FeministfestivaleN

Rosita är ~~skejtinginstruktöreN~~ idag på femifesty pga en förfrågan igår, rätt lol men också anledningen till att jag sitter på Sofiehome i min ensamhet. Men strax skall mitt vampyrjag väsa när jag stegar ut i den halvkyliga marsluften med vårsolen sprängandes mina expanderade pupiller. Promenix hem till gården och arbetet, kulKUL. Måste börja på tenty idag. Trots huvudvärk. Life is funny when it's funny eller vad det heter

Men igår ägde ju så inga mer negkänslor i detta inlägg inte!

Var som sagt på den tionde upplagan av Umeås Feministfestival. Man kan absolut diskutera det separatistiska faktumet som rådde, jag lutar både fram och tillbaka i frågan men slutligen måste man också se helheten, som en av arrangörerna kontrade med: "Just den här festivalen är separatistisk men vi vill påpeka att det är fritt fram för vem som helst att arrangera en allinkluderande feministisk festival". Bra svar!

Det var en så otroligt skön känsla på festivalen, var där från 14.30-02.00; det rådde kamratlighet, acceptans och någon slags gemensam styrka på något vänster. Det faktumet att det var separatistiskt var också det rätt fascinerande, det hände ibland att ens hjärna i villfarelse tyckte sig se en man här och där då och då - när man alltid kom underfund med att "Juste, det är ju bara kvinnor här.".

Men det var grymt. Fittfakta, Transkamp, dagboksuppläsning, Öppen Scen och diverse musikers uppträdanden. God, billig veganmat och goda diskussioner. Det var fan min  bästa lördag sen jag vet inte när!

Jenny Gabrielsson Mare uppträdde, det var häftigt rent visuellt men också schnize musik, hittade hennes enda album på spotten så here you go: http://open.spotify.com/album/2zbHsWhUcys1bhLNCqSkE6

NEJE nu ska jag lämna helgens praktiska, upplevda feminism och istället ägna mig åt en mer teoretisk sådan. Buhu

Tjing tjing bingbing cha cha då då hejdå

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0