Fredag 23/1 (Monicas 19årsdag!!!) 2009

The wise man said just walk this way
To the dawn of the light
The wind will blow into your face
As the years pass you by
Hear this voice from deep inside
Its the call of your heart
Close your eyes and your will find
The passage out of the dark

Nyss hemkommen från Café Station, 3 glasskulor+en kopp kaffe rikare. Jag och Hanna var som sagt hos Elin efter skolan och det var mys, trots att det låg i bushen (har själv bott utanför Umeå i cpholmsund så jag vet att det kan suga att bo i bushennn. Men det är nog både positivt och negativt antar jag). Jättegosig katt, en fisk som saknade ett öga och tre assöta hundar varav en gjorde give me five flera ggr i rad. Synd bara att bussarna är fucked (som alla bussar är) så att man  måste dra hem tidigt.... Askul på bussen på vägen dit när busschauförren önskade oss en trevlig helg på skånska, jag trodde först att det var nån som snott micken för att prata, för personen lät fett oseriös. Jag och Hanna hade extrema problem med att försöka att skratta så diskret som möjligt....Hur som helst kul och mucho trevlig kväll

Det är verkligen hatkärlek jag känner till Midgård måste jag säga: Skulle ha min första psykologilektion (den i måndags blev inställd...) imorse 8.25 men nog fan var det ingen lektion idag heller, och det blir man inte så happy av när det innebär att man kunnat sova minst 1½-2 h längre.... Så informationsdelen blir jag så jävla förbannad på så att jag får lust att dampa ut mina känslor, vilket jag även gör (IRL iaf, ska försöka tona ner det lite på bloggen..). Men sen, när man fortfarande har lite irritation kvar någon timme senare så hör man i högtalaren: "Nu är det korvgrillning utanför entrén, så varsågoda!" och då får man rast för att kunna gå och äta korv, rast från en riktigt jävla boring never ending konceptkonstredovisning, och då blir man bara så glad! I slutändan älskar man nog Midgård trots vissa brister, men vem är perfekt egentligen?

Idag diskuterades det, angående ett konstverk som en i min klass gjorde, om hur onödig lyx kaffe egentligen är. Jag håller delvis med, men blir lite oförstående i att alla som kommenterade och höll med om detta, inte verkar förstå att det är precis så det är med tusen andra produkter vi använder dagligen. Att just kritisera ner på kaffe bara för att man själv inte råkar dricka det, är ju ett lätt sätt att klanka ner på någon annan samtidigt som man själv kan ha gott samvete. Det är självklart att det är moraliskt fel att konsumera en produkt, oavsett vad det är, som producerats under oetiska förhållanden. Kaffe är onekligen en onödig produkt kan tyckas, i och med att det inte är viktigt för att man skall överleva. Vad är dock skillnaden i att konsumera kaffe jämfört med att äta mat som transporterats/besprutats/producerats under odrägliga förhållanden, eller till exempel att använda produkter som är skadliga, exempelvis hårspray? Jag menar, du MÅSTE ju inte vara snygg för att överleva, men du väljer att konsumera produkterna i alla fall. Jag tycker att det är sjukt att västvärlden ser ut som den gör, och att all konsumtionshets är helt fucked up, men om det samtidigt är som det är, kan jag då inte få dricka kaffe om inte för att det är livsnödvändigt, men för att jag tycker att det är gott, socialt och för att jag mår bra av det? Det är ingen skillnad på kaffe och andra likvärdiga produkter som också förstör mycket under framställning och transport. Kan dessutom tillägga att man inte gärna behöver överkonsumera något, och att man alltid ska försöka köpa produkter som är så etiskt korrekta som möjligt, dvs fairtrade-märkta samt krav-märkta. Think about it. (Angående diskussionen i skolan så la jag ner den ganska snart, orkar inte diskutera om ingen ändå är öppen för andra åsikter...)

Bilden börjar bli till åren nu men den är klassiker! Angående kaffet....

Imorrn ska jag träna power-strike med Jenny 10.30 och hur FAN  ska det gå? Måste dissa en av två potentiella sovmorgnar denna vecka och gå upp i ottan för att hinna... Jaja, det är så skönt att träna så det blir nog värt det ändå i slutändan. Taggar gängträff imorrn btw!!!!

 Byeeee

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0