tip of the day osv!!

Åhhh, vi såg nyss klart Princess And The Frog, och den var SJUKT bra! Verkligen, trodde aldrig för mitt liv att jag någonsin skulle komma att yttra dessa ord angående en nyutkommen Disneyfilm någon gång mer (föraktar nämligen alla dessa datoranimerade känslolösa nyfilmer enormt), men ack så fel man kan ha! Den hade verkligen den där genuina Disneykänslan i sig;

med ett bra manus innehållandes en fin men inte smörig sensmoral, blandade och passande karaktärer, fin musik och inte minst att den var så fruktansvärt välgjord och emellanåt så snygg att jag fick rysningar. Vi såg den på engelska, och alla dessa south-american-accents var så klockrena! Gillade även att en mörk tjej är prinsessa för första gången; även att hon som karaktär inte känns sådär typiskt mesig och svag som kvinnor tyvärr ofta porträtteras, utan snarare tvärtom en väldigt stark och målmedveten kvinnokaraktär.

Man känner även igen sig från flera andra Disneyklassiker när man ser filmen, jag och Hanna kunde refera till åtminstone Mulan, Peter Pan, Tarzan, Djungelboken, Anastasia (Dreamworks). Man känner barndomsnostalgi av att se den; trots att man ej vuxit upp med den.


ÅHHHH, TILL ALLA: SE DEN!!!!!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0