kort om klass




Hinner inte skriva ett långt, argumentativt , dravelinlägg sjudande av ilska just nu (har som sagt tenty imorgon) men DETTA lilla, visar på hur osmaklig verkligheten faktiskt är. Spelar ingen roll vad alla nyliberaler säger om att "alla har lika rättigheter och lika förutsättningar" eller om tankarna om den minimala staten som på något vis skulle vara rättvisast - "för ingen som inte slitit ihop sina egna pengar skall kunna skörda andras frukter"! Det är alltså mer rättvist, att vissa lever under existensminimum, medan andra kan resa till Thailand 5 ggr/år. För att de har jobbat hårdare.

Därfördärfördärför, bli man så jävla äcklad av vad dessa två tvprogram som omnämns i klippet ovan är - förlöjningstv! Så att medelsvensson skall kunna sitta och gotta sig i sin ikeasoffa med OLW-påsen i ena handen och vinbägaren i den andra, och tänka: "fyfan, en annan kan ju va glad över att inte behöva bo i ett sånt där sunkhål". Samtidigt som nyliberalerna intill skall kunna känna att "ja, fy fan vad rätt. sänk skatten! avveckla all värlfärd! PRIVATISERA!!!". Men vet ni vad: all media, politik, staten, t.o.m kultur, styrs av det system vi lever, kallat ka-pi-ta-lism (om ni hört det någon gång). Och DET, det underliggande ekonomiska systemet, avgör vad som visas i den vidriga tablån. Och folk tror att Juholt avgick pga inkompetens inför sitt åtagande. Det kallas "mediadrev" - och det har en jävligt hatisk underton, till syfte att höja alliansvidret till skyarna (väldigt oförtjänt därtill). Och slutade en gång som alltid - i liknande lynchmobb!

Därför bör man kanske inse, att världen är mer komplex än den fantasivärld som Blondinbella eller vem fan som helst på Solsidan lever i. Och jag tycker inte ett jävla dugg synd om "stackarna på solsidan" som blev uttittade. Man ska väl kunna stå för sina åsikter?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0