jag läste i en bok idag

Idag kom pappa till mig med en bok som jag tydligen beställt från biblioteket, som jag helt hade förträngt. Den heter "I hederns skugga" (av Dilek Baladiz), och handlar om unga svenska män med rötter i olika länder/kulturer och hur deras syn på hederskulturen är. Intervjuerna är riktigt intressanta, och boken dömer än så länge ingen, utan berättar på ett objektivt sett om hur de intervjuade tycker, samt om föräldrars och landsmäns syn, krav och förväntningar är på de unga killarna och tjejerna i dessa familjer.

Ett ytterst intressant, och mycket viktigt ämne. Boken är för övrigt inte alls jobbig att läsa, som ett tips!

En annan fråga som boken får mig att tänka på; är varför vi inte har någon slags genuskunskap i grundskolan? Även om Sverige är överlägset många länder vad gäller jämställdhet, så kan allting fortfarande förbättras: det är fortfarande ett mansdominerat samhälle vi lever i. Att lära barn vikten av ett gott samspel mellan olika individer, oavsett kön, är verkligen något som borde ligga högre i kurs än vad det gör.

 

Jaja, better be leaving; måste skriva klart nån skituppsats om ”Den manliga blicken” till NuKon. Och tro mig, det är inte så intressant som det eventuellt låter…


Kommentarer
Postat av: Emma The Queen

det finns inget intressantare än manliga blickar ;) ;) ;) ;) ;)

2009-11-24 @ 21:21:00
URL: http://emmzangurl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0