about the alcohol


Idag är det 2 år sedan jag åt kött sist. Min sista köttmåltid var grillad kyckling, som jag ej njöt av bör inflikas, och aldrig blir det mer igen. NEVER.

Det firar jag med att leva nyktert på obestämt tid, men troligen fram till Peace åtminstone. Ett beslut grundat av flera anledningar, men bl.a för att jag bara blir mer och mer less på alkohol. Det är dyrt, det är dåligt för kroppen, det är slöseri att förstöra typ en ½-1 dag efter att man druckit pga bakishet, och jag känner bara att jag inte får ut så mycket av det som jag tidigare fick.

 

Jag började dricka när jag var 16, men drack egentligen inte på "reguljär basis" förrän jag började tvåan i gymnasiet. Har alltid gillat att dricka, alltid velat pröva mina gränser mer och mer, för att slutligen finna var de är och kunna förhålla mig till det. Jag var den s.k. Fekkefilippa ett tag. Dock så hade jag parollen: "Man har kul när man dricker - men man behöver inte dricka för att ha kul", så jag hade aldrig problem med det.

 

I höstas blev det allt mer sällan, allt mindre. De gångerna jag blev riktigt berusad hörde till minoriteterna. Men senast förrförra helgen blev jag rätt redlös (fri bar i kombination med miljö med hemska jägare = måste dricka för att förtränga ~reality~).

 

Men varför är det ens värt? Känner mer och mer avsmak inför det jag kallar fejkad lycka. För det är precis vad det är. Har även prövat the spliff, men allt är bara skit egentligen. Om man inte kan känna lycka i sig själv så till den grad att man måste förtränga verkligheten, så har man andra problem man istället borde ta itu med.

 

Missförstå mig inte, jag tycker inte att det är dumt att dricka. Men jag ifrågasätter att alkoholkulturen är så satans sammansvetsad med den svenska kulturen. Det märks tydligt inte bara bland ungdomar, utan också om man går på diverse 50-årskalas. Snapsvisorna avlöser varandra och allt handlar bara om "nubben". Alla är pinsamt blyga i början (observera: vuxna människor), men sen, när man fått i sig några snapsar renat så kan man "vara sig själv".

 

Om man inte kan vara sig själv från början, eller kunna slappna av i sig själv, nej... Det är något sorgligt över det. Det äcklar mig.

 

Jag kommer att sakna att ta en enda välsmakande öl på uteserveringen nu i maj, den goda whiskyn, eller ett gott glas rött vin till en finare middag. Men jag kommer fan inte sakna att vara full.

 

Vi får se hur länge dessa känslor håller i sig. Det är svårt att sia - särskilt om framtiden. Man ska leva för stunden


Kommentarer
Postat av: Emma The Queen

ah, hade precis dessa tankar typ i höstas, var så jävla äcklad och fattade verkligen inte VARFÖR folk var så tvungna att supa jämt och festa?! Tror fan att jag också ska hålla mig ifrån alkoholen fram till peace, låter som ett rimligt mål :-) sen är det bara positivt för min tarm som får läka ordentligt!!

2011-05-02 @ 22:39:06
URL: http://emmzangurl.blogg.se/
Postat av: anonyma gumman

förutom om man räknar med alla räkor du ätit då... ;)))))))

2011-05-02 @ 23:29:03
Postat av: Johanna

Gud vad kul att få ännu en nykter vän!

2011-05-03 @ 21:25:25
URL: http://midnightspecial.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0