2011!

Hejz

"no homo"

Heiy bloggy! Tjing tjing pling pling

Oki sorry ska sluta nörda mig. Trevlig helg, helgen trevlig! Inget mer sagt om det, orkar ej. Men Assar är vacker och det är gott med gurka i mat.

Beskådade nyss förra veckans omtalade Kobraprogram, som berörde ämnet homofobi. Det var intressant, och fastän man är införstådd med vilka odemokratiska värderingar som existerar runt på vår jord, och faktiskt yttrar sig rent praktiskt också (i form av lagförslag etc), så blir man likväl så himla sorgesam när man ser sådana program.

Vet ej vad som gjorde mest ont; politikerns/prästens/tidningsredaktörens uttalanden i Uganda, eller motdemonstranterna vid Litauens Prideparad 2010. Att rappare ofta yttrar sig sexistiskt var väl knappast någon nyhet. Och därtill ser jag något sjukligt tragiskt i att uttrycket "No homo" också kan ses som positivt - av det faktumet att de i och med uttrycket faktiskt erkänner att man kan vara annat än heterosexuell. Det gör inte att uttryckets klang ter sig vackrare direkt...

Jag har svårt att förstå mig på homofobi, och det har egentligen inget med min egen läggning att göra. Att vara homofob är likvärdigt med att vara rasist, nazist, antifeminist, mångfaldshatare - listan kan göras lång. Att generalisera och se ned på en hel gruppering är väl ungefär det mest korkade man kan ta sig till. Det är lika enfaldigt som att hata alla människor som bär en röd t-shirt, eller att avsky alla som läser skönlitterära böcker. Det finns liksom inget genuint homosexuellt personlighetsdrag som alla homosexuella innehar, lika lite som man kan säga att alla greker beter sig på ett visst sätt.

När man gör skillnad på folk och folk, och anammar det otroligt farliga vi och de-tänket, då är man illa ute.

Världen är sorglig på sitt vis. Ta en kik på dessa bilder från wikipedia (om ni vill läsa artikeln i sig kan ni kika här:
http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Africa):

Det är så absurt att dessa lagar faktiskt gäller 2011, och det är så sjukt svårt att förstå det. Även om Sverige inte heller är 100% jämlikt på alla fronter, så är jag så otroligt tacksam att vi åtminstone är så pass sekulariserade som vi är - ett faktum som förmodligen bidragit till att en homosexuells vardag troligen är betydligt mer dräglig här än i t.ex vissa amerikanska stater, vissa östeuropeiska länder, vissa länder i afrika, samt i mellanöstern.

Världen är sorglig. Människor med sjuka värderingar är sorgliga.

Här kan ni se programmet från Kobra själva:

http://svtplay.se/v/2360622/kobra/del_1_av_13__kobra_om_homofobi

PS Som feminist kan jag inte dra mig för att påpeka det ej oväntade faktumet i att de i programet precis som så många andra tycks anse ordet homosexualitet vara synonymt med män som älskar män. Även om några flator intervjuades så var hela programmet i sig böginriktat, vilket jag tycker man skall ha i åtanke när man ser på programmet. DS

1888888888:e

 

 

 

Äntligen är week of doom över. Dagens fail = när man precis skrivit ut tenty och upptäcker att word själv ändrat 1,5 radavstånd till 1,0 MITT I TEXTEN. Innebär att maxsidgränsen egentligen överskridits. Tur att vår lärare hade överseende, annars hade hoppet fan hoppat i sjön.

 

Sjukt trött, utsliten, slut och allt vad det är. Nu middy med rozen sen ska jag träffa bezta Linniz, kommer äga <3333333333334567890

 

Tagga Litt.festy imorgon, ska se min tonårs~idol~ Martin Kellerman föreläsa, men även Liv Strömqvist = bästa politisk/feministiska serietecknaren evahhh (obs ej hon som gjort serien ovan för det är Bånggumzan). GRATIS föreläsningar dessutom, livet livet

Nu skall insupa fröjden av helgys existens. Lovely.

Tjing tjing

Om pluggy (igen)

Min pluggterapi = cigg, kaffekoppar uppvärmda 27 ggr för att det alltid hinner kallna, Brio Grädd, äpplen, detta:
http://open.spotify.com/album/3cY11zuD41scaIX0iGdD2O

men även:och tanken på denna:Samt längtan efter den antågande helgen och allt rooooligt som skall införlivas då med diverse fina männschkor från männschkobyn.

Har hela natten att slutföra skiten på, i min ensamhet. Men det känns helt ok för nu är jag på G och skiten skall bli KLAR.

Sen börjar det riktiga livet åter

....................................................................


om svordomar


Målar tånaglarna (varför gör man det ens, så jävla onödigt) och tänker att de flesta av mina svordomsramsor är rätt queera, och det dessutom per automatik utan att jag tänkt igenom det. Med äldre syskon har det fallit sig naturligt att ta efter och alltid svära, vilket jag gjorde vid extremt låg ålder (låg- mellan-stadie) även om mina ~päron~ såklart inte samtyckte.

Men fan, helvete, satan, jävlar är mer en del av det naturliga förstärkningsvokabuläret nuförtiden, och mindre ett uttryck för faktiskt ilska. Därför skapar man bättre ramsor som kan vara väl till pass t.ex när man gör illa sig eller blir mycket arg på idioter i världen.

Låter som följer: Satans fitta, fittan i kuken, fittans kukballe (that doesn't even make any sense does it????), satans horballe.

Oki, märker ett tydligt mönster: allt kändes väldigt pubertalt och ganska osmaklig att se i skrift. Kanske ska anamma det gamla hederliga "järnspikar" istället, så att folk i min omgivning inte får för sig att jag är helt gäleeeN eller nå. Fast det är man väl ändå

Satans horballe då, tjing tjingy

pluggförhalar igen

Läser blogginlägg från min egen blogg, ifrån 2007 och 2008. Tror att det kan vara det töntigaste jag läst i år. Fast ganska underhållande eftersom att det känns som att det är en annan person som skrivit det. Crazy thing that crazy time.

Så kika i arkivet i höger kolumn om ni vill ~~get 2 know a 16 year-old Filliez~~ (varnar dock för låååånga parentesinlägg utan mening och syfte och med brist på styckeindelning!)Så såg jag ut när jag var 16 (eller jag var nog kanske 15 eftersom jag fyller zent). Ehehehe tur att då inte är nu...... det naiva "heterot"

om oooopen

Kollade igenom diverse band som ska spela på Open, gjorde en lista med låtar på måfå från allas senaste album, så ni kan ju kika igenom om ni vill ha koll på vilka som egentligen spelar (obs tog såklart inte med de artister man redan hört 70 000 ggr). Har inte ens hört om det är av värde eller ej, så det blir väl kanske schpénnandeee

Klicka på bilden om ni vill kika på spotttttttylistN:

 

Har som sagt inte lyssnat igenom banden men de flesta verkade väl vara ok, dock måste jag varna att Popterror lät som nå hellström-wannabies, typ låtsasdjupa indiehipsters. ~~Tonårsångesten~~. Oj så nyskapande. Hatar icke-nyskapande-musik, så jävla värdelöst.


H-A-T-A tenty


Det var längesedan jag kände mig så här jävla less sist. Pluggy tar verkligen all tid och jag orkar fan inte med det. Om det inte vore för att CSN är en hora skulle jag fan överväga att ta en pluggpaus, men det känns inte riktigt värt det när konsekvensen blir att man omöjligen kan ta bidrag i framtiden. Skitsystem.

Ska ju till Uppsala i höst, och att plugga har varit det enda givna, men jag vet fan om jag orkar med det, kanske behöver en pluggpaus. Hur som helst så LÄNGTAR jag till sommar då jag bara ska jobba i 5 veckor, kommer bli otroligt underbart att faktiskt vara ledig när man går hem (till skillnad från nu - då man sorgligt nog aldrig är ledig).

Ljuva tider, kom mot mig nu, plzzzz.

Orkar typ inte ens tagga Umeå Open pga allmän lesshet. Känns ju kul

Powernapade för att orka med kvällens skriverier (eller försök till skriverier, åtminstone..) men I did it again - sov för länge. Har drömt fett mycket senaste dygnet, konstiga djurdrömmar och nyss drömde jag massa politisk skit om terrorism typ? Äkta nördy-jag att t.o.m drömma om politik. Som om det inte räckte med att jag hänger 67% av min vakna tankeverksamhet till sådana frågor/tankar.

Ge mig kaffe, ge mig liv. Ge mig min Ros!!!!!!

giffffsöndag

Eh pluggy gick ju BRAAAE lr?!!!?!!!?!! Skiter i det för jag är nyrakad på mitt huvvvvvvve och jag har fått min finaste GIF-present i mannaminne:


FeministfestivaleN

Rosita är ~~skejtinginstruktöreN~~ idag på femifesty pga en förfrågan igår, rätt lol men också anledningen till att jag sitter på Sofiehome i min ensamhet. Men strax skall mitt vampyrjag väsa när jag stegar ut i den halvkyliga marsluften med vårsolen sprängandes mina expanderade pupiller. Promenix hem till gården och arbetet, kulKUL. Måste börja på tenty idag. Trots huvudvärk. Life is funny when it's funny eller vad det heter

Men igår ägde ju så inga mer negkänslor i detta inlägg inte!

Var som sagt på den tionde upplagan av Umeås Feministfestival. Man kan absolut diskutera det separatistiska faktumet som rådde, jag lutar både fram och tillbaka i frågan men slutligen måste man också se helheten, som en av arrangörerna kontrade med: "Just den här festivalen är separatistisk men vi vill påpeka att det är fritt fram för vem som helst att arrangera en allinkluderande feministisk festival". Bra svar!

Det var en så otroligt skön känsla på festivalen, var där från 14.30-02.00; det rådde kamratlighet, acceptans och någon slags gemensam styrka på något vänster. Det faktumet att det var separatistiskt var också det rätt fascinerande, det hände ibland att ens hjärna i villfarelse tyckte sig se en man här och där då och då - när man alltid kom underfund med att "Juste, det är ju bara kvinnor här.".

Men det var grymt. Fittfakta, Transkamp, dagboksuppläsning, Öppen Scen och diverse musikers uppträdanden. God, billig veganmat och goda diskussioner. Det var fan min  bästa lördag sen jag vet inte när!

Jenny Gabrielsson Mare uppträdde, det var häftigt rent visuellt men också schnize musik, hittade hennes enda album på spotten så here you go: http://open.spotify.com/album/2zbHsWhUcys1bhLNCqSkE6

NEJE nu ska jag lämna helgens praktiska, upplevda feminism och istället ägna mig åt en mer teoretisk sådan. Buhu

Tjing tjing bingbing cha cha då då hejdå

dgnkjldföjaökaä


Hon lär mig göra gif!!!!!!!!!!!!!11112

heiji lego

Bygger lego med Rosita. Får fan prestationsångest när jag ser hur jävla snyggt och strukturerat hon bygger jämfört med min jävla flumhög till hus..WHY DO I SUCK?!

Har ätit födelsedagsmiddy för min 23-åring till brusha och jag gjorde mitt livs första potatisgratäng medan de andra åt fransyska och klyftpotatis. Det var gottottottott (eller ja köttet vet jag ju inget om huruvida det var gott eller ej men det kan antas).

Skulle på fekke sen senare på quellN men blev ej så. Så nu sitter vi här istället, delar på en 7,5 Sofiero, käkar gorra och bygger plastborgar ackompanjerat av Imperiet. "Har du en spak i kistan?"

Man blir lugn av att bygga lego. You should try it

Imorgon blire femifesty för hela slanten, taggish! Hej Klossen!tjänargumzan

2011-03-11

Tänkte besöka hbtq-communityn Cruiser för första gången på länge. Innan jag loggar in brukar jag alltid kika lite på försättssidan, dvs QX.se - där diverse nyheter inom gayvärlden, både inom politik/kultur/kommersialism ter sig. Ikväll blev jag än en gång smått irriterad över utbudet.

Som ni kanske hört har fotbollsspelaren Anton Hysén kommit ut som gay. Nyheten tycks helt fantastisk - då det är ytterst sällan som sportkillar kommer ut, speciellt fotbollskillar - när de är mitt uppe i karriären. Att denna nyhet tycks vara av allmänintresse behöver man knappt ens gissa sig till, när flertalet artiklar (plural alltså) indikerar på detta, och därtill t.o.m en jävla reklambanner för att annonsera ut numret han kom ut i: "MÅNADENS MEST OMTALADE INTERVJU" (!) i tidningen offside.

Förlåt att jag stampar på glädjeyran men ibland blir man ju bara less. Jag inser verkligen att man måste se situationen till sin kontext, och jag är väl medveten om att den manliga sportkulturen är extremt heteronormativ, men jag ser inte riktigt anledning till att förstora grejen och hylla honom som någon slags hjälte. Han är en vanlig jävla människa som bara kände för att vara ärlig inför sin omgivning - vilket i sig är sjukt bra.

Men jag ifrågasätter verkligen att ens göra en sak av det. Vad fan spelar det för roll att han är gay? Visserligen kan han mycket väl bli en förebild för andra i hans situation, eller för yngre likaväl - men jag tycker att det är rätt osmakligt att QX verkligen skriker ut sin hets över denna Årets Händelse som det tydligen är. För hur ska homosexualitet någonsin kunna neutraliseras eller vara något så enkelt som en vanlig läggning - när man så tydligt poängterar att det ÄR något abnormt och avvikande?

QX om någon borde tycka att det är en trevlig händelse - kanske nämna det lite; men inte hoppa upp i taket av förvåning och yttra sig som "Detta har vi väntat på - shit vad otippat - WOW!".

Blir bara lite förvånad över QX's tydliga häpnad över att det tydligen finns homosexuella bland kända sportkillar OCKSÅ? No shit liksom...

FU QX, som dessutom hänger en stor majoritet av sin tyngd på skriverier om bögar istället för flator. Heja patriarkatet - du lyckades t.o.m knipa din plats i hbtq-världen.


Nowhere Boy


Som inbiten Beatlesfantast och nästintill religiös dyrkare av den vackraste människa som gått på denna jord
( = John Lennon) så har jag mången gånger blivit tipsad att beskåda Nowhere Boy. En film jag självfallet tänkt se även innan jag blev tipsad om den. Igår slog jag slag i saken och fick äntligen efter ett års taggande se den.

Filmen utspelar sig i Liverpool 1956, under John Lennons tonår - innan ära och berömmelse tog vid. Vid själva uppförandet av The Quarrymen och innan The Beatles storaktiga antågande.

Jag skulle väl säga att filmen främst skildrar Lennons relation till sin mor (som han av diverse anledningar inte växte upp med - utan lärde känna först som tonåring). Jag blev oväntat nöjd över filmens autenticitet; de visar det som faktiskt hände i verkligheten - och för mig är det otroligt viktigt att de inte förvränger sanningen utan ser till att filmen faktiskt blir hedrande och ärlig.

Aaron Johnsons porträtterande av John Lennon var jag lite skeptiskt till från början. Tänkte:

1. Han är inte tillräckligt lik.
2. Var är all personlighet?
3. Rösten är helt fel.

Men i takt med att filmen rullade insåg jag att ingen annan hade kunnat göra det speciellt mycket bättre; ty det går inte att göra en exakt kopia av honom. Denne Aaron Johnson gjorde det så väl man kunde göra det. Han lyckades faktiskt fånga den komiska, dryga, underfundiga arbetarpojken som han var - och med samma rapphet i käften. Det var fint att se.

Historien är sorglig och berörande på ett vackert sätt. Rekommenderar filmen till alla, även folk som inte vet ett dyft om John Lennon eller hans historia.

PS Ett stort minus för att skådespelaren som spelade Paul MacCartney såg ut som en äckligt ful småpojke. Inte likt någonstans. DSUmeguidning och renar

Cha cha blöggizh. Lg1?

Idag har jag och Rosita visat min Skövdekompis runt ikring Umeå stad - då hon tagit sig hit norrut för att besöka vår eminenta feministfestival. Faktum är att det var första gången jag träffade kamraten, och jag räknade och insåg denna dag att detta var sjätte gången jag träffade en person som jag först lärt känna på internet. Observera sjätte gången på ett år.

Men det är lika kul varje gång, ty det är fan fantastiskt kul att få ett ansikte + en röst på personligheten man redan känner till så väl.

Det var en mycket trevlig dag med såväl fika som god mat (och gastronomisk njutning är ju som bekant mitt främste nöje i detta jordeliv så då e väl smilgroparna högt uppe för mig va) och massa promenerande. Mitt sällskap framförde sin glädjande förvåning över min otroliga fallenhet för stadsguidning och jag blev lite förvånad jag själv.

För fan, jag kunde hur mycket som helst och berättade sjukt mycket randomdetaljer som vanligt (jag är nördy på att lära mig onödig kunskap). Denna överdrivna Umeåkunskap kom till sig sommaren 2009 då jag googlade på ALLT om Umeå tep. Kom på att jag tyckte att man bör kunna mycket om sin hemstad. Så därför lärde jag mig det.

Vill guida fler!!!

Så: Om ni får besök av  utomstädes folkz men ej orkar visa staden för dem - then call me biatchez och jag gör jobbet åt er; i utbyte av gastronomisk glädje.


So longggg

PS Märkte att min tvättkorg var helt jävla skev och jättesönder. Tyckte det var asdrygt och då sa jag till Rosita att jag fan EJ kan komma på en enda jävlaste sak som kan vara tråkigare att lägga pengar på än en TVÄTTKORG (lär säkert kosta 150 spänn också lollllz). Så sjukt jävla jättetråkigt.... Ska nog börja lägga alla kläder i en bohemisk hög istället i ren protest mot tråkig konsumtion. DS

kvinnodaNDen bästa dagen i mannaminne! Semmeldag och kvinnodag - i ett! ~bästa av två världar~. Även om jag kanske värdesätter sistnämnda snäppet högre. Vet ej om det blir någon semla idag, har redan ätit semlor typ 4-5 ggr i år och den nyligen avslutade magsjukan är inte så taggish i FETT.

Men det blir en schnise demo idag iaf; i 8:e mars kvinnosyftande anda. Be there or be square! 18.00 vid grusplanen bakom Mimersskolan. Taggar sen genuzhäng därefter, it's a perfect day.

Nu blire coff' och pluggy, sen ska jag ge min Ros en redig kvinnokram <3

wellywelly


Klad_chey_rorro_skabbz

(Lånad bild av ~~Anna unt ze camara~~ fast det är jag som tagit den... eller öh ah oki)


Har inte gjort en spottlista på typ EN HEL MÅNAD!!!! Och det kamrater kära kamrater är inte likt moí! Visserligen behöver jag inga fler dirr kan väl vissa enfaldiga påstå (med mina 93 styckna jag redan har, nyss räknade (dock är nog 15-20 subscribeade men ändå)). MENE jag håller inte med.

Ty man kan aldrig få för mycket variation när det kommer till musik. Så jag slog slag i saken nu och komponerade någonting konstigt. Den blev lite för spretig för att egentligen vara bra som helhet (både vad gäller genrevariation och stämning), men här är den om någon har idétorka vad gäller kvällens lyssning: http://open.spotify.com/user/filippen/playlist/2uueop68xo3Rp7VvDN2Vv3

Idag gick vi ut med Winstonboy för första gången! I koppel då, så att han vänjer sig succesivt innan han blir en renodlad utekatt som jagar råttor hela dagarna. Han var jätteduktig, min gulligaste älskade demoncat (L). Han blev rädd för hundeeeen. Skulle jag också blivit om jag var så liten som honom.

Nu ska jag laga foodieee

byeeeez

Ebbadagen och allt annat

Trodde jag var frisky men nu blev det fan värre igen. Jävla helvete, jag hatar att var sjuk. Jag H-A-T-A-R att inte kunna äta när man ändå känner sig så jävla utmärglad. Jag kommer i alla fall inte kunna äta hamburgare och beasås på så sjuuuukt länge framöver. Får på riktigt kväljningar när jag tänker på bea....UUUUSUHSHCHHCHCHHCHCH. Åh hatade dubbeltydiga känslor, vill ha mat - vill inte ha mat <////3

Men nu till något trevligare:

Idag firade jag och Rosen 2 månader, 2 underbara fantastiska månader och fler skall det bli. Som tur var har jag mått bra större delen av dagen bortsett från nu ikväll, så vi har druckit te på balkongen, spelat massa SNES (älskar och hatar att Super Mario Bros 3 typ är svårt fastän det är så jävla lätt?!!!!?!!!!?!!!!) och chillillillat.
Är så fruktansvärt glad att vi styrde upp att ses den där torsdagskvällen i början av januari; för vem vet - annars hade denna vackra varelse kanske inte suttit i min säng och knaprat pistagenötter (nötter som jag endast kan sukta efter i drömmarna ty i verkligheten går det ej att förtära sådana ting dessvärre) samtidigt som hon pratar för sig själv när hon klarar/inte klarar diverse banor i diverse världar i Super Mario Bros 3. Hon är söt.


Jag är lycklig.GmmNorna när jag var nyklippt och Rozzzzzie oklippt, tooktoooook (har typ inga nyare bilder, måste skaffa kamera)

älska vinterkräkiz <3


Heiji bloggy!

Uppe med tuppen idag, och äntligen frisky.

Ni vet att jag talade om ciderfyllan. Ett tag där under kvällen trodde jag att min kropp inte tålde cider, och det var en rätt intressant insikt. Ty jag hade endast druckit 3 st och ändå mådde jag så jävla konstigt. Kalaset slutade på Take Queer med att jag spydde lite för mycket här och där, och slutligen också på min flickvän (KAN vara det äckligaste jag har varit med om men också det mest komiska för det var fan en jävla filmscen. Vill ni ha mer detaljer får ni fan fråga för mer än så skriver jag ej här).

Jag mådde skit, jag var så jääävla trött och jag och Rosita kom till insikt i att vi aldrig mer behöver besöka Take Queer (värdelöst att kolla på znygga b-rudar när man har varandra). Följaktligen begav vi oss från stället 23.30, det tidigaste jag någonsin lämnat ett uteställe i hela mitt liv.

Spydde igen ovanför svingen och då vare fan solklart; man spyr INTE sådär mycket av snefylla, speciellt med tanke på att jag knappt druckit något.

Kommer hem till Rosen, och där - kamrater kära kamrater - väntar en natt tagen ur helvetet; fylld av tortyrlik kramp och evigt, äckligt uppkastande. Seriöst, det var fan fruktansvärt, hoppas att jag aldrig mer får magsjuka/vinterkräkis i HELA MITT LIV; för så jävla hemskt var det....

Men men; nya tag. Efter en recoveryday igår med emulator- SNES och 64-spelande på storbildsskärm OCH med kontroll (älskar min tekniska flickvän <3) och massa nyponssoppa och sömn så är jag numer s.k frisk människa.

Feel's goooood inside.

Såg btw Girl Interrupted igår, med Winona Ryder och Angelina Jolie. Mycket sevärd! Winona är så sjukt vacker. Den utspelar sig på ett mentalsjukhus under 60/70-talet bla bla kolla själv iaffff

Nu ska jag äta mitt första mål mat på 1½ dygn <3<3<3<3<3<3<3<3<3 *Längtar*

PS Magsjuka är för övrigt den hemskaste sjukdomen jag kan ha, för mat är min absolut största passion i livet och all livssglädje halveras enormt när jag inte får njuta av gastronomiska upplevelser </3 DS

2011-03-04

Ska köra ciderfylla för första gången i livet, har inga höga föväntningar alls men jag var inte sugen på något annat typ, vilket är väldigt skumt eftersom jag oftast ogillar läsk och cider = fjortisläsk. Jag började ändå dricka för tre år sedan så det är väl dags att köra på ciderN nån gång också va!??!!????

Take Queer ikväll och det är Beach-tema vilket jag grämer mig för. Vill inte se halvnakna inoljade bikinikroppar och helrakade solbrända bögöverkroppar. Men jag och Rosen ~~går emot strömmen~~ och kommer klä upp oss. Det är mycket roligare för då kommer vi vara znyggast på f3kk3n!!!!

På tal om Take Queer så lyssnade jag på Frida Selander för första gången på riktigt igår. Eller jag såg henne live när jag gick i högstadiet men det enda första minnet jag minns av det är att jag tyckte att hon var grym på munspel och det faktum att hon är gay. Men hon kör ju fan blues! Så antar att hennes album säkerligen är lyssnandsvärda.

Helgens lyssning skall följaktligen hänges åt:

1. Frida Selander dårå
2. Lykke Li's nya (som tveksam kommer vara lika bra som hennes gamla är jag rädd)
3. Norlins Facit
4. Salem
5. The Cure

Och sen får vi se vilka andra spontaniteter det bjuds på.

Gubben må ha varit söty en gång i tiden men det var förr. Nu är han en ung man, en fullt fullfjädrad Demon-Cat. Idag har han lekt med RRRR (=Riva Riktiga Rivsår på Rosita), att dra ner en bild av Kurtan (Cobain alltså) och bita sönder den (!!!!), springa på väggarna och dampa lite lagom så där.

Han måste få börja gå ut snart, känner att han blir ~~wild'n'crazy~~ annars. GbbN

wildwildwest

förlåt bloggy, tar tag i dig sen

funtar på att börja folkis bara av det faktumet att det innebär lov någon gång då och då

skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-skola-jobb-pluggy-

all work and no play makes Filliez a dull boy

RSS 2.0