fantastiska patti

Såg nyss klart en dokumentär jag velat se i ganska precis ett år. "Dream Of Life" som skildrar Patti Smith, hennes artisteri, poesi, hennes tankar, hennes historia. Alla ord blir för futtiga, i jämförelse med den enorma ansamling känslor som dokumentären ingav. Dels för att den var estetiskt tilltalande; mestadels svart/vita toner och vackert filmad, men även pga Patti Smiths fantastiska person.
 
Hon är en helt makalös kvinna. Så klok, så otroligt inspirerande, så full av kreativitet, politisk vilja, och alltjämt blomstrande. Jag har haft den stora förmånen att beskåda henne live, sommaren 2010 på Peace & Love. Mången konserter har jag minsann besökt i mina dagar, men ingen slår den.
 
Till saken hör att jag knappt hade lyssnat in mig på hennes repertoar, även om jag självfallet visste väl vem hon var. Men likväl: trollband hon mig från konsertens första sekund, till den sista. Det var droger som fångade mitt sinne, fast de enda kemiska substanserna som pulserade i mitt blodomlopp och satte mitt sinne i extas: var skapade av hennes ljuva framträdande och de fantastiska ljud som uppstod. Spiknykter, men få gånger har jag varit lika bortkopplad från verkligheten. Där inget då eller framtid existerar: där bara nuet, är. Där allt som finns, och någonsin har skapats, förnims i ens bröst. Där man känner storheten, i alltet. Bara riktig musik, kan frammana dessa känslor. Känslan, av att Leva
 
Rekommenderar denna dokumentär skarpt,
helt makalös
 
en vacker ung patti med hennes kära mapplethorpe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0