"I've got blisters on my fingers"


 

Brukar rent generellt säga att jag avgudar Beatles musik från 65-70 mer än popdängorna ifrån början av deras karriär (tidigt 60-tal dvs. typ som "she loves you", "love me do" och det där köret), eftersom att den är mer nyskapande, och även grunden till psykedelia. Väldigt experimentiellt dessutom.

Men ovanstående låt, samt nedanstående, är två ypperliga exempel på att Beatles karriär var vinnande ända ifrån början till slutet: de kom aldrig med något dåligt material. "Ill get you" är inspelad ca 1963 (dvs en av de mer "komersiella" låtarna som gjordes där i början), och "I me mine" är inspelad ca 1970. Även om musiken förändrades otroligt mycket under de ca 10 åren som bandet bestod, så var ALLT ändå bra. Inget album floppade, vilket är ganska unikt i sig. Fantastiskt.

Det finns så otroligt många band och musiker i alla dess olika genres som jag avgudar och inte skulle kunna leva utan, men Beatles slår allt med hästlängder, hur man än mäter. Om jag fick välja ETT enda band att lyssna på i resten av mitt liv, skulle jag utan tvekan välja Beatles, och det i sig skulle ändå inte vara en tragedi - eftersom att de täcker upp så jävla mycket.

 

 

Längtar fruktansvärt mycket tills min tatuering blir gjord, fan vad nice det kommer att bli.

 

Bör skriva ett inlägg om en av de mest fantastiska personer som någonsin levat, nu när vi ändå är inne på ämnet. Men det gör jag en annan gång.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Emma

gissar på att du menar john lennon ;) (L)(L) gumman tagga tattoooooooooooooo!!!!!!!!!

2010-06-01 @ 22:52:46
URL: http://emmzangurl.blogg.se/
Postat av: Monica

Haha, tänkte också gissa på Lennon! Eller ja, man behövde ju inte direkt "gissa" ;)



Åhh, har dina tattoo-planer blivit mer konkreta nu? Jag vill höra :)

2010-06-03 @ 21:59:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0